Cuma, Ekim 07, 2011

Rosacea için Doğal Reçete Denemeleri

Geçen sene ocak ayında karnımda kabartılarla doktora gittim ve bunun rosacea olduğunu söyledi, birkaç ilaç kullandım, geçti. Sonrasında, hamileliğimin 4. ayında bu sefer yüzümde çıkmaya başladı. Daha önce yaşadığımın artık yüzümde yer ettiğini ve büyük ihtimalle hayatım boyunca da cildimin buna yatkın olacağını söyledi yine doktor. Hamileyken ilaç kullanmadım ama ilaç kremlerden kullanmak durumunda kaldım kendi doktoruma danışarak. Bu kremler biraz hafifletse de genel olarak bir iyileşme olmadı.

Doğumdan sonra da o kremleri kullanmayı bıraktım ve gerçekten kötü bir görüntü (arada acılı) ile dolaştım. Geçenlerde ilaç kremleri tekrar kullandım, ilk başta biraz geçirdiler ama sonra yine aynı hale döndü yüzüm. Bu arada okuyucularımdan biriyle bu konu ile ilgili mailleştik, maalesef bunun tam bir çözümü yok ve antibiyotik kullanımı gerekiyor. Gerçi sonra kendisi başka doktora giderek çok daha iyi bir duruma geldi, ben henüz doktora gidemedim.

Uzun zamandır da internette bu konu ile ilgili arştırma yapıyordum. Türkçe pek kaynak yok ama dünya çapında insanların çokça yaşadığı bir problem bu. Okuduğum makalelerde birkaç doğal maddenin iyi geldiğini öğrendim. Bunlar çay ağacı yağı (tea tree oil) , papatya çayı (tonik olarak) gibi maddelerdi. Ben de kendimi kobay olarak kullanıp denemeya başladım. Şimdilik durum gayet iyi, yaklaşık üç haftadır deniyorum ve pütürler azaldı ve artık acımıyor. İlaç krem kullandığım zamanlardaki seviyeye geldi cildim.



Sebamed Hassas Ciltler için Sabun : Yüzümü illa köpürtüp yıkamam gerektiğini hissettiğimde kullanıyorum. Genelde egzama gibi hastalıklar için öneriliyor ama bana iyi geldi.



Çay ağacı toniği ve çay ağacı yağı : Bunları aktardan aldım. Çay ağacı akneler için de öneriliyor, antiseptik özelliği var. Toniği pamukla tampon yapıp uyguluyorum, biraz bekleyip yağını sürüyorum.



Aynısefa Kremi : Bunu da aktardan aldım. Aynısefa kremi aslında bilinen bir krem, cilt tahrişlerine falan iyi geliyor. Genelde tedavi amaçlı kullanılıyor. Bunu da yağdan sonra uyguluyorum.

Dermokozmetik ürünler de kullandım biliyorsunuz, yalnızca Inlight biraz iyi geldi diyebilirim. Şu an bunları deniyorum, bakalım sonra yine azacak mı rosacea bilmiyorum.

 

27 yorum:

  1. Selam Laçin öncelikle rosacea neden oluştu sende sebebi nedir? Ben dermokozmetik markaları için biodermayı çok seviyorum sende zaten bazı ürünlerini kullanıyorsun biliyorum ama sensibio serisinde sanki rosacea ile ilgili ürünler mevcut..

    YanıtlaSil
  2. merhaba,

    bu sayfanızı severek takip etmeye çalışıyorum uzun zamandır (tam hatırlamıyorum ama 2008'den beri sanırım)... bende rozasea hastalığına 2009 yılında yakalandım öncesinde zona ve dermatit olmuştum bir de sedef hastalığım var:(( yani alt yapımda bir sürü hastalık vardı cildimde... son 6 aydır kızarıklık dışında pürüzler ve sivilce gibi kabarıklıklar geçti, kızarıklık ne yazık ki üzüntü duyduğum sevindiğim, sıkıldığım her an tekrar devam ediyor. pürüzler şu ünlü ilaç roaccutane ile biraz söndü fakat her yerimde kılcal damar bıraktı, özellikle yanaklarımda:(( fakat son 3 aydır doktorun tavsiye ettiği denemekten bıktığım dermo kozmetiklerden bir ürün önerdi, bir de onu deneyeyim dedim ve şu an daha normal sayılacak kızarıklıkların azaldığı bi yüzüm var. (ayrıca fotoğraflarınızda benimkinin 10'da biri bile değil yüzünüzdekiler söylemeden edemem). bioderma'nın rozasea için kızarıklık ve nemlendiricili kremi sensibio AR 40 ml sabah akşam bir deneyin isterseniz. ben önce küçük bir bölgede denedim 1 hafta kadar çok rahatlattı. inşallah şifa verir, hep beraber şifa buluruz. isterseniz yanaklarımdaki önceki ve sonraki halleri gösteren fotoğraf gönderebilrim. bu arada 26 yaşındayım ve yakında evleneceğim.. cildimin düzelmesi benim için baya önemliydi, biraz kafamı rahatlattım kremle, 2. kutuya geçtim, çok düzenli kullanamıyorum artık ama nemlendirmesi çok ferahlatıyor, acımıyor artık. sedefse devam ediyor ne yazık ki:( yaşam kalitesini ciddi sarsan hastalıklar bunlar, inşallah kalıcı tedavi yöntemleri bulunur.

