Pazartesi, Kasım 01, 2010

Telaşlar, Endişeler


- Yazının fotoğrafı leopar babeti Wenice' den buldum, kızımın patiklerinin arasında yerini alacak. Benim ayakkabı takıntım yetmedi, daha doğmadan kızıma da bulaştırıyorum :)
- Oda boyandı. (-plastik ve silinebilir- boya aldık) Bugün de bir duvara duvar kağıdı uygulaması yapılacak.
- Sonra da inşallah mobilyaları teşrif edecek. Güzelce temizlendikten sonra heyecanla beklediğim "kıyafet yıkama ve yerleştirme" bölümü başlayacak :)
- Oda için aklımda bazı şeyler var benim yapacağım, onları da bittikçe paylaşacağım.
- Hala daha eksikler var tabii ki, ama kendimi -girdiğim 30. haftamda- yeteri kadar enerjik hissediyorum. Hepsi halloluyor. 
- Bunların dışında bazı şeyler de düşündüğüm gibi olmuyor. Baştan beri karşı çıktığım sepet beşiğe mecburen razı olmak zorunda kaldım çünkü yerim yok ve ilk zamanlar portbebede yatırma fikri (öneriler geldi biliyorum ama) bana hiç mantıklı gelmiyor. Bulabilirsem tanıdıklardan iki aylığına şu sepet beşiklerden ödünç alacağım. O kadar kısa süre kullanılabiliyor olması almamı engelliyor. Ama bulamazsam mecburen alacağım artık.
- Telaşlı değilim ama sadece hazırlıklar konusunda. Yoksa doğum ve bebeğin bakımına alışmak gibi konularda milyonlarca soru işareti var kafamda. Sevgili mordolap' ın önerdiği kitabı aldım, okumaya başladım. (Tracy Hogg' un kitabı) Çok güzel bir kitap, bebek bakımıyla ilgili farklı yöntemleri anlatıyor. Ama okudukça biraz daha endişem artıyor desem yalan olmaz. Neyse ki, annem ve kayınvalidem ilk zamanlarda yanımda olacaklar inşallah, tek olmayacağım. Neyse, yazsam yazacak çok şey var da hepsini yaşayıp göreceğiz artık :)

30 yorum:

  1. Ay bu telaşı bende 2008 yılında yaşamıştım.Ben de hamileyken sepet beşikler hoşuma gidiyordu almayı düşünüyordum.Sonra araştırdıkça park yatak almaya karar verdik.GErçekten daha kullanışlı.Çok uygun fiyatları hemde oğlum iki yaşında ve ben hala kullanıyorum.Oyun sepeti şeklindede kullanabilirsin ilerde.Sepetlerden daha iyidir.

    YanıtlaSil
  2. 2. bebeğini bekleyenler bile aynı endişeleri yaşıyor ki; senin durumun çok normal. Kaldı ki üstesinden gelirsin en güzel şekilde..
    Hem onu bunu bırak da sen nasıl güzel bir hamile oldun. Bi önceki yazındaki elbisen çok çok yakışmış, nazar değmesin..

    YanıtlaSil
  3. Telaşlanma Ben hep sokak köpeklerini düşünürüm bir doğumda 7-8 bebek yapıyorlar ve dışarılardan yemek getirip o bebeklere bakıyorlar.İnsanmı minik yavrusuna bakamayacak.Birde Anne olmak içgüdüsel olarak bütün bilgileri barındırır kalbinde.Sen çok güzel bir hamile oldun.Çokta güzel anne olacaksın.
    41 kere maşallah.

    YanıtlaSil
  4. *Türkan Bilgin: Aynı şeyi düşündük ben çok karşıydım sepet beşiğe ama park yatak maalesef sığmıyor. Hazır da var aslında yeğenden, artık onu yazlıkta falan kullanacağız.
    *nazo: İnşallah :) O senin güzel görüşün canım, çok teşekkür ederim.
    *hayatın ressamı: Ben de onu düşünüyorum, içgüdüsel olmalı ama ilk olacağı için endişeleniyorum. Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  5. Hayatının en unutulmaz, en heyecanlı günlerini yaşıyorsun, ne mutlu!

