Çarşamba, Eylül 22, 2010

Tam Buğday Ekmeği ve Hazırlıklar

Bu aralar yazılarım azaldı; yorumlara ve maillere de hemen dönemiyorum, farkındayım. Sonunda hazırlıklara başladık çünkü. Bu hafta eşimin de izinli olmasını fırsat bilerek ev içindeki işlerin bir kısmını hallettik. Dışarıdaki işleri de yapmaya çalışıyoruz. Ne çok yapılacak şey varmış ve ben bebek konusunda gerçekten hiçbir şey bilmiyormuşum. Bol bol bebekli arkadaşlarımla görüşüp alınacaklar konusunda fikir alıyorum. Aynı şekilde büyüklerle de konuşuyorum.
Bebek mobilyalarının öyle kolay teslim edilmediğini öğrendim. Ben sade bir oda istediğim için sanırım hazırlardan seçeceğim ama hazır mobilyalar bile -üretim+havalandırma süresiyle- iki buçuk ayda ancak teslim ediliyor. Bizim de normal şartlarda üç buçuk ayımızın kaldığı düşünülürse bu ara siparişi vermemiz gerekiyor artık. 
Bu hafta ayrıca bir Eminönü turu yapıp şeker ve süslemelere bakmayı, ayrıca bebek arabalarını yakından test etmeyi düşünüyorum. Bir de hala eski hobi odamın boşaltılması devam ediyor, büyük kısmını taşıdık ıvır zıvırlar kaldı. 
"şu ürün hiç kullanılmıyor çok gereksiz" veya "çok kullanılıyor, mutlaka al" gibi önerilerinize açığım. Artık hazırlıklara başlıyoruz çünkü, çok makbule geçer :)) 


Hazırlıkları bir kenara bırakacak olursak :
tam_bugday_ekmegi

Bu aralar ekmek yapımına takıldım. Geçen günlerde yaptığım ilk ekmekler başarılı olunca buradan da önermek istedim. Markette görünce rastgele aldığım bir üründü Sinangil' in tam buğday unu. Pakette ekmek tarifi var, normal fırında da yapabiliyorsunuz. Yalnız benim gibi küçük ekmekler yapacaksanız dikkat edin paketin üzerinde yazan süreden çok daha kısa sürede pişiyor. Benimkiler on beş dakikada hazırdı. Tadı inanılmaz güzel oluyor, şimdi diğer çeşitlerini de deneyeceğim.

36 yorum:

  1. laçincim merhabalar,bebeğini inşallah sağlıkla kucağına alırsın.Bende 26 haftalık hamileyim ve kıyafet,ıvır-zıvırlar hazır ama bebek odası ve bebek arabası işi bizde de mualla bir türlü seçemiyoruz.Çok çeşit var ama hangisi daha iyi ve bebek için sağlıklı olur karar veremiyoruz.Sende şu seçtiklerini bizimle paylaşsanda bize de fikir olsa......kendine ve bebişine çok dikkat et

    YanıtlaSil
  2. Canım benim, ne güzel tatlı bir telaş içindesiniz. Yine koşturmacalardan bahsediyorsun, lütfen çok yorma kendini.

    Keşke bu konuda tecrübeli olsam da sana öneride bulunabilsem. Tecrübeli ablaları yorum yazmaya davet ediyorum :)))

    YanıtlaSil
  3. *esra: Ben daha hiç bakmadığım için daha kararsızlık aşamasında bile değilim :( İnşallah hazırlıkları yaptıkça paylaşacağım.
    *ayça'nın dükkanı: Yok, çok şükür öyle yorulmuyorum. Kendimi zorlamıyorum, bir de daha ağırlaşmadığım için bu aralar rahat koşturabiliyorum :)

    YanıtlaSil
  4. öncelikle hayırlı olsun okudugumda çok şaşırdım ve mutlu oldum.Bu tatlı koşturmacalar yakında bizde de olucak kardeşim hamile senin önerilerini sabırsızlıkla bekliyorum yiğenim için :) allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin canım.