    sevgiyle kalın, nil'e çok öpücükler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Size sanırım bir öneride bulunabilirim. 4 yıldır antibiyotikler ve sivilce için kullanılan a vitamini içerikli ilaçlar kullandım. İlk zamanlarda bıraktığımda 2 ay idare ederken 4, yılda sadece 4 günde tekrar ediyordu. Bir farmakolog ile görüştüm. Bana söylediklerini size iletiyorum. Doğal ve zararsız. Mutlaka deneyin lütfen.
      1- yarım kilo doğal zeytinyağı yarım kilo havuç rendesi... Cam kavanoza koyun kapağını kapatın. 15 gün boyunca günde bir iki kez çalkalayın (güneş ışığı görmesin)... 15 günün sonunda tülbent ile süzüp yine cam kavanozda buzdolabına koyun. Sabah akşam makyaj temizleme pamuğun batırıp yüzünüze sürün.
      2- Aslında üstteki işlemi yaparken sizi o tedaviye hazırlayacak ilk tedavi budur. Yine zeytinyağını yumurta kıracakmış gibi kızdırın soğutun ve buzdolabına koyun. Havuçlu karışımınız hazır oluncaya kadar kullanın. İlk bir hafta neredeyse hep böyle dolaştım. Yağ hava almayı engellemiyor akneleri, kırmızılık, fistürleri düzeltiyor.
      3_ saracoğlu nun tavsiyesini yapın. İlk 1 ay süpürge tohumu, 2. ay süpürge otu... Bu da yılda 6 ayınızı kurtarır... Çünkü yılda 3 kez tekrar edilebiliyor kür.
      4_ güneş var yada yok yüksek korumalı güneş kremi pullanmalarınızı ortadan kaldıracaktır. Günde bir kez sabah saatlerinde kullanmanız yeterli olacaktır. Bu şekilde 2 aydır devam ediyorum. Cilt doktorum son olarak bir ilaç tedavisi var ancak tüm tahlillerinin yapılması gerekiyor dediğinde cevap alamazsam ne olacak dedim. Yapacak birşey yok dedi. Ben de doğal yöntemi tercih ettim. Kan değerlerim vs. Herşey normal.
      Sarımsak, soğan, domates, portakal, ve beyaz üzüm yemiyorum. Kahve ve çayı çok az tüketiyorum. Alkol hayatımdan çıkalı 4 yıl oldu. Hepimize geçmiş olsun. Zeytinyağını lütfen deneyin. Kullandığım ilaçlardan yüzümün derisi öyle incelmişti ki düzelmez dedim. 1 ayda toparladı. Umarım sizde de işe yarar. Sağlıklı günler dilerim.

      Sil
  3. Tam olarak bir sebebi yok, bazıları bir sıkıntı sonrası olabileceğini söylüyor.
    Sensibio serisini kullandım ben de. H2O dan çok memnunum ama AR kremi bana yeterli gelmedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son 2 yildir seboreik dermatit vardi yuzumde kortizonlu kremler iyi geldi ancak kilcal damarlara zarar vermis ve gecenlerde doktor rozasea olmus yuzunde ayni zamanda dermatitte gecmemis dedi. Ruborill krem ve solante tele rubor gunes kremi verdi ancak henuz alamadim bulamadim eczanelerde. Aslinda butun ilaclar vs den ziyade psikoloji ve sosyal yasanti cok onemli. Duzenli uyku ve stressten uzak durmak en onemli tedavi sanirim. Ben artik tedavi aramayi biraktim hic birsey gecirmiyor zaten. Saglicakla kalin.

      Sil
  4. Çok geçmiş olsun öncelikle.
    bioderma nın o kremini kullandım ben, maalesef memnun kalmadım. Daha doğrusu yetmedi nemlendirmesi :(
    Bir de fotoğraflarda hep makyaj var yüzümde, makyajsız baya kötüydü.

