Salı, Eylül 07, 2010

Bebek Battaniyesi ve Değişik Önlükler


Mine' nin marifetleri daha önceden yazıştığım ama blogunu çok yeni tanıdığım bir arkadaşım. Tam da bebek hazırlıklarına artık başlayayım derken ilk sayfasındaki battaniye dikkatimi çekti. Polar kumaştan dikip kalp şeklinde yorganlamayı elde yapmış. Bunun dışında bebekler için değişik önlükler, örgü patikler, yetişkinler için önlükler de var.
Üstelik sizin için hayalinizdekileri de yapabiliyor, pasajına da bakabilirsiniz.

7 yorum:

  1. polar solunum yollarını zarara uğratavbilecek bir kumaş türü. hem kendiniz - ama öncelikle bebeğiniz için - tavsiye etmem..
    bilgilerinize.

    YanıtlaSil
  2. *burcu: Öyle mi, poların böyle bir etkisi olabileceğini bilmiyordum. O zaman polar dışındaki kumaşlardan yapılabilir bu şekilde.

    YanıtlaSil
  3. laçin burcuya katılıyorum ,yün tarzı şeyleride ben bebeklere tavsiye etmiyorum alerji olabilir bazı bebekler ,ve astıma yol açar o yüzden tamamen pamuklu şeylere yönelmelisin mesela renkli renkli pike kumaşları var kalın imce vs.onlarla dene

    YanıtlaSil
  4. Evet benim de eşim tekstil ile uğraşıyor ve poların adını bile andırmıyor evde heleki bebek için .

    YanıtlaSil
  5. poların öyle bir etkisi oldugunu bilmiyordum ben. Üst kısmı polar alt tarafı pamuklu kumaş ama genede böle bir etkisi var ise kullanmamakta fayda var.
    Benim içinde cok faydalı bir bilgi oldu teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  6. arkadaşlar, daha poların ilk zamanlarında 2002 yılı gibi, ablam demişti. ablam hacettepe kimya (ingilizce) mezunu, prof hocaları bu konuda bilimsel açıklama yapmış. ben de o zamanlar bi hevesle ne hoş, ne farklı bi kumaş diye düşünüyodum, yeni yeni eşofmanlar falan yapılıyodu ve satılıyodu. hevesliydim ve izin vermemişt almama, hiç unutmam. yani prof hocalar demiş ama şu an insanlık , bilim nasıl düşünüyor bu konuda bilmiyorum. araştırabilirsiniz siz de. ama pamuklu olan şeyler heralde daha sağlıklıdır. öyle işte :))) sevgilerr:))

    YanıtlaSil
  7. evet kesinlikle pamuklu şeyler daha sağlıklı poların toz çekme ve emme gibi çok kötü bir yanı var evinizde nekadar toz varsa hepsini polar rahatlıkla topluyor...ben çocuklarıma hep pazen kumaşlardan battaniyeler yaptım...yorganı ve yastığınıda pamuk doldurmuştu annem...polyester içeren herşey başta çocuklarımız hepimiz için çok sakıncalı, peluş battaniyeler var çok şıklar ama hiç sağlıklı değiller nerde eski pamuklu battaniyeler arık okadar azki mesela dinarın battaniyesi var çeyizimden diğer battaniyelerime nazaran okadar sıcak tutuyorki pamuk ve yün karışımı ve onun şimdi çok güzel renkleri çıkmış...laçin ben battaniyeyi görünce ilkbaşta keçeye benzettim, maliyetli ama acaba keçeyle olsa nasıl olur?

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.