Çarşamba, Şubat 15, 2012

Zaman Yönetimi


Bu fotoğrafta Nil ne kadar büyümüş geldi gözüme..


Bana en çok gelen sorulardan biri "çocukla bu kadar işi nasıl yapıyorsun?" oluyor. Kolay diyemem, bunun için uğraşıyorum.

Şu an çalışmıyorum, evdeyim ama bildiğiniz gibi tek başımayım. Annemle çok uzağız, kayınvalidem her dakika müsait olmuyor vs. Ama bir programımız olduğunda veya acil bir durumda daha yakın olan kayınvalidem koşar, gelir veya ben bırakabilirim. En azından kafam o yüzden rahat. Temizlik işini de kendim yapmaya çalışıyorum, bir buçuk hatta iki ayda bir oluyor eve birinin yardıma gelmesi. Bir de Nil' in 6,5 aylık emekleyip 7 ayda ayağa kalkıp her yere ulaşıp karıştırdığını düşünürsek işim o zamandan beri on kat artmış durumda.
Bazen düşünüyorum da çocuktan önce evdeyken, hatta hamileyken bile ne çok boş zamanım varmış. Bu zamanları nasıl doldurabiliyormuşum. Şimdi zaman denilen şey o kadar çabuk geçiyor ki, devamlı bir koşturmaca halinde. Bir de ben bunu tek çocukla hissediyorum, çok çocuklu olanlara Allah güç versin.

Bu dikiş, hobi işi tamamen benim isteklerim, herkesin böyle tercihleri olmayabilir ama zamanı yönetmeye çalışırsanız hepsi halloluyor. Ben şöyle yapıyorum :

- Gündüz televizyon açmıyorum. Bana zaman kaybı gibi geliyor, bir de çocuk için iyi olduğunu düşünmüyorum. Bizde televizyon ancak eşim işten gelince açılıyor.

- Nil ben birşeyle uğraşırken bir müddet kendini oyalayabiliyor. Bu da benim dikiş dikmem için bana zaman kazandırıyor. Tabii bu süre oldukça kısıtlı olduğu için dikiş işini başına oturup bitiremiyorum genelde, yavaş yavaş yapıyorum. Uyuduğu zamanlarda oturursam kesintisiz çalışabiliyorum.

- Yemek işini Nil' i mama sandalyesine oturtup yapıyorum. Katı gıdaya geçtiğimizden beri kendisi tutup birşeyler yemeyi sevdiği için oyalamak zor olmuyor. Ama bunlar da kısıtlı sürelerle. Yemeğin yarısını kucağıma alıp da yapabiliyorum.

- Ev toparlama işini sabah kalkınca veya yatmadan önce yapmaya çalışıyorum, eğer gün içine bırakırsam o iş olmuyor çünkü.

- Ütüyü mutlaka Nil gece uyksuna yattıktan sonra yapıyorum, çünkü ütü yaparken hiç tahammülü yok rahat bırakmıyor. Bir de tehlikeli zaten.

- Bilgisayar başına oturduğumda Nil de aynı odada oluyor, dikiş dikerkenki gibi oyuncaklarıyla veya ortalığı dağıtmak suretiyle eğlenebiliyor.

- Her yere beraber gidiyoruz biz. Markete, terziye, kumaşçıya. Hatta geçenlerde twitter' da da yazmıştım terzideki teyzelerin " vah vah bırakacak kimsen yok mu" nidalarına maruz kalmıştım. Tamam terzi masasına çocuğu oturtup bir yandan da kumaşı kesmek normal olmayabilir ama ben böyle mutluyum.

Yine bir şansım var ki Nil gezmeyi çok seviyor. Yeni mekanlarda etrafa baksın, yeni insanları incelesin hoşuna gidiyor bunlar.

- En önemlisi de Nil' in uykusu. Çocuğu olmayanlar veya yardımcıları olanlar bu konuyu o kadar önemsemeyebilir ama tek bakanlar için çok önemli. Bu öyle bir kısır döngü ki uyku belirtilerini atlayınca uyutmak çok daha zor oluyor, giderek zorlaşıyor, sonunda kriz haline geliyor. Gündüz uykusu sorunlu olunca gece de uyumuyor falan. Nil dışarıda uyumaya alıştı, o yüzden pusetle rahat geziyoruz. Evde bazen dikkati dağılıp uyuyamayınca benim bütün işler aksıyor.