    YanıtlaSil
  5. laçin çok geçmiş olsun...
    bende 4 yaşımdan beri tüm vücudumu saran ara ara çıkan kaşıntılarla boğuşuyorum bünyeyle çok alakalı birine iyi gelen diğerine çok kötü geliyor...
    30 lu yaşlar da özellikle cilt sorunlarının en patlak verdiği dönemmiş bu yaz karnımda ve sırtımda çıkan çam ağacı deseni hastalığıyla öğrendim .... =) isme bak çok havalı dimi hhehe=)
    bu paylaşım gerçekten iyi oldu
    yağlı bir cildim olduğu için bu tür kaşintılar kurumalar yüzünde olmazmış ama tonik olanı beğendim bitkisel ilaçlar hayatımızı kolaylaştıryor
    tekrar teşekkürlerrr... REYYAN

    YanıtlaSil
  6. Laçin Hanım merhaba, öncelikli olarak Allah analı babalı büyütsün nil kuzusunu..Söyleceğim şudur ki; hiç kafanıza takmayın, her halinizle güzelsiniz, çünkü öncelikli olarak siz bir annesiniz...O kadar pozitif bir enerji yayıyorsunuz ki..Sizi beğeni ile takip ediyorum..Benim önerim şu olacak; La Roche Posay ürünlerini ve Nuxe ürünlerini denediniz mi?Ben 2 markayıda severek kullanıyorum ve zannedersem 2 markanında rosecea ürünleri mevcut..Ama dedim ya lütfen lütfen moralinizi asla bozmayın:)Benim de bir kuzum var, 28.01.2011 doğumlu..Nil sanıyorum bizden 3 hafta kadar büyük:)Doğumla beraber bende de bacağımda varisler, yüzümde güneş lekeleri ve karnımın çevreleyen can simitlerim! ki normal kiloma dönmeem rağmen miras kaldı sanırım..:(Çok üzüldüm ama yapacak bir şey yok gibi..Allah çocuklarımıza hayırlı ömürler nasip etsin..Sevgilerimle ELİF

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Lacincim, seni uzun zamandir takip ediyorum ama sessizce..)
    Bu sefer sessiz kalamadim.
    Belki daha once duymusundur ama ben genede soyleyim cunku sana cok faydasi olacagindan eminim.
    KANTARON YAGI, bu yag Kantaron ciceklerinden yapilan bi yag, ben bu yagi Ayvalikdan aliyorum, ama
    duyduguma gore eczanelerdede satildigi, ama eczanelerdeki satilanin nekadar dogal oldugunu bilmiyorum.
    Hollandada kaliyorum, esim Ayvalikli, her sene gidiyoruz ve orda cogu insanlar kendileri yapiyor, yapimi cok basit.
    Eger daha once duymadiysan, google dan bircok sayfa bulabilirsin Kantaron yagi hakkinda.
    Bizim evimizde Kantaron yagi kesinlikle eksik olmaz, her turlu agrimiza en ufak cizik, siyrik, yara
    suruyoruz yada iciyoruz. Gercekten mucize bi yag ve Allahin bize gonderdigi cok ozel bir bitki.
    Senin yuzunde cikani az evel internetde aradim ve okudum, Kantaron yaginin sana faydasi olacagina inaniyorum.
    Benim yuzumde cikan sivilcelerimden bitki caylari icerek kurtuldum, cafeinli iceceklerden ve makyajdan
    uzak duruyorum artik, papatya ve Aspalathus linearis adinda bit bitkinin cayini iciyorum (hollandacasi rooibos
    ve afrikadan yetisen bir bitkidir). Sivilcelerimden kalan lekeri ise kantaron yagini surerek kurtuldum.
    Cok guzel bir gelin olmustun, simdide cok guzel bi annesin, Allah sizi ve bebeginizi nazarlardan korusun.

    YanıtlaSil
  8. Lacincim esimde de var bu sorun. Cinlilerin cok inandigim bir sozi var. "yuz bagirsaklarin aynasidir" diye. Bu gibi rahatsizliklar icten tedavi edilmedikce distan pek bir ise yaramiyor. Detox yapmani onericem ama emziriyorsun. Ben de hamilelikten sonra bircok sorunla karsilastim ve detox yapmak istiyorum. Emzirdigim icin uygun detoksu dogal urunler doktoruma sorup seninle paylAsirim insallah. Sifalar diliyorum, Sumeyye

    YanıtlaSil
  9. Merhaba,

    Yeni keşfettiğim bir ürün var, ozon kremi. Kremi ozon yağından daha etkili, çok az sürmek yetiyor. İsterseniz araştırın yan etkisi olmayan doğal bir ürün, sivilceler için olanını henuz kullanmadım fakat zeytinyağlı olanını kullanıyorum sadece gece çok az sürüp sulandırarak yayıyorum. sivilce iz ve yaralarını çok çabuk iyileştiriyor, bir araştırın derim. geçmiş olsun..