    YanıtlaSil
  5. Laçin öncelikle tamamına erdirsin ( öyle derler diil mi :) benim de bebeğim 11 aylık oldu bile. Hamilelik yavaş geçiyor gibi olsa da bebek doğduktan sonra zaman nasıl geçiyor anlamıyorsun. nurturia.com a mutlaka bakmalısın orada bebek arabaları s hakkında birçok kişinin tecrübesi var. Böyle şeyler bebeğin huyuna göre de değişiyor sanırım, bizimkinin 2 baston tipi puset, 1 normal arabası olmasına rağmen hiç sevmiyor. Anakucağını çok kullandık. Bir de biberon sterilizasyon aletini . Detayları sana maille yazmaya çalışırım ik fırsatta.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Laçin öncelikle tamamına erdirsin ( öyle derler diil mi :) benim de bebeğim 11 aylık oldu bile. Hamilelik yavaş geçiyor gibi olsa da bebek doğduktan sonra zaman nasıl geçiyor anlamıyorsun. nurturia.com a mutlaka bakmalısın orada bebek arabaları s hakkında birçok kişinin tecrübesi var. Böyle şeyler bebeğin huyuna göre de değişiyor sanırım, bizimkinin 2 baston tipi puset, 1 normal arabası olmasına rağmen hiç sevmiyor. Anakucağını çok kullandık. Bir de biberon sterilizasyon aletini . Detayları sana maille yazmaya çalışırım ik fırsatta.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. *L@febesi:Çok teşekkürler, inşallah öğrendikçe paylaşacağım.
    *Özlem: Çok teşekkür ederim. Nurturia yı herkes öneriyor ama bir türlü oraya tam anlamıyla bakamadım.
    Teşekkürler bilgiler için.

    YanıtlaSil
  8. Kolay gelsin,Allah saglikla eristirsin bebeginize...
    Asagidaki blogda bebek ihtiyaclari ile ilgili gozlemler var belki isinize yarayabilir.
    http://zeynebinmutfagi.blogspot.com/
    Elif

    YanıtlaSil
  9. laçin,,
    ben oğluşuma bebek odası almadım benim bebeklik karyolamda yatıyor..ama onu aylar öncesinden vernikletip havalandırdık..birde sleeper hediye geldi..çok işimize yarıyor hangi odadaysak orada yatırıyoruz..oto koltuğu olarakta kullanılan anakucağı en lazım olanı bence...hastaneden çıkarken ,evde ,arabada heryerde rahat kullanılıyor..birde bol bol çıtçıtlı badi lazım..en rahatı onlar oluyo...hemen hemen her markadan almıştık biz..ama bebek vücuduna en uygun olanın chicco nun badileri olduğunu gördük..4lü setler şeklinde aldık..göğüs ucu kremi olarakta lansinoh mutlaka al,yara olma ihtimaline karşı..benim oğlum 4 aylık olmak üzere yaz bebeği olduğu için pişik kreminide çok kullandık..ve nivea dan memnun kaldık..bebek yatağı ve yastığı olarak silikon kullanma..biz pamuktan yaptırdık..yüne alerjisi olabileciği için yün seçmedik,silikonda çok terletiyo..şimdilik aklıma gelenler bunlar..aklıma geldikçe yazarım artık..kolay gelsin en güzel telaşında..

    YanıtlaSil
  10. Güzelim bende bu ara komşum için sık sık bebek alışverişine çıkıyoruz. İki tane tecrübeli anne komşum var. Hemen sana ilk tavsiyelerini yazayım.
    Arabada kesinlikle Bugaboo ve Concorde diyorlar. Ana kucağında ise Maxi Cosi'yi tek geçiyorlar.
    Mothercare'de satılan tülbent bezler ve havlular şahaneymiş. bebek ürünlerinde Nustela, Lansinoh'da anne için çok iyimiş. Tırnak makası mutlaka makas şeklinde olmalıymış böylece oval kesim daha rahat oluyormuş. Küvette mutlaka file çok işe yarıyormuş vs. Ayrıntı çok aklıma geldikçe sana yazarım cnm.

    YanıtlaSil
  11. Kolay gelsin...
    Ben minik ekmekleri çok seviyorum. Hele zeytinli, cevizli falan olursa nefis oluyor.

