Çarşamba, Şubat 01, 2012

nil, kaşık ve çorba

Doktorumuz her gittiğimizde bir konu için bizi sıkı sıkı tembihler: "kendisi yesin". Neredeyse 7 aylıktan beridir de salatalık, ekmek, elma artık yiyebileceği ne varsa eline veriyorum. Bir yaşında da yeni bir aşamaya geçtik, kaşık kullanma. (gerçi öncesinde de benim elimde kaşığı görünce kendisi de istiyordu, mutlaka iki kaşıkla yemek yiyordu) Tabii ki henüz bir ilerleme kaydedemedik. Sadece kaşığı sokup ağzına götürmeyi yapabiliyor, her taraf batarak ama çok eğlenerek :)

videoda kasedeki tavuk suyuna çorbaydı.


bu sefer Nil' in sesi de var biraz :)


[youtube =http://www.youtube.com/watch?v=suarHQUAc5o&w=480&h=360]

Video çekilirken kendisinin hafif hasta olduğunu söylemem lazım, bu hasta hali.


Gecemiz öksürüklerle geçti maalesef.

39 yorum:

  1. ben onu yeriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiimmmmmmmmmmmmmmmm yaaa bu ne güzelliiiik beee, bu ne şirinlik.....:)))))

    YanıtlaSil
  2. çok tatlısın Niiillll :) afiyet olsun sana :)

    YanıtlaSil
  3. Ayy ben onu yerim yaa masallah cok tatli oldu bu kiz;-) Sanirim bu kendi yedigi donemlerde surekli mama sandalyesi ve ustu basibatacak, kolay gelsin ;-)

    YanıtlaSil
  4. Kolay gelsin laçin.Bizde de durumlar aynı bizim hatun kaşıktan çok çatala ilgi duyuyor.
    Bebeklerine mama yedirmeyi seviyor. Zaten biz vermesek bile kendileri merak duyup almak istiyorlar :)

    YanıtlaSil
  5. ne güzel sesini duymak:) Sanırım müzik yapıyor, kaşığı tabağa vurunca ses çıkmasına bayıldı tavşancık. Öksürüğe gelince bizde de durum aynı. Alerji mi acaba diye düşünüyorum yine!

    YanıtlaSil
  6. ne guzel :)) bizimki olsa o tabak coktaan mama sandalyesinden assagi atilmisti eline havuc elma erdigim gibi biraz oynayip yere atiyor sonrada arkasindan bakiyor:))

    YanıtlaSil
  7. kamerayı çeken babanız herhalde o güzel kahkahanın sahibide sen olmalısın tekrar tekrar seyrettim babanızın ne dediğini br türlü anlayamadım ama senin ve nil in gülüşleri çok hoş

    YanıtlaSil
  8. İlk zamanlar atabildiğini farkettiği için herşeyi yere atma eğiliminde oluyorlar. Sonra yemek yemeye geçecek :)

    YanıtlaSil
  9. arada duraklamasının nedeni sanırım sizden tepki istemesi...maşallah sana minik prenses...ayrıca geçmiş olsun...

    YanıtlaSil
  10. Evet :=) "Nooldu? Yakalandın mı kameralara" diyor, biraz boğuk çıkmış :)

    YanıtlaSil
  11. Yok o sırada cep telefonuyla çektiğimizi görüyor o yüzden duraklıyor :)

    YanıtlaSil
  12. şaşkın bakışlarının sebebi sanırım sizden tepki istemesi..kendince dağıttığının farkında:))maşallah mini prensese..çok büyük geçmiş olsun...

    YanıtlaSil
  13. bu kadar tatlı bir şey yoktu herhalde. nasıl da yaramazlık yapıyor:) nil hanımın sesini de duymuş olduk böylece. çok geçmiş olsun. nazar değmesin kızımıza:)

    YanıtlaSil
  14. nasılda keyif alıyorlar,maşşalah.aman onların neşesi bozulması.aynı öksürük durumunu biz yeni alattık ,yazdım hatta gün gün.çok zor.Allah şifa versin.ıhlamur sık sık verebilirsin.ayrı bir yerde elma kaynatıp ,demleme yaptığğım ıhlamuru biribirine karıştırıp veriyorum.ıhlamur o hırıltıyı kesiyor,elma da öksürüğü, geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  15. Allahım yareppimm bu nasıl bi güzellikk o gülerken benim gözlerimden yaşlar süzüldü istemsiz ama o meleğin masumiyetinden kaseye kaşığı çırpması bile mutlu olmasına yetiyor ...Rabbim hep böyle gülümsemelerine şahit olmanızı nasip etsin inşallahh :)))

    YanıtlaSil
  16. Ihlamurdan hiç hoşlanmıyor. Zaten ilk doğduğunda da rezene falan hiç içmemişti.
    Bugün tekrar deneyeceğim biberonu da çok uzun zaman önce bıraktığı için yarım bardak içerse iyi.

    YanıtlaSil
  17. MYCEY IN KENDIN YEME KASIGI DIYE BIRSEY VAR BU KONUDA NIL E YARDIMCI OLABILIR BELKI

    YanıtlaSil
  18. öksürük alerjik de olabiliyor evet ama Nil' in hırıltısı da var dra bir göstermek lazım.

    YanıtlaSil
  19. Biliyorum onu da Nil biz ne kullanıyorsak onu istiyor, hani kaşıksa kaşık formunda olacak. Onu sevmez, meyve filesinden de nefret etmişti.

