Cumartesi, Şubat 11, 2012

Son Dikişler:Mavi, Turuncu ve Leopar



Son diktiklerim bunlardı.

Turuncu uzun kollu benim bu eteğimden kalan kumaştan çıktı. Hafif düşük kol kesip kol ekledim, ensede britli düğme kullandım ve pervazla çevirdim.

Leopar yeleğin kumaşını iki sene önce panço yapmak için almıştım. Hatta pançoyu kesmiştim de ama kenarları çok attığı için kullanamadım, astarlamaya veya biye dönmeye de üşendim, kaldırdım. Geçen gün aklıma geldi Nil' e içi siyah triko astarlı bir yelek yaptım.

Bu mavi kumaş uzun zamandır dolapta bekliyordu. Kendinden enine çizgili gözüken örme bir kumaş ama esnemiyor. Bu kumaştan ön ve arkası parçalı ve belden sonra açılan, önü kısa arkası uzun bir model kullanıp bluz diktim. Bu kalıp 88 yılına ait, hatta burada daha önce aynı kalıptan diktiğim yeleği görebilirsiniz.

19 yorum:

  1. Mavi bluzuna bayıldımm!!
    Ayrıca Nil'in kokoş leopar yeleğide bir harikaa :)
    Ellerine sağlık.
    yagmurunmodasi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık gerçekten imrenek takip ediyorum.Az kaldı böyle imrenek bakmakla kalmayacağım :)
    Kursum başlıyor inşallah yakın zamanda bende dikeceğim kendime böyle güzel cicileri..
    Mavi bluz'a bayıldım.Bu arada merak ettiğim birşey var.Kalıplar genelde 38 falan olduğunda kendi bedenimize göre yapmak için kalıbı nasıl büyütmemiz gerekiyor?

    YanıtlaSil
  3. Size imreniyorum ve tüm kalbimle taktir ediyorum.. hem küçük nil( ki ;çocukla evi toparlamak en basitinden evden hazırlanıp çıkmak bile ne kadar zordur bilen biri olarak)nasıl bu kadar şeyin üstesinden geliyorsunuz bilemiyorum.. yine çok beğendim elllerinize sağlık.mavi bluz harika zaten tüm yaptıklarınız çok güzel.. size ve nil'e sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Kalıplar 34-46 hatta daha büyük de olabiliyor. Her bedende var yani.
    Kalıplardan küçültme büyütme işlemleri biraz bilgi gerektiren bir işlem yani orta seviye diyebilirim. Öncelikle hazır kalıpları kullanarak yapmanı öneririm. Sonrasında değiştirebilirsin ilerledikten sonra.

    YanıtlaSil
  5. ya öncelikle ellerinize sağlık o mavi kıyafetin kalıbını nerden bulabiirim? nilin kıyafetlerini üzerinde görmek için sabırsızlanıyorumm:))

    YanıtlaSil
  6. merhaba laçincim seni 2 3 sendir takip ediyorum vegerçekten bayılıyorum birçok arkadaşıma seni gösteriyorum azmin çok hoşuma gidiyo bende kendi çabamla bişeyler yapmaya çalışıyorum amway i duymuşsundur bununla ilgilenirsen bana olumlu yada olumsuz dönersen beni çok sevindirirsin k.i.b nil i çok öpüyorum

    YanıtlaSil
  7. tamda kızıma bu tarz bi yelek dikmeyi düşünüyodum görünce dahada bi heveslendim :)

    YanıtlaSil
  8. Günaydın Laçin, daha öncede fikrini sormuştum biliyorum ama bu sefer tam bir model ismi istiyorum senden.
    Bugün Singer makine alıcam, senden gördüm :)
    singerin tüm modellerine baktım o kadar çok özellikleri var ki hepsinde ayrı bir marifet tabii ...
    her türlü kumaşı diken modeli var mı? (Kot, şifon gibi farklı kumaşları )
    çift iğne, tek adımda ilik açma o kadar çok şey var ki
    değişik model yapma özelliği demek piko yapma özelliği demek mi?
    alınca iyi bir şey olsun istiyorum bir tane eski siyah makinem var çünkü
    senden cevap bekleyip öyle evden çıkmayı istiyorum. :)
    teşekkür ederim şimdiden
    Umarım derdimi tam anlatabilmişimdir :)

    YanıtlaSil
  9. Bu biraz da ne kadar para ayıracağınla ilgili. Eğer bir kere alayım para veririm diyorsan Brother' ın overlok ayağı takılabilen modelleri var onlara da bakabilirsin, ama Singer' den pahalıdır.
    Singer için tek adımda ilik açan ve desen özelliği olan alsan yeter. Ben bilgisayarlıların çok gerekli olduğunu düşünmüyorum, tabii nakış işleyeceksen o da ayrı. Kumaşa gelince kumaş değiştikçe iğneyi değiştirmen gerekir, şimdiki makineler birçok kumaşı dikebiliyor. Ben benim makineyle bile kot da dikebiliyorum şifon da, iş iğnede bitiyor. Makine aldıktan sonra mutlaka çeşitli numaradaki iğnelerini de alman lazım o zaman her tür kumaşı dikebilirsin.

