Çarşamba, Nisan 28, 2010

Lovely Shoes Alışverişi


Uzun zamandır birçok yerde okuyup bir türlü cesaret edemediğim Lovely Shoes alışverişini sonunda yaptım. Bir arkadaşımla beraber toplamda dört ayakkabı sipariş ettik.
Gerçi birçok blogger arkadaşım bu konuyla ilgili yazı yazdı ama ben yine de şöyle bir toparlayayım :

- Siparişten üç gün sonra yani 16 nisanda kargoya verildi, dün geldi.11 günde gelmiş oldu.
- Ayakkabıları sadece şeffaf poşetlere koyup bir koliyle göndermişler. Yani kocaman bir koli gelmiyor, orta boy bir koliye tıkıyorlar. Kargo herhalde daha rahat geliyor. 
- Çin' den EMS (express mail service) ile gönderildi, bana APS ile teslim edildi. 
- Takip numarası veriliyor, her anını takip edebiliyorsunuz. 
- Kargo ücreti ayakkabılar kadar tutuyor, ağırlığa göre hesaplıyorlar.
- Bir kereye mahsus olarak "trial order" bölümünden 100 $ altı sipariş verebiliyorsunuz, biz o şekilde aldık. (Trial order için seçtiğiniz ürünleri ve numaraları mail olarak yazıyorsunuz, size sipariş açıyorlar o şekilde ödeme yapıyorsunuz.)
- Numaralar Çin bedenlerine göre belirlendiği için bizden bir numara küçük. Ben açık ayakkabıda 38 giyiyorum, bunları 39 aldım tam oldu.Arkadaşım kapalı ayakkabıda 38 giyiyordu, o da kapalıda 39 sipariş etti. Çoğu ayakkabıda zaten numaralar 39a kadar. Yani benim bu siteden kapalı ayakkabı alma şansım pek yok. Gerçi plus size diye bir bölümleri var, ama orada her model yok.


- En önemli konu herhalde rahatlık ve kalite olmalı. Rahatlık olarak bakıldığında benim modeller için değerlendirme yapmam gerekirse, oldukça rahatlar. Dolgu topuklardaki ağırlık sıkıntısı bunlarda yok, çok hafifler.
Ama kalite konusunda bu konu hakkında yazan çoğu arkadaşla aynı fikirdeyim. Bence ortanın biraz altı kaliteleri, yine benim modeller için yazıyorum. Arkadaşımınkiler benimkilere nazaran oldukça kaliteliydi. Deri ve rugan tarzı modeller daha kaliteli duruyor, kumaş (su geçirmez diye tabir etmişler sitede) ve süet-nubuk modeller o kadar iyi değil. 

Sonuç olarak model çeşitliliği ve kargo ücretine rağmen yine de uygun kalan fiyatı sebebiyle kısa süre giyilebilecek ayakkabılar alınabilir diye düşünüyorum. Ama çok büyük beklentiniz olmasın, benim yoktu hayal kırıklığına uğramadım. 

23 yorum:

  1. Dolgu topuklu standart modellere göre cok orjinal duruyorlar Laçin. Keyifle kullan.

    YanıtlaSil
  2. seçtiğin modeller çok güzelmiş, ama ayakkabı kadar kargo parası verince biraz burdan pahalı olmuyormu

    YanıtlaSil
  3. Anlattığın için teşekkürler Laçin. Benim de çok beğendiğim iki model vardı orda ve hep aklımda dolanıyordu alıp almamak. Bir şeyi daha merak ediyorum vaktin olduğu zaman yanıtlarsan sevinirim. Ödeme yaparken sanal kredi kartı mı önerirsin yoksa normal mi kullandın. Tekirdağ'da bankalar bile yardımcı olmuyor bu hususta. Son olarak da siyahları ayağında çok güzel duruyor tabi kalitesini sen görüyorsun ama ben görsel olarak çok beğendiğimin altını çizmeliyim. Kolay gelsin şimdilik. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. *modaeratör: Ben de farklı olduğu için almak istedim. Teşekkürler
    *yetenek-sizin: Yok, en pahalısı 30$ a geliyor, o da 45 lira yapıyor.
    yine uygun bence.
    *suzy: internet üzerinden alışverişlerin hepsinde sanal kart kullanıyorum ben, çoğu bankanın var zaten. Bence en güvenlisi sanal kart.