Bir de bu uyku meselesi kesinlikle çocuğun yapısıyla alakalı. Hiç gündüz uykusu olmayan o kadar çok tanıdığım var ki, veya koyduğu yerde uyuyan. Şu an için Nil bir sabah bir de öğleden sonra iki uyku yapıyor ama bir programımız varsa uykuyu atlayabiliyor, o kadar da dert etmiyorum. Aşırı rutin de çok iyi bir şey değil, eğer siz de her gün aynı şeyleri yapmıyorsanız tabii ki.

- Nil sabah erken kalkıp akşam da genelde erken yattığı için o uyuduktan sonraki zamanlar da bizim dizi, film izlememiz için kalıyor.

Genel olarak bunlara dikkat ediyorum ama herşeye yetişmek için kendimi de paralamıyorum. Ütü birkaç gün geç yapılıyor, Nil' in oyuncakları ancak gece toplanıyor, bazen dışarıdan yemek yeniyor ama hallediliyor hepsi.

68 yorum:

  1. Laçin hanım takdir ediyorum sizi her anlamda ,özette süper olmuş:)
    Bende çalışan 2 çocuklu bir anneyim birdönem feci takıntılıydım yetişemiyorum,yetemiyorum diye sanırım alıştık bir düzen olustu artık bazı şeyler aksıyor kimi zaman ama brşekilde çekirdek ailemle yasayıp gidiyoruz:)iyiki varlar kuzucuklarımız..Allah eksikliklerini ,saglık pronlerini göstermesin gerisi muhakkak olup bitiyor ..

    YanıtlaSil
  2. Merhaba doğumuma iki ay kaldı. Tüm endişelerimi gerçekten yok ettiniz neredeyse :) peki arabanız var mı? çocukla bir yere gitmek arabasız mümkün mü? ooof o kadar çok soru o kadar çok şey var ki aklımda. aslında sizin yaptıkalrınızı yapabilmek için yetenekli ve hızlı olmak lazım. ben ne yazık ki hızlı değilim. hep aktif iş yaşamında oldum. evlendikten sonra yemek yapmak zor geldi bana, oysa severim yemek yapmayı ama çocuk olduktan sonra ne olacak hiç bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  3. Aynen öyle, sağlık olsun da gerisi bir şekilde halloluyor.

    YanıtlaSil
  4. Evet arabam var, merkezi bir yerde oturmadığımız için neredeyse mecburum. Ama yürüyerek gidebileceğimiz bir yer de var yakınımızda, yürüyüş çok daha iyi oluyor.
    Diyeceğim şu ki, insan alışıyor. Hızlı olacaksınız merak etmeyin :)

    YanıtlaSil
  5. deniz köseoğlu15 Şubat 2012 12:37

    yaaaa ben gerçekten sizi çok seviyorum.
    yaşımız yakın ben sizden biraz daha küçüğüm. bende evliyim ama henüz bir çocuğum yok. her sabah mutlaka ilk sizin bloğunuza bakarım. benim için rutin oldu bu iş :)
    bir çok konuda bana bilgi ve tecrübe veriyorsunuz diyebilirim.
    teşekkür ederim herşey için.

    YanıtlaSil
  6. sürekli merak ettiğim bir konuydu açıkçası bebeğin var,yardımcın yok ,dikiş dikiyorsun,seni hiç kendinden geçmiş bakımsız görmüyoruz saçın ,tırnağın sürekli olarak bir davete katılmaya hazırsın yazdıklarında bana çok yeterli gelmedi açıkçası ama kuş olup sizin cama konup seni tam bir gün izlemek isterdim açıkçası 10 aylık bebeğiyle hiçbir işe yetişemeyen bir anne olarak sana imreniyorum ve seni tebrik ediyorum.buna benzer yol gösterici yazıların devamını istiyorum

    YanıtlaSil
  7. Ben teşekkür ediyorum beni okuduğunuz için :)
    Yararlı olabiliyorsam çok mutlu olurum.

    YanıtlaSil
  8. Kendi bakımımı da kendim hallediyorum. Dışarıda manikür yaptırmam, o işi de Nil uyuyunca hallediyorum.
    Açıkçası anlatacak başka birşey yok, herşeyi beraber yapıyoruz :)

    YanıtlaSil
  9. eklemeyi unuttum fotoğrafta tam bir hollywood yıldızı gibi görünüyorsun çooook güzelsin alllah nazardan korusun

    YanıtlaSil
  10. son saç rengini merak ediyorum en son palette sıcak çikolata idi galiba kestirdikten sonra boyadınmı sanki daha koyu gibi duruyor.

