Cuma, Kasım 12, 2010

31.hafta kontrolü

Dün doktor kontrolümüz vardı 31. haftamızda. Bu seferki için biraz endişeliydim çünkü bir türlü geçmeyen alt karın ve kasık ağrılarımın sebebini soracaktım. Doktor ultrason zımbırtısıyla baya (hem de nasıl) bastıraraktan doğum yollarıma baktı, öyle acil bir erken doğum tehlikesi olmadığını söyledi ama bebeğin ağırlaşmasından dolayı bu ağrılarımın artabileceğini söyledi. Bunun için hamileliğimin en başında olduğum iğnelerden üç tane daha yazdı. Böylece taş gibi olan karnım da rahatlayacakmış. Bacak kramplarım çok yeni başlamıştı, o da son anda aklıma geldi magnezyum takviyesi alacağım. Bakalım inşallah rahatlayacağım bunlarla.
Bunun dışında bizim -doktorun deyimiyle- tavşancık toparlak surat olmuş, 1,5 kiloyu geçmiş. (Geçen ay 1 kiloydu ) Ben ise son ayda 1 kilo alarak toplamda 8 kilo almış oldum, doktorun gözüne girdim :)) Halbuki geçen aydan farklı bir şey yapmamıştım. Canımın çok istediği çikolatayı da yedim, bolca kestane de. Ama pilavı zaten çok aramam da makarnayı baya azalttım. Bence vücut gerekiyorsa kilo alıyor hamilelikte, ben hala bunu savunuyorum. (tabii öyle aşırı yemek yenilmediği müddetçe) Şu 4d ultrason nasıl bir teknolojidir, ağzı burnu gözü her şeyi belli artık, bir de o kordonu devamlı yüzünde tutmasa daha iyi göreceğiz ama olsun :)

16 yorum:

  1. oyyy maşallah ben de dün kontrole gittim benimki 29.haftada 1139 gr bende de sancılar var ama normal dediler hele bel ve bacak ağrısı mahvedecek az kaldı inşallah bi alsak kucağımıza şu bebişleri benimki yüzünü göstermedi ama :((((

    YanıtlaSil
  2. ayy ne güzel bir duygu değil mi o :))kramplar bana da çok olmuştu..hatta bazı sabahlar yerimden hiç kalkamayacağım sanıyordum..ama geçtiler :))

    YanıtlaSil
  3. İyi olduğunuza gerçekten çok sevindim. Eminim hep böyle olacaksınız. Ağrıların konusundaysa kızın sana biraz çektiriyor ama çocuğu olan biri olarak söyleyebilirim, bebişini sağlıklı olarak eline aldığında senin içinde büyüyen o güzelliğe hayranlıkla bakıp koklayınca o andan başka birşey aklında kalmıyor.

    YanıtlaSil
  4. Size de maşallah, Nil kuzusuna da.

    YanıtlaSil
  5. Çok geçmiş olsun. Neyse bi sorun olmadan atlatmışsın kontrolü. Tez zamanda ve sağlıkla kucağına alman dileklerimle..

    YanıtlaSil
  6. Maşallah allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin tavşancığı :)

    YanıtlaSil
  7. Bende resimlerde çok kılo almadıgını görüyorum,şimdii Nil 1.5 kilo he ,daha dünyaya gelmeden blogcan oldu :)

    YanıtlaSil
  8. blogcan :benim deyimimle blogların minigi ,bir tanesi gibi ,tatlı anlamda kullandım

    YanıtlaSil
  9. nil hanımın kılosu cok ıyı masallah :)
    allah kolaylıklar versın lacın cok kutsal bır durum annelık ama bır o kadar da zordur tahmın edebılıyorum ama bunlar tatlı zorluklar degılmı? :)

    YanıtlaSil
  10. Seni 1 yıldan beri takip ediyorum izmirden yazıyorum.Okadar çok şey öğrendimki senden anlatamam.Sayende her yazını okuduğum zaman küçük şeylerle mutlu olmayı bildim.İçinin güzelliği yüzünden fışkırıyo.Eminim senin gibi güzel,nur yüzlü bir kızın olucak.Hamilelikte yaşanıyo böyle sorunlar sen içini rahat tut. Benimde bir kızım olucak bu arada.Allah ikimizede kolay doğum nasip eder inşallah.Herşey gönlünce olsun,kendine çok iyi bak ve en önemlisi hep mutlu ol.....

    YanıtlaSil
  11. zaten seni geçen hafta cuma pazarında gördüğümde ne kadar da şirin zarif bir hamile demiştim.maaşallah çokda yazkışmış.dediğin çok doğru..eğer gerekiyorsa vücut alıyor kiloyu...benim doktorum özellikle son ay pekmez içmemi söylemişti.sadece bebek kilo alıyor kendin almıyorsun pekmez içince..çok faydasını gördüm..hem kan değerleride yükseliyor..doğumda baya faydası oluyor...

    YanıtlaSil
  12. merhaba laçin,
    mutlu sona az kaldı ama bebiş kilo aldıkça senide uykusuz geceler bekliyor sanırım. krampların için doğal magnezyum olan muz'u tavsiye ederim yanında bide ılık süt içersen mışıl mışıl uyursun. kilo konusuna gelince sana katılıyorum vücut ihtiyaç duyduğu besini depoluyor bencede. tam 30 kilo alan ben (şimdi 36 bedenim :)) çok yemediğim halde aşırı şişmiştim. bide bol bol ceviz ye ki evin altını üstüne getiren yaramazlık yaparken gözünün içine bakan akıllı bi bızdığın olsun. çok bilmiş bi yazı olsun istemedim ama napiyim tutamadım kendimi :)) rahat bir hamilelik geçirmen dileğimle hoşçakal.

    YanıtlaSil
  13. inş cok saglıklı olur :) .her daim mutlu olursunuz ins. iyi bayramlar lacin

    YanıtlaSil
  14. Ne güzel.. Maaşallah diyorum :) Şİmdiden de mutlu bayramlar ...
    Bu arada paylaşmasam çatlarım. Kitabım çıktı:) çok mutluyum :)

    YanıtlaSil
  15. maşallah doğuma kadar ve doğum anıda herşey yolunda gider inşallah bekliyoruz fıstığı bakalım sağ salim gelsin küçük hanım:))

    YanıtlaSil
  16. nil hanım kendini göstermiyo demek:) sağlıkla 9 ayı tamamlar ve kavuşursunuz umarım:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.