    YanıtlaSil
  12. Laçincim çok tatlı telaşlar bunlar. Ama sana tavsiyem bebeğinle ilgili gördüğün herşeyi almak istesen de bu konuda aceleci davranmaman. Özellikle kıyafet konusunda. Çünkü inanılmaz fazla hediye geliyor ve sen birçoğunu kullanamadan kuzucuğun büyüyüveriyor. Araba konusu tabii ki sana kalmış ama çok büyük bir araba almamanı tavsiye ediyorum. Çünkü oturmaya başladıklarında yani takriben 6-7 aylık olduğunda baston tipi arabalar daha çok işine yarayacak. Bizimki çoktaaan kilerdeki yerini aldı bile. Bastonlar kesinlikle daha kullanışlı.
    Emzirme dönemindeki göğüs çatlakların için (ki bence bu konu çoookkk önemli) acilen bir lansinoh edin şimdiden, başucundan hiç ayıramayacaksın. Süt sağmak için de Philips Avent muhteşem.
    Laçincim bu konu öylee derin bir konu ki yaz yaz bitmez. Aklıma geldikçe sana önerilerde bulunmaya çalışacağım. Lütfen sen de soruların olduğunda çekinme.
    Kendine ve tatlı kızına iyi bak..

    YanıtlaSil
  13. merhaba ben de 24 haftalık hamileyim, henüz 26. haftadan hazır olan insanlara şaşırıyorum doğrusu:) maşallah çok hızlılar. ben de henüz bugün ilk defa sepet ve bebek çeyizi bakmaya başladım. gene de herkes çok acele ettiğimi düşünüyor. kim normal karar veremedim. umarım bebeğim erken gelmez:) sağlıklı ve huzurlu bir hamilelik diliyorum hepimize

    YanıtlaSil
  14. en keyifli zamanların şimdi..benim oğlumda 14 aylık oldu. zaman çok çabuk geçiyor.kıyafet konusunda insan kendini tutamıyormuş ama ben çok frenledim ben almadığım annem kayınvalidem aldığı halde çok şey kullanılmadan kaldırıldı. çok detaylı olmayan hastane çıkışları çok kullanışlı 3-4 takım alınması yeterli bence..bebek arabası için biz maxi cosi quinny zapp + puset kullanıyoruz(dünyanın en küçülebilen bebek arabasıymış) çok şeyinden çok memnunuz tek şey hariç oda uyuduğunda yatar pozisyonu yok maalesed onun yerine buzz modeline bakabilirsin derim. çıtçıtlı bodyler hayat kurtarıcı boy boy al derim. braun ateş ölçeri tavsiye ederim.aklıma gelenler bunlar.
    sevgiler
    pelin

    YanıtlaSil
  15. laçincim bebek doğduktan sonra yada brz büyüdükten snra çalşmayı düşünüyormusun ?yani çalşmak derken mimarlık mesleğinden bahsediyorum:) yoksa o sayfayı tamamen kapatıp sadece tekstile ve tasarımamı odaklanmak istiyosun

    YanıtlaSil
  16. tatlı telaşlar bunlar...ayrıca bugünlerde bol bol gezin yürüyüş yapın...zira bebek geldiğinde özleyeceksiniz biraz:)
    kesinlikle bir sling edinin...yenidoğan bebekler için wrap sling daha makbul ama ben meıtai bile kullandım.....
    emzik kullanın...estetik,hijyen,diş yapısı gibi kaygılar olabiliyor fakat bebeğin emme refleksinin doyurulması açısından bakarsanız çok yararlı ve gerekli olduğuna inanıyorum
    harvey karp ve tracy hogg isimlerini araştırın...eminim kitaplarını edinmek isteyeceksiniz....
    beyaz ses adınıda araştırın...ve indirin yada cd sini bulundurun evinizde eminim bir gün kullanmayı deneyeceksiniz.biz çok faydalanmıştık....
    Dr. kadir tuğcu isminide araştırın. çocuk hastalıkları uzmanıdır....anne olunca anladım adlı sitede makaleleri vardır ayrıca aynı sitenin forumunda soruları cevaplar.Biz antalyada yaşıyoruz ama doktorumuz o diyebilirim...yöntemleri,yaklaşımı ve gereksiz ilaç kullanımına karşı çıkışı hayranlık uyandırır bende....
    otri bebe burun aspiratörü edinin derim....
    aklıma gelen ayrıntılar bunlar....
    kolay ve sağlıklı bir doğum dileğiyle

