Pazartesi, Şubat 13, 2012

Rosacea Tedavisinde Deve Dikeni Tohumu

Rosacea' yla ilgili birçok yazı yazdım, takip edenler bilirler. Son durum olarak kendi haline bırakmış ve birkaç doğal ürünü deneme yoluna gitmiştim.  Çay ağacı toniği, çay ağacı yağı ve aynı sefa kreminden oluşan bir bakım uyguluyordum. Genel olarak bu bakım pütürleri çok azaltmasa da kırmızılığı bastırıyor ve o kırmızı-mor renge dönmelerine engel oluyordu.

Geçenlerde yine bir aktara gittim ve durumumu anlattım. Rosacea hastalığını kimse bilmediği için tarif etmeye çalışıyorum. "Cildim kuru, bu pütürler sivilce gibi ama değiller. Biraz kaşınıyor ve bastırınca acıyor" gibi kelimelerle tarif etmeye çalıştım. Aktar da bana "deve dikeni tohumu" kullanmamı önerdi. Hala emzirdiğim için tereddüt etsem de sonra araştırınca çok mucizevi bir şey olduğunu gördüm.
Deve dikeni tohumu (ground milk thistle seed) karaciğeri temizlemek ve yenilemekle ünlü deve dikeninden elde ediliyor. Böylece karaciğerden kaynaklanabilen birçok cilt rahatsızlığını da içeriden tedavi ediyor. Ayrıca emziren anneler için süt arttırıcı özelliği de var. Bilinen tek yan etkisi ise iştah açıcı olması, o yüzden rejim yapanların dikkatli kullanması gerekiyor. Bizim kaynaklarda hep alkol tüketenlerin karaciğerlerini temizlemeleri için kullanmaları gerektiği bilgisi olsa da yabancı kaynaklarda çok daha kapsamlı bilgiler var. Özellikle sebebi belli olmayan ve tedavi edilemeyen cilt hastalıklarında fayda sağlandığı yazıyor. İçindeki slymarin maddesiyle rosaceayı tamamen geçirmese de oldukça azalttığı söyleniyor.

Bu arada rosacea ile ilgili çok ilginç bir makale buldum, orada da rosacea' nın bir hastalık değil bir semptom olabileceğinden bahsedilmiş. Yüksek tansiyon hastası olduğu anlaşılan bir kadının tansiyonu dengelenince rosaceasının da geçtiği, aynı şekilde karaciğer enzimleriyle ilgili bir sıkıntının tedavisiyle rosaceanın yok olduğu da yazıyor.

Benim aldığım buydu, günde iki defa (sabah-akşam aç karnına) yoğurda karıştırıp kullandım. Tadı oldukça kötü :(

Aktar iki hafta içinde etkisini göreceğimi söylese de bir haftada sonuç almaya başladım :



Önce bu şekildeydi. Yüzümde fondöten+kapatıcı+pudra olduğunu söylemem lazım. Bu hali bile aslında iyi durumda olduğu zamandı, çay ağacı yağı falan yatıştırmıştı.



Şimdi, bir hafta sonra böyle oldu. Pütürler inmeye başladı yavaş yavaş. Kırmızılık var ama çok göze batmıyor.  Bir de genel olarak cildim daha yumuşak. Bir süre daha kullanacağım dediğim gibi tamamen geçireceğini zannetmiyorum ama en azından biraz da olsa iyileştireceğini düşünüyorum.


EKLEME (17.02.2017) 

Son güncel yazı için buraya bakabilirsiniz.

57 yorum:

  1. Ayy harika, sütü de arttırıyormuş.Hayırlı uğurlu olsun, kırmızılıklar sevimli duruyor üzülme ;)

    YanıtlaSil
  2. Artık süt artması gibi bir derdim yok da işte cildimi düzeltse yeter :)

    YanıtlaSil
  3. canım bunu yoğurtla karıştırıp yedin dimi? yüzüne sürmedin. söz konusu 'yüz' olunca yanlış anlayabilirler :)
    Sevgiler
    --
    http://fashiondesignbycns.blogspot.com/
    https://www.facebook.com/DesignbyCANSUASLAN
    https://twitter.com/#!/CansuAslan_

    YanıtlaSil
  4. :) Yedim evet, ekleme yapayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlattığın tarza bendede var, Allerjik için aldım bu tohumu. Ozon yağı NORMWAY masaj yatağı subeleri var tedavi merkezi orda ozon yağı alabilirsin.