    YanıtlaSil
  6. Laçin sakın Tracy Hogg'a göre bebek büyütmeye kalkma, kafayı yersin, hele de ilk zamanlar böyle bir saat rutini oluşturayım diye kendini hırpalama. Ben o kitabı 2 kez okudum. Çünkü ilk başlarda okudukların bebek doğduktan sonra havada kalıyor. Sonra Begüm'ün ilk günlerinde tekrar okudum. Sonunda da bebeğimi kafama göre büyüttüm.(büyütüyorum)Her bebek kendi kitabını yazar:)))

    YanıtlaSil
  7. *coşkun hürsel: Hakikaten çok heyecanlı bir dönem, tadını çıkarmaya çalışıyorum.
    *missred: Valla ben de okuyorum ama aklıma senin dediklerinle paralel şekilde "bebeğin kendi yapısı" geliyor. Özellikle ilk dönemler için çok mantıklı değil, belki sorunlar olduğunda başvurmak daha mantıklı.
    Sonunda da ne kitap ne başka birşey sadece içinden gelen kalıyor anladığım kadarıyla :)

    YanıtlaSil
  8. Bu babetler süper tatlı küçük Laçin'de çok kokoş olacak belli. Sorunsuz, stressiz çabucak geçsin zaman Hayırlısıyla .

    YanıtlaSil
  9. yakın olsak kızlarımın sepetini seve seve verirdim...yine de bulamazsan biyaşımadahagirdim e yaz,göndereyim :)Allah hayırlı evlat versin :)

    YanıtlaSil
  10. sepet beşik konusunda çok haklısın umarım birinden bulabilirsin. bir de nacizane tracy hogg'un yanında harvey karp'ın kitaplarını da tavisye ederim. hogg kadar didaktik değil ve okudukça seni strese sokmak yerine rahatlatacaktır. gerçi türkçeye çevrilen kitabı toddler seviyesinde ama happiest baby on the block kitabını belki yurtdışından edinebilirsin. sevgiler, hayırlı doğumlar. (nurturia'ya da üye olup endişelerini paylaşabilirsin bu arada)

    YanıtlaSil
  11. benim tam 3,5 aylık bir yiğenim var ve bu zaman boyunca kardeşimde o kadar kaldım ki kendi evimi unuttum. Sana en büyük tavsiyem sakın heyecan yada endişe taşımaman çünkü feci şekilde hissedip geriliyorlar :) ve seni parmağının ucunda oynatacak hazır ol :) bizde sepeti bir arkadaşımızdan ödünç almıştık sonra hemen verdik çünkü bebekte hoşlanmadı:) eğer takıldıkların ve merak ettiğin şeyler varsa rahatça sorabilirsin çünkü bazı şeyler boşuna alınıyor ve hiç kullanmıyorsun :)

    YanıtlaSil
  12. ayyy bunlar çok tatlı yaa:)ben bile giyebilirim bunları:)bunlar çok güzel telaşlardır heralde:)minik kızını kucağına aldığında bu günleri kocaman bir tebessümle hatırlaman dileğiyle..

    YanıtlaSil
  13. Çok güzel teleşlar bunlar,ben de hamileliğimde çok kitap, dergi okumuştum ama kitaplara göre pek büyümüyorlar canım :) hiç telaşlanma hayırlısıyla dünyaya gelen büyüyor..

    Kızının babetlerinede bayıldım,sağlıkla giysin.

    YanıtlaSil
  14. 1. ayakkabılara bayıldım
    2. büyük kızım 28 aylık ilk başlarda kitaplara gore büyütmeyi düşünmüştüm ama olmadı kendi kitabımızı yazdık yeni gelen küçük hanımı ise ilki gibi büyütmeyi düsünüyordum ama o da farklı bir kitap yazıracak gibi...cocuklar bizlere de yol gösteriyor..500 gr. sevgi,500 gr.sabır,500 gr. bilgi üstüne de sevdiklerimizden destek srpiştirdik mi tadına doyum olmaz...kücük hanıma 10 hafta kaldı insallah rahat ol her sey olur hanife

    YanıtlaSil
  15. Zaten 7., 8. aylarda böyle bir enerji gelir :)
    Bu arada kıyafet yıkamada Dalin'in deterjanı, Hacı Şakir'in sabun tozları çook güzel kokuyor. Ben hala onları kullanıyorum.
    İki annenin de yardımcı olması çok güzel ama zaten ona en iyi bakanın sen olduğunu anlayacaksın, bebeğini kucağına aldığın ilk an. Onca tecrübelerine rağmen yine de senin kucağında rahatlayacak bebeğin.
    Tekrar sağlıklı bir doğum diliyorum..

