Perşembe, Mart 11, 2010

İstanbul Moda Akademisi Tanıtım Günleri

Dün Biluncum' la İstanbul Moda Akademisi' nin tanıtım günündeydik. Biraz geç kalsak da seminere yetiştik. Başta bir video gösterimi vardı, İMA öğrencileri ve mezunları aldıkları eğitimi anlattılar. Aynı şekilde eğitimciler de genel olarak eğitimleri hakkında bilgi verdiler.
Sonra Dice Kayek markasının yaratıcılarından Ece Ege bir konuşma yapıp soruları yanıtladı, konuşmasından kısa kısa notlar aldım:
- İşin tekniğini bilmiyorsanız ne kadar kreatif olursanız olun kendinizi anlatabilmeniz çok zor
- Burada eğitim görürken staj yapma imkanınız oluyor, ki bu çevre edinmek açısından çok önemli. Kendi işinizi kursanız bile çevre şart.
- Moda yönetimi/fashion management Türkiye' de açığı olan bir dal, bunun için illa tasarım kökenli olmanız gerekmiyor ama moda görüşünüzün olması gerekiyor.

Seminer bittikten sonra herkesi ilgilendiği bölüme göre ayrı odalara aldılar. Bunlar tam zamanlı/yarı zamanlı diye de ayrılıyor. Odalarda da eğitimin içeriği anlatıldı.
Genel olarak ikisi Moda Portfolyosu Hazırlık Programı (biri 3 aylık-Nisan' da başlıyor, diğeri 9 aylık-Ekim' de başlıyor) olmak üzere beş ayrı eğitim programları var. Bilgi için buraya bakabilirsiniz. Eğer 2 yıllık olan Moda Tasarımı ve Teknolojisi Sertifika Programını almak istiyorsanız ve daha önce bu konuda eğitim almadıysanız Moda Portfolyosu Hazırlık Programı denilen eğitimi alıp portfolyonuzu hazırlamalısınız. Yani aslında iki aşamalı bir eğitim var. 
Veya 1 yıllık Sanat ve Tasarım Hazırlık Programını sıfırdan alabilirsiniz, onda portfolyo şartı yok. Bu arada 1 ve 2 yıllık programlarda İngilizce dersler de olduğu için belli bir İngilizce seviyesi istiyorlar.
Bir de İstanbul Moda Akademisi, İngiltere' nin ünlü moda okulu London College of Fashion tarafından akredite edilen tek Türk Moda Okulu olma özelliğini taşıyor.



İMA Tanıtım günlerine gelenlerin büyük kısmı 18 yaş ve altı lise öğrencileriydi. Çoğu ne yapacağını bilmez şekilde ve bu eğitimin değerinin henüz farkında değiller. Bizim yaşlardakiler ve daha büyükler (çok azlardı) ise çok daha dikkatlilerdi. Benim bu tanıtıma gitme sebebim tamamen meraktı bir de belki kendimi geliştirmem için bir eğitim alabilir miyim diye araştırmaya gitmiştim. Ama fiyatlar benim için çok pahalı maalesef.
Ece Ege' nin konuşmasında şunu farkettim ki benim yapmaya çalıştığım şey aslında minik boyutta bir moda endüstrisi. Tek farkı her şeyi tek başıma yapmaya çalışıyor olmam. Yine de moda endüstrisini, tasarım ve üretim sürecini yaşayarak biraz da olsa anlamışım. Gerçi daha kırk değil yüz fırın ekmek yemem gerekiyor. Yine de semineri dinlemenin bile bana çok şey kattığını düşünüyorum. 

İstanbul Moda Akademisi ile ilgili bütün bilgilere http://istanbulmodaakademisi.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

10 yorum:

  1. selamlar, ne kadarmış ki fiyatları yahu? 5 bin liradan fazla mı?

    YanıtlaSil
  2. *merope: Evet benim istediğim tam kapsamlı olan baya baya fazla. 3 aylık hazırlık programı 2.900 mesela, öyle diyeyim.

    YanıtlaSil
  3. Hep kendini geliştirmeye devam ediyorsun, ben oldum" demeden.. Hayran kalmamak elde değil.

    YanıtlaSil
  4. keşke istanbul'da yaşasam...
    çok isterdim gitmek...

    YanıtlaSil
  5. arkadaşlar kesinlikle tercih etmeyen ben photoshop ve illustrator kursuna gittim
    öğretmenlerinin akadamik kariyerleri çok ii ama yani öğretme konusunda pek başarlı deiller
    ve abuk dercede pahalı imkanınz warsa kesinlikle lasalleye gidin

    YanıtlaSil
  6. *moda(e)ratör: "ben oldum" diyemeyeceğim gerçekten hiçbir zaman.
    *nrcn: eminim başka yerlerde de vardır bu tarz eğitimler
    *nihal: yalnız eğitimler çok farklı. Anladığım kadarıyla senin gittiğin bir kurs, o yüzden diğer programalr hakkında yanıltıcı olmasın.

    YanıtlaSil
  7. IMA'daki fashion management kursuna gitmeyi çok istemiştim ben de, hatta geçtiğimiz sene baya da heveslenmiştim ancak fiyatları yüzünden vazgeçmiştim, La salle'e de bakmak lazım :)

    YanıtlaSil
  8. ne kadar da güzel ben de gitmek isterdim. yani moda endüstrisinin bir ucundan da ben tutabilsem keske :S

    YanıtlaSil
  9. *dd: Evet araştırmak lazım diğerlerini de.
    *tropik rüya: Tutabilirsin tabii.

    YanıtlaSil
  10. Başka eğitim noktalarını araştırıyorum canım, hiç merak etme :) Allem edip, kallem edip, alacağız eğitim :) Evet, eğitim şart :))

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.