      Sil
  5. Ben de aynısefa kremini aldım inanılmaz iyi geldi ki daha 1 hafta dolmadı bile, çay ağacı toniği vs de almadım. Bir de bunu denemekte fayda var biri içten biri dıştan tedavi sonuçta. Bu allerjik reaksiyonların (hani özetle öyle gbi) açıklaması sebebi tedavisi nedense çok zor zaten:(

    YanıtlaSil
  6. Aynı dertten muzdaribim ben de.Açıkçası evlilik hazırlıkları stresiyle arttığını düşünsem de ,o dönem de hergün yaptığım temizliklerle cilt doktorumun eline düştüğümü şimdi şimdi anlıyorum.Evimde yumuşatıcı,çamaşır deterjanı ,oda spreyi ve çamaşır suyu vb. zehirleri yaklaşık 2 aydır kullanmıyorum.VEEE Müjde Rocea döküntülerim tamamen geçmese de bariz şekilde azaldı .Öyle ki kollarıma kadar yayılan kaşıntılarım vardı.Tavsiyem aktarlara çeşit çeşit merhemler almak için değil ev temizliği için sirke,karbonat ve zeytinyağlı sabun almak için gidin:)

    YanıtlaSil
  7. rosacea nin altinda baska seyler yatiyor bence dr lar kabul etmese de. seninki kimyasal alerjisi mesela, insanin kendini taniyip bulmasi gerekiyor.

    YanıtlaSil
  8. çağ ağacı yağı,toniği,temizleme jeli hepsini kullandım ama sadece bir süre iyi geliyor daha sonra alıştığı için yüz etkili olmuyor sanıyorum. benimde tek tük ama sürekli kızrmızı kırmızı olan sivilcelerim var. doktora gidiyorum yaklaşık 3 senedir ama kısa dönemlerde geçicilik sağlanıyor sadece. yaşım 23 ve ben gerçekten sıkıldım artık bu durumdan. yüzümü hiçbir şekilde kapatıcı kullanmıyorum. zaten doktorda kullanmamamı istedi yüzüm kullandığım ürünlerden çok cabuk kuruyor o yüzden dikkatli olmam gerekiyor. Özetle; bu üründen bende bir araştırıp deniyim bakalım nasıl gelecek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ozon yağı al. NORMWAY masaj yatağı tedavi merkezinden aldım. Orda yapıyorlar, fabrika ürünü kullandım fayda etmedi.

      Sil
  9. Laçin çok daha iyi görünüyor cildin benim eşimde de cilt problemleri var küçükken karaciğerinde sorun yaşamış ilaçlarını kullanmıyor daha doğrusu tekrar doktora gitmesi gerekiyor ama gitmediği için cilt sorunu hala devam ediyor ama şu deve dikeni tohumunu ben de alayım bakayım belki iyi gelir..çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
  10. Karaciğerle ilgili bir durumsa enginar da iyi gelir kür halinde enginar yemeyi dene bir de. Faydasını görürsen stoklayıp buzluğa atarsın. Zeytinyağlı olarak yersin her daim. Ama alerjikse onu kendin deneye deneye bulman lazım. Bazı alerjiler sinirlenince de azabiliyor sanırım. Çok geçmiş olsun, sevindim azaltmasına =)

    YanıtlaSil
  11. Paylaştığın için çok teşekkürler,bende rosacea dan muzdaripim,doğumlardan sonra iyice arttı ve beni hiç terk etmediler:)mutlaka deneyeceğim,sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  12. Alerjik bünyeye sahip biri ve uzun zaman önce bu tarz bi rahatsızlığı tamamen geçiren biri olarak diyebilirim ki: cildinle ne kadar oynar ne kadar kafanda düşünür takarsan bu meret artıyor. aynada devamlı cildine bakmak psikolojik olarak etkileyerek çoğalmasına sebep oluyor. Cildin güzelmiş gibi doktorunun önerdiği kremleri kullanarak, o hiç yokmuş gibi davranmak ve en önemlisi yastık kılıfını ve havlunu hergün değiştirerek bunlara kimsenin dokunmamasını sağlanman gerekiyor.Hatta havlu yerine yüzünü yıkadıktan sonra kağıt havlu kullanman daha önemli... Asla tonik kullanmamalısın yüzünü mümkünse günde sadece 1 kere yıkayıp gece yatmadan cildini yıkamamalısın ve krem sürmemelisin. Evde yapılan elma sirkesi oldukça işe yarıyor. Su ve elma sirkesini yüzüne kompres yapabilirsin. Ayrıca, o bölgede farkında olmadığın bir diş çürüğü olabilir. Benim çürüklerimi eski doktorum görmemişti. Daha sonra başka doktora gittiğimde bütün çürüklerimi ve ağız problemlerimi hallettikten yaklaşık 6 ay sonra tamamen kayboldular.
    Umarım sende de işe yarar diye paylaşmak istedim. Deve Dikeni Tohumunu duymamıştım, oldukça azalmış görünüyor. Bence kullanmaya devam etmelisin.

