Çarşamba, Şubat 29, 2012

Son Günlerde Ortaya Karışık vol.2



Nilpot' un bir süredir favorisi toplar. Onun deyimiyle "dih". Bu dih kelimesinin nasıl çıktığıyla ilgili hiçbir fikrim yok. Balonlara ve toplara diyor. Bir de eğer maç görürse (gündüz tv açmadığımdan bahsetmiştim, ama akşam eşim gelince açıyor) ona da "dih" diyor.

Diğer favorisi ise makarna. Bir elinde mutlaka çatal veya kaşık olacak ama bir süre sonra onlarla yemek fazla yavaş geldiği için öbür eliyle yemeyi tercih ediyor :)

(Yemeklerde tam benim ağız tadım var Nil' de. Lahana sarması, biber dolması, sulu köfte, bulgur pilavı ve yayla çorbası benim jokerlerim. Yemiyorsa onları yer)

Dün Cem Yılmaz' ın şovuna gittik biz. Her zamanki gibi mükemmeldi. Yeni diktiğim simli kazağımı giydim, altına giydiğim turuncu etekten ise son anda vazgeçtim.

Ve benim güzel orkidelerim, pembe ve beyaz..

37 yorum:

  1. Nilpot yine herzaanki gibi çok tatlı o topik eller yenir yenir :) makarna da ton balığımı var Laçin bana mı öle geldi ? Birde orkidem kurudu sen nasıl bakıyorsun :)

    YanıtlaSil
  2. Evet ton balığı var ama onları yemiyor maalesef :( Ben yiyorum kalanları.
    Orkidelere çok bakıyorum desem yalan olur. Sadece haftada bir su veriyorum. Ve çiçeklerini döktükten sonra da buduyorum.

    YanıtlaSil
  3. yazım hataları için kusura bakma uyukladığım için kontrol etmeden yollamışım.

    YanıtlaSil
  4. Aynı dırımlar bizde de var. Çatalla yemekten sıkılıp elle devam ediyor, birde biz 10 dk. saonra mama sandalyesinde ayağa kalkıyoruz, kemer bağlıysa da farketmiyor inmek ya da kucağımda devam etmek istiyor, sizde nasıl.

    YanıtlaSil
  5. Nil de doyduğu anda kalkıyor yerinden :)

    YanıtlaSil
  6. bende gecen baharki orkidelerimin acmasini bekliyorum yilmadan:) bakalim yeniden cikacaklarmi. aslinda haftada bir su verilmeli ama ben bazen 2 haftada bir yapiyorum bunu unutup:)

    YanıtlaSil
  7. harf hatalarım için üzgünüm. cep'ten girmiştim,bazı atlamalar yapıyorum farkında olmadan. kusura bakmayın. ( eledeğl ele :))

    YanıtlaSil
  8. niloş çok tatlı yau :)) maşalla..ele , birkaç önceki postunuzda bir foto vardı ,çekik ve sürmeli gözlü çıkmış iyice o fotoda.. babamız çekti,ekledim,demiştiiz foto için..
    maşallah yavrunuza..
    siz de çok fit ve çok hoş bir annesiniz..daha sık post isteriz :)sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Lacincim, senin orkidelerine bayiliyorum. Ciceklerini hic dokmuyor mu bunlar? Benimkinin ciceklei dokuldu ve kac aydir bir turlu acmadi. Ne yapabilirim tekrar acmasi icin?

    YanıtlaSil
  10. laçin kendi yiyebiliyomu nil

    YanıtlaSil
  11. Çok teşekkürler, bazen buraya bakmaya zaman bulamıyorum ama buldukça yazıyorum.

    YanıtlaSil
  12. Döküyorlar ve senede bir kere açıyorlar. Aslında iki kere de açabilirlermiş ama ben açtıramıyorum ikinciyi :)
    mutlaka çiçek verdiği daldan buda, yoksa orayı boş yere beslemeye çalışıyor. 3.boğumdan kesin derler ama ben pek bulamıyorum o boğumları :)

    YanıtlaSil
  13. Çatalla yiyor ama kaşıkla çok zor, daha yiyemiyor. Ama dediğim gibi yavaş yediği için sıkılıyor elle yemeye dönüyor.

