Cuma, Mart 02, 2012

Bionike Serum ve Rosacea son durum



Bionike eczanelerde satılan bir dermokozmetik markası. Diğer markalara nazaran fiyatları biraz daha yüksek ve sanırım kullanan sayısı daha az. Rosacea için geçen sene doktora gittiğimde bana önerdiği dermokozmetik ürünlerden biri bu Bionike serumdu. Ama o zaman gittiğim eczanede bulamayınca bir daha da almamıştım.

Geçenlerde çok şiddetli baş ağrılı günler geçirip sinüzit olduğumu öğrenmiştim. Doktor bir antibiyotik bir de ağrı kesici yazmıştı,  hastanenin oradaki eczaneye gittim. İlaçlarımı alırken hiç anlaşamadığım "eczane içi dermokozmetik satışçısına" denk geldim. Anlaşamıyorum onlarla çünkü cildim pürüzsüzken gördükleri çillerime bile güneş lekesi muamelesi yapıp ona uygun ürün satmaya çalışırlar yıllardır. Neyse bu seferki doğru ürün önerdi bana, Bionike defence rosys intensive drops adlı serumunu anlatırken cilt doktorumun da tavsiye ettiği aklıma geldi. Rosacea için denemediğim şey kalmasın diye aldım :)
Buradan daha detaylı inceleyebilirsiniz.

Bu sırada şu yazımda bahsettiğim deve dikeni tohumunu kullanıyordum. Antibiyotikle etkileşebilir diye garip bir düşünceye girdiğimden onu da bıraktım. Bir hafta antibiyotiği ve sabah akşam birer damla bu serumu kullandım. Ve iki hafta sonra durum bu :



Bu fotoğrafı biraz önce çektim. Cildimde hiçbir kozmetik yok, daha kremimi bile sürmedim. Azıcık bir kırmızılık var ve artık çillerim gözüküyor. Rosacea şimdilik yok gibi bir şey. Buna antibiyotik kullanmak zorunda kalmamın etki ettiğini de düşünüyorum. Bu serum ise kesinlikle vaad ettiğini yapıyor, yatıştırıp kırmızılığı azaltıyor. Kılcal damar yapısını güçlendirip güçlendirmediğini bilemiyorum ama görüldüğü gibi cildim çok daha iyi durumda şu an.  Ama kesinlikle tekrarlayabilecek bir hastalık bu, benim zayıf düştüğüm anı bekleyecek. Sinsi şey :)

41 yorum:

  1. merhaba laçin, birkaç post önce orkide ile ilgili bir yaznı vardı. bana da yeni gelen bir orkide var sen bakımını ve sulamasını nasıl yapıyorsun, yeterli olan su miktarı ne kadar ? benim çiçeklerle ilgili hiç bir bilgim yok malesef:(

    YanıtlaSil
  2. Laçin geçmiş olmasına çok sevindim, işallah bir daha tekrarlamaz...

    YanıtlaSil
  3. cildinin duzelmesi ne guzel. ben antbiyotik etkisi oldugunu dusunuyorum.

    YanıtlaSil
  4. cildiniz oldukça iyi durumda görünüyor, çok sevindim :) en kısa zamanda komple kurtulmanız dileklerimle

    YanıtlaSil
  5. gecenlerde bi fotografını gormustum gercekten acı verıcı gorunuyordu =( su anda cok cok cok ıyı gorunuyor banyo yaptıktan sonra herkesınkı gıbı yanı
    cok gecmıs olsun ınsallah daha ıyıleserek sınsıce beklerrr =)
    bende 4 yasımdan 15 yasıma kadar butun vucudumda yuzunekıne benzer kasıntılı kırmızı arada sulanan seyler cıkıyordu sebebı bellı degıl tadavısı olmayan kremlerle acıyı kasıntıyı gecırıyordum "alerjık bunye" en cok duydugum seydı
    cok sukur kı 15 yasımdan sonra daha gecen yaza kadar hıc bırsey cıkmadı bırden bıre kesıldı
    yazın cıkan karın bolgemdekı kasıntı ıse cam agacı desenı hastalıgı denılen benım yasımda (28) ve vucut tıpıme gore cıkması muhtemen bıseymıs bır daha da cıkmazmıs
    bakalım bu yazı beklıyorum bısey olacak mı ?