    YanıtlaSil
  13. Laçinim Advantan M Losyon adlı krem belki işine yarayabilir.Yinede cilt druna danışmadan kullanma.Benim kollarımdan senin yüzündekilere benzer sivilceler vardı.Bir kaç gündür sürüyorum ve iyileşiyor.

    YanıtlaSil
  14. meryem ana dıkenı:cılt sorunlarında karacıger ve kolon detoksları faydalı olabılıyor,karacıger detoksları için meryem ana dıkenı ve engınar karışımlı kapsuller veya karacıger damlası (strath)eczanelerde bulunuyor ayrıca kullanımı daha kolay ve guvenlı

    YanıtlaSil
  15. İsveç Şurubunuda bir arastırsana cok ilginç hikayeler duydum

    YanıtlaSil
  16. Lacheen bende suan senn gibi lekelerle ugrasiyorum.hatta elimden bisey gelmiyor cunku 20haftalik hamileyim.sadece bepantene surmekle yetiniyorum!cenemde sanki top sakal birakmisim gibi kizariklik arada pulpul dokuluyo falan!snra hicbisey yokmus gibi geciyo.bi anda sacma kizariklik beliriyo arkadsalarim'aaa gul noldu?cenen kipkirmizinoldu aznonce yoktu'diyolar yuzume pece takmak istiyorum!acaba gebelik btnce gecermi?bide simdi kullansam dewe dikenini sorun olurmuki?ne zormus cilt lekeleri!insallah sennde gecer bi an once...

    YanıtlaSil
  17. Hamileyken bitkisel bile olsa birşey kullanmanı tavsiye etmem. Bir doktora gözükebilirsin.

    YanıtlaSil
  18. amerikadan selamlar, gecen gun eczanede asagıda linkini verdıgım kremi gördüm aklıma sen geldin hemen. bende de damarlar yuzeye yakın oldugu için kırmızılık var bastırmam gerekiyor içeriğine bakarsan sevinirim gerekirse yolayabilirim sevgiler....Ebru

    http://www.drugstore.com/prosacea-rosacea-treatment-gel/qxp143932?catid=184298&aid=336064&aparam=rosacea%20cream&scinit1=rosacea%20cream

    YanıtlaSil
  19. Cok guzel bir urune benziyor yani vaadettikleri tam benim problemimin cozumu. Ama tr ye ilac vb sokmak yasak bildigim kadariyla, gumruge takiliyor:(

    YanıtlaSil
  20. muhtemelen gumrukte problem yaratılır itinayla ;)) ben gelen giden ya da ben geldiğimde getiririm ulaşırım ben bir sekilde

    YanıtlaSil
  21. laçin birde arnavut kremi aklık kullansan ...usun süre kullanınca yıllar boyu dişleri çürütüyor ,yani sen tenini beyaslatman için kullanmayacaksın yıllarca sadece 1 hafta kullansan bunların esamesi görünmes yok olur diye düşünüyorum ,böyle görünce üsülüyorum :(

    YanıtlaSil
  22. Onu da araştırayım, ne yapalım hastalık işte uğraşıyorum.

    YanıtlaSil
  23. laçin merhaba öncelikle uzun süreli takipçinim dikiş bebek gibi konularda ilgidaşınım ve beğeniyle takiip ediyorum seni hamileliğimde benimde vücudumda seninkine benzer şeyler çıktı kızılca diyorlar yöresel olarak ve tedavisinde gelincik çiçeğinin şurubu kullanılıyor bulgur, acı, et gibi yiyecekler yendiğinde çıkıyor gelincik şurubunun tarifi nette vardır bana kayınvalidem içirmişti özellikle ayak şişmelerime çok çok iyi geldi Allah şifalar versin...

    YanıtlaSil
  24. sülük tedavisini denemenizi tavsiye ederim. hiçbir yan etkisi yok. çeşitli hastalıklarda olduğu gibi cilt sorunlarında da tamamına yakın iyileşme olmaktadır. şiddetle tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  25. bu kremin ismi ne ?

