Pazartesi, Şubat 27, 2012

İki Çizgili Bir Simli



Cuma günü Nil' i birkaç saatliğine babaannesine bırakıp Kadıköy cuma pazarına gitmiştim. Tek amacım tabii ki kumaş, fermuar, iplik, ıvır zıvır almaktı.

Yine bir pazar arabasını dolduracak kadar şey buldum. Bunlar ilk diktiklerim. Cuma akşamı biçip diktim, cumartesi sabahı terziye götürüp overlok, reçme gibi işlerini yaptırdım, eve gelip makineye attım hepsini. Pazar günü de Nil' le tonton ailesi olarak çizgilileri giydik. Onlar da bir sonraki yazıda :)

(Pazarda kumaş fiyatlarını bilmeyenler için örnek olması açısından, siyah-beyaz çizgili triko ve siyah simli triko ikisi de 2 lira. Parçalardan bunlar çok rahat çıktı.)

25 yorum:

  1. 'azzz sonraaaa' mı diyosun lacheen:) çok tatlısınız anne kız maşallah size

    YanıtlaSil
  2. :) yok yazıyı yazamadım daha ondan :))

    YanıtlaSil
  3. ikinizi de bu çizgililer içinde görmek için sabırsızlanıyorum.
    Eminim çok şirin olmuşsunuzdurr :)
    http://yagmurunmodasi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. lacheen saçının arkadan duruşunu çok merak ediyorum

    YanıtlaSil
  5. Arkası baya kısa :)

    YanıtlaSil
  6. Laçincim günaydın,
    Süper olmuşlar ellerine sağlık. Uzuuuuunca bir zamandır seni takip ediyorum, içimdeki dikiş aşkıyla :) Fakat bir türlü cesaret edemedim. Bu konuda tam anlamıyla sıfırım. Yani ne biçki, ne dikiş, dikişin terimlerini de pek bilmem. Ama bir cahil cesaretiyle hem sana da sorayım, fikrini ve bilgini alayım; hem de şu dikiş dikme aşkıma artık bir karşılık vereyim istedim: Enine çizgili kumaşın cinsi nedir, bir de belki sana çok basit gelecek ama modelini nasıl çıkardın, benim gibi cahil bir hatun bunu nasıl kolaylıkla dikebilir, yardımcı olursan çok sevinirim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Bu çizgili kumaş triko, yani örme bir kumaş. Kesilince çok da attığı için ben overlok yaptırmayı tercih ettim diktikten sonra.
    Modelini ise kumaşı göz kararı keserek yaptım desem :) Bu modelden çok yaptığım için artık elim alıştı hemen kesiyorum. Ama sana olan bir tshirtü katlayıp kumaşın üzerine koy.Kısa kol boyuna gelene kadar omuz çizgisini uzatıp kes. Koltuk altını daha geniş al ama, rahat olsun. Sonra da kol için kol ağzına doğru daralan parçaları ekle. O kadar.
    Bir yazıda çizerek anlatırım bunu.

    YanıtlaSil
  8. yıne yapmışsın yapacağını pratik bayan dıyorum artık sana ne kadar kolaycık anlatıvermişsin öle göz kararı kestım biçtim diktim hay maşşallah...valla ben bı kloş etek dıkecem yuksek bel maksı daha da dıkecem tembllik dız boyu

    YanıtlaSil
  9. bursada pazarlarda bu tarz kumaşlar hiç olmuyor... 2 TL bedava yani =)))

    YanıtlaSil
  10. Hımm, sanırım biraz fazla pratik yapmam gerekecek :) Çizimini bekleyeyim bir de.
    Çok teşekkürler Laçincim :)

    YanıtlaSil
  11. Cuma pazarı efsanevi bir yer zaten! Kurstan arkadaşlarım sabah erken gidiyorlar, 1 TL'ye bir parçalar süpürüyorlar, şaşırıyorum! :)

    Siz ve Nil prenses güle güle giyin yeni cicilerinizi :)

    YanıtlaSil
  12. sen pazardan çıktığında ben daha yeni giriyodum twitterda gördüm. :)10TL'ye 6 kumaş alınca kumaş satan amca 1 tanede benden olsun diip hediye etti. :)
    Yeni gidecekler için Kumaşlar biraz şans meselesi bazısı çooook büyük bazısı daha ufak oluyor..
    Eve gelip yıkadıktan sonra bi ceket diktim 2TL'ye almıştım kumaşı fakat zarzor sığdırdım kalıba:) bakmak istersen; http://bit.ly/wzvUS5
    ellerine sağlık çok beğendim. İnşallah ilerde anne olursam {diğer yazıda gördüğüm} böle tatlı bi anne kız oluruz bizde:)
    Kocaman öpüyorum
    --
    http://fashiondesignbycns.blogspot.com/
    https://www.facebook.com/DesignbyCANSUASLAN

    YanıtlaSil
  13. çok güzel olmuş canım güle güle giyin anne kız. kumaş fiyatlarına şaştım resmen. muğlada yaşıyorum bende birşeyler dikmek istiyorum makine alıp ama malesef kumaş alabileceğim yer yok. nette benzer ucuz parça kumaş satan veya temin edebileceğim bir yer varmı bildiğin. malum yeni başlayacağım epey ziyan edeceğim sanırım. metresi 10-15 liradan kumaş alıpta ziyan etmek pek akıllıca değil. kursa gitme imkanım yok küçük çocuğum var. bir yerden başlamak istiyorum ama önce kumaş temini işini çözmem lazım.

    YanıtlaSil
  14. dikkatimi çekti laçin genelde penye türü kumaşlar kullanıyorsun.overlokta istemiyor değil mi penyeler.makinan penye dikiyor mu ya da kaç numara iğne kullanıyorsun diye sorsam..

    YanıtlaSil
  15. İnternette bu fiyatlara satan hiç görmedim maalesef :(

    YanıtlaSil
  16. Bu çizgili olan triko tarzıydı o yüzden overloğa ihtiyacı vardı. Yoksa çok atıyor kumaş.
    Bunun için 70/09 nolu iğneyi kullandım. Zaten penye iğnesinin iki çeşidi var biri bu 70 lik diğeri de 90 lık. İnceyse 70, daha kalınsa 90 ı kullanıyorum.

    YanıtlaSil
  17. Harika olmuşş, bayıldım..:))

    YanıtlaSil
  18. Slm lacincm uzun zamandir blogunu izliyorum gercekten cok orjjinal. Seyler yapiyorsun benomde 6aylik kiZim var onun odasiniyapiyorm blogta yayinladim seninde yorumunu almak isterim corbada seninde tuzun olsun mosali opt.siZi serra-ca

    YanıtlaSil
  19. lacheen uzun zamandır takip ediyorum seni ama ilk kez yazıyorum konuyla da alakasız bir sorum olabilir mi acaba halını nerden aldın ??? :)) bebeşini ve seni öpüyorum

    YanıtlaSil
  20. hangi halıyı soruyorsun acaba?

    YanıtlaSil
  21. 27 Şubat 2012
    Çizgili Bebek Ceketi yazının altındaki Nil'in üzerinde olduğu halı ...:)

    YanıtlaSil
  22. Orası bizim ev değil ki :)) Annnemlerin halısı o, anneannemden kalma çok eski.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.