Cuma, Kasım 05, 2010

Clinique Redness Solutions Fondöten


Cildimde aslında kendime bildim bileli olan bir kırmızılık sorunu var, çoğu zaman insanların benim allık sürdüğümü zannedecekleri kadar bir kırmızılık bu. Bazen sağlıklı gözükse de genelde rahatsız edici oluyor maalesef. Son doktorun koyduğu rosacea teşhisiyle beraber artık bu benim cilt tipim haline gelmiş durumda ve bu duruma uygun ürünler kullandığımda sorunu oldukça azaltabiliyorum. Sürdüğüm ilaç kremler baya etki etti artık, o kabartıların büyük çoğunluğu kayboldu, olanlar da minicikler. Ama yanaklarımda genel bir kırmızılık söz konusu yine de.
Bir süre önce yabancı sitelerin birinde Clinique' in redness solutions serisinin makyaj ürünlerini de piyasaya çıkardığını okumuştum. Bu seri Türkiye' ye henüz gelmediği için (cilt bakım ürünleri var, makyaj ürünleri henüz gelmemiş) İngiltere' deki bir ebay satıcısından sipariş verdim, sorunsuz bir şekilde elime ulaştı ürün. 
04 calming natural rengini aldım, rengi oldukça uydu. Bu fondötenin ömrü 24 ay yazıyor ve aslında çok büyük değil 30 ml. 
Yaklaşık on gündür elimde, makyaj yaptığım zamanlarda bu fondöteni kullanıyorum artık. Kırmızı bölgeleri diğer yerlerle eşitliyor ve güzel bitiş sağlıyor. Benim sevdiğim kadar *dewy* (Türkçe karşılığını bilmiyorum ama mat olmayan doğal bitiş, hafif parlak diye çevirebilirim) bitişi yok ama  yine de sevdim. Kırmızılık problemi olanlar rahatlıkla kullanabilir diye düşünüyorum. 

9 yorum:

  1. hmm ben de pc başına geçip aldığım bi fondoteni önerecektiim.. vazgeçtim gibii:))
    bende de kırmızılık çook , bi de çillerim vaar :)) avonun içinde pantenol olan bi fon. aldım çook hafif, çok beğendim, Calming effects adında. sevgileer canm

    YanıtlaSil
  2. clinique even better fondöteni de deneyebilirsin canım...çok ama çok memnun kalacaksın...bu da problemine göre çözüm olacaktır....yagsız kokusuz antioksidanlarla geliştirilmiş.. ince yapılı fakat örtücü....en büyük özelliği ise cilt rengini eşitliyo ve lekeleri zamanla tedavi edici özelliği var....yabancı bloglarda su an en gözde clinique fondöten.... o kadar övülüyoki....benim 2 şişe evde yedeğim bile var, nasıl da aydınlık veriyo cilde anlatamam.....tam sana göre ,inan memnun kalacaksın.....bu arada tavsiyene uyup bende bioderma h2o alıcam ilerde inşallah.... benim cildim kuru ve aşırı hassas...bi problem çıkarmaz demi?çünkü her ürünü kullanamıyorum,özenle tek tek ince eliyip sık dokuyp ürün secmek zorunda kalıyorum...neyse cok yazmışım....çok sevgilerimle canım.gözde

    YanıtlaSil
  3. clinique fondoteni(Clinique superfit makeup, 07 Honey) bilmek isteyenler ve beyaz tenli olanlar icin bende kullaniyorum ve cok memnunum.. Cok dogal, kalici, bi o kadar da iyi nemlendiriyor.
    dewy = nemli demekmis ayrica netten baktim simdi :) kib lacin, sevgiler

    YanıtlaSil
  4. LAÇİN BEN BU GÜN KURDELECİNİN TEZGAHINDA SANA SESLENEN KİŞİYİM.SENİ GÖRDÜĞÜME O KADAR ÇOK SEVİNDİM Kİ.RESİMLERİNDEN DAHADA GÜZEL VE ZARİFSİN.ÇOK ŞİRİN BİR HAMİLESİN.DÜNDEN BERİDE YANIMDAKİ ARKADAŞIMADA SENDEN BAHSEDİYORDUM.BLOĞUNU GÖSTERDİM.ÇOK GÜZEL BİR TESADÜF OLDU BU GÜN..:))

    YanıtlaSil
  5. Selamlar bende de aynı sorun var hangi kremleri kullandınız acaba ?
    Canan

    YanıtlaSil
  6. bende clinique even betterı kullanıyorum çok ama çok memnunum.selda

    YanıtlaSil
  7. benim de cildim probemli ve clinique kullanıyorum, bu arada blogumda sizin için bir ödül var:)

    YanıtlaSil
  8. arkadaşlar banada parlak ve nemli bir bitiriş sağlayan fondoten önerecek olan varmı şimdiden teşekkürler max factor ve loreal aldım loreal iyi gelmedi ama max factor güzel başka bişiler denemek istiyorum böyle başkalarında görüyorum parlak hoş ciltler benimde öyle olsun istiyorum

    YanıtlaSil
  9. *modavesaire: ben çillerimden memnunum ama kırmızılık gidince daha iyi oluyor.
    *gözde: Evet çok öneriyorlar. bioderma h2o yu kesinlikle öneririm, hiçbir reaksiyon yapacağını zannetmiyorum, çok hassas ciltler için zaten.
    *emine: genelde clinique fondötenler iyi oluyor sanırım, çoğu kişi memnun kalmış.
    *yeşil inci: Ayy iyi ki yazdın, çok konuşamadım seninle artık ayakta çok durmak zorluyor da beni :( çok teşekkürler
    *canan: ilaç önermenin doğru olmayacağını düşünüyorum, lütfen doktora danışın. yan etki gösterirlerse onları toparlamak çok daha zor olur :(
    *selda: çok öneriyorlar gerçekten.
    *aysun: bakıyorum hemen.
    *summer: aslında benim o konuda en memnun kaldığım MAC face&body fondöteniydi, bir bak derim.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.