    YanıtlaSil
  26. Krem değil bu toz halinde satılıyor, yeniliyor. Deve dikeni tohumu yazıda anlattığım gibi.

    YanıtlaSil
  27. Argan yağını duydunuz mu? Ben baya bir araştırma yapmıştım. Her türlü cilt hastalığına iyi geldiğini biliyorum. Size de iyi geleceğini düşünüyorum. Denemenizde fayda var.Bir de Mario Badescu markasının rosacea için üretmiş olduğu maske ve kremleri var. Çok iyi bir marka, ürünlerini kullanıyorum ve gerçekten memnunum. Umarım bu sorundan bir an evvel kurtulursunuz. Ben de buna benzer bir sorun yaşamıştım ne kadar zor olduğunu biliyorum. Acil Şifalar.

    YanıtlaSil
  28. [...] sırada şu yazımda bahsettiğim deve dikeni tohumunu kullanıyordum. Antibiyotikle etkileşebilir diye garip bir [...]

    YanıtlaSil
  29. bizde de rosa'li olan babam olduğu için herşeyi biliriz rosa ile ilgili. milk thistle ben bile kullandım, çok fazla ilaç kullananlar için gerekli diye düşünüyorum, ayrıca osman müftüoğlu da detoks programlarında aç karnına sabahları öneriyor ama ben gnc'den aldım, kapsül kullandım. ayrıca evening primrose oil de kullanmalısın, babama çok iyi geldi. ama rosa yaşla ilgili birazda şuan hiç birşey kalmadı..

    YanıtlaSil
  30. melis 07 Eylül 20127 Eylül 2012 18:03

    arkadaşlar benim de çene kısmımda kırmızı şişliklerim var..dokununca canım acıyor:(iltihaplı irin şeklinde:(okadar sey denedım ama nafıle..pembe maske bile kullandım..yıne de kızarıklık ve iltihabı yok edemıyorm..gecenlerde dr a da gıttım karacıger enzım testi yaptırdım bırsey cıkmadı..lütfen bana bu konuda yardımcı olabilir misinz?

    YanıtlaSil
  31. merhaba laçin hanım
    blogunuzu yeni keşfettim. benim rosacea ile ilgili sorularım olacaktı size. (lazer tedavisi gibi) mail mi atsam bilemedim. yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  32. merhaba laçin hanım
    blogunuzu yeni keşfettim. benim rosacea ile ilgili sorularım olacaktı size. (lazer tedavisi gibi) mail mi atsam bilemedim. yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  33. merhaba laçin hanım öncelikle resimlerinizi görünce kendimi gördüm sandım :)) ve üzülerek söylemeliym ki ben de aynı dertten muzdaribim. benimki atak şeklinde ara ara birden atıyor bazen sönüyor şu sıralar yine atakta...isilik gibi fısır fısır üstleri beyaz iltihaplı şekilde yüzümün genelinde çıktılar yine. bu hastalığın tamamen geçme durumu çok zor sanırım :(( benimkisi stres kaynaklı çıkmıştı tabi çıkış o çıkış 3 yıldır uğraşıyorum :(( Allah hepimizin yardımcısı olsun tez zamanda şifaya kavuştursun bizleri.:)

    YanıtlaSil
  34. Merhaba laçin hanım , öncelikle sizi görünce kendime benzettim biraz :)) tabi sizinle aynı dertten mustaribim rosacea :(( benimki stres kaynaklı çıkmıştı ve çok inatçı bir şey geçecek gibi görünmüyor :(( bazen 1 ay sönüyor diyorum ki herhalde bu sefer geçti tabi sonra ya güneş stres yediğim şeylerden midir nedir birden yüzümün genelinde foşurt diye çıkıyor :( ilk başlarda bıyık kenarlarımda vardı çenemin yan taraflarında sonra yanaklarıma şimdide alnıma sıçradı yani anlayacağınız artık yüzümü ve boğazımı da kapladı :(( nasıl geçer bilmiyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah. :)

