Cuma, Nisan 16, 2010

Bu Sefer Kendime: Kelebekler, Bir de Anneme: Çiçekler


Üstteki hırkayı anneme aldım rengine bayılarak. Kendisi (devamlı renklerle uğraştığı için) benden de çok sever renkli giyinmeyi. En çok mercan rengini bir de turkuazı sever, çok da yakışır sarışın olduğu için. Yaklaşan doğumgünü için hazır aldığım turkuaz hırkanın üzerine üç tane çiçek yapıp iliştirdim. 
Gri tshirt üzerine yaptığım ise kendim için :) Bu dantel benim duvağımda ve gelinliğimin etek ucunda kullanılandandı. İlk başta gelin çiçeğime de kullanmak istediğim için birkaç metre rica etmiştim. Sonra vazgeçtim, çiçeğimin sade kalmasını istedim, bu danteli de sakladım. Kordoneli dantel de denilen, desenlerin etrafı nakışlı olduğu için aplike yapmaya çok müsait bir tür bu. Gri tshirtümün üzerine elde dikip üzerine bu tshirtteki suni deri kelebekleri makinede diktim. 

10 yorum:

  1. Cıceklerın kenarlarını yakıomusun nasıl bozulmadan duruorlar

    YanıtlaSil
  2. bende merak ediyorum bu çiçeklerin yapımını anlatmadın galiba blogunda aramıstım baya cünkü cok sekerler bende yapmak istiyorum

    YanıtlaSil
  3. *ayjoe: evet o şekilde oluyor.
    *loran: yok bunları anlatmadım, bir süredir satışını yaptığım ürünleri anlatmıyorum. Ama başka gül ve çiçek yapımlarını anlatmıştım, onlara bakabilirsin.

    YanıtlaSil
  4. cok guzel olmus lacheen , ellerine saglik. kelebekli tshirtu uzerinde goster ama :)

    YanıtlaSil
  5. yaptıkların çok güzel de ben böyle süsleme malzemelerini(dantel veya başka şeyleri-adlarını bile bilmiyorum) nevşehir'de bulamıyorum.ne tür dükkanlarda aramalıyım,ne söyleyip de aramalıyım?

    YanıtlaSil
  6. *ceren ipek: malzeme bulmak gerçekten zor, ben İst' da bile bazen sıkıntı çekiyorum.
    Bu tarz malzemeler tuhafiyelerde satılıyor. Adlarını bilmen çok önemli değil, genelde tarif edince anlıyorlar.
    *cheerful demet: Bu haftasonu giyerim herhalde, o zaman fotoğraflarım mutlaka :)

    YanıtlaSil
  7. ilk resimdeki çiçeği bir an gerçek sandım, eline sağlık laçin

    YanıtlaSil
  8. çok şık
    kelebekler tam da bu günlere yakışır olmuş
    bu arada dün mudo da gezerken bizim kırmızı beyaz ekoseli tuniğimizin kumaşından bir gömlek gördüm

    YanıtlaSil
  9. lacin, anne cicegi bir harika!

    YanıtlaSil
  10. kordena dantel&fransız danteli:pahalı olan ve modası hiç geçmiyen bir dantel türüdür...ben çalıştığım gelinlik firmasında bayılırdım topunda kesilmeden duruş haline...okadar çok seviyordumki çizdiğim gelinlik modelimin hiç bir yerine koyamadım ama şal olarak kullanmak aklıma gelince verdiğim onca paraya bakmadan taşıdım kollarımda..benim için yada değerinibilenler için muhteşemdir kordena...kısaca güzel olmuş iyi günlerde giy laçin ve kusurumu affet: fikrimce kelebeklere bir hareket katmayı düşünmelisin zira uzaktan kelebek oldukları anlaşılmıyor etraflarından incecik simli nakış& boncuk vs. geçerek kontürlersen hoş bir şıklık olucak dememe gerek olmıyacak...başarılarının çıldırıp artması ve seni hep takip etmemiz duasıyla

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.