    YanıtlaSil
  11. Merhaba Laçin:) Zaman yönetimi en önemli şey aslında. Yapılacakları ertelememek, planlı hareket etmek gerekiyor bence de. Kimi zaman aksasa da bir plan lazım:) Nil de uyumlu bir çocuk sanırım ya da alıştı bu düzene. Hani çocuklar evde ne görürlerse ona alışırlarmış. Maşallah diyorum ve kolaylıklar diliyorum:) Darısı bize;)

    YanıtlaSil
  12. Kendi rengime döndüm evet 4.3 tü sanırım. Garnier Naturals aldım bu sefer.

    YanıtlaSil
  13. Bu yazi icin tesekkurler 5 aylik hamileyim ve dogumdan sonra hep senin gibi hamarat olmaya hazirliyorum kendimi. Hamileligimin basinda dusuk riskim vardi ve hoc birsey yapamiyordum bu beni biraz tembellestirdi ama senin gibi bir lac ornegim daha var sizlerle bende hamarat bir anne olurum insallah. Butun paylasimlar icin tesekkurler. Bu arada saclarin harika oldu :)

    YanıtlaSil
  14. Ben de hep bu konuda seni takdir ediyordum, guzel bi yazi olmus;-) Bu arada kocan da cok sansli soylemeden gecemeyecegim ;-)

    YanıtlaSil
  15. sana vah vah bırakacak kimsesi yokmu laf söyleyeceklerine. helal olsun kadın çocuğuyla her işi beceriyor , kızınada aferin ne akıllı annesi hiç üzmüyor diye takdir , tebrik etsinler.kendi kendime kızdım senin adına :)çünkü ben her zaman seni bu durumdan dolayı kutluyorum.sizi seviyorum, bu arada sevgileliler gününüz kutlu olsun .her daim sevgiyle kalın

    YanıtlaSil
  16. Aslında onun yardımlarını da yazmam lazımdı, elinden geldiğince yardım ediyor. Çocukla ilgilenmeyi seviyor ve istiyor.

    YanıtlaSil
  17. İnsan şartlara göre davranmaya alışıyor, nasıl istiyorsan öyle olursun merak etme.

    YanıtlaSil
  18. Çok teşekkür ederiz, siz de ailecek sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  19. Merhaba;
    Çalışan bir anne olarak bende zamanı iyi kullnamaıyorum diye sürekli kendi kendimi yiyorum son zamanlarda..Gün içinde evde olmayınca ev işine dair tek zaman akşamları. İşten gelince emzirme, oynama derken zaten o uyuyana kadar başka birşeyle ilgilenemiyorum. emekliyor ve tutunup ayağa kalkıyor her dakika. O yüzden yalnız bırakamıyorum maalesef. Şanssızım ki mama sanlyesinde otursun ben yemek yapayım da yok bizde, 10 dk oturuyor sıkılıyor sonra çok fazla ve ağlama krizi.

    Ayakta sallayarak uyutuyoruz, eğer saati gelmiş se , 20:00 civarı diyelim genelde, çok mızıldanmadan uyur ama işte olay burda başlıyor benim içi, onu sallaren genelde ben de uyuya kalıyorum :))

    Eşim de kıyamıyor sanırım uyandırmıyor beni..1 saat sonra sersemlemiş kafayla uyanıyorum ama günün yorgunluğla iş yapacak hal kalmıyor. Aşmam gereken konu bu :)

    Bir kalkabilsem, hem iş yapacağım, hem bil.gbaşına geçip çalışacağım (evde de çalışmayı gerektiren bir mesleğim var) hemd eertesi güne yemek yapacağım :)

    Kızımın bakıcısı o uyuduğu zamanlarda ütüleri falan yapmasa halim iyice duman olacak:)

    Var mı hali benim gibi olan? TEk ben değilim diye moral bulayım biraz :)

    Nil'e ve Size Sevgiler.

    YanıtlaSil
  20. Plansızlık bana göre değil ama aşırı disiplinden de hoşlanmam. İkisinin arasında esneyebilen bir düzen oluşturunca devam ediyor ve dediğin gibi çocuk da alışıyor.
    Darısı başına o zaman :)

    YanıtlaSil
  21. Eminim vardır, çalışırken de hem avantajın var hem dezavantajın bence. Avantajın fiziksel olarak yorulsan da eve geldiğinde çocukla ilgilenmek için kafan boşalmış oluyor bence bunu iyi kullanmalısın.
    Bakıcının senin üzerinden az da olsa iş alabilmesi çok güzel, hepsi yapmıyor bildiğim kadarıyla.
    Düzenini öyle veya böyle oturtursun, kesinlikle işin daha zor. Mükemmel olmaya çalışmamak lazım, yapabildiğin kadar olmalı her şey. Tek fedakarlık yapılmayacak şey çocukla ilgilenmek bence.