    YanıtlaSil
  5. ben de uzun bir süre düşündüm o siteden alışveriş yapmak için hatta arkadaşlarla falan bir araya geldik ama jhiç bir zaman tam karar veremedik öyle kaldı :) kargo ücreti nedeniyle çok avantaj yaşayamıyorsun yoksa sadece ayakkabının kendisi olsa bir dakika düşünmem.

    YanıtlaSil
  6. beyazı cok sevimli buldum.. zaten surekli giyilebilecek ayakkabılar degiller.. ömürlerinin kısa olması verilen parayla kıyaslanınca makul duruyor.. güle güle keyifle kullan simdidenn :))

    YanıtlaSil
  7. merhaba laçin,

    çok beğendim bi kaç model verdı benim de sitede, arkadaşlarla almaya karar verdik ama çekincelerimiz vardı vazgeçtik, bu yazıdan sonra tekrar düşünmeye karar verdim:)

    YanıtlaSil
  8. merhaba laçin
    trial order yaptigimizda sadece kargo üçreti mi alıyorlar? yoksa yine ayakkabı+kargo ücreti mi?
    ben pek anlayamadım :/

    YanıtlaSil
  9. *pastelvepastel: Aynen öyle, kargo olmasa zaten, süper olurdu :)
    *tatlisubaligi: Teşekkürler, bence de makul
    *lastik papuç: Düşün tabii, ama dediğim gibi çok beklentili olmamak lazım.
    *sebnemsen: :)) tabii hem ayakkabı hem kargo hem de paketleme masrafı diye birşey alıyorlar trial order olduğu için.
    ayakkabılar 55, kargo 49, paketleme 10$ yazmışlar, toplamda da 114$ oldu. Bu dört ayakkabı için.

    YanıtlaSil
  10. krem rengi olanlar daha bi güzel mi ne

    YanıtlaSil
  11. Geçen kış iki çizme aldım oradan. biri kuru havada giydiğim halde 3. giymede açıldı, neyse tamir ettirdim. Diğeri sağlam. Fakat ne hikmetse giyer giymez çok sıcak tutuyorlar. Topukları da çok rahattı. Kargo gelince şok oldum, bu minnacık kutudan iki uzun çizme nasıl çıkacak, diye. Çıktı vallahi:)
    İyi günlerde kullan...

    YanıtlaSil
  12. bu siteyi sanırım daha önceden duymuştum diye hatırlıyorum ama seninle tanıştım sayılır bana çok büyük kotülük yaptın :) bende shipping parasını göz önüne almama ragmen 4 ayakkabı siparişi verdim arkadasla birlikte bu site beni yoldan cıkarır :( saka bi yana evet shipping parası ayakkabı kadar cidden ama 4 ayakkabıya 140 lira vereceğiz yani yuvarlak hesap ayakkabıların cifti 35 liraya denk geliyo bence burda bulunamayacak ilginc renkte ve modelde ayakkabılar için gozden cıkarılabılır bi fiyat.. Çok teşekkürler hem iyilik hem kötülük ettin bana :)

    YanıtlaSil
  13. ben de ne zamandır sipariş vermek istiyorum ama birçok blogda okuduğum, "gümrükte problem çıkması, 3 ayakkabıyı geçmemesi gerekliliği, gümrükte el konulması" vs. gibi olaylar yüzünden sepeti doldurup doldurup bırakıyordum.

    ama size 4 ayakkabı sağ salim ulaştığına göre bir umut var demektir :)
    üstelik track edebilme de şahaneymiş.

    ben de riski alıp, bi trial sipariş vereyim o zaman.

