Cuma, Eylül 03, 2010

Hamile Bandı/Kemeri

Bu banttan daha önce bahsetmiştim. Benim uzun süre bihaber olduğum, sonrasında diğer hamile blogger arkadaşlardan öğrendiğim bir ürün bu. Hazır olarak da satılıyor ama çok basit olduğu için ben kendim yaptırdım. Şansıma geçenlerde kumaşçıda çift kat (tüp) şeklinde örülmüş penye kumaşlar gördüm. Yani iki yanı da kapalıydı. Bunlardan birkaç metre alıp istediğim boyda kestim. Üst ve altına reçme yaptırdım. 
(reçme : önden çift iğne arkadan overlok görünümünde olan genelde penye dikişinde kullanılan bir dikiş. Özel makinesi var.)

Benim giydiğim tshirtlerin çoğu uzundur ama kısa tshirtleri de hamilelik boyunca giyebilmek için, bir de birkaç düğmesi kapanabilen pantolonları yerinde tutabilmek için kullanılıyorlar. Bu pantolon bana hamilelikten önce birazcık bol gelen bir pantolondu o yüzden hala alttan birkaç düğmesi kapanabiliyor. Üzerine de bu bantları indirdiğim zaman pantolonun düşme derdi olmuyor. 
hamile_bandi

Bunlar kendime ayırdığım renkler, aynılarından ve farkı renklerinden de yaptırdım. Onlar da bu fikri öğrenmemi sağlayan blogger arkadaşlarıma gidecek bugün.
[21. hafta diye not düşmek istiyorum. Hafta hafta fotoğraf çekmeyi hep unutuyorum en azından bu sayede görebilirim kendimi]

18 yorum:

  1. ellerine sağlık.. senin hamileliğini büyük bir merakla bekliyordum, neler dikip, giyeceksin diye..
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Maşallah canım çok şekersiiniz :))) renklerde harika pembe ayrıca çok yakışmış :) sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. bence normaldede kullanılır bu hamile olmayı beklemeye gerek yok daha evlenmedik bilee :):):)

    YanıtlaSil
  4. Harika bi fikirmiş hamile bandı hiç duymamıştım paylaşım için teşekkürler
    sevgiler
    21 haftaya göre oldukça şık ve incesiniz ne güzel

    YanıtlaSil
  5. GÖBECİKTE ÇIKMIŞ MAŞALLAHH..ALLAH KUCAĞINDA GÖRMEYİ NASİP ETSİN LAÇİNCİM...

    YanıtlaSil
  6. amanda aman bebiş artık ben burdayım diyor :) maşallah size.

    YanıtlaSil
  7. cok hos bir hamile olmussun..ayni yastayiz hata ben de mimarim:)ama ben bir turlu cesaret edemiyorum bebege..etmeli miyim sence:)

    YanıtlaSil
  8. Pazarda uçları dantelli olanları gördüm. Onlar da şık olabilir. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. canım okadar tatlı görünüyosun ki karnın belli olmaya başlamış kızın olucakmış çok sevindim senin gb tatlı bir kız olur eminim. allah nazardan korusun... SEZEN

    YanıtlaSil
  10. Renkler çok güzel olmuş Laçin hazır satılanlarda ben böyle neşeli renkler bulamadım malesef bu arada bende 21 haftalık hamileyim hem twitlerinden hem blogundan sıkı bir takipçin oldum hamilelikle ilgili bol bol yazı bekliyorum senden sevgiler Ezgi
    (bu arada hamilelik yastığı ile uyku nasıl gidiyor ben henüz almadım bu konuda önerini bekliyorum bende makine yok ama anneme diktirebilirim diye düşündüm)

    YanıtlaSil
  11. lacin - bunun stylingi ne kadar sade olsa bile degisik renklerle kullanman guzel olmus. insan nedensen bluzla ayni renkte olsun diye sartlanabiliyor :) gule gule kullan...;)
    bu arada bende kendimi cekmeyi unutuyorum. kendimi bu konuda zorlamam lazimmmm...

    YanıtlaSil
  12. çok güzelmiş:) kat kat giyinmek ve sınırlı sayıda kıyafete hapsolmak yerine harika bir çözüm:) aynı aksesuarın düşük bel pantolonlar için olan versiyonunu da görmüştüm. o biraz daha eni kısa yapılıyor.

    güle güle kullan. herşey çok güzel olsun:)

    mihrace

    YanıtlaSil
  13. yan profillerde ufaklık kendini belli etmeye başlamış annesi:) ama önden çekilen resimlerde hamile olduğun belli bile değil laçincim:)

    YanıtlaSil
  14. Kadın olmanın en güzel yanı sanırım hamilelik :) Karnınız belirmiş artık ne güzel ya Allah sağlıkla tamamına erdirsin inşallah :) Kemerler çok güzel olmuş özellikle renklere bayıldım.
    Sanırım isim netleşmedi hala eğer bir gün kızım olursa adını kesinlikle Nil koyardım 2 tane kız olursa o da Eylül olurdu :)

    YanıtlaSil
  15. LAçincim maşallah diyelim çok hoş gözüküyorsun .Bu bantlar çok yaratıcı ilk defa burda gördüm,teyze oluyorum bende bu arada yeni öğrendik:)))Onun için ablama emzirme önlüğü dikmek istiyorum sen arkadaşın için dikmiştin fakat bulamadım ölçüleri ileyardımcı olursan sevinirim

    Büyük bir keyifle takipteyim

    YanıtlaSil
  16. Elimden düşüremediğim kitaplarım gibisin... sayfalarını karıştırmaktan büyük zevk alıyorum... tekrar ve tekrar...

    YanıtlaSil
  17. Laçin'cim;
    Nasıl anlatılır bilmiyorum hani kıyafet konusunda iyi bir gözüm yok ya ondan. Giydiğin, yaptığın her şey sana çok yakışıyor.
    Şöyle anlatabilirim; zarif, abartısız, şık ve elit.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  18. laçincim hamile olduğunu daha yeni öğrenebildiğim çünkü ben de hamileyim :))) ve ilk 3 ay çok zor olduğu için bloglara bakamadım seninle aynı gidiyor hamileliğimiz sanırım sen benden 1-2 hafta önde olabilirsin çok yakışmış hamilelik bu arada benim de kızım olacak :)))

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.