    YanıtlaSil
  22. 3 yaşında bi kızım var çalışıyorum bende hobileri çok seviyorum elimden geldiğincede bir şeyler yapıyorum diğer arkadaşların yazdığı gibi benimde olmazsa olmazlarım arasındasın. Siteni büyük bir keyifle takip ediyorum. Benim gibi bir çok kişiye ilham verdiğinede eminim. Paylaşımların çok güzel ve kaliteli .. teşekkürler.

    YanıtlaSil
  23. Merhaba,bloğunuzu severek takip ediyorum.Sanki sizi yıllardır tanıyormuşum geliyor.Geçenlerde rüyamda sizinle tanıştığımı gördüm,nasıl mutlu oluyorum.:)...Sizde hep mutlu olun inşallah.
    Benimde 4 yaşında kızım var.Çocuk Dr.muz ilk ayki kontrolünde çok mutlu bir bebeğimiz olduğunu söylemişti.Maşallah doğduğu günden beri beni üzmeyen bir çocuk .Düzenli uyuyan, yemeği çokkkk seven,sakin bir çocuk umarım ömür boyu böyle devam eder.

    Sizi ve küçük prensesi öpüyorum.

    YanıtlaSil
  24. harikasın.Bende seni inanılmaz nasıl zaman yaratıyor diyerek okuyorum.Benim kızım 15 dk falan kendi kendine oynuyor sonra istiyorki onun yanında durayım mama sandalyeside oturuyor çok şükür ama oda sınırlı bir süre.10 aylık ne zaman kend kendine sakince oynayacak çoook merak ediyorum :))

    YanıtlaSil
  25. Lacin hanım muhakkak kendnizi bir okuyun masallah desekde nazar degmesinden korkarım.. bugunkü posta karsılık içimizdekileri dökmüşüz:))
    bende yazmayı unutmuşum sac modeli ve renk inanılmaz yakışmış ..ben sarışınım ve genelde dogal sac rengimi kullanıyorum bu ara koyu renklere takıldım inanın rengin bendede böyle tutacagını bilsem hemen boyayacagım:))

    YanıtlaSil
  26. bu konu ile ilgili yazi yazmis olman bence cok onemli lacin. lutfen yazmaya devam et. benimde yakinda iznim bitecek ve ise baslamak zorundayim. ama zaman zaman calismasaydim ve tum gunu bebegimle gecirseydim diyorum dogrusu. sanirim ise basladiktan sonra ayri bir rutinimiz olacak. belki sende ilerde krese gonderdikten sonra daha fazla zaman bulursun.

    YanıtlaSil
  27. selam Laçin ben yine saçını sormak istiyorum :) sanırım sprey var sert görünüyor birde yine elinlemi sardın yoksa maşa mı?

    YanıtlaSil
  28. Artık kısa olduğu için maşa yapabiliyorum kısa zamanda. Maşanın ardından şekillendirici kremle karıştırdım biraz ve sprey sıktım, evet.

    YanıtlaSil
  29. Çok teşekkür ederim. Kısa saçta gövde rengiyle oynamayı pek sevmiyorum o yüzden bu daha iyi oldu bence de.

    YanıtlaSil
  30. Çalışırken ayrı problem evdeyken ayrı problemler oluyor.
    Dediğin gibi kreş zamanı gelince belki daha fazla zamanım olacak.

    YanıtlaSil
  31. Çok teşekkür ederim.
    Kızınıza da öpücükler.

    YanıtlaSil
  32. Her çocuğun farklı oluyor oyun istekleri, Nil artık yürüdüğü için bir anda evin başka bir köşesinde olabiliyor. Yani onun da öyle yarım saat oturduğu olmuyor hiç, hep gezinecek.

