Cuma, Ekim 23, 2009

Manikür Mevzusu


Benim tırnak etlerim aşırı incedir, manikürcüleri çıldırtırım. Mutlaka kanatırlar, yapamazlar, karşılıklı birbirimize sinir oluruz. Hem onlar hem de ben daha fazla çile çekmeyeyim diye 4-5 ayda bir yaptırıyorum. Aslında bu süreyi de bazen uzatıyorum ama bu ara elde çok dikiş dikince mahfoldu parmaklarım mecbur kaldım yaptırmaya. Sonunda tam benlik bir manikürcü de buldum gittiğim kuaförde. (bu arada saçlarımı çook kısalttırdım, baya yani. En kısa zamanda fotoğraflayacağım.) Bu manikürcü ilk defa beni anladı, kanatmadan bitirebiliyor işini. Zaten benim manikür beş dakika sürüyor et olmadığı için. Ona da kolaylık aslında, sadece çok daha dikkatli yapması gerekiyor. {Oje: klasik kırmızı Flormar 48}
Yine de yemekleri falan eldiven takıp yapıyorum birkaç gün çünkü limon veya domatesin asidinden yanıyor. Aynı şekilde bulaşığı da eldiven takıp yıkıyorum. Normalde hayatta takmam eldiven sıkıntı basar ama birkaç gün böyle idare edeceğim artık.
Tabii ben 4-5 ay manikür yaptırmayınca evde kendim peeling tarzı şeyler uyguluyorum. Baya önce "Quick manicure" almıştım ama çok kullanamadım. Kötü diyemem ama yapısı hem granüllü hem de yağlı, her tarafa bulaşıyor falan. Kullanması zor.



Geçenlerde ise Sally Hansen' in Problem Cuticle Remover adlı ürününü aldım. Krem şeklinde olduğu için kullanımı çok daha kolay. Etlere sürüp masaj yapıp biraz bekliyorsunuz. Sonra ahşap kütikül çubuğuyla itiyorsunuz ve ellerinizi sabunluyorsunuz. Benim gibi manikür yaptıramayanlar ve ince etliler için kurtarıcı birşey. Öyle birden etleri yok etmesini beklemeyin ama en azından daha derli toplu duruyorlar.

16 yorum:

  1. seni nasıl iyi anlıyorum bilemezsin:) benim de sağ elim ameliyatlı olduğu için manikürü olabildiğince az yaptırırım yıllardır önceden vaselin kullanırdım hem besler hem de zaten incecik olan etlerin itilmesini kolaylaştırır sonra bir arkadaşım fransadan bir ürün getirmişti bana e durmadan fransa yollarına düşülmez tabi:) ama 3-4 sene oluyor avon hemen hemen aynısını çıkardı bayram ettim:) nail experts diye bir ürün hem uygun fiyatlı hem kullanışlı öyle bulaşma sıkıntısı falan olmuyor hem de çok uzun süre kullanılıyor bitmek bilmiyor:) denemek istersen diye paylaşıyım dedim:)

    YanıtlaSil
  2. benimde aynen kanatıolar hep ya hangi kuaför acaba :)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel, denemeliyim bende

    YanıtlaSil
  4. bu anlamda mavala ürünlerini denemeni de tavsiye ederim, hem uygulaması kolay hem de uygulama sonrası sonuçlarından oldukça memnunum ben.

    YanıtlaSil
  5. *sakazen: avon'un o ürününü biliyorum ama hiç denememiştim, aklımda bulunsun.
    *sevda: çekmeköy' de moda kuaföre gidiyorum.
    *tuku: tavsiye ederim.
    *evren: mavala'nınkini de kullandım, o da güzel gerçekten.

    YanıtlaSil
  6. sally hansen ın ürünleri çok güzel ama burası ile u.s.a arasında inanılmaz fark var.
    bacak spreyini burda 45 e aldım,new yorktan 6 dolara..mavala yıda tavsiye ederim..
    kırmızı ojenin tonunu çok beğendim..
    sevgiler
    yeliz

    YanıtlaSil
  7. Ben de aynı dertten muzdaribim ve cidden hoşlanmıyorum manikurden.
    Geceleri yatarken bolca vazelinle tırnaklarımı ovuşturunca ertesi sabah baya derli toplu görünüyolar,her fırsatta da bolca herhangi bir masaj yağıyla ovuyorum bana iyi geliyor.Zaten tırnaklarım çok ince ellerim de kuru her dakika bir şeyler sürmem gerekli:)