    YanıtlaSil
  16. merhaba öncelikle tebrik ederim allah sağ salim kavuşmayı nasip etsin
    Benim de 1 aylık bir oğlum var yaşadığınız tüm bu güzel heyecanları ben de yaşadım şu an en büyük mutluluk ama ben bir hata yaptım ya da ne derece hata sayılır bilmiyorum ama ayakkabıydı battaniyeydi derken en önemli şeye emzirmeye kendimi hiç mi hiç hazırlamamıştım.Gerçekten çok önemli bir konu ve öyle sandığımız gibi kolay ve doğal bir şey olmuyo.Tavsiyem bu konuda bilgi edinip kendinizi zorluklara ve önlemlere hazırlayın.maalesef ki ülkemizde de bu konuda pek bir akım yada politika yok.Nurturiyayı ben de öneririm.orada tecrübeli ebeveynlerden bilgi edinebilirsiniz isterseniz e mail adresinize mesajda yollayabilirim mailleşiriz.
    bu arada tracyi biz pek şevkatli Türk annelerinin uygulayabildiğini söyleyemem duyduğum kadarıyla bu yüzden ben hiç bulaşmamıştım size bol şans ve bebeğinizle güzel günler diliyorum(cassiopeia)

    YanıtlaSil
  17. Canım merak etme,ilk günün acemiliği normal ama, sonra provesyonel bir anne olacaksın kendin bile şaşıracaksın dertetme.Hepsi bir zincirde gizli sanki..öpüyorum sizi sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. Laçin canım şahane bu ayakkabılar :) napıcaz biz bu kızlarla:) kendimize almayı unutucaz gibi geliyor bence sende bi leopar babet al anne kız giyin şeker şeker:) bende tracy'yi okudum ben çok katılmıyorum ama strese soktuğuna ya da saçma olduğuna sonuçta kati ve net olarak bir fikri alıp uygulayacak kadar kafasız insanlar değiliz:) harvey karp'ta oldukça yakın fikirde tracy'ye zaten tracy ağırlıklı olarak sorunlara çözüm şeklinde sorun yoksa çözüme de ihtiyaç olmuyor ancak easy bana çok mantıklı geldi hatta anneme anlattığımda "amerika'yı tekrardan keşfetmeye gerek yok, bu eskiden beri böyledir" dedi :) sepet konusuna gelince ben ilk sepeti aldım belki hatırlarsın araba ile daha 10.haftada taşımasıda kullanması da daha kolay park yataklardan ilk 2ay yatak olarak sonrasında da yanında durduğun sürece salonda kullanabilirsin bence ben öyle düşünüyorum

    YanıtlaSil
  19. babet çok şirin:)
    tracy hog un en iyi yöntemi bezsiz bebek...
    doğal ebeveynliği anlatan http://www.amazon.co.uk/Attachment-Parenting-Book-Sears-Library/dp/0316778095/ref=sr_1_2?s=books&ie=UTF8&qid=1286374339&sr=1-2
    bu kitabıda mutlaka okumalısın...

    birde wrap sling edindinmi tamamdır...
    sevgiler

    YanıtlaSil
  20. hayırlısıyla bebeğine kavuşman dileğiyle çok güzel heyecanlar bunlar :) ve doğumdan sonrada hiç bitmeyecek...bu arada babetlere bayıldım en kısa zamanda wenice ye gitsem iyi olacak :)

    YanıtlaSil
  21. laçin fotolarını ne zmn göreblcs :(

    YanıtlaSil
  22. Babetlere bayildim, cok sekerler:)
    Türkiye`de sepet besik kullanimi cok yaygin sanirim ama yurtdisinda onlara alternetif tahta olanlarida var. (Stubenwagen) Ben 2 cocumda da onlardan kullandim ve cok memnun kaldim. Eger bulabilirsen tavsiye ederim, sepete göre daha uzun vadeli kullanila biliyor.(yaklasik 6ay)

    YanıtlaSil
  23. Laçincim bayıldım babetlere,bende seninle aynı heyecan ve endişeleri yaşıyorum,benimde bu hafta 32.haftam.Ama herşey endişeli olduğu kadarda zevkli,oda konusunda çok tereddüt ettim,en sonunda beyaz mobilya yaptırıyorum.Hamilelik,iş vs.sayfama yazmamı baya engelledi,4 ayım baya mide bulantılı geçti,umarım bundan sonra bende yapacakalrımı sayfamda paylaşabilirim.Sana şimdiden kolay gelsin

    YanıtlaSil
  24. tracy super. eleştirilere pek kulak asma, o çok ciddi sorunlar için bazı katı çözümler sunuyor, yoksa rutin oluşturmakla ilgili önerdikleri bence harika. ben o kitapla bebek canlısını tanıdım:) harvey karp okuyorum şimdi, bize lazım olanın türkçesi yok ama super bir kitap ve dvdsi var. çok güzel. bulamazsan söyle, gönderirim sana. her şey güzel olacak. 30'dan sonrası su gibi akıp gidiyor. İnsan daha şimdiden hamileliğin ben başını bile özlüyor. Çok güzel ve eşsiz zamanlar.