    YanıtlaSil
  17. Merhaba Laçin,
    Harika zamanlar başladı alışveriş kısmı, benim önereceklerim aşağıda marka vererek ;)
    Avent marka biberonlar
    chicco mama sandalyesi
    chicco body ve hastane çıkış seti,
    kayın ağacından boyasız karyola
    chicco bebek arabası ve ana kucağı 2lisi
    ve belki de en önemlisi hastane çantana ilk koyulacak olan emzirme için nipple krem bunda da tamamen organik olan motherlove markasını önerebilirim.
    aklıma ilk gelenler bunlar...
    :))

    YanıtlaSil
  18. ilkgün şahin22 Eylül 2010 23:16

    Laçin merhaba, blogunu okumaktan büyük zevk alıyorum, doğum yapınca inşallah sık sık yazarsın yine fırsat bulabilirsen...

    Oğlum yarın 5 aylık oluyor, doğumum çok yakın olduğu için sana nacizane birkaç tavsiyem olacak...
    1-kesinlikle elektrikli mini pompalardan almanı tavsiye ederim, doğumdan sonraki ilk günlerde göğüsler çok şiş oluyor, boşaltarak rahatlayabilirsin, ayrıca uzun süre evde kapalı kalınca insan gerçekten bunalımın eşiğine geliyor sütünü sağıp rahatça dışarı çıkabilirsin.
    2-ben de oğluma mobilya takımı alıp mavi beyaz bir oda hazırlamıştım, ancak ilk aylarda bebek 2 ya da 1 saatte bir uyandığından başka bir odaya gidip gelmek anneyi çok yıpratır, zaten uykusuzluğu en üst düzeyde yaşayacaksın :) ben bu yüzden yatak odama bir beşik daha aldım, piyasada park yatak denilenlerden.
    3-0-3 aylık cicilerden çok alma derim ben.çünkü ilk ay inanılmaz büyüyorlar, benim oğlumun 20 nci gününde hastane çıkışı denilen tulumlar gelmiyordu.bir diğer tavsiyem de chicconun zıbınlarının kalıpları biraz dar, oğlum 4. ayında 9 aylık chicoo zıbınları giyiyor.
    4-mothercare'in ürünlerini çok beğeniyorum,ara ara indirimleri oluyor takip etmeni öneririm.
    5- bir sürü penye battaniye edinebilirsin, gerçekten de en ihtiyaç duyulanlardan.
    6- burun aspratörü de olmazsa olmazlardan..

    aklıma gelenler şimdilik bunlar..
    umarım sağlıklı şekilde tamamlarsın hamileliğini ve güle oynaya bir doğum yapar kuzuna kavuşursun..

    YanıtlaSil
  19. bol bol göğüs pedi.chicco en güzeli..gögüs ucu kremi...süt pompası, medela..maclaren en güzel ve pratik bebek arabası...kanguru hiç alma, feci kullanışsız...ikea bebek odası gayet güzel..emzirme yastığı, bebek için ücgen minder acayip gereksiz... kıyafet 0-3 ay bir iki takım, gerisini 3-6 hatta 6-9 ay al..hızla büyüyor, inanamazsın. bübchen kozmetikler harika... prima bebek bezi süper:)
    kkızıltoprakta e-bebek var mutlaka uğramalısın....şimdiden kolay gelsin

    YanıtlaSil
  20. Laçin'cim, kolay gelsin hazırlıklarda :)

    Senin için sordum, arkadaşlarımın şu an 1buçuk yaşında ikizleri var, maxi cosi quinny zap kullanıyorlarmış ve çok memnunlarmış, türkiyede biraz pahalıymış, yurtdışından getirtmişler, işine yarar diye yazıyorum.

    Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  21. merhaba allah tamamına erdirsin.. bebek arabası için eğer biraz para harcamayı göze alıyorsan su hafif üstüne ana kucağı oturtulan sonra biraz büyüyünce üzerinde aparat değişip normal puset olan (ne tuhaf anlattım:) modellere bak derim.
    ben süt pompası,biberon,biberon siterilizatörü,kanguru hiç kullanmadım. kış bebeği olacağı için bol bol pamuklu giysi ve pamuklu battaniye işine yarar.bebek arabası için mümkün olduğunca hafif model tercih et tek başına merdiven asansör taksi araba arası taşımak zor olabiliyor.
    ama en önemlisi sağlıkla kucağına al gerisi nasıl olsa olur :))

    YanıtlaSil
  22. kucucuk besiğe sakın fazla para verme.hatta alternatif bişey bulabilirsen alma bile.2 ayda işi bitiyor.

    mobilya kokusunu soguk su dolu genis bir kaba buz ve sirke koyup odada beklettim.hergun suyu yeniledim 1 haftada falan gitti koku

    sterilizatoru hemen alma.eger surekli emzirirsen biberona gerek olmayacagından ona da gerek kalmaz.ben mothercarein kullanıyorum memnunum. su sitede http://www.chemistdirect.co.uk/ buraya gore cok daha uygun ama ben henuz bisey almadım buradan.

    YanıtlaSil
  23. Merhaba Laçin hayırlı olsun bebeğin eminim çok cici süslü bir kızın olur:)bebek arabası konusuna gelince oğluma aldıklarım arasında en mantıklı seçimim diyebilirim maxi-cosi ana kucağını bir yaşına kadar bebek arabası ile kullanabiliyorsun sonradan bebek arabası şeklini alıyor maksi cosi Qunny kesinle tavsiye ederim.bebek arabasında en önemlisi katlanınca ufacık olup arabanda yer kaplamaması bence ki bu konuda çok başarılı.zor zevkli bir süreç seni bekliyor sağlıkla kal...

    YanıtlaSil
  24. iyi günler laçin hanım.emzik biberon ve hazır mamalardan uzak durmanızı tavsiye ederim. can bebenin bir iki kullanımlık alt değiştirme bezlerini tavsiye ederim size.bebek arabasınında yatabilen bir modelini almanızı öneririm.Allah kolaylık versin şimdiden.

    YanıtlaSil
  25. Merhaba,
    Eminönünde havuzlu han varmış ve bebekle ilgili herşey bulunabiliyormuş, belki yolun düşer...

    YanıtlaSil
  26. sana önerilerim; puset olarak mclaren quest baston çok kullanışlı ve hafif. Pusette moda kurbanı olma, en pratik ve hafifini seç :)Ana kucağını mutlaka al en çok onu kullanacaksın. emzirme yastığı rahat oluyor. biberon steril aleti al.bolca pijama ve body al, günde yüz kere değişecek, yıkanacak. ben 6 takım pijama almıştım ama yetmemişti :)mothercare'in pijama ve bodylerini tavsiye ederim. fiyatçada çok uygun. mothercare'de her ayın 15'inde pırlanta günü bazı ürünler indirime giriyor.Kendini çok yorma hepsi halloluyor bir şekilde,hamileliğin tadını çıkar :))

    YanıtlaSil
  27. merhaba eminönünde kahveci mehmet efendinin sokağında bütün bebek süslemeleri satan dükkanlar ben daha 2 ay evvel ordan alışveriş yaptım ve kıbrısa gönderdim orada dolaşınca benim aklım başımdan gitti şahane şeyler var bayılırsın fiyatlarıda uygun benim oğlum doğduğunda böyle şeyler yoktu çok özendim valla bende çocuk istedim oğlum anne çıldırdınmı dedi kendisi 15 yaşındada tam ergenlik zamanları kolaylıklar diliyorum

    YanıtlaSil
  28. merhaba eminönünde kahveci mehmet efendinin sokağında bütün bebek süslemeleri satan dükkanlar ben daha 2 ay evvel ordan alışveriş yaptım ve kıbrısa gönderdim orada dolaşınca benim aklım başımdan gitti şahane şeyler var bayılırsın fiyatlarıda uygun benim oğlum doğduğunda böyle şeyler yoktu çok özendim valla bende çocuk istedim oğlum anne çıldırdınmı dedi kendisi 15 yaşındada tam ergenlik zamanları kolaylıklar diliyorum

    YanıtlaSil
  29. bu posta cevap yazmıştım,,tecrbelerime dayanarak..ama sana ulaşmadı sanırım :((