    YanıtlaSil
  33. Laçincim tebrik ederim. O kadar güzel programını anlatmışsın ki:)) Maşallah demek istedim Minnoşla sana..
    Sevgiler
    Altuğ'unun annesi:))

    YanıtlaSil
  34. Oğlum Doruk 1 kaç gün sonra 1 yaşına giricek. İlk günlerden beri uyku problemimiz var. Ben de zamanı oldukça verimli kullanan bir insandım, her anımı değerlendiren ve işleri hiç ertesi güne bırakmamaya özen gösteren biriydim ama eskiden :)) Oğlum doğmadan 1 ay önce annem yanımıza geldi 3 aylık oldu geri döndü, bu arada sabah akşam sürekli ağlayan ve uyumaktan, emmekten, dışarıda gezmekten, arabaya binmekten nefret eden bir oğlum vardı. Bir yeri mi ağrıyor diye çok doktora götürdüğüm oldu. Ama kucağa gelince sakinleştiği için sadece annesini istiyor, huysuz diye geri gönderildik. Oğlum hala uyumuyor. Benim yarım gün gelen bir yardımcım var ve annem sürekli yanımda olmasına rağmen, oğlum o kadar uykusuz, ve kendi kendini oylamasını sevmeyen bir çocuk ki ben hiç bir şeye yetişememeye başladım. Mama sandalyesinden nefret ediyor mesela o yüzden yemek yerken bayağı sıkıntı çekiyoruz, uyuturken ayrı bir dert; ayağımızda sallayarak uyutuyoruz ama yatıp uyumak istemiyor. Bağıra çağıra uyuyor, en az yarım saat ayakta sallanmak istiyor, yatağına yatırınca genelde uyanıyor tekrar sallamak gerekiyor. Gece mutlaka saat başı uyanıyor ve iki sefer en az ayakta yarım saat olmak üzere sallanıyor tekrar uykuya dalması için. Ve sabah 5'te uyanıyoruz yatakta bağırarak ağlıyor, üstüne örttürmek veya uyku tulumuna girmek istemiyor. Sabah 7'ye kadar genelde ayağımda sallıyarak ben de uznaıyorum ve uyuyorum. Bu arada ben de 6 aylık hamileyim :S kocaman bir karnım var ve sürekli kucağımda olmak isteyen bir oğlum var. Ve böyle bir gece geçirdikten sonra da ertesi güne hiç enerjim kalmıyor ve ben hiç bir işimi yapamıyorum. Düşüncelerimi toparlayamıyorum ki plan yapayım. Umarım oğluşumun uykuları önümüzdeki yıllarda biraz düzene girer zaten 24 aylıktan önce düzeleceğini sanmıyorum da işte...bir umut... Ama tüm bunların dışında oldukça erken yürüyen, konuşan ve çok hareketli oyuncu ve tatlı bir oğlum var..

    YanıtlaSil
  35. Laçin Ablacım hi tanışmadık ama seni o kadar seviyorum ki :) Yardımcı olmak için anlamışsın her yaptığını,bence mükemmel bi insansın :)

    YanıtlaSil
  36. Siz çok tatlı birisisiniz, bunu bugünki yazınızla benim için tekrar tescillediniz. Moral vermekte ve pozitif hissettirmekte üstünüze yok. Bir de yazdığınız hiç birşey bana batmıyor. Kısacası bazı görgüsüz kendini bilmez tek amacı hava atmak olan ve okuyucularına hiç birşey katmayan blog yazarları gibi değilsiniz. Bana bugün pozitiflik kattınız ya bu bişeydir.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  37. O kadar haklısın ki. Uykusuzluk insanı gerçekten plansız yapıyor.
    Nil de hala uyanıyor geceleri ve ben de ne zamana kadar böyle gideceğini bilmiyorum. Senin bir de gelen yeni bebeğin var karnında. Alabildiğin kadar yardım almalısın kesinlikle.

    YanıtlaSil
  38. Bana gelen teşekkür mailleri beni inanılmaz mutlu ediyor o yüzden yardımcı olabileceğim herşey için yazmaya çalışıyorum. Biraz da olsa faydam olabiliyorsa bu bana yetiyor.

    YanıtlaSil
  39. Çok teşekkür ederim, sadece yardımcı olmaya çalışıyorum.

    YanıtlaSil
  40. bende evin her isini tek basima ustelniorum, yemek, temizlik utu ve kendime ayirabilecegim zaman bebegimin uyku vaktine denk getiriyorum ama temizlik gurultu olmasin acisindan o yurken pek mumkun olmuyor. uyanikken surekli onunla olmami istiyor 9.5 aylik bu arada. uyurken herseyi yetistirmek cok zor oluyor. ustelik y.disinda oldugumdan yakinim da yok acil zamanlarda birakabilecegim. Allah hepimize kolayliklar versin :)

    YanıtlaSil
  41. Bunları okumak beni biraz da olsa rahatlattı.. :) Teşekkür ederim..
    Bu arada saçların muhteşem gözüküyor fotoğrafta..