    YanıtlaSil
  14. sevgili Laçin kaç aylıkken eline çatal kaşık verdin benim oğlum şuan 11 aylık ve ben daha kendim besliyorum sence ufaktan alıştırma yapmalımı.yoksa geçmi kaldı

    YanıtlaSil
  15. Herhalde 10-11 aylikti. Niye gec olsun bunlar sadece alistirma zaten. İstiyorsa ver ama, Nil kendisi istiyordu benim elimde gorunce

    YanıtlaSil
  16. resimde cok tatlı cıkmış :)

    YanıtlaSil
  17. Küçük hanım şimdiden alışmış çatal kullanmaya aferin nil

    YanıtlaSil
  18. Cem Yılmaz eminim süper enerji vermiştir, bizde ben 8 aylık hamile iken gitmiştik, gülmekten sancılanıcam zannettim :)) birde bu kadar sık post yazmanı kıskanıyorum resmen, benim kızım da nil'den 2 ay küçük ama bloğa yazı yazmama pek fırsat tanımıyor :(( ama seni okumaktan çok keyif alıyorum :))

    YanıtlaSil
  19. lacheen Nil'e yaparsın belki :D
    http://redbutterfly.blogcu.com/ayicikli-kurabiye-tarifi/7762475

    YanıtlaSil
  20. Çok şeker Nil her zaman ki gibi :)) Nil yaşıtları arasında oldukça popüler izleniyor ilgiyle :))
    Mama sandalyesi olarak neyi kullanıyorsunuz?
    Birde ek gıdaya geçiş döneminizde nelerle başladınız ?

    YanıtlaSil
  21. benim kızım da istiyor ama vermiyorum. sanırım ben çocuğa çok müdahale ediyorum. ufffsss suçluluk duydum şimdi birde kaç set çatal kaşık takımı aldım madem çocuğa vermiceksin niye alıyorsun demi yarın ilk işim denemek olacak bakalım

    YanıtlaSil
  22. Önüne yemek koyunca etrafı çok batırıyor, doğru. Yemekler havada uçuşuyor çoğu zaman.
    Ama yavaş yavaş öğreniyorlar, birden çatal bıçak tutup yemeye başlamayacaklar :)

    YanıtlaSil
  23. Mama sandalyesi Chicco, ama bizim mutfak küçük olduğu için çok yer kaplıyor bazen o sıkıntı yaratıyor.
    Ek gıdaya dört aydan sonra geçtim. Çok az meyve suyuyla başladım sonrasında meyve püresi ve yoğurt verdim. Altıncı aydan sonra da ben ne yiyorsam ondan verdim, ama hep azıcık azıcık. Zaten sonrasında kendi istiyor, şimdi yiyor tam anlamıyla.

    YanıtlaSil
  24. 2007 den beri yazıyorum ben, çok seviyorum yazmayı. Vakit yaratıyorum mutlaka. Tabii öyle günler oluyor ki bırak bilgisayar açmayı su içmeye bile vakit bulamıyorum.
    Çok teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  25. laçin'cim senin fotoğrafında görünen nil' in odasının perdesi galiba çok hoş görünüyor. merak ettiğim aceba senin perdeye bi müdahalen oldumu ve perdenin tamamını görebilirmiyiz aceba?
    bu arda orkidelerine bayıldım. zaten hevesliydim ama iyice iştahım kabardı bende alıcam galiba :)

    YanıtlaSil
  26. Evet o düz bir perdeydi ben organza kumaştan kelebekler eklemiştim. Burada : http://lacintenel.com/2010/12/04/bebek-odasi-perde/ var.