    YanıtlaSil
  30. Merhabalar..Sizi sürekli okumama rağmen yorum yazmak bugüne kısmetmiş..Benimde 2 yaşında bir kızım var..
    Şu zıbınlar var mesela bizim bebekliğimizde kullanılan..Bebek eşyası satan yerlere gidip sorunca neler alınıyo filan diye ondanda gösteriyolar..Bende 2 tane almıştım lazım olur diye ama en gereksiz şeyler,kesinlikle kullanılmıyor..Bol miktarda body al bir de şu ayaklı tulumlar var,önden çıtçıtlı..Hatta elleri de dönüyo böyle ayrıyetten eldiven takmak zorunda kalmıyorsun..Mothercare'inkileri tavsiye ederim,indirimlerini takip et bayağı hesaplı olabiliyo..

    Biberon olarak filan kesinlikle Avent tavsiye ediyorum..

    Hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah bebeğini..

    YanıtlaSil
  31. Selam Lacin hanim,

    Coktandir sizi sessizce takip ediyorum, arada bir kac yorum yapmisimdir belki. Hamileliginiz hayirli olsun ve umarim evinizin nese kaynagi saglikla dogar ve buyur. Benimde su an 3 aylik bir bebegim var.

    Cok sey aldim ve daha hicbirindende pisman degilim. Oncelikle arabayla cok bir yerlere gidiyorsaniz ana kucagini oneririm. Her zaman bebek arabasini yaninda goturmene gerek kalmiyor boylece. Hemde arabada emniyetli gitmis oluyor bebek, surucu olarak yalniz olsan bile.

    Birde bebek sisesi alacaksan BPA icermeyen bir marka secmeni tavsiye ederim. Turkiye'de varmi bilmiyorum ama Philips'in Avent markasi. Ayrica bu markanin emzikleride cocugun damak yapisina cok uygun.

    Birde alirken cok secici oldugum ne kadar kucukte olsa bir thermometre oldu. Bebegin atesini hizli olcen bir dijital thermometre. Hollanda'da yasiyorum ve burada ilk haftalar bebegin atesini en az 2 defa olcuyorsun.

    Thermometre demisken en onemli yardimcim bebegin banyo suyunun sicakligini ayarlamak icin bir bebek banyosu thermometresi. Eger bulamazsan postayla gondermeye bile raziyim. Bu thermometrenin uzerinde suyun tam olmasi gereken derecede bir isaret var.

    Birde ilk haftayi kolayca gecirebilecek kadar bebek bezi. Inanilmaz hizli bitiyor..ben hala sasiyorum aldigim bez sayisina.

    Umarim yardimci olabilmisimdir.
    Selamlar,
    Ozlem

    YanıtlaSil
  32. Laçincim öncelikle seni çook uzun zamandır takip ettiğimi tarzını ve hobilerini çok beğendiğimi söylemek isterim. bebek haberine çok sevindim Allah hayırlı uğurlu sağlıklı sıhhatli etsin. benim de 7 aylık bir kızım var subat doğumlu, seninki de kış doğumlu olacağı için sanırım bir kaç öneri verebilirim.

    öncelikle bebek çok küçük olduğu ve kış müddetince çok dışarı çıkmayacağı için astronot mont almana gerek yok. bebek içinde kayboluyor inan.. çok özenirsen al ama, içinde uhde kalmasın bişi..

    şimdiden biberon almana gerek yok inşallah sütün bebeğine yetecek kendini psikolojik olarak öyle hazırla.. alacaksan bile %0 BPA biberonlardan al. chicco ve avent in bu modelleri türkiyede satılmaya basladı.

    bence sterilizasyon aletine hiç gerek yok. büyük ve cok yer kaplıyorlar. en kolayı su dolu tencerede kaynatmak..

    bebekleri kalın değil ince katlarla giydirmek gerekiyor. kışın bizim evimiz 23 derece civarındaydı ve ben içine kolsuz body dışına penye tulum giydiriyordum. sakın zıbın almaya kalkma en rahatı body giydirmek belini sıcak tutuyor. bir de kafaları çok üşüyor. mothercareden beyaz başlıklardan almıştım bere gibi.. çok işime yaramıştı ipek bayağı kullandı kışı bitiresiye kadar.