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. merhaba
    rosacea bir zamanlar benim de sorunumdu, fakat ondan kurtuldum! önce kullandıgım temizleyiciyi değiştirdim, cildi yıpratan yüz yıkama jeli vs bunları bıraktım, dr perricone un zeytinyaglı yük yıkama jeli var, biliyorum çok pahalı ama inanın bu sorunda en önemli basamak temizleyici..o iyi olmadıktan sonra katiyen kremle serumla kurtuluş olmuyor..Dr perricone dısında başka temizleyici kullanmadım, ayrıca bu sürecte dogal ürünlerle cildi temizlemek çok önemli mesela makyajı zeytinyagı ile silmek.. sonra nasıl olsa yıkıyoruz
    zeytinyagı sentetik yaglar ve petrol kökenli parafinler gibi yapışkan değildir 1 kez yıkamakla cıkar cünkü hemen cözünür.Banyo öncesi cildime zeytinyagı ve dogal içerikli markaların maskelerini uyguladım ayrıca shiseido nem maskesi- beyaz kutuda olan çok iyi geldi ytıştırdı, yine dermalogica power rich (sample olarak amerikadan alıyordum normal tüplere cüzdan dayanmaz çok pahalı)
    biothermin kızarıklık serumunu 3 ay kullandım, sonrasında yüzüme yayılan kızarıklıklar beni terketti.ayrıca güneş bize iyi gelmez

    YanıtlaSil
  11. Geçmiş olsun Laçin Hanım..
    Aynı dert annemde de var maalesef, uzun bir süre doktorunun verdiği roza krem ve roza jeli kullandı ama pek bir işe yaramadı..
    Zaten doktoru da kremlerle geçebilecek bir durum olmadığını, lazerle kılcal damar tedavisi olması gerektiğini söyledi, tabi tedavi başarısızla da sonuçlanabilir, olumlu olsa bile tekrarlama şansının olabileceğini yineledi..
    Daha sonra doğal kozmetik ürünlerine yöneldik ama bu da pek işe yaramadı..

    Sonra bir siteden duyduğum sivilcelere iyi gelen çinko oksit aklıma geldi, neden işe yaramasın dedim ve gittim eczaneden oksitin krem aldım.. :)
    Bu kremde %40 oranında çinko var, genellikle bebek pişiklerinde kullanılıyor, yoğun bir kıvamı var, deriye sürülünce beyaz bir tabaka bırakıyor..
    Neyse, annem bir süreden beri bu kremi kullanıyor ve gözle görülür bir iyileşme söz konusu, artık ağrı yapan sivilceleri yok, kızarıkları da azaldı..
    Sözün kısası doktorun verdiği ilaçların ve pahalı kozmetiklerin yapamadığını bu krem yaptı, ben de şaşırdım açıkcası.. :)


    Bu arada sizi devamlı takip etmeme rağmen bu ilk yorumum, umarım faydalı olurum..
    İyi günler.. :)

    YanıtlaSil
  12. Çinkoyu da okumuştum ama kullanıcı yorumu olarak ilk defa duyuyorum. Çok mantıklı, deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  13. Lacin'cim cok gecmis olsun. Ben sana cinko oksit iceren bir krem tavsiye edicem. Linkini de vericem. Ordan bak. Ancak bu krem ingiltere'de var. Getirtme sansin varsa bir dene. Ayrica bu kremi Nil icin de kullanabilirsin oldukca iyi. Markasi SUDOCREM. http://www.sudocrem.co.uk/
    Ben ingilterede yasarken bu kremi gordum ama ambalajinin kotulugunden dolayi hicbiseye benzetemedim, Sonra ogrendim ki her derde devaymis bu krem. SENAY'in postunu da okuyunca sana bu kremi guvenle tavsiye edebilirm. Cunku ben oglumda devamli kullaniyorum.

    YanıtlaSil
  14. Geçen gün sipariş verdim bunu :)) Unnado' da görmüştüm. Gelsin, hemen deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  15. Merhaba! Ben de sizin gibi mimarım. Annem ve ben de yüzümüzdeki kızarıklıklardan şikayetciyiz.. Onunki roza.. Benim durumumum biraz daha farklı ve hala iyileşemedi. Fakat annem 3 ay boyunca bıkmadan usanmadan doktorun önerdiği "roza jel"i kullandı.. her seferinde üzerine sebamedin güneş koruyucu kremini sürdü. Evde bile. 3 ay sonra yüzü tertemiz oldu en ufak bir sorunu dahi yok. Yıllarca çekmişti. Paylaşmak istedim belki faydası olur.