    YanıtlaSil
  27. Bir yaşına kadar yemeklerine tuz koymayın diyorlar siz öyle yapmadınız sanırım o zaman bizde ek gıdaya geçişteyiz şimdi :)) bebişim doğmadan sizin bebek arabası önerinizle alışverişirimizi yapmıştık , şimdi ek gıda konusunda neler yaptığınızı merak ediyorduk teşekkür ederiz :)
    topik Nil'e sevgiler
    * * *

    YanıtlaSil
  28. Ben doktorumuzun tavsiyesiyle evde ne yemek pişiyorsa ondan verdim. Az tereyağı ve zeytinyağı kullanırım zaten hep, az tuzludur yemeklerim. Kızartma yapmam, hafif yemekler severiz genelde. Nil için de aynı şekilde devam etti. BEn hiç sebze püresi veya muhallebi vermedim. Evde ne pişiyorsa onu yedi ve şu anda bunun çok faydasını görüyorum.
    Ama bu konularda öneri olmaz, sizin doktorunuz ne diyorsa (tabii ki sizin kafanıza uyduğu müddetçe) o şekilde davranın.

    YanıtlaSil
  29. Çok teşekkürler, peki belli bir saati var mıydı öğle yemeği kahvaltı gibi?
    Bu arada bunca süre neden sizi takip ettiğimi düşündüm o kadar eklediğim sık kullanılanlarımdaki bloglar kayboldu her formatta, ama sizi evlenmeden öncesinden beri takip ediyorum sebebi sanırım şuydu
    ne dikiş blogu , ne moda blogu, ne ebeveynlik blogu, ne yemek blogu,nede günce kıvamında değil blogunuz.Hayatın içinde neler yapıyorsak hepsi var moda var, çoçuk var, yemek var sofra, dekorasyon var diy projeler var ...
    O yüzden yıllardır sizinleyiz :))

    YanıtlaSil
  30. 6.aydan sonra her ogunde verdim. Ama uzunca bir sure anne sutu agirlikliydi. Dr emzirdikten sonra yedir demisti. Yani kahvaltida ben yerken ona verebilecegim yumurta sarisi, ekmek, tuzsuz peynir gibi seylerdi ornek olarak. Oglen ve aksamlari yemeklerden biraz biraz, ara ogunlerde meyve tarzi veya kek gibi seyler olabiliyordu.
    Ben de blogumu bir kategoriye koyamiyorum o gun icimden ne yazmak geliyorsa onu yaziyorum.

    YanıtlaSil
  31. Sakincasi yoksa Nil'in boyu ve kilosunu yazar misin? Benim kizimin boyu ve kilosunu kafama taktim bu ara:( Cok tombis gorunuyo masallah.

    YanıtlaSil
  32. 1 yaş kontrolünde 76 cm 9,5 kiloydu, şu anki durumunu bilmiyorum.
    O kadar toplu değil aslında ama zayıf da değil. Hiç takılma öyle şeylere, 1 yaşında kız çocuğunun 7,5 kilo da olması normal 12 kilo da. Her çocuğun yapısı farklı.

    YanıtlaSil
  33. Laçin hanım, REsimdeki çatal NUK marka mı? kullanışlı mı?Geçen gün elim gitti almadım ama alım kaldı. Benim de kızım 10 ayı bitirdi yeni. yemek olayında maksimum seçici ve benden yemek yemiyor.

    YanıtlaSil
  34. Doktorumuz da dün bize 1 yaşında 75 cm ve 9.5 kilo bekleriz dedi. Her gören zayıf diyordu kızıma, bende dedim problem yok o zaman. boyu da yaklaştı kilosu da:) Bu kadar az yemeye ve uyanık olduğu her dakika motor gibi hareket etmesine göre iyi bile :)

    YanıtlaSil
  35. Evet Nuk, çatalıyla rahat yiyor. Önceleri bırakın eliyle yesin, çatal-kaşığı yavaş yavaş verirsiniz. Şu an çok rahat eliyle yer.

    YanıtlaSil
  36. Bu da ortalama değerler, bundan kısa ve az kilolu da olabilir tamamen çocuğun yapısı.
    Görenlerin söylediklerine hiç takılmayın.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.