Pazartesi, Eylül 27, 2010

İki Odayı Bir Odaya Sığdırmak

Sonunda yeni haftaya başlıyoruz. Geçtiğimiz hafta (hafta sonu da dahil) hep bir "yapılması gereken" ile geçtiği için oldukça yorucuydu. Eşimin izinli olmasını fırsat bilip her güne bir şey ayırdık. Sonuç olarak oldukça fazla şeyi yoluna koyduk; alınacak şeyler hakkında en azından bir fikrimiz oldu, modelleri belirledik. 
Benim için daha önce de yazdığım gibi en önemli ve ilk yapılması gereken hobi odamın boşaltılıp gereksizlerin atılıp diğerlerinin misafir odasına entegre edilmesiydi. 

Hobi Odası ilk hali (masa ve raf)

İlk olarak ben günlerce ayıklama yaptım. Birçok malzememi, çizimlerimi ve lazım olacak diğer şeyleri saklayıp kullanmayacağımı düşündüğüm her şeyi attım. Sonra -benim boya solumam iyi olmayacağı için- eşim hobi odasındaki siyah (Ikea' dan almıştık) rafı beyaza boyadı. Raf çok koyu olduğu için ve evin için çok iyi bir zımparalama yapamayacağımız için öncelikle bir akrilik astar kullandık. Üzerine de üç kat beyaz su bazlı boya geçtik. En son da mat akrilik vernikle tamamladık. Bu rafı misafir odasındaki mevcut koltuğun üzerine taktık.


Hobi odamdaki masa çok büyük olduğu ve koyu renk olduğu için onu da kullanmak istemedim. O yüzden gidip 180 cm lik bir beyaz tezgah kestirdik. (Bauhaus veya Praktiker gibi yapı marketlerde mutfak tezgahı diye kestirebiliyorsunuz) Bu tezgaha eski masanın dört ayağını monte ettik ve böylece bilgisayar ve dikiş için masamız hazır oldu. 


Eski resimlerin gözükmemesiyle ilgili mail ve yorumlar gelmiş, sunucum güncellendiği için eski resimler şimdilik gözükmüyorlar. Güncelleme bittiği zaman eski haline dönecek, haber vereyim dedim :)

20 yorum:

  1. çok güzel olmuş canm güle güle kullan.. beyaz harika olmuş, çalışma masan da..sana bir soru sormak istiyorum, ben bi mobilya beğenmiştim ve satııcı akrilik boya ile boyalı oldğnu, aldıktan sonra ilerde sıkılırsanız zımparalatıp başka bir renge boyatabileceğimizi söylerek ürününü övdü. yani bu boya kullanışlı mı ( lake gibi de parlaktı ) , sağlıklı mı ? adamın dedği doğru mu ?? bana cevap verebilirsen çok sevinirim. şimdiden teşk ederim:)

    YanıtlaSil
  2. Uğraşmışsınız ama gayet güzel olmuş. Hazırlıklar hiç bitmiyor hep yapacak bir iş var zaten :)

    YanıtlaSil
  3. koyu renk bir mobilyayı beyaza çevirmek çok zor derler hep.bravo o zaman size:) ben cesaret edemedim hiç.. dalga dalga fırça izleri kalır mı diye çekindim hep. sen gayet açık yazmışsın aşamaları.. bir daha sefere bu yöntemle deneyeceğim.
    sevgiler,

    YanıtlaSil
  4. çok güzel olmuş güle güle kullanın keşke benimde yerim olsa yapabilsem..

    YanıtlaSil
  5. Çoookkk cici olmuşşşş :)

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel olmuş,evde kendi kendine boya yapma konusunda hep tedirgin olurdum. Özellikle de zımpara atma konusunda. Demekki akrilik boya ile de bu iş oluyormuş.Çok sevindim..:))
    Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  7. beyaz kestirdiğiniz tezgah yaklaşık ne kadar a mal oldu acaba bende yaptırmak istiyorum da

    YanıtlaSil
  8. O hobi odasını yaptığında çok beğenmiştim ama evinde bir bebek odası için ayrı bir oda var zannediyordum.

    Masayı nereye taşıdınız? Salonun son halini de fotoğraflar mısın?

    Eline sağlık her şeyi harika değiştirmişsin.

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Kolay gelsin Laçincim, çok yorucu oluyor bu işler biliyorum :/ Ama evinizin fotoğrafları çok güzel ve huzur dolu görünüyor :)

    YanıtlaSil
  10. Böylede güzel olmuş, çocuk olunca insan daha fazla yere ihtiyaç duyuyor hele büyüdükçe kıyafetleri için çok fazla yer gerekiyor.

    YanıtlaSil
  11. Var olani degistirip kullanmak harika olmus.Boyadiktan sonra ne kadar ortalama ne kadar surede kuruyor lacin?

    YanıtlaSil
  12. Ya bende diyorum neden hiçbir fotoyu göremiyorum diye..Bu kadar marifetli birinden faydalanırım diye sevinirken birden üzülüvermiştim..Şimdi çok sevindim..Takipteyim:)

    YanıtlaSil
  13. resimleri görmeyi bekliyorum sabırsızlıkla... burada takipçilerin olarak seninle heyecanını paylaşıyoruz... bende senin anne olacağın dönemlerde hala oluyorum :D bizimki erkek :D adı sarp olacak :) allah ikisinede uzun ve sağlıklı ömürler versin.

    YanıtlaSil
  14. merhaba laçincim...
    hakikaten inanılmaz yoğun bir hafta yaşamışsınız:)ortaya çıkanlardan gayet iyi anlaşılıyor:)karı-koca,ağustos böceğinin kışa hazırlanması gibi harıl harıl bebişe hazırlanıyorsunuz ne sevimli:)ve çok iyi hallediyosunuz görünen..çok düzenli,temiz-tertipli,çok şık olmuş elinize sağlık :)paylaştığın için de çok saol özellikle benim bu aralar bu tarz fikirlere çok ihtiyacım vardı..ay çok yazıştımmm:)öpüyorum emeğine sağlık tekrar:):)

    YanıtlaSil
  15. Raflar beyaz olunca daha güzel oldu. Ben de bir tezgah masa yaptıracağım.Bauhaus aklıma gelmemişti.İyi fikir oldu benim için de. Kolaylıklar diliyorum.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. Bayıldım, güle güle kullanın çok şeker olmuş.

    YanıtlaSil
  17. Sabahtan beri blogunda dolsıyorum bu zamana kadar nasıl denk gelmedim hayret:)
    Ne kadar beceriklisin masallah, elinden her iş geliyor. Bayıldım valla helal olsun:)

    YanıtlaSil
  18. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  19. boyadıgınız kitaplıkta bi sorun oluştumu dökülme kabarma falan gibi bnde boyamak istiyorum çok korkuyorum darbelere karşı dayanıklımı bu boyamakarşısında yoksa her darbede boya çıkıyomu cevplarsanızçok seviinicem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizimki oldukça yukarı monte edildiği için çarpma falan olmuyor. Ne dökülme ne de kabarma oldu iki buçuk senedir kullanıyorum.

      Sil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.