    YanıtlaSil
  6. gitsin gelmesin rasacea sana...
    bende çilliyim kendimi bildim bileli yazın elbetteki artıp koyulaşıyor onlar için kullandığın bir şey var mı? ya da yazın koruyucu ne kullanıyorsun? bilgi verirsen çok memnun olurum. nili yerime koklayın :)

    YanıtlaSil
  7. Avene' nin 50 faktör güneş kremini kullanmıştım, memnun kaldım.

    YanıtlaSil
  8. Bence de öyle. Kremler yüzeysel etki ediyor sadece.

    YanıtlaSil
  9. merhaba ben sizi ilk blog gününüzden beri izliyorum çooook beğenerek ve hergün uğradığım bir arkadaşım gibi
    laçin hanım sizin gibi bir arkadaşım daha vardı ama kaybettim sihirli eller hani eşi böbrek hastasıydı:(siz biliyormu sunuz nerde merak ediyorum umarım kötü birşey olmamıştır:(cevap yazarsanız sevinirim sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Sihirli Eller' i facebookta görüyorum. Sanırım artık blog yazmıyor, kendisi iyi ama gördüğüm kadarıyla

    YanıtlaSil
  11. Dermatoloğun bu konuda neler önerdi bilmiyorum ama senin yüzüne krem dışında (allık, pudra, fondöten vb.gibi) kozmetik malzemelerini markası ne olursa olsun hiç bir zaman kullanmaman gerekiyor. Bu ürünler senin gibi cilt problemi olanlara kesinlikle yasak diye biliyorum.

    YanıtlaSil
  12. Sihirli eller blog yazıyor . Sadece ismini değiştirdi bloğunun .
    FATOŞ

    YanıtlaSil
  13. Laçin hanım merhaba! Gözaltı morlukları için önerebileceğiniz bişi varmı acaba?

    YanıtlaSil
  14. Değiştirmişti ama ona da yazmıyor diye biliyorum yoksa ben mi takip edemedim?

    YanıtlaSil
  15. Maalesef bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  16. Yok öyle birşey değil benimki. Yani nefes almazsa daha kötüleşiyor gibi bir durum yok, bu içten gelen birşey.
    Yine de dikkat etmeye çalışıyorum ben.

    YanıtlaSil
  17. Lacincim keske antibiyotik kullanmasaydin! Hem emzirdigin icin hem de kendi sagligin icin. Bu doktorlara inanamiyorum, hemen herseye antibiyotik yazip sonrasini hic dusunmuyorlar! Sinuzit bende de dogumdan sonra cok siddetlendi. Sinuzit enfeksiyonel bir durum olmakla birlikte tamamen diyete bagli. Eger yuksek oranda seker ve tahil tuketiyorsan antibiyotik kullansan da malesef sonra geri donecektir. Antibiyotik gecici ve bagisaklari mahveden bir cozum. Sonrasinda kabizlik, hemorroid, ishal, karin agrisi ve cilt problemleri yasama riskin var. Eger sinuzitsen ilk yapman gereken kaynar bir bardak suyun icine bir corba kasigi mumkunse pastorize edilmemis elma sirkesi katip yavas yavas icmendir. Istersen biraz balla tatlandirabilirsin. Bas agrinin aninda gectigini goreceksin. Eger seker ve bugdayi da belli bir sure tamamen kesersen agrilarin olmayacagina emin olabilirsin. Sut ve sut urunleri de inflamasyon yaptigi icin cildin ve sinuzitin icin kotu olabilir. Ben sadece diyetimi degistirerek sinuzit agrisi cekmiyorum 8 aydan beri. Sana da sifalar dilerim. Her konuda herseyin dogal alternatifini yazdigim icin umarim bana kizmazsin. Seni sahsen tanimasam da cok sevdigim icin paylasmak istedim.

    YanıtlaSil
  18. Sumeyye,
    Benimki kronik sinuzit degil. Gripte ilac kullanmadigim icin enfeksiyon gidip oraya yerlesmis, akut sinuzit yani. Ben senin gibi doktorlari suclamiyorum, oyle sak diye antibiyotik yazan doktor tanimadim ben. Bana verdigi antibiyotigi hamilelere bile yazdigini soyledi.
    Mecbur olmasam ben de kullanmazdim tabii ki. Dayanamayacak duruma gelince gitmek zorunda kaldim.
    Aslinda bunlari da yazmama gerek yok, tahmin edersin ki sutten gececegini bildigim bir seyi yuz kere dusunmeden almam.
    Yoksa aylar once cildim icin alirdim ilac