    YanıtlaSil
  14. sayende ayakkabı alıoruz bütün ofis ordan :D
    ama bişey sorcam kargo ücretini nasıl hesaplıyolar her ayakkabıya ayrı ücretmi oluyoki

    YanıtlaSil
  15. *fashionist: :)
    *sesiber: topukları bence de rahat, hafifler diye herhalde.
    Kutuya hakikaten nasıl tıkıştırıyorlar değil mi.
    *casey23: Bazen tanıtmak maalesef böyle etkiler yapabiliyor, ama seninki de uygun bir alışveriş olmuş sanırım.
    *sothyz: 3 ayakkabı gibi bir sınır olduğunu zannetmiyorum gümrükte ama fazlası sorun çıkarabilir bence de. Bri de bizim aldıklarımızın hepsi aynı numaraydı hani satış gibi bir amaç olmadığı çok belli o yüzden.
    *missipipi: kargo ücretini ağırlığa göre hesaplıyorlar, trial order da siparişini açtıklarını belirten bir mail atıyorlar o zaman ne kadar kargo ödeyeceğin belli oluyor.

    YanıtlaSil
  16. buyrun burdan yakın :)
    http://ifigocrazywillyoustillcallmesuperman.blogspot.com/2010/04/lovely-shoes-denilen-seytan-icad.html

    YanıtlaSil
  17. sevgili laçin benimde siteyi görünce resmen gözüm döndü.gitti gidiyor'da beğenipte hem güvenemediğim hemde bana biraz pahalı gelen ayakkıbaların hepsi orda inanılmaz fiyatlarla!

    senin aldıklarında muhteşem burda hiçbiyerde böyle güzel dolgu topuk ayakkabı görmedim.güle güle kullan :)

    ama ben hala numara konusunda tereddüt ediyorum, sen 38-39 giydiğini söylüyorsun, bende açık,babet veya kapalı topuklu ayakkabılarda genelde 38 giyiyorum fakat bot çizme 39 olabiliyor o yüzden bu siteden bot alırsam küçük mü gelir acaba diye tereddüt ediyorum şimdi.

    senden rica etsem acaba başparmaktan topuğa cm.olarak ayağının ölçüsünü öğrenebilir miyim, bende ona göre kendimle karşılaştırabileyim ?
    şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  18. *casey23: :))
    *Banu B: Tabii, ölçtüm şimdi. Benimki 24,5 cm yapıyor 39 numara açık ayakkabıda tam oldu. Kapalıda 39 küçük geldi.

    YanıtlaSil
  19. çok teşekkür ederim beni kırmadığın için :)
    ben henüz araştırma aşamasındayım başarabilecek miyim bu işi bilemiyorum :S
    seni sorularımla sıkarsam kusura bakma.
    bir defada 10 tane fln almak istersek mesela o zmn ne oluyor? hani 100 doları geçerse gümrükte mi sorun yaşanabiliyor ?

    YanıtlaSil
  20. Gümrük olayını çok bilmiyorum ama benim tahminim farklı numaralar olursa veya 10 tane gibi çok olursa bu sefer ticari bir şey olarak algılayabiliyorlar gümrüktekiler.
    limiti maalesef tam bilmiyorum 100 dolardan biraz daha fazla bildiğim kadarıyla.

    YanıtlaSil
  21. merhaba ben lovely shoes sitesinden çantalar alıcam 12 dolar 20 dolar 15 dolar 3 tane.önceden kargodan dolayı çok sıkıntı çekiliyordu ama sanırsam kalkmış artık öyle şeyler duymuştum doğrumu acaba?bilginiz varmı?

    YanıtlaSil
  22. *suna: önceden 100 dolar altı alışveriş yapılamıyordu, şimdi onu kaldırmışlar. Ama başka bir değişiklik yok sanırım.

    YanıtlaSil
  23. trial order seçeneğini göremedm acaba link le yada resimle gösterebilirmisiniz

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.