    YanıtlaSil
  35. merhaba Laçin hn,
    Bende de aynı sorun var ama doktorların rosecea diyip geçiştirdiklerini düşünüyorum. Çünkü benim kalıcı, atak falan olmuyor, ağrı, yanma, batma vs. de yok. sivilcemsi kızarıklıklar ve kılcal damarlar değişik bir türü galiba. cilt dr larının hemen hemen her hastalığa tedavisi yok demeleri (örneğin egzama) yok mu beni benden alıyor.. Bu sorun yıllardır benimle ve bir çare bulamadıklarından dermetologların hepsini gereksiz dr kalabalığı olarak görmeye başlayacağım.. Sende ilginç olan esmer gibi görünüyorsun, bu hastalık genelde çok açık tenlilerde oluyor. bir de kuru ciltlerde olur diyorlar bende ilginç olansa gayet yağlı bir cildim var. Tedavisini bulan lütfen bana da ulaşsın..

    takibe aldım seni, Bu arada benim bloguma da beklerim.. gönül isterdi ki seninle daha sevimli bir konu da karşılaşsaydık :( Allah hepimize şifalar versin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin kesinlikle bu deve dikeni tohumunu kullanman gerekiyor, ayrıca katranı sabunla yüzünü yıkanan gerek. Bendede bu bu şok sahibi arkadaşın aynı belirledi var, sendeki kalıcı ara ara çıkanlar değil. Katran içerikli bir krem aktarcıda al. Gece boyunca yüzünde kalsın. Sızlatır, eğer üç günde geçmese bırak kullanmayı, acı tuzlu,kırmızı etten, koruyucu içeren gıdalardan uzak dur. Stres tende.

      Sil
  36. Lacin hanim bende 2007 yilindan beri bu dertle uğraşıyorum.ve suan 3aylik oglum var.oyuzden ilac kullanamiyorum.yillardir baya iyi derecede cildimde duzelme oldu ama yine bi miktar cikti.elmecik kemigimin orda deve dikeni tohumunu ne kadar kullandiniz.suan cildiniz nasil

    YanıtlaSil
  37. 2 senedir bende aynı problemi yaşıyorum. 3 gündür deve dikeni tohumu ve aynısefa kremi kullanıyorum. Ciddi anlamda gerileme oldu. Bilgiler için çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  38. arkadaşlar aşağıdaki linkte %100 çözüm deniyor. ürünler bitkisel. deneyen var mı? almaya değer mi?
    http://rosaceabitkisel.com/referans-listemiz.php

    YanıtlaSil
  39. bu link'te çözüm var gibi. sizce almaya değer mi?
    http://rosaceabitkisel.com/referans-listemiz.php

    YanıtlaSil
  40. Ben maydonoz kürü sabah numis med sabun + cleaosin t kullanıyorum azalma var gibi....

    YanıtlaSil
  41. 2 yıldır hiçbir ilaçla geçiremediğim rosacea hastasıyım.Bir haftadır sarı kantaron yağı kullanıyorum.Ciddi gerileme var.Çenemde derin iltihaplar vardı.Gece yatarken sürüyorum.Sabaha kadar ciddi bir kuruma oluyor.Nemlendirmek içinde eczanelerin hazırladığı pişik kremini kullanıyorum.Doktorların verdiği bütün kremler dokundu.Her seferinde canım daha çok yandı.Birkaç gündür uzun zamandır olmadığım kadar rahatım.Tavsiye ederim.Fayda bulamazsanızda dokunacağını düşünmüyorum.paylaşmak istedim

    YanıtlaSil
  42. 2 yıldır hiçbir ilaçla geçiremediğim rosacea hastasıyım.Bir haftadır sarı kantaron yağı kullanıyorum.Ciddi gerileme var.Çenemde derin iltihaplar vardı.Gece yatarken sürüyorum.Sabaha kadar ciddi bir kuruma oluyor.Nemlendirmek içinde eczanelerin hazırladığı pişik kremini kullanıyorum.Doktorların verdiği bütün kremler dokundu.Her seferinde canım daha çok yandı.Birkaç gündür uzun zamandır olmadığım kadar rahatım.Tavsiye ederim.Fayda bulamazsanızda dokunacağını düşünmüyorum.paylaşmak istedim