    YanıtlaSil
  42. çocuklarla her şey yapılabilir,ben genç yaşta anne oldum,2.çocuğumda şu an 2 yaşında..bebek arabasına koyup avm leri çok gezeriz,biraz alıştırmak gerek sanırım çocukları da..ama annelere arabada çok büyük rahatlık,çocuğunuzun huysuzlandığı ve ya acıktığı zamanlar da yetişmek için annelere şart olduğunu düşünüyorum.çocuklardan önce benim için keyif olan araba şu an sadece ihtiyaç..

    YanıtlaSil
  43. merhaba,
    ben de uzun zamandır zevkle,merakla,takip ediyorum bloğunuzu.anladığım kadarıyla çoğumuz gibi anne olan,hatta bi de çalışan takipçi oluşturmak zordur,çünkü blog takip etmek bile zaman meselesi..siz zoru başarıyorsunuz,her daim güncel halinizle,tebrikler gerçekten !Yorumlar arasında, halime sızlanırken şükrettiğim,gerçekten zoru başarmaya çalışan bir annenin yazısını okuyunca çok üzüldüm.Allah yardımcısı olsun,işlerine kolaylık versin her daim.İkinci çocuğuna hamile olan ve ilk çocuğu uyuma problemi çeken arkadaştan bahsediyorum.Acaba bunca uzun zaman ağlıyorsa,hani tabi mutlaka araştırmışlardır ya acaba alerjik bir durum mu var?benim kızımda da benzer belirtiler olunca doktor inek sütü alerjisi ihtimalinden bahsetti ve özel bir mama verdi raporla alabildiğimiz.Ve şükürler olsun daha iyi bebeğim eskisine oranla.Çağın hastalığı olarak bahsediliyor ve çevremde daha sık duymaya başladım.Bir de kendi çocukluğm aklıma geldi.Annem bana zaman zaman 9 ay boyunca feryat figan bağıran bir bebek olduğumu hatırlatır :)doktorlar huysuzluğumdan böyle yaptığımı söylemişler..ne acı..şimdi çocuğumda böyle bir ihtimal çıkınca doktor benim süte alerjim olup olmadığını sorduğunda geçmişe gittim.ve neden sütü sevmediğimi şimdi daha iyi anlıyorum.Oldum olası sütle aram yoktur çünkü hazımsızlık yapar,rahatsız olurum.Demekki diyorum belkide acı acı aylarca ağlayışımın nedeni; annemin (ozamanın şartlarında kendince en iyi yöntem olarak bulduğu) kendi ineği olan bir kadından her gün taze süt alıp sulandırıp beni beslemesiydi :)velhasıl nacizane kendi yaşadıklarımdan anladığım, bazen farkında olmadığımız,daha önce duymadığımız ya da bi türlü yakıştıramadığımız rahatsızlıkların belirtisi olabilir,bebeğimizin aşırı reaksiyonlar göstermesi...yahut onun için nice zahmetle en iyisini yaptığımızı zannetiğimiz şeyler belkide onun için hiç iyi değildir....
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  44. bu yazı için de teşekkürler, çok samimi, ferahlatıcı bir paylaşım.

    YanıtlaSil
  45. Teşekkürler...
    Bakıcı açısından (maşallah deyip, dilimi ısırayım:)) şanslıyım gerçekten, zaten kendisi uzun sürdir tandığımız, doğumdan önce de ve bana yardıma,temizliğe gelen ablamızdı.O yüzden düzenimi,benim ne yapıp ne yapamadığımı bilir.

    Dediğin gibi eve gelince tüm vaktimi ona ayırıyorum. Yemek işini bazen sağolsun annem üstkleniyor, çok yakın değiliz ama görüştükçe kap kap yemek verir her hafta. İşte uyuya kalmadığım bu gece, ben bu saatte çalışıyorum, baba-kız uykudalar :)

    iyi geceler.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  46. Sizi severek takip ediyorum.Çok sıcak ve samimisiniz.Çocuğunuz ve sevdiklerinizle çok mutlu olun inşallah.Ben şu an 39 yaşındayım.11 yaşında oğlum 9 yaşında kızım var.Kızım doğduktan sonra evde oturmak öyle zor geldi ki anlatamam.Çok bunalımlı günler geçirdim.Benim size tavsiyem çok güzel bir mesleğiniz var.Ara uzadıkça işe dönmek zor oluyor.Çalışmayı düşünüyorsanız fazla ara vermeden işe dönmeniz.Ev işi yap yap bitmeyen ve takdir görmeyen bir iş.Eminim eşiniz takdir ediyodur ama zaman geçtikçe insan kötü hissediyor.Gerçi siz çok üretken yaratıcı birisiniz.Eminim isteiğiniz zaman istediğiniz işi yapacaksınızdır.Mükemmel anneye kocaman bir maşallah.Allah nazardan saklasın sizi ve ailenizi.Hoşçakalın.

