Pazartesi, Şubat 20, 2012

Kolay Şahmaran Bileklik Yapımı



Bu aralar gözüm şahmaran bilekliklere çok takılmaya başlamıştı, tabii mücevher olanları daha güzel ama çok basit birkaç malzemeyle bir şahmaran bileklik yaptım kendime. (Dört sene önce kendi kınamda da kayınvalidemin hediye ettiği Arap işi bir şahmaran bileklik takmıştım, bulursam fotoğraflarım onu da bir ara)

Takı yapmayı bilmenin gerekmediği on dakikalık çok basit bir proje, herkes yapabilir.



Malzemeler dediğim gibi çok basit : Zincir,  taş görünümlü boncuk (veya doğal taş veya metal aparat da kullanılabilir), halkalı çivi, halka, papağan ve kargaburuna ihtiyacımız var. Ben altın rengi zincir ve aparatlar kullandım, gümüş veya bakır rengiyle de yapılabilir tabii ki.

Yapılışı :



1. Öncelikle yüzük gibi parmaktan geçecek olan zincirin boyunu ölçüp zinciri kesiyoruz. Ben 14 cm kullandım.

2. Boncuğa halkalı çivi takıyoruz ve ucunu kıvırırken zincirin iki ucunu içine alıyoruz.

3. Diğer boncuğa da halkalı çivi takıp ilk boncuğa ekliyoruz. Onun da ucunu 17,5 cm olarak kestiğimiz bilek zincirinin orta halkasına takıyoruz.

4. Bileğimize göre bakıp fazlalık varsa kısaltıyoruz.



5. Bilek zincirinin bir ucuna halka ve papağan takıyoruz.

6. Diğer ucuna da halka takınca hazır oluyor.

Güle güle takının :) 

19 yorum:

  1. ellerine sağlık hem basit hem zarif hem şık

    YanıtlaSil
  2. Lacin hanım, mrh. O kadar şaşkınım ki....Öncelikle ben sizin bloğunuzu bekarlığınzdan bu yana takip ediyorum, benimde 6 yaşında nil adında bir kızım var sizinle bir çok zevklerimiz çok uyuyor her sabah ilk işim sizin bloğunuza bakmak:))) Bugün ki şaşkınlığımı anlatmak istiyorum:)) Ben 1 haftadır şahmerana takmış durumdayım, biz şu an Adıyamanda oturuyoruz, burada ki tüm olabilecek her yere baktım ama istediğim gibi bulamadım ya çok abartılı yada gümüş olanı var ben altın renkte ama çok ince, fakat bilekde olan birşey istiyorum.Bugün size mail atmayı düşünüyordum bilginiz var mı nette satın alabileceğim yer var mıdır diye? Bloğunuzu açınca şaşkınlığımı tahmin edersiniz:))) Bu fikirde çok güzel olmuş...Nili öpüyorum...Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Çok şık olmuş, bir şahmeran bileklik hayranı olarak deneyeceğim, mavinin ve altın renginin uyumu harika, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. herşey evde yapılabiliyor artık...ellerine sağlık ..sevgiler

    YanıtlaSil
  5. selam ben birazdan sınava gideceğim,
    şifa niyetine, huzur versin diye seni okuyorum ve izliyorum
    sevgiler Laçin :)

    YanıtlaSil
  6. Güzel olmuş laçincim güle güle kullan:) yanlış anlamazsan birşey sorucam : neden bir butik mağaza açmıyorsun yada ilerde açmayı düşünüyormusun? Bence şansını denemelisin.Bağdat caddesinde ne zaman gezsem bakıyorum şöyle öyle aman aman mağaza çok az var bana göre.Tasarım konusunda istediğim gibi kıyafetler yok.yada ben bulamıyorum:D bilemicem orasını...Hani sen çizip tasarlayabiliyorsun dikebiliyorsun da ayrıca...şansın yüksek bana göre.bende güzel sanatlar eğitimi aldım çizimlerim tasarımlarım çok iyidir.şimdi yeni yeni birşeyler dikmeye başladım yolun başında olmama rağmen, kendi butiğimi açmak için şimdiden sabırsızlanıyorum açıkcası..ki senin kadar çevrem yok benim bütün çevrem izmirde:) artık sen düşün:D

    YanıtlaSil
  7. Düşünüyorum aslında. Hatta bunun için ilk adımları internet üzerinden satarak yapmıştım, alanlar bilirler çok yoğun da çalıştım o dönem. Ama 1,5 senedir satış yapmıyorum, çünkü hem bu ara hiç vaktim yok hem de internet üzerinden satışta yaşanacak aksilikleri artık bünyem kaldırmıyor :) Deneme imkanı olmadığı için iade çok oluyor ve ben çok uygun fiyatlara sattığım için de zarar ediyorum. En azından böyleydi.
    Ama ileride ne olur bilmiyorum, eskisi gibi yapmayacağım kesin ama nasıl yaparım bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  8. Hmm..anladım demek internet üzerinden satışlar sıkıntı yaratıyor:) bende ilk başta bu şekilde satış yapıcam diye planlıyordum aslında.Bir butik açmak küçükte olsa daha iyi herhalde bu işlerde.Nette verimli satış yapabilmek için herkese uygun en iyi kalıbı çıkarmakta önemli sanırım.Alacağı kıyafeti bilmek istiyor insanlar.bende öyle:D Dediğin gibi problemi çok haklısın.Umarım kendi butiğini en kısa zamanda açarsın bu kadar takipçin varken senin için en iyisi olacak diye düşünüyorum ben ( kendimce:).. ) çünkü maşallah moda konusunda elinden her iş geliyor değerlendirmek lazım..benimde 12 aylık bir kızım var, dikişe başlayalı 1 ay oldu çizimlerim önceden vardı,resim konusunda 8 yıllık bir eğitimim var ve ben bu çizimleri ilkokuldan beri yapan biriyim.resimden bir beklentim olmadı ama stilist ve modelistlik konusunda çok beklentim var.ufaklıktan fırsat buldukça birşeyler yapmaya çalışıyorum dediğin gibi bu ortamda vakit bulmak çok zor.ALLAH herkesin hakkında hayırlIsını versin..Ev hanımlarına ilham kaynağısın bu çok güzel... bu arada yaptıklarını beğenerek takip ediyorum..Birde unutmadan geçenlerde okan bayülgenın programına moda blog yazarlarını çağırmışlar görür görmez neden laçin yok dedim:D

    YanıtlaSil
  9. ellerinize sağlık çok şık görünüyor :)

    YanıtlaSil
  10. Aynen öyle çok basit, herkes yapabilir.

    YanıtlaSil
  11. Ne kadar güzel bir tesadüf olmuş, kalp kalbe karşıymış :)

    YanıtlaSil
  12. Aynen öyle, yalnızca birkaç malzemeyle yapılabiliyor.

    YanıtlaSil
  13. Mavi-turkuaz taşları ayrı severim.
    teşekkürler.

    YanıtlaSil
  14. Başarılar diliyorum.

    YanıtlaSil
  15. [...] Kolay Şahmaran Bileklik Yapımı [...]

    YanıtlaSil
  16. bence çok çirkin olmuş ben bile daha güzel yapıyorum haaaaaaaaaaaaaaa

    YanıtlaSil
  17. harika bir site ne ararsan var

    YanıtlaSil
  18. çok gûzel ve şik bir tasarim sizi çok seviyorum :)

    YanıtlaSil
  19. Laçin hanım bu doğal taşları nereden temin ediyorsunuz...İstanbulda önerebileceğiniz yerler varmıdır?

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.