    YanıtlaSil
  25. canım gözünde büyütürsen endişelerde büyüyor
    gözünde küçültürsen bence küçülüyor endişeler
    sen deki 'ben herşeyi hallederim'
    evet yorulacaksın belki biraz ama zamanla bu tempoya alışacaksın

    YanıtlaSil
  26. Kolaylıklar diliyorum bende.Ben pek yorum bırakmıyorum sitenize ama sizin postlarınızı hiç kaçırmadan beğenerek ve keyifle takip ediyorum.Allah sağlıklı ve hayırlı doğumlar nasip etsin.Gerçekten insan heyecan ve korku duyuyor ama bebeğinizi kucağınıza aldığınız zaman herşeyi unutturuyor o size.çok güzel bir olay.Endişelenmeyin.Dün bende bloğumda bir kitaptan bahsettim."Kızımı yetiştiriyorum".Mine İZGİ yazarı.Sizde kız bebek bekliyorsunuz.Ben kitabı çok beğendim.hamileliğinizden,kızınız evlenene kadar size rehberlik yapacak bir kitap.sevgilerimle.sağlık ve esenlikler diliyorum.

    YanıtlaSil
  27. merhabalar
    bebeğini sağlıkla kucağına alırsın inşallah :)) kitap konusunda benimde bir önerim var Erdal Köroğlunun Hoşgeldin Bebek kitabı. Yazarı çocuk doktoru hemde türk olduğu için daha anlaşılır daha pratik bilgiler içeriyor. Bebeğim doğduğunda hediye gelmişti bana 10 aylık oldu hala ara ara merak ettiğim konuları açıp okuyorum. bir de oyun çocuğu diye bir kitabı var o da 1-3 yaş arası çocuk bakımı üzerine ben onu da aldım şimdiden.. sevgiler

    YanıtlaSil
  28. O minicik ayacıkların gireceği bu babetler var ya ne alakaysa duygudan doldurdu gözlerimi :)
    Laçin, haklısın. Bu senin için bir ilk; hoş sonrakinde de yaşanır bu endişeler ama hepsi öyle bir yoluna girecek ki şaşıracaksın. Diyeceksin ki nereden biliyorsun sen anne olmadın ki. Ay nasıl olmadım; Erdim doğana kadar neler çektim bilsen :) İkiz teyze olmak acayip bir şey.
    O sepetler o kadar şirin oluyor ki, hem kim bilir sen ne kadar güzel süslersin onu :) Erdim'in de vardı ama minicik bir kız bebeğe gitti bizim sepet. Keşke sepet bizde olsaydı hala.
    Hiç hamile değil gibi sürdürüyorsun hayatını, her şey yolunda gidiyor; endişelenme..

    YanıtlaSil
  29. İş yetiştirmeye çalışırken arada soluklanmak için yazılarını keyifle okuyorum. Yazdıklarımı yayınla diye degil bilgin olsun diye yazıyorum. Bende 82 dogumluyum,5 yaşında bir oglum var ve yalnız büyüttüm sayılır. Annem,kayınvalidem cok uzaktalar. Eşim sürekli seyahatlerde.Oglum 15 günlükken gidip 6 aylıkken gelmişti mesela:)) 5 yıllık sürecin zorlugunu tahmin edemessin inan bana. Haddimi aştıgımı düşünmessen bir tavsiye benden;asla kitap okuma sadece tecrübe dinle anne olan arkadaslarından. Yaşça büyük kişilerin önerilerine kendi mantıgını da ekleyerek uygula. Zaten annelik iç güdülerin hiç birşey bilmesende yönlendirir seni.Şu an tek yapman gereken dünyadaki en büyük sevgiye kendini hazırlaman o kadar.Yavrunu saglıkla kucagına alırsın inşallah.

    YanıtlaSil
  30. babetler süper...
    tracy hogg'un kitabı gerçketen yarralı .. fakat ilk günlerde bebeğin seni yönlendirecek, meraklanma... Bebekler ilk yıl rutinleri çok severler. Fakat 40 gün boyunca bebeği hiç bir seye zorlammak gerek.. o seni zaten yönlendirecek. Kitaplar sana rehber olur fakat uygulamalar bebeğe göre değişikjlik gösterir. benim opğlum 6 ay tam kitap bebeğiydi. kitaplarda yaanalar gibi .. çok kolay oldu .. fakat 6. aydan sonra huy değiştirmeye, varlığınıı göstermeye başaldı. çok ilginç k,i minacıklar ama varlıklarını nasıl hissettiriyorlar, inanamazsın... çok güzel duygular bunlar... ağız tadıyla, her anın mutlulukla geçmesi dileğiyle..
    esra

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.