    YanıtlaSil
  47. Haklısınız ama şöyle bir durum var ki benden kaynaklanan bir "bırakamama" durumu var. Annem veya kayınvalidem bakabilse bırakırım ama bilmediğim birine bırakmak çok zor geliyor bana. O yüzden en azından kreş çağına gelene kadar evdeyim gibi gözüküyor, tabii yine de şartlar ne gösterir bilmiyorum şimdiden.

    YanıtlaSil
  48. Çok sağol, Altuğ' a öpücükler.

    YanıtlaSil
  49. Çok teşekkür ederiyorum.

    YanıtlaSil
  50. Merak etme herşey halloluyor.
    Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  51. Sen iyice tek başınasın. Allah kolaylık ve güç versin.

    YanıtlaSil
  52. Kesinlikle alışmayla alakalı. Yine de iki çocukla bu imkansız gibi geliyor bana :)

    YanıtlaSil
  53. Yardımcı olmak istiyorum soranlara, inşallah amacına ulaşmıştır.

    YanıtlaSil
  54. Eskiden bu kadar çok alerji yokmuş ki, şimdi her çocukta neredeyse alerji var.
    Çocuklara teşhis koymak da zor :(

    YanıtlaSil
  55. Plansızlık bana göre değil ama aşırı disiplinden de hoşlanmam. İkisinin arasında esneyebilen bir düzen oluşturunca devam ediyor ve dediğin gibi çocuk da alışıyor.
    bu sözün tamda beni anlatmış aslında. fakat bır fark var ben bazen yada sık sık pes edebılıyorum. aslında zorluklar karşısında pes etmem ama. doğru doğru benım bır kızım daha var 10 yaşında buyuk ama sonuçta işlerimde yoğunluğumda +fonksıyon. pes ettiğim durumlarda her sabah sana gelıp bakıyorum ve tekrar bı yerden tutup başlamam da en buyuk vesılem oluyorsun. tşk ederim.

    YanıtlaSil
  56. Kesinlikle cok faydali bir yazi olmus bu ;)
    Kendini harap eden annelere ve her gününü stresinden iyi geciremeyip bunu esine ve cocuguna yansitip durumu daha da sorun haline getirebilenler icin özellikle...
    Bir is yarim kalabilir, bunu kafaya cok takmamak lazim cocuk olunca ;)

    Bence sen bu isi örnek bir sekilde basariyorsun ;)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  57. Bende aynı durumdayım evin temizliği için artık 3 haftada bir kadın alabiliyorum. Önceden çalıştığım için sorunsuz alıyordum ama şimdi kadına o kadar para vermek zoruma gidiyor sanırım.

    Ecrin 'de Nil gibi sabah erken kalkıp akşam erken yatanlardan o yüzden çok rahatım uyku konusunda gün içinde mutlaka iki kez uyuyor bir sabah 10 dan sonra diğeri öğlen 2 den sonra. akşam 7 8 gibi de yatıyor. Arkadaşlarım nasıl alıştırdın diyorlar ...:)

    Zaman problemleri konusunda bende bir post yazsam iyi olur sanıırm

    YanıtlaSil
  58. Aynen öyle, çalışmayınca birşeylerden kısılıyor muhakkak.
    Erken yatıp erken kalkmak benim de işime geldiği için ben de memnunum bu durumdan.

    YanıtlaSil
  59. Ne kadar güzel anlatıyorsun gününü, yaptıklarını, Nil'i. Seni okumak çok keyifli...

    YanıtlaSil
  60. Banu Hanim oglunuz icin kesinlikle yardim alin cunku dinlenemezseniz ve stres olursaniz karninizdaki bebeginiz gelisemez fiziksel ve beyinsel olarak. Siz mutlu ve dinlenmis olmazsaniz ne cocuklariniz ne de kendiniz saglikli olursunuz. Bu konusa size http://www.uykumelegi.com/ u oneririm. Seride Hanim uyku koclugu yapiyor. Uc hafta icinde kendi kendine uyuyan ve geceleri kalkmayan bir oglunuz olacak insallah. Sabir ve kolaylik diliyorum.

    YanıtlaSil
  61. Sut ne kadar islemden gecerse alerji riski o kadar artar. Eskiden sutler dogal, hormonsuz ve antibiyotiksizmis. Simdi buzdolabina bile konmaya gerek kalmayan korkunc beyaz renkli sivilra sut diyorlar. En iyisi tamiz bir ciflik bulup cig sut tuketmek ama Turkiye'de guvenmek cok zor.

