Cuma, Nisan 30, 2010

Kapitone Ayağı için Yardım


Madem dikiş makinesinden gidiyorum bu sefer benim bir sorum olacak, belki beni okuyan ve bu ayağı kullanmış olan biri vardır. Bu, kapitone ayağı diye geçiyor, ben serbest dikiş için kullanmayı düşünüyorum. Yeni aldım ama bir türlü düzgün takamadım.
Soldaki vidalı yere takıyorum ama bu ayağın sağındaki ibik gibi olan zımbırtı, iğneyi sıkmaya yarayan vidalı kısma çarpıyor o yüzden de iğneyi indiremiyorum. Bir şeyi yanlış yapıyorum ama neyi acaba?


( ilk fotoğrafta ayak ve iğne yukarıda, 
ikinci fotoğrafta ayağı indirdim ama görüldüğü gibi iğneyi indiremiyorum.)

5 yorum:

  1. slm. çok güzel bir konuya değinmişsin, bende bu ara gizli fermuar ayağı almak istiyorum ama nasıl kullanacağımı bilmiyorum,bi ara konusu olur da gösterirsen çok teşekkür ederim. bu arada eskiden basit çizimlerden elbise bluz falan yapıp anlatıyodun iyi oluyodu,devamını beklerizzz.kolay gelsinn.

    YanıtlaSil
  2. yardımcı olabilmeyi çok isterdim ama bu ayağı ilk defa görüyorum:)

    YanıtlaSil
  3. normalde dikiş dikerken iğne ortada kullanılır.ama bu ayağı kullanırken sağda yada solda kullanmak gerekiyordur belki.
    bu ayağı daha önceden hiç kullanmadım ama aklıma bu fikir geldi ilk...

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Laçin;
    Annem de ben dikiş dikiyoruz. Bir faydam olur diye yazıyorum. O yukarıya gelen çıkıntının aşağıya denk gelmesi gerekiyor diye biliyorum. Çünkü o çıkıntı sayesinde kapitoneler kaymadan yapılıyor. Yani belli bir çizgi tutturulabiliyor. Gerçi seninkinin doğru takılışı senin yaptığın şekilde görünüyor... Bilemiyorum :)

    YanıtlaSil
  5. cnm sanırım tam oturmamış ıyıce oturtup sıkıştırman gerek yada iğne uygun değil

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.