    YanıtlaSil
  16. Bu arada annem roza jeli kullanırken ilk bir ay hiç bir iyileşme olmadı hatta çoşturdu..

    YanıtlaSil
  17. canım çok teşekkürler. yeni keşif teprenone ama teprenone arttıran değil bunu içeren ismini hatırlayamadım renovage galiba deneyebilirsin ben hassaslığı arttıran ama görünüme iyi glycolic kullanıyorum. zerdeçal zencefil hem içmek için 500 hem yüze sürmek için aloe zaten iyi

    YanıtlaSil
  18. Merhaba calendula sabununu da kullanmanızı öneririm. Ayrıca Finecea diye bir ilaç var. Doktrum önermişti. Ben yararını gördüm.

    YanıtlaSil
  19. merhaba,laçin hanım merak etti bitkisel ürünlerle kızarıklıklarınız nasıl oldu?işe yarıyor mu?

    YanıtlaSil
  20. MERHABA,benim de 1 yıldır rozasea hastalığım var ve rosa için bir jel vermişti doktor,hem de antibiotik kullandım ama geçmedi.laçin hanım bitkisel ürünlerden memnun kaldınız mı acaba?

    YanıtlaSil
  21. En iyi doktorlara gittim onlarca tedavi yöntemi denedim gene de kurtulamadım bu hastalıktan. Yok mudur bu akne rozasenin bi tedavisi. Bilen bi yardımcı olsun.

    YanıtlaSil
  22. Malesef bende de var ve bir siafa kaynagi ariyorum.Rabbimiz derdi verirken dermani da yaratmistir.Ondan sifa diliyorum tum hastalar icin.

    YanıtlaSil
  23. Valla ben yıllardır mücadele ediyorum bu lanet hastalıkla yinede sonuç yok çok garip bir hastalık Allah herkese kolaylık versin

    YanıtlaSil
  24. Meraba 3 aydır bu rosasea hastalığını bende çekiyorum bende ki yüzümde sivilce tarzı kızarıklık ve şiddetli kaşıntı doktorum antibiyotik tedavisi uyguluyor ilk verdiği antibiyotik ise yaramadı şuan verdiği monodoks iyi geliyo gibi 2 kutu kullandım 4 kutu verdi birde bugün aktara gittim bana içeriğine propolis,ardInc katranı,kantaron yağı,biberiye yağı, çuha çiçeği,ısırgan yağı,arı sütü,gliserin yağı,polen yağı,kudret narı yağı,cay ağacı,sugusien ve baobab olan krem verdi şifa garden diye marka kokusu kötü bildiğiniz bitkilerin karışımı parfümsüz doğal olduğu belli birde ardınç sabunu verdi yüzünü bunla yıka dedi kendisi bu cilt hastalıkları üzerine tez yapmıs birde propolis ve çuha çiçeği kapsüllerini almamı tavsiye etti onlarıda alıp deneyeceğim yediklerimizn çok önemi varmış kızartma türü ve baharatlar yasak asitli içecekler hazır meyvesulari yasak stresten uzak durma mı soyledi birde mide rahatsızlığı olan (reflu, gastrit) gibi ve tiroit rahatsızlığı olanları daha çok tetiklermis bu hastalik bende tiroit hastasıyım :( inşallah hepimiz şifa buluruz derdi veren Rabbim dermanı da verir elbet

    YanıtlaSil
  25. Bende rozasea hastasıyım hemde 10yili aşkın bir zamandır. Görmediğim Dr.prof.kullanmadigim ilaç kalmadı.son gittiğim prof.demodeks denen bir parazitten bahsetti.bu parazit kıl köklerinde yaşıyormuş.ve seriyi kurutup kırmızı ve ak eli bir görünüm veriyormuş.benden biyopsi aldı ve patolojide incelediler çok şükür ki bu parazit bende çıkmadı.bana cetaphil 30 yağ içermeyen güneş koruyucu verdi.2kutuda tetradoks verdi ki yıllardır kullanıyorum.sonra ipl ışık tedavisine başlıca ni bu ışıkla kılcal damarları yok edeceğini söyledi ayrıca epey de yüklü bir fiyat çıkardı. Tekrarlamayacagininda garantisi yok.tek denemediği yöntem lazer.kararsiz kaldım napacaGimi bilmiyorum.aranizda lazer olan varsa cevaplasin lütfen

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.