    YanıtlaSil
  43. Yorumlarına baktımda ne çok muzdarip varmış bu derttten. Öncelikle merhaba deyip konuya giriyim. Bendede var bu illetten hemde dahasıda :( hem kronik ürtiker hemde rozasae. Ürtiker lezyonu vs yaşamıyorum ancak cilt hassas dokunduğum yer kızarıyor. Rozada ergenlik dönemimde konjektif göz kızarması alerjisiyle başladı heryer kıpkırmızı tabi benim. Her neyse yaş 25 gitmediğim doktor kalmadı. Yüzüm şükür kötü değil hassas kırmızı biraz, birazda göz çevresi lekeli. Her neyse bende bitki uzmanıyla görüştüm. Bu tip şeyler karaciğerden geliyormuş. Karaciğer ve bağırsaktaki görünmeyen zararlı bakterilerin atılması gerekiyormuş. Bu temizlik yapıldıktan sonra tamamen geçermiş. Şimdide ona başlıycam. Şimdilik zerdeçal ve çörek otu yiyorum günde iki kaşık. Bağışıklığıda güçlendirmek önemli tabi. Ama hiçbir doktora güvenim kalmadı. Neredeyse milyarlarım gitti o pis kozmetik ürünlere. Doktor ve ilaç kozmetik sanayinin kazanmasından başka hastaya bir yararı olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Ama kararlıyım bitiricem bu illeti. Sağlıklı bir cilde sahip olup bu hassasiyetten kurtulucam Allah'ın izniyle :) Zaten bir kurtulsam blogtan ilan edicem hemen. Allah herkese şifa versin efendimm.

    YanıtlaSil
  44. arkadaslar hepinize cok cok gecmis olsun,anca bu hastaligi yasayan bilir,LACIN HANIM sizinde tercubelerinden biz acemiler yararlaniyoruz,paylasimlariniza devam edin lutfen,bu hastalik malesef bizimle mezara kadar gelecek ve biz böyle bir birimize dayanisma icinde olunca daha hafif atlatacagimiza inaniyorum;)ustune basa söyluyorum ve herkes lutfen yapsin,nedir bu? HELIKOBAKTERI TESTI,eminim bir cogunuzda var,(( helikobakteri 7 gunluk bir antibioticle tedevi oluyor ve bu cildiniz bagirsaklariniz ve kandere kadar bircok hastaligin sebebi,lutfen bunu ciddiye alinm

    YanıtlaSil
  45. Hic biride fayda etmez ve altinda yatan bisi de aramayin kayseri develi ilcesinde bana bir eczaci krem hazirladi cok unlu bir eczaci derinin altinda yatan bi bakteri yapiyor dedi 2 haftada hic bisi kalmadi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peki eczacının adı nedir? Bnde de bu rahatsızlık var, bazen azı farklı aklı yerler de derinin altında küçük kıl kurdu geziyor sanıyor, kaşıyorum.

      Sil
    2. eczanenin adını verebilir misiniz

      Sil
  46. Merhaba,
    İstanbul Aksaray'da Bulvar Eczanesi Hulusi Beyin yaptığı karışım mehemleri kullanmaktayım ve 8 senedir bir sürü ilaç ve yan ürün kullanmama rahmen cildimde hiç bu kadar etkilisini görmedim. Daha ileri düzey hastalar içinde amerikan menşei yeni bir ilaç daha mevcut kendisinde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tolga bey sizin rozasea hangi boyuttaydi 4 aydir cok kotu durumdayim antibiyotik kortizonlu krem kullanmaktan biktim o eczacinin numarasi varmi hala yapiyor mu acaba?

      Sil
  47. Tolga bey sizin cildiniz nasildi ilerlemismiydi bendede 4 aydir var antibiyotik icmekyen biktim cildime su bile degdiremiyorum kipkirmizi oluyor 50 60 krem denedim hepsi kizartip sisiriyo yuzumu o eczane yapiyormu hala karisim kremleri?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cansu Hanım,
      Benimki kaşıntılı sivilceler şeklinde çıkıyor.
      Eczanenin yaptığı kremler işe hafifletme anlamında yarıyor.
      Google'dan aratırsanız numarasına ulaşıyorsunuz.
      İstanbul/Aksaray/Bulvar Eczanesi/Hulusi Bey.
      Buradan sanırım numara paylaşamıyoruz.
      Geçmiş olsun.

      Sil
  48. leyla dağ Merhaba yıllardır birçok şey denedim hiçbir işe yaramadı.Thermolife anti aging pürüzleri gideren krem kullandım.Çok memnunum 4 günde yüzümdeki kızarıklık ve sivilcelerim çok aza indi.sonuç alamayanlar mutlaka denemeli...

    YanıtlaSil
  49. Merhaba
    Thermolife anti-aging pürüzleri giderici krem kullandım.Yüzümdeki kızarıklık ve sivilcelrin büyük bi çoğunluğu gitti.Uzun süre birçok tedavi gördüm hiçbiri işe yaramadı.Bu kremi tozuyla kariştırıp maske yaptım 4 günde çok hızlı ve iyi sonuç aldım.Çok mutluyum.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.