    YanıtlaSil
  62. sevgili Lacin, maşallah demek istiyorum sana öncelikle,elinin değdiği herşey guzelleşiyor.
    Benim tırtılım 7 aylık, çalışıyorum, ve cok kısa bir zaman sonra bakıcıya bırakmak zorunda kalacagım, içim hiç rahat değil ama şartlar bunu gerektiriyor.
    Nil'i arabada bebek koltuguna oturtup yalnız başına arabayla çıkabiliyor musun?Benim kızım bebek koltuguna zaten cok zor oturuyor, yalnızca uykusu varsa uzun sure oturuyor ve sonrasında uykuya dalıyor. Benii direksiyonda gordugu zaman arkada annemin kucagındayken cıglık cıglığa ağlıyor. Ne yapacagm bilmiyorum, bir şekilde alıştırmam gerekiyor, her yere baba ile gitmemiz gerekecek yoksa

    YanıtlaSil
  63. Yaklaşık 4 aylıktan beri araba koltuğuna oturtup çıkıyorum tek başıma ama anakucağının son zamanlarında artık içinde sıkıldığı için ağlamaya başlamıştı.
    Şimdi normal koltuğunda etrafa bakınabiliyor. Ben arabaya koyup çıkmak zorundaydım yoksa hiçbir işimi halledemezdim, hergün çıkınca da mecburen alışıyorlar.

    YanıtlaSil
  64. benim en büyük problemim arabamım olmaması bu konuyu da çözersem sanırım zamanı daha çok değerlendireceğim

    YanıtlaSil
  65. Merhabalar, benimde sizin kızınızla akran bi tatlışım var. 3 hafta önce işe döndüm bir yıl ücretsizden sonra. Başkasına bırakamama konusunda benimki kadar saplantılı olabilir misiniz bilmiyorum. Çünkü benim kızım tam 3 ay erken doğarak beni ne üzüntülere, sıkıntılara soktu.. İlk zamanlar annemin kucağına vermekten bile çekiniyordum ve çok büyük bir bağımlılık oldu benim açımdan. İşe dönüş vakti geldiğinde de bu nasıl mümkün olur diye düşünmekten geceleri uyuyamadım. Ama bir deneme yaptım. Bir ay öncesinden genç bir ablamız oldu. Bu süreçte biz O'nu , O bizi tanısın istedim. Baktım ki kızımla gercekten oynuyor, ilgileniyor ve herseyden önce O' nu seviyor. Ve beni en çok kızımın bu konudaki hayrete şayan olgunluğu rahatlattı. O kadar kolay kabullendi ki bu durumu maşallah... Zaman konusuna gelince bende çok sıkıntı çekiyorum. Çünkü sabah -öğle uykuları çok düzenli olduğu halde gece ne yazıkki bazen 11'lere kadar uyumuyor. Sonrasında ne kendime ne de eve vakit kalıyor. Onu uyutmaya çalışırken takaatimde kalmıyor. Ama tabii ertesi gün için yapılması gereken kızımın çorbalaırı muhallebisi, yoğurdu oluyor. Hem sonra benim kızımda geceleri uyanıyor. Neyseki her hafta genel bir temizlik yaptırıyorum. Buna rağmen hafta sonları da bana yetmiyor. Bu süreç bayağı böyle sürüp gidiyor... Bize alışmaktan ve yetişemediğimiz şeyler için hayıflanmamaktan başka çare kalmıyor. Herkese kolaylıklar diliyorum.

    YanıtlaSil
  66. Saçınıza bayıldım. Bir post hazırlasanız, saçınızı nasıl bu hale getirdiğinizi anlatan. Bu kadar işin arasında bir de insanlarla bilgilerinizi paylaşmanıza bayılıyorum. Ama keyif aldığınızı da biliyorum bundan. Ben de kısa saç kullanıyorum ama şekillendirme konusunda çok yeteneksizim. Çok fazla kozmetik ürün kullanmayı da sevmediğimden sanırım. (Maşa+şekillendirici krem+az sprey diye vermişsiniz formülü ama)

    YanıtlaSil
  67. Bir yazıda anlatmaya çalışırım nasıl yaptığımı.

    YanıtlaSil
  68. Çok güzel yazmışsın çook. Hem nasıl becerikli olduğunu hissediyorum hem de abartmadan nasıl güzel bir anne olduğunu. Sade ve olması gerektiği gibi. Helal desem çok mu abartış olurum.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.