    YanıtlaSil
  8. bende mavala nınkini kullanıyorum,gerçekten iyi bir ürün,aklında olsun,sevgiler

    YanıtlaSil
  9. öneri için teşekkürler canım ;)

    YanıtlaSil
  10. Mavala'nın kütikül giderici ürünü muhteşem. Yaklaşık 5 yıldır falan kullanıyorum, çok memnunum. Diğer markaların ürünlerini de denedim ama hiçbiri Mavala kadar etkili değildi. Ojeleri de muhteşem. Uzun süre kurumadan dayanıyor. Ucuz markalardan daha hesaplı bu açıdan...
    Trind'in hand repair el kremini ve top coat cilasını şiddetle tavsiye ederim. Krem ellerinizi anında yumuşacık yapıyor ve uzun süre bu his geçmiyor. Cilası da ojenin ömrünü bir hayli uzatıyor. Ben sürekli bilgisayar kullandığım için tırnağımın ucundaki ojeler hemen çıkıyordu, ama bu ürün bu süreyi 4-5 güne uzatıyor.
    Douglas'tan aldığım Alessandro'dan da memnun kaldım. Özellikle benim gibi sürekli oje sürmekten tırnaklarınız sararıyorsa manikür suyuna atılan tabletleri var. Adı Pro White Effect Nail White... Manikür suyuna atıyorsunuz, eriyince su bembeyaz oluyor tırnaklarınızı bu suya bekletiyorsunuz. Gerçekten çok başarılı... Yine aynı seride pro white in diye bir cila var. O da tırnaklarınız sararmasını önlüyor ve doğal pembe bir görüntü veriyor, sanki tırnağın kendi pembeliğiymiş gibi. Tırnak üstünü düzelten törpü setiyle birlikte almıştım bu ürünleri... Açıkçası biraz pahalıydı ama kesinlikle değer.
    Sally Hansen Complete Care 4-in–1 Treatment soyulmayı, kırılmayı önlüyor, tırnağa güzel bir parlaklık veriyor. Ben tek kullandım ojenin ömrünü uzatıp uzatmadığı konusunda birşey diyemeyeceğim ama öyle bir iddiası da var :)18 Hour Protective Hand Creme diye bir el kremi var, gerçekten çok başarılı. Trind'in el kremi gibi uzun süre elleriniz yumuşacık kalıyor.
    Birz uzun oldu ama idare edin :)

    YanıtlaSil
  11. laçincim senı nasıl anlıorum bu konuda aynı konudan sıkıntılıyız :(
    gıdıorum ıste baslıyo falan 3 parmagı gecıo yha sız neden manıkur yaptırıyosunuz kı hıc gerek yoq etlerınız cok ınce ''' dıe bır soz her defasında :) bende bılıorum ama manıkurlu olunca gozume daha bı hos gorunuolar :)
    laçincim ben artık mavala manıkuru yaptırıorum onuda soylıyım sana sende bı dene etlerı kesmıolar sadece ıttırıolar cok barız kalkarsa etler o zaman alıolar mavala urunlerıyle uygulanıo ben denedım memnun kaldım :)
    bu arada kırmızı oje ınsanın ıster ıstemez tırnagını sarartıo onun ıcınde mava-whıte dıe bı urun var ojenın altına suruyorum gercekten etkılı eger bole bı problemın varsa kesın dene canım sevgıler..
    uzun bı yazı oldu ama :(

    YanıtlaSil
  12. dudulluya giderken mi acaba laçin:)

    YanıtlaSil
  13. *yeliz: evet çoğu ürün maalesef ülkemizde daha pahalı :((
    *girls-on-blog: ben saf gliserin almıştım, kreme katınca o da iyi geliyor.
    *güldem: tamam aklımda olsun.
    *antigone: rica ederim.
    *blackkitty: hepsini bir kenara not ediyorum, gerçek kullanıcı yorumları çok önemli benim için.
    *yaprakela: ay değil mi :(( aslında en güzeli mavala manikürü senin de dediğin gibi.
    *sevda: yok, çekmeköy'ün içinde, Migros'u geçtikten 200-300m sonra sağda kalıyor.

    YanıtlaSil
  14. Mavala manikuru diye birsey var. Mavala urunlerini kullanarak sadece tirnak etleri itilerek ve minimum kesilerek yapiliyor. ben cