Perşembe, Şubat 10, 2011

Taze Annenin Kullandıkları : Bebek Arabası


Bebek arabası en zor seçilenlerden biri bence, çünkü piyasada çok çeşitli marka ve modeller var insanın kafası karışıyor. Ama biz seçerken bazı modelleri baştan elemiştik. Üç tekerleklilere hiç sıcak bakmadım, aynı şekilde katlanınca yeteri kadar küçülmeyenlere ve set olmayanlara da. Dengeli, sade, bütün parçaları içeren bir model istedik ve Chicco Black Label' da karar kıldık.
Bu bir set halinde geliyor. Ana kucağı (aynı zamanda araba koltuğu), portbebe, büyüdüğünde kullanılabilecek bir koltuk daha, kanguru ve bebek bakım çantası. Black Label olmasının özelliği siyah ve sade tasarımlı ayrıca özel bir kumaş kullanılmış, daha detaylı bilgi isteyenler Chicco Black Label sayfasına bakabilirler.

Yürüyüşlere çıkarken portbebeyi takıyorum arabaya, havalar soğuk olduğu için çok daha korunaklı bir aksesuar. Genelde portbebenin çok kullanılmayacağına dair bir düşünce var, bence mevsime göre değişiyor. Kış bebeğiyse ve dışarıda gezdirecekseniz kullanılan bir parça. Tabii ki en çok anakucağı kullanılıyor. Otomobile konan bir alt parçayla geliyor, bunun üzerine oturtup kemeri bağlıyorsunuz. Bazı modellere göre daha pratik olduğu söyleniyor.

Son olarak bebek arabası seçimi çok kişisel. O yüzden tavsiyem bütün modellere yakından bakıp test edin, mesela bunun için e-bebek doğru bir adres. Hepsinin özelliklerini öğrenip karşılaştırın, o zaman daha rahat seçim yapabilirsiniz diye düşünüyorum.

11 yorum:

  1. ben kızıma aldıgım arabayı kullanıyorum oglumada..Chicco bizimkiside biz alırken bu seri yoktu yada ben görmedim ama bizimkisinden oldukca memnunum katlanıp kolayca araçta taşınıyor ve küçükken yatar pozisyonda büyüdükçede oturur pozisyonda çok rahat.fark ettimde marka ve ürün tercihlerimiz çok yakın:)

    YanıtlaSil
  2. bebek 1 yaşına gelince kullanılabilen bir araba mı bu?çınar şu an 16 aylık ihtiyacım olacak mı sence böyle bir arabaya?ben kraft almıştım,çok kullandım eskidi. ama oturacak yeri çok genişti,rahat uyuyordu bacakları uzun olduğu için bu benim için öenmliydi ama bundan sonra nasıl almalıyım?imdat,bahar geliyor!

    YanıtlaSil
  3. güle güle gezdir bebişini fıstık anne maaşallah maaşallah..:))

    YanıtlaSil
  4. çok doğru bir seçim yapmışsınız canım. Bende aynı seti kullanıyorum doğuma yakın bir zamanda uzun süren bir araştırma sonucu karar vermiştik bu sete. Henüz yeni çıktığını söylemişlerdi pek fazla kullanan tavsiyesi olmadı benim için ama yurtdışında yaşayan bir arkadaşımın muhakkak bir bak demesi ve özellikle renk olarak klasik olması daha bir beğendirdi bize bu seriyi fakat çok düşündük acaba her parça işimize yarar mı diye ama doya doya kullandık. Kızım artık dokuz aylık oldu anakucağının bebek arabasına takılma olanağı bize çok kolaylıklar sağladı gezintilerimizde, halen arabamızda onu kullanıyoruz henüz otokoltuğuna geçmedik. Portbebe nin fotorafını görünce dayanamadım yazıyım dedim ilk zamanlar evin içerisinde de çok faydalı bulduk biz bu parçayı hani ben sığsam giricem yatıcam içine :) hala kızım öğlen uykularında girip kendi yatıyor içine. Özellikle yaz tatili seyehatimizde otelde, misafirliklerde portatif bir yatak gibi rahatlık sağladı. Güle gülle kullan canım bence tüm anne adayları değerlendirmeli bu seti ayrıca normal bebek arabasına geçtiğinizdede çok rahat edeceksiniz diğer modellerde uygulanmayan tam yatak pozisyonu ile 5 yaşına dek tüm vücüdü güvenle sarıyormuş...

    YanıtlaSil
  5. ben bebegime Stokke (www.stokke.com) aldim. Biraz pahali ama ihtiyacimi tam olarak karsilayacak bir model. Bebek arabasi konusu dedigin gibi cok kisisel. Herkes parasina ve ihtiyacina gore almali bence..

    YanıtlaSil
  6. ben de aynı arabayı kullanıyorum tek sorun yalnızken hem araba iskeleti hem anakucağıyla peliniş ve çantayı tek seferde apartmandan dışarı çıkarırken zorlanmam ama sürüşü çok güzel bir araba

    YanıtlaSil
  7. güzel anneee:))

    YanıtlaSil
  8. burası ataşehirmi bana mı öyle geldi :)

    YanıtlaSil
  9. Laçin; adresin mi degisti yoksa ben reader de yanlis bir ayar mi yaptim bilmiyorum ama, ne zamandir sitene girememisim meger, simdi tesadufen ziplarken gordum,
    senin bebegin dogmus bile :))
    cok gec kalmis olsam da :(
    mutlu, sansli ve saglikli bir omur diliyorum, cok cok sevindim.
    tabi sana da cok kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
  10. merhaba..ben biraz alakasız birşey için yazıyorum ama sanki sormak için uygun yerdeyim. benim artık kızıma küçük gelen bir oto koltuğum var onu satıp yenisini almak istiyorum. markası römer.Römer King TS Plus Oto Koltuğu. Eğer ilgilenen olursa bana mail atabilir mi , sizden yardım isteyebilir miyim? bu anakucağından sonra kullanılmaya başlanıyor kilosuna göre 4-5 yaşına kadar kullanılıyor. ben çok araştırarak bu güvenli modeli almıştım .teşekkürler deniz.aral@abank.com.tr

    YanıtlaSil
  11. Merhaba,
    Çok güzel ,uzun ve emek dolu bir yazı olmuş, teşekkürler.
    Oğlum için saatlerce araştırma yapmak zorunda kalmıştım :(
    Ben aşağıdaki siteleri önerebilirim, karşılaştırma yapmak için birebir.

    http://www.akakce.com/arama/?q=bebek+arabas%FD
    http://bebekurunleri.bebeksayfasi.com/category/15/0
    http://www.alve.com/c/177/bebek-arabasi.html?o=bebek+arabas%C4%B1

    iyi günler

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.