    YanıtlaSil
  10. Ayyy poz ne yaa, post yazacaktım...

    YanıtlaSil
  11. Bu kadar seri poz yazmana hayranım,nil ve senin üzerinde de görmek isterük. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. super hepsi super,ellerine saglik!!

    YanıtlaSil
  13. Yazdım bile : http://lacintenel.com/2012/02/13/mavi-bluz/

    YanıtlaSil
  14. merhabalar laçin hanım...uzun zamandır sitenizi takip ediyorum bir kaç defa yorum da bıraktım ama geri dönmediğinizi görünce çok üzüldüm...öncelikle sormak istediğim bazı şeyler var tabi naçizane yanıtlarsanız....diktiğiniz herşeye bayılıyorum,ve severek takip ediyorum abartı olarak görmeyin sakın gezdiğim pek çok blogdada adınızdan sık sık bahsediyorlar...ben dikişe sayenizde başladım desem yalan olmaz diktiklerinize o kadar heveslendimki evde de yapılabiliniyormuş üstelik çocukla diye hayran bile kaldım....dikişte belirttiğim gibi yeniyim,elimde ne kalıbım var ne de dikiş bilgim....bir kursa gitmeyi çok istedim ama önce zaman darlığı şimdide mahrumiyet, olmadı anlıcağınız....bir dikiş makinası aldım geçen ay,hiç bilgim olmamasına rağmen(üstüne basa basa söylüyorum gerçekten bilgim yok çünkü)oğluma bir nevresim takımı diktim,geçenlerde de anneme hediye olsun diye birde büyük nevresim takımı diktim yani anlıcağınız sadece düz dikiş yaptım ama benim için çok büyük başarılar,benim sormak istediğim kendime elbise dikmek istiyorum elimde ne kalıbım var nede doğru düzgün elbisem....bana vereceğiniz bir tavsiye vardır umuduyla yazıyorum, bu konuda pratik bilgileriniz olduğu belli,sizce basit bir elbise nasıl dikilir yani ne yapabilirim,bu arada tekrar belirtmek isterimki o dergilerinizdende malesef buralarda satılmıyor,abone olmayı düşündüm ama acaba dikiş konusunda istikrarım devam edermi diye karar veremedim bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  15. Hülya hanım merhaba, öncelikle yorumunuza dönmediğim için özür dilerim.
    Bazen gerçekten yorumlara dönmek için bile zaman bulamayabiliyorum, bir kez atlayınca da kalmış oluyor. Kesinlikle kişisel bir şey değil.
    En basit elbise yarasa kol olabilir. Bunun için kendinize olan bir tshirtü kumaşın üzerine serin ve omuz çizgilerini uzatarak kol gibi yapın. Kol altını biraz daha geniş bırakın. Tshirtün boyunu basene doğru genişleyecek şekilde uzatın. Arka parçanın ense kısmını oyun, ön kısmın yaka kısmını biraz daha oyuk yapın. (Eğer fermuar falan kullanmayacaksanız biraz daha genişletmeniz gerekebilir) Omuz ve yan dikişleri çekince elbiseniz hazır olur.

    YanıtlaSil
  16. en kısa zamanda denicem,zaman ayırdığınız içinde çok teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  17. Peki ben bu yaptığın bluz'u çok beğendim bunun kalıbını kendime bedenime göre büyütebilir miyim? (terzi eşliğinde)
    Çünkü model'e bayıldım.Tayt giymeyi çok seviyorum ve sürekli herkes'in giydiği şeylerden özelliklede tunikleri giymekten bıktım.Gerçi şimdi twitter'dan da soracağım sana ama buradan da yazmayım en azından daha detaylı bilgi edinirim.

    YanıtlaSil
  18. Tabii ki büyütebilirsin. İşini bilen bir terzinin bakıp çok rahat yapabileceği bir model

    YanıtlaSil
  19. mavi bluzun kalıbıııı :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.