    YanıtlaSil
  20. masallah yaa:)videoyu hayran hayran izledim resmen,kakul cok yakismis bu arada sirinligine sirinlik katmis:))

    YanıtlaSil
  21. Maaşallah... gülücükleri hiç eksilmesin....

    YanıtlaSil
  22. maaşşşaaallllaaaahhhh,yerim ben onu yaaaa:)) çok tatlı Allah nazarlardan saklasın...Nil'e de afiyet bal şeker olsuuunnn ...

    YanıtlaSil
  23. maşallah maşallah :) Gülüşünü yerim onun ben

    YanıtlaSil
  24. Ihlamurun içine tatlandıracak kadar pekmez yada bal karıştırabilirsin bir de elma girince belki sever.hadi içer inşalah .benimkide bardak bardak içmiyor ama fincana koyuyorum oyun gibi öyle içiyor yada kaşıkla sokuşturuyorum ağzına .ne içse kar diye.aynı şeyi peteğin üzerinde ılık tutup 3-4 saat kullanıyorum

    YanıtlaSil
  25. nil'den 1ay küçük oğlum videoyu kıkırdayarak izledi:) bizde öksürüğü yeni atlattık sayılır ve dün kaşık alıştırmasına başlamıştık:) çatal kullanmada baya iyi ama kaşık biraz zor olucak gibi,hadi bize kolay gelsin o zaman:)

    YanıtlaSil
  26. oyyyy bu ne tatlılık böyle nasıl mutlu kıkır kıkır hele kamerayı farkettiği anki hali çok şeker Laçin Allah bağışlasın.

    YanıtlaSil
  27. masallah ne kadar guzel guluyor :)ne buyuk zevk o corbayi dokmek sacmak:))oksuruk icin gunluk yapmistim ben Sarp'a iyi geldi gibi bir dene istersen aktarda satiliyor ocakta yakip dumanı pamuga aliyorsun onuda gogsune koyuyorsun

    YanıtlaSil
  28. maşallah çok tatlı nil
    benim yine senin bilgilerinden faydalanmak için sorum olacak benım de 10 aylık oğlum var yemekleri ne zamana kadar günlük taze olarak verdiniz

    YanıtlaSil
  29. ıhlamurun içine bal koyup pipetle içirmeyi dene bir de...

    YanıtlaSil
  30. modamakyajveben3 Şubat 2012 03:26

    ayy yerim ben nil i:)masallah nil e.ama belli hasta oldugu.hemen iyilessin insallah

    YanıtlaSil
  31. Pipetle de içmiyor, sadece bardakla.

    YanıtlaSil
  32. Hala mümkün olduğunca aynı gün tüketmeye çalışıyorum. Ama iki gün de yediği oluyor.

    YanıtlaSil
  33. Ni'i izlemek, fotoğraflarına bakmak benim için bir keyif oldu artık,ne yalan söyleyeyim eskiden bloguna her gün girmezdim ama Nil doğduktan sonra her gün bakıyorum artık. Laçin sanırım küçük yaşlardan kendi kendine yemesine izin vemek lazım, benim de arkadaşımın oğlu var şimdi 4-5 yaşlarında, 1,5 yaşındayken arkadaşıma gitmiştim birlikte kahvaltı yapıyorduk oğlu da bizimle birlikte oturdu ve elinde çatal bıçakla kahvaltı yaptı,yumurtasını kendi kesmeye çalıştı falan şok olmuştum onu öyle görünce. Şimdi de çatalı bıçağı çok güzel kullanıyor, bence çocuğun yemeğini kendisinin yemesine izin verilmesi vs. ona kendine güven duygusu da kazandırır.

    YanıtlaSil
  34. Lacincim eger bulabilirsen saf kekik yagini birkac damla avucuna dokup zeytinyagi ile acarak karistir. Sonra Nil'in ayaklarinin altina ve gogsune sur. Kalin bir de corap giydir, ertesi gun gececektir insallah oksurugu. Bir de Hindistanli bir hanimdan ogrenmistim,muskatin icini kahve makinasinda cekip suyla karistirip gogsune suruyorsun. Saba'da oksuruyordu ama bu yontemlerle iki gunde gecti oksurugu. Sifa olur insallah. Videoyu sessiz izledim bizim minik uyaninca beraber izleriz. Cok tatli bidik:)

    YanıtlaSil
  35. Boru makarna vesaire gibi kuru ve taneli yemekleri kendisi yiyebilir, kaşığı da verin eline ama zaten kaşığı değil elini kullanmayı tercih edecektir... Çok tatlı bir kızınız var, Allah nazardan esirgesin.

    Kandilinizi de kutluyorum.Selamlar

    YanıtlaSil
  36. öyle şeyleri yazdığım gibi çok uzun zamandır yiyor zaten, kaşık kullanımını da öğrenecek yavaş yavaş.

    YanıtlaSil
  37. yaa yerim onu, çok tatlı maşallah..

    YanıtlaSil
  38. çok şekeeeer ..maşallah.kendi kendine neşeleniyor fıstık .senin gülüşün de videoya hoşluk katmış :)

    YanıtlaSil
  39. Nazar değmesin bu güzele :) bi anda kızımın bebekligine gittim. Simdiye kadar (zaman zaman) cok girdim cıktım sayfanıza ama ilk defa kızınız yorum yaptırdı sanırım.

    Sizi cok takdir ediyorum, size de nazar degmesin :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.