    YanıtlaSil
  19. sevgili laçin ben de sizin gibi rosace dan çekiyorum ama gidişatı herkeste farklı seyredebiliyor.ben de tedavim de bir sürü ilaç ,dermokozmetik vs kullandım ama en memnun kaldıklarım la roche posay rosaliac ve çok yeni bir güneş koruyucu olan solante( tele rubor),1,5 yıldır aktif tedavi görüyorum öyleki bana daha önce doğru dürüst teşhis bile konulamamıştı taki 1 yıl öncesine kadar şu an kızarıklıklarım çok azaldı sizinkileride çok hafiflemiş olduğunu görüyorum hamileliğinizde ilerlemiş fotolarını görmüştüm bebeğinizi öpüyor sağlıklı günler diliyorum

    YanıtlaSil
  20. Ben senin dusunmeden aldigini ima etmemistim zaten. Bu konuda ne kadar dikkatli oldugunu takip ettigim icin biliyorum. Ama hamileler icin zararli degil, sute gecmiyor dedikleri antibiyotiklerin aslinda pekala sute gectigini ispatlayan bir arastirmaya katildigim icin yaziyorum. Her doktor tabiki farklidir ama geleneksel antibiyotik tedavisiden baska alternatif dusunmeyen bir suru doktor var. Antibiyoktikler hayat kurtaran ilaclar ama son zamanlarda hersey icin yazildigindan dolayi kullanimi cok artti ve malesef etkisi azaldi. Yedigimiz ette, tavukta, ciftlik baliklarinda ve balda olan antibiyotikleri bizde yiyerek aliyoruz. Fazla alim da birsuru baska saglik problemine neden oluyor.

    Ise yarayan, dogal ve yan etkisi olmayan yontemleri paylasmayi seviyorum. Eger seni rahatsiz ettyse bundan sonra yazmam cunku doktorlarin yontemlerine kizmami kendi uzerine alinmissin.

    YanıtlaSil
  21. Aslinda seninle ayni seyleri dusunuyoruz ama ben bazi seyleri burada cok detayli yazamiyorum yazmak da istemiyorum. Herkesin durumu farkli. Antibiyotigin sute gectigini biliyorum, emin ol zor durumda olmasam doktora bile gitmem. Ben aldiktan sonra da keske almasaydin demenin pek mantigi olmuyor.
    Senin yazdiklarinin hepsini ben de biliyorum. Ama ortada bir kar-zarar dengesi var. Benim durumumda ilac icmeden 4-5 gun ancak idare edebildim resmen butun gun yatiyordum.
    Tabii ki uzerime aliniyorum, sonucta ilaci ben aldim az da olsa sutten gecti, farkindayim. Almak zorundaydim deyip konuyu kapatayim.

    YanıtlaSil
  22. cildin hakikatten gecmis,2ay evvel bende antibiyotik kullanmak zorunda kalmistim ve kizariklik dahil cogu gitmisti rosaceamin ama maalesef sun eski hsline dondu hele bu aralar gunu gumune uymuyor.Bende senin gibi emziriyorum ve benimde ilk defa hamileyken cikti .2 hafta once datanamadim ve dogumdan sonra tekrar doktora gittim bana aven antireuger fort ile solante tele rubor koruyucu verdi bir iki surme ilac kremin yaninda. simdilik bir faydasini gorememedim maalesef.seni de bu rosacea nedeniyle takip ediyorum. umarim kurtuluruz.ilacin bittiktekten sonra ki sureci de gormek lazim umarim kurtuluruz.bu arada ben largopen kullanmistim.bu arada bionike yi ne kadar kullanacaksin ve ne kadar siklikta.

    YanıtlaSil
  23. Seni kirdiysam ozur dilerim. Yazmayi istedigim seyi yazma seklim farkli oldugu icin yanlis anlasildim. Sana kendini kotu hissettirdiysem kusura bakma. Bu konu son gunlerde emziren birkac arkadasimla gundeme geldi ve cok konusuldu, ondan yazis tarzim olumsuz olmus sanirim. Umarim uzmemisimdir seni cunku bu en son isteyecegim sey olur. Soylenen soz geri alinmadigi gibi yazilan sey de istemedigimiz sekilde anlasilsa bile silinmiyor. Boyle oldugu icin uzgunum...

