Salı, Mart 30, 2010

Elf' ten Alışveriş ve Yeni Studio Serisi

Elf alışverişi ile ilgili birçok soru alıyorum, bu yüzden yeni gelen siparişimle beraber bu soruları cevaplamak istedim.

İlk olarak Türkiye' ye gönderim yapan site: www.eyeslipsface.co.uk dir. Yani paketiniz İngiltere' den gelir.
 Sipariş aşamasında EU yani Avrupa' yı seçmeniz gerekir. Kargo olarak iki seçenek vardır: biri "European Standart", diğeri "European Sign For" dur. İki seçenekte de maalesef kargonuzu takip edemezsiniz. Yani elf size bir tracking number (takip kodu) vermez. Ama Sign For olanda postacı size imzalatmadan teslim etmeyeceği için bana daha güvenli bir yöntemmiş gibi geliyor.

EKLEME :
Yorumlarda misseinstein' dan gelen bilgiyi ekliyorum : 
40 sterlin üzeri Royal Mail ile gönderiliyormuş ve takip numarası varmış. Ayrıca mail atarak da takip numarasını öğrenebiliyormuşsunuz. Ben o kadar yüklü alışveriş hiç yapmadığım için bilmiyorum, yapacakların aklında olsun.

Bu yazımdan hatırlarsınız, ilk alışverişimde standart kargoyu seçmiştim ve paketim kaybolmuştu. Gerçi elf ile yazışarak para iadesi almıştım ama belli bir süre beklemeniz gerekiyor. 

Ben nasıl alışveriş yapıyorum :
Öncelikle mutlaka sanal kart kullanıyorum, ayrıca yurtdışı alışverişlerimi paypal üzerinden yapıyorum. Artık paypal Türkçe zaten, kolaylıkla kullanabilirsiniz. Elf' in facebook sayfasını takip ediyorum. Üye sayıları arttıkça free shipping (ücretsiz kargo) için kodlar veriyorlar. Ben bu kodları kullanıyorum ama Sign For' u seçiyorum. 
Bu alışverişimde 4 sterlin kargo ücreti ödedim. Siparişim 6 günde elimdeydi.


Neler aldım :
1. Lip Lock Pencil: Şeffaf dudak kalemi ama rujun bulaşmasını engelliyor. MUA' dan 5 üzerinden 4.3 almış. (Ben de denedim, gerçekten etkili)
2. Shimmering Facial Whip : Aydınlatıcı. 
3. Far Fırçası
4. Studio Powder Brush: Aslında pudra fırçası ama sıvı fondötenler için de çok başarılı
5. Studio Cream Eyeliner: MAC Fluidline kadar siyah değil ama yine de fiyatına oranla gayet iyi. 

Bu arada Coastal Scents' ten aldığım krem eyelinerlarımdan siyah olan kurudu ve pul pul dökülmeye başladı. Mixing Medium veya Duraline kullanmaktan başka önerisi olan var mı?

8 yorum:

  1. hmm şu küt fırçadan ben de aldım, hiç kullanmadım duruyor öyle.. likit fondötenle kullanılabileceğini bilmiyordum vallahi :) bi deniyim.. çok saol laçin..

    YanıtlaSil
  2. bende pudra fırçası almıştım, çok memnun kaldım. Umarım sende memnun kalırsın. buarada krem eyelinerın gözündeki duruşunu merak ediyorum. Mineral sersinden siyah far almıştım ama çok donuk durdu, eyeliner gibi bile kullanamadım:)

    YanıtlaSil
  3. Elf'ten bende fırça almıştım kullanıyorum fena değiller. Facebook sayfasını takibe aldım hemen belli mi olur alırım bişey :p Güle güle kullan sende..

    YanıtlaSil
  4. sevgili laçin, arkadaşımla birlikte 22 mart'ta sipariş verdik elf sitesinden.
    henüz gelen giden yok, mail attık cevap bekliyoruz.
    Eğer siparişler gelirse, hemen paylaşacağım. zira 1,5 euroya çok güzel şeyler aldık.

    YanıtlaSil
  5. laçincim güle güle kullan rica etsem fırçaları hakkında yorum yapabilir misin ? almak istiyorum ama cesaret edemiyorum. Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Laçin,
    takip no ile ilgili yanlış bilgilendirme yapmıssın düzeltme ihtiyacı hissettim.Eğer siparişleriniz 40pound'un üzerindeyse otomatik olarak kargo seçeneğiniz European Sign For yani imza karsılıklı olarak gönderilir ki dagıtım şirketi olan Royal mail ile geliyor ve takip numarasına sahiptir.Ptt yurtdısı posta sorgulamadan da kontrol edilebiliyor.benim 38 poundluk siparişim bile takip numaralı eğer bir problem yasarda müşteri servisine mail atarsan hemen takip numaranı yolluyorlar.Bilginize...

    YanıtlaSil
  7. *sim: Dene bence, likit ürünlerde de başarılı.
    *yetenek-sizin: krem eyelinerı kullandığımda bir fotoğraf çekerim. Ben farlarını pek sevemedim :(
    *flame: Bence de, kullanılabilir fırçaları.
    *hera: Fiyatına göre gerçekten iyi çoğu ürünü.
    *neslihan: Fırçaları gayet başarılı ama studio olanları daha çok tavsiye ederim.
    *misseinstein: Daha önce o kadar yüklü alışveriş yapmadığım için bilmiyorum tabii, ama hemen bu bilgiyi yazıya ekledim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  8. Laçin Abla, başka bir yazında sıvı fondöteni bu tarz bir fırçayla uygulamanın daha iyi olduğunu yazmıştın. Çok fondöten kullanmamama rağmen denedim ve bayıldım:) (Benim fırçamda elfin fırçasına benziyor, Avon'dan) Bu güzel tüyo için teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.