    'çok şey almayın hediye gelir nasıl olsa' deseler de çorap, body, tulum, battaniye gibi şeyleri önceden bulundur.

    bir de senin için en önemli tavsiyem şu: insan hamilelik süreci, hazırlıklar, bebeğin sağlığı gibi şeylerle o kadar meşgul oluyor ki doğum sonrasına yeterince konsantre olamıyor. insan birdenbire duvara tosluyor gibi oluyor - kendi açımdan- :) kendini psikolojik olarak hazırlamanı öneririm bebek doğunca neden ' hamilelikte uyuyabildiğin kadar uyu' dediklerini anlıyorsun. çocuk bakımı çok zor ama bir o kadar zevkli annelikse bambaşka bir duygu. ikinize de bol bol sağlık sıhhat dilerim şimdilik hoşçakal
    Berrin

    YanıtlaSil
  33. *Arkadaşlar,
    Ne kadar da güzel bilgiler paylaşmışsınız hepinize çok teşekkür ederim. Artık ben de benim duyduklarımı ve sizinkileri birleştirip ona göre bir şeyler halledeceğim.
    Gerçekten bilmediğim bir konu olduğu için çok endişeliydim, çok iyi oldu. Tekrar teşekkürler

    YanıtlaSil
  34. İnşallah sağlıklı bir şekilde yavrunu kucağına alırsın Allah analı babalı büyütür inşallah. Bence çok kişiye sorupta aklını çok karıştırma zaten annelik öyle birşeyki sen bebeğinin neye ihtiyacı oluyor neye olmuyor görüyorsun ve hissediyorsun. Herkesin bebeği farklı herkesin ürün anlayışı farklı.Kimisinin göğüs ucu yara olur kimisininki olmaz. Benim tek tavsiye edeceğim şey (hatta tanıdığım kimseye aldırtmıyorum) kocaman araba bagajına bile zor giren pusetler. Ben o iki taraflı olanlarda falan hiç almadım ki çok gereksiz bişi,aksine benim için kullanışlı kucağımda bebek varken tek elimle bile açabileceğim puseti tercih ettim. Bebeğim çok küçükken içine araba koltuğunu yerleştırp öyle gezdiyordum. Böylelikle daha sonradan o koca şeyi bir kenara kaldırıp baston almak zorunda kalmadım. Hala kullanıyorum dağ taş bayır, taş gibi puset çıktı. Pusetim: chicco simplicity puset. Bebişine ve kendine iyi bak şeker kız

    YanıtlaSil
  35. laçinciğim, aynı koşturmacaları ben de geçen sene yaşamıştım. şu an 11 aylık oğluşumuz :) sana verebilceğim ufak tefek tavsiyeler var elbet, öncelikle eminönüne şeker vs. süslemeler için bakmaya gittiğinde havuzlu han'a da bir uğra derim. en alt kalttaki mağazadan biz tam 7 bebek giydirdik. fazla tecrübeliyiz yani yeni doğanlar hakkında :) orada bebişin ilk aylarında giyebileceği tulumlar, takımlar, battaniyeler yani bebeğin her ihtiyacını karşılayacak şeyler bulman mümkün. üstelik fiyatları da uygun. bir diğer tavsiyem de bebek arabası hakkında, ben de çok araştırıp bakmıştım en sonunda bebeconfort aldık. yalnızda jokerlerde satılıyor. puseti 12 kg.a kadar oto koltuğu olarak kullanılabiliyor. açması ve kapaması çok kolay. alırken buna da çok dikkat et çünkü yalnız bir yere gitmek istediğinde çok zor durumlarda kalabiliyorsun. bir de ağırlığına dikkat edebilirsin çünkü çoğu zaman tek elle alıp indirmen gerekiyor arabadan, diğer elde bebiş olduğu için :) ilk etapta aklıma gelenler bunlar ama sormak istediğin herhangi birşey olursa seve seve cevaplarım canım. umarım sorunsuz ve sağlıklı bir şekilde tamamlarsın hamileliğini. öpüyorum..

    YanıtlaSil
  36. Yazılan yorumların benim gibi ileride anne olabilecek hanımlara da faydası oluyor..teşekkürler
    Dilerim herşey yolunda gidecek :) hazırlıklar için kolay gelsin..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.