    YanıtlaSil
  24. helo,

    aslında blogunu uzun yıllardır takip ediyorum ama hiç yorum yazmamıştım..
    fakat bu postu görünce yaklaşık 3 yıldır yaşadığım o sahneler gözümün önünden geçti.
    Rosacea beni benden alan ve artık yıldıran çaresiz bir sorun haline geldi.
    4 mevsimden, güneşten, rüzgardan korkar oldum.
    En son Zoretanin yuttum, içeriğini ve yan etkilerini okuyunca da kısa bir süre sonra bıraktım.
    Rozalarımdan da bıktım, sürekli sebep araştırıp kendimi serin tutmaya çalışsam da kızarıyorum, yüzüm kabarıyor ve canım da acıyor.
    Yakınların çok belli değil dese de yeni tanıştığım insanlar ara sıra"Aaa yüzüne ne oldu" veya "Bugün neyin var" diyorlar.
    Artık doktorlara da çuvalları doldurup vermekten bıktım.
    Fakat bu yazıyı görünce sormak istedim bu ürün reçetesiz satın bir ürün mü?
    Ve faydasını gördün mü? veeee:) kullanma periodun nedir?

    kafanı ütüleyip blogunu meşgul etmek istemem ama aynı dertten dertliyim:)))
    geçmiş olsun dileklerimle,
    sed

    YanıtlaSil
  25. Sanırım hala ilaç almak zorunda kaldığım için içten içe bir suçluluk hissediyorum. Sen de yazınca ben daha bir üzüldüm.

    YanıtlaSil
  26. Antibiyotiği bırakalı iki hafta oluyor, ne olacak ben de bilmiyorum.
    Bionike bakım ürünü gibi her gün kullanıyorsun. Sabah-akşam sürüyorum ben.

    YanıtlaSil
  27. Acil şifalar diliyorum size de, çok zor gerçekten.

    YanıtlaSil
  28. Yorumun spam' e gitmiş, ancak buldum.
    Bu serum dermokozmetik bir ürün yani Vichy, La Roche Posay gibi bir markanın Bionike' ın. HErgün sabah-akşam kullanıyorsun bir damla. Mucizevi birşey olduğunu zannetmiyorum sadece kızarıklığı azaltıyor, damar yapısını güçlendirmesi hakkında yorum yapamıyorum.
    Şu anda bu yazıdaki fotoğraf gibi değil benim de yüzüm. Yine biraz kabarıklıklar falan oldu hani şu sivilce görünümlülerden. Deve dikeni tohumunu bir dene istersen onun daha etkili olduğunu düşünüyorum. Ama onun ne kadar kullanılacağı hakkında bir bilgim yok, ben düzenli kullanamadım. Bir de ben en kısa zamanda tümüyle kan testi yaptırmak istiyorum, karaciğer falan hepsinin ayrıntılarını içeren. Sen öyle bir şey yaptırdın mı merak ettim.

    Sana da çok geçmiş olsun, bunu yaşayan anlar. Çok zor.

    YanıtlaSil
  29. Benim de farklı bir sorum olacak
    yanaklarımda mevcut bir kızarıklık var (kendinden allıklı bir durum gibi:( )
    bu ürünü araştırdığmda bu anlamda da kullanılılabilir gibi deniliyor
    bu konuda bilginiz varmı?

    YanıtlaSil
  30. Merhaba,
    Blogunuzun uzun zamandır takipçisiyim, güzel yazılarınız için çok teşekkürler. : ) Avene Cicalfate Creme'i denediniz mi? http://www.makeupalley.com/product/showreview.asp/ItemId=75390/Cicalfate_Creme_reparatrice/Avene_/Lotions/_Creams burada Rosacea'ya iyi geldiğiniz söylemişler.

    YanıtlaSil
  31. Bu kremi daha önce duydum ama bu amaçla kullanıldığını bilmiyordum, hemen bakayım çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  32. Laçin hanım merhabalar,serumu kullanmaya devam ediyormusunuz ve şuan durumunuz nedir?gözle görülür bir fayda sağladımı.geçmiş olsun ama bundan kurtuluş yok gibi malesef:(

    YanıtlaSil
  33. Arada kullanıyorum ama biraz kızarıklığı azaltıyor, başka bir etkisi olmuyor. Benim sorunum kızarıklıktan çok sivilce benzeri şeyler, giderek yayılıyorlar şu an oldukça kötü durumu.

