Salı, Ekim 27, 2009

Sevgili PR şirketleri ve sevgili El Emeği Satanlar

Aslında bu konu bayadır gündemimde ama fırsat olmamıştı. Bugünkü mail trafiğim de tam üstüne geldi. Farkettiğiniz üzere bu ara çok yazı yazmıyorum, yani kendi ortalamama göre diyeyim. Bazı günler insan yazmak istemiyor, bazen de şunu da yazayım, bunu da yazayım diye paralıyor. Benim durumum biraz daha farklı diyebilirim.

Mail kutumda hergün sabahtan bazı PR şirketlerinin otomatik olarak attığı "Bilmemne" marka basın bülteni, yeni ürünlerimiz bunlar, bu kış bunlar var içerikli mailler oluyor. Yarışmalar düzenlemeyi, firmaların bloggerlara küçük jestler yapmasını seviyorum yanlış anlaşılmasın. Ben sadece benim özelime gelmeyen, otomatik olarak giden maillerden rahatsız oluyorum. Siz de farketmişsinizdir, bir süre sonra her blogda aynı şey tanıtılmaya başlanıyor. Tabii mail de aynı gün gönderildiği için aynı zamanlarda yayınlanıyor bu yazılar. Bu yazıları yazan arkadaşlara da saygı duyuyorum, maildekileri gerçekten beğenmişlerdir onun için yazmışlardır. Ama bana ters, ben yazmıyorum.

İkinci konu ise el emeğiyle birşeyler yapan ve satan arkadaşlar...

Ben her zaman el emeğine saygı duymuşumdur ve her yazımda da bunu belirtmişimdir. Hatta bana sipariş için mail atanları kendim yapabileceğim halde bu işin ehillerine yönlendirmişimdir. Ama aynı PR şirketlerinin yaptığı gibi benden kendi ürünlerini tanıtmamı rica edenlerin aslında bu maili benden başka birçok kişiye de yolladıklarını görünce nevrim dönüyor tabii ki. Ben elimden geldiğince farklı şeyler yazmaya çalışırken başka bir sitede gördüğüm tanıtımı bile bile kendim yazmak istemiyorum. Aslında gayet açık ve net.
Arkadaşlar, bunlar tamamen benim düşüncem kimse benimle aynı düşüncede olsun demem, diyemem. Ama benden tanıtım rica ediyorsanız -ki yazıp yazmamak da benim insiyatifimde haliyle-böyle düşündüğümü de bilin lütfen.

7 yorum:

  1. Aynen şekerim hep konuştuğumuz konu gibi, "o arkadaş azıcık nazikse" ona özel açıklama nezaketi yaptığını, hem mailden hem bu yazıdan anlar gelir özür diler.

    Biliyorsun, firmanın tekini nasıl bozdum, reklam vereceksen bana özel olacak, milyon tane blog da görünce fes ederim anlaşmayı diyorum, ee işlerine de gelmiyor tabii.

    Kaldı ki, ben reklam almıyorum, alırsam da konuşturacak birşeye ok derim bilirsin.

    Bu konuşma da, bana değil "OKURLARA FAYDALI" olmalı hepimiz böyle düşünsek keşke de nerde be anam, biz nerdeyiz, elalem nerde :)

    Anladın sen onu, salla bırak takılma anlayan anlasın diye umuyorum ama yine anlamazlar biliyorsun.

    Bak DİLİMDE BELGRAD ORMANI bitti, gel buda dermişim ahahha :)

    YanıtlaSil
  2. Bu konuda kesinlikle haklısınız şekerler. Ayrıca Laçincim senin bu konuda ne kadar hassas olduğunu ben bilirim senden saç için bant istediğimde işin piri Bilun ben seni ona yönlendireyim demiştin bana.Başkası olsa ki o başkası kaynıyo ortalık 3 kuruş kazanmak için hemen atlar!!!

    YanıtlaSil
  3. Laçincim çok haklısın ve aynı durum benim de başıma geliyor. Özellikle takı yapan arkadaşlar tanıtım istiyor ama farklı birşey değil. Bildiğin kolye, bileklik. Etrafta benzeri sürüyle.. Ben de yaptığım şeyleri satıyorum, böyle bir talebim kimseden olmadı, olamaz diyorum. Kızıyorum. Sözde beni takip ediyormuş, çok beğeniyormuş. Yalan :) Çok takip edip, değer verdiğinden alakasız bir konuma, alakasız bir yorum yapıp, ardından da benim de ürünlerimin linki şu yazıyor.
    Ayy neyse.. boşver sen, herkes herkesi anlamak zorunda değil ;)

    YanıtlaSil
  4. Kesinlikle katılıyorum sana Laçin. benim kişisel günlüğüm için bu tarz yazılar gelmiyor ama moda blogu için bir dolu basın bülteni geliyor. Ben ama genelde birebir yayınlamıyorum mutlaka kendi cümlelerimi eklemeye yada yazıyı değiştirerek yayınlamaya özen gösteriyorum. Bir de beni izle bende seni izlerim gibi yaklaşımlarda hiçç etik değil.

    YanıtlaSil
  5. Senin blogunu her gün takip etmemin nedenlerinden biri; sırf güncellensin diye yazmıyorsun. Alıntı dahi olsa senden birşeyler bulabiliyorum. Tanıtım dahi yapsan içine sinmiştir ki yazıyorsun. Ama ne yazık ki suistimal eden çok fazla oluyor.Otomatik mailleri ben de sevmiyorum. Senin kadar olmasa da zaman zaman karşılaşıyorum. Ancak seni sürekli takip edenler artık bunları anlamış olmalılar diye düşünüyorum.Öyle olmalı çünkü...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Aylardır blog'unu takip ediyorum laçin,gerçekten seni takdir ediyorum.Hep aynı çizgide devam ediyorsun.

    benimde gözlemdiğim (bazı blog'lardaki)yağcılık,çıkarcılık çok sinir bozucu.
    tabii ki blog aracılığı ile ticaret yapılabilir ama kötüye kullanılmamalı.

    bu şekilde canını sıkan şeyleri de ifade etmen çok mantıklı.Böylece (umarım)daha fazla rahatsız etmezler seni 'diye düşünüyorum'

    sevgiler
    :)

    YanıtlaSil
  7. garıp gercekten durum. bız gunlukler ıcın uzak gercı.. bızım de derdımız ayrı.. 40 tane maıl atıp artık suyum buyum oku benı, reklam yap benı, lınk yap benıcıler var.. napmak lazım bılemıyorum.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.