    YanıtlaSil
  34. Merhaba Laçin Hanım, bir süredir sizi takip ediyorum bu rosaseadan ötürü. Bana da 2-3 ay önce kondu teşhis. İlk başlarda gözümün altında sadece 1-2 kırmızı nokta için gitmiştim. Doktora gittikten sonda daha da kötüleştim açıkçası. Deneme tahtasına çevirdi bir doktor beni sağolsun! Regli döneminde çıldırıyor resmen yüzüm, geçen ay doktor mecburen kortizon kullanman lazım dedi kullandım geçti. Ama sonra gene tekrarladı. Şimdi kortizon kullanmamak için direniyorum resmen. Geceleri oksizinc %40 çinko kremini sürüp yatıyorum ve sabaha kabarcıklar ve kızarıklıklar bayağı azalıyor. Herkese tavsiye ederim. Sizden öğrendiğim devedikeni tohumunu ve solante rubor güneş koruyucusunu deneyeceğim. Allah herkese yardım etsin ne diyeyim :(

    YanıtlaSil
  35. Laçin Hanım aynısafa kremi alacağım ama siz ne marka kullanıyorsunuz? Ve ne kadara nereden aldınız? Biliyorsunuz aktar diye geçinen bir sürü yer var, güvenemiyorum açıkçası. Yardımcı olursanız çok sevinirim

    YanıtlaSil
  36. solante tele rubor güneş kremini bir türlü bulamıyorum. Nereden satın aldınız acaba?

    YanıtlaSil
  37. Şu an kullanmıyorum ben ama Mecit efendi almıştım.

    YanıtlaSil
  38. SELAMLAR , ÖNCELİKLE GEÇMİŞ OLSUN ...BEN DE AYNI HASTALIKLA (ROZA) BİR YILDAN FAZLADIR UĞRAŞIYORUM. BİR SÜRÜDE KREM VE MERHEM DENEDİM AMA EN ETKİLİ İMEX MERHEM OLDU. ÜSTELİK RENGİ FONDOTEN RENGİNDE OLDUĞU İÇİN KAPATICI GİBİ SABAHLARI SÜRÜP İŞE GİDEBİLİYORUM. HERKES HASTALIĞIMIN GEÇMİŞ OLDUĞUNU SÖYLÜYOR SÜRDÜĞÜMDE.. GECEDE ROZA KREMLE KARIŞTIRIP BULAMAÇ GİBİ YÜZÜME SÜRÜP YATIYORUM. EPEY DÜZELDİ YÜZÜM .TAVSİYE EDERİM İLGİLENENLERE.. HİÇ BİR KADIN ROZASEA OLMASIN DİLEKLERİMLE ...SEVGİLERRR:)))

    YanıtlaSil
  39. Merhabalar

    BioNike ürünlerini % 25 indirimli olrak, ayrıca Avene, Mustela, Ducray, Babe, Bioderma, Uriage, Topicrem, Bioderma ABCDerm, Bella B markalarınıda % 25 indirimli olarak satın alabilirsiniz.

    Dr Adnan AYDOĞDU

    YanıtlaSil
  40. Merhaba Laçin birkaç senedir roza hastasıyım. Netten araştırırken senin yazına rastladım. Son durumun nedir? Doktor kontrolünde uzunca bi tedavi gördüm lazer tedavisi bile fakat durumum şu sıralar özellikle kötü durumda ne yapacağımı şaşırdım. Doktorlara hiçbir güvenim kalmadı diyebilirim. Bu yüzden kendi imkanlarımla bu hastalığı kontrol altında tutmak istiyorum. Rastlamışken sana da bi sormak istedim yeni bi gelişme var mı? kullandığın kremler veya yöntemler gibi..sevgiler..

    YanıtlaSil
  41. Merhaba Laçin birkaç senedir roza hastasıyım. Netten araştırırken senin yazına rastladım. Son durumun nedir? Doktor kontrolünde uzunca bi tedavi gördüm lazer tedavisi bile fakat durumum şu sıralar özellikle kötü durumda ne yapacağımı şaşırdım. Doktorlara hiçbir güvenim kalmadı diyebilirim. Bu yüzden kendi imkanlarımla bu hastalığı kontrol altında tutmak istiyorum. Rastlamışken sana da bi sormak istedim yeni bi gelişme var mı? kullandığın kremler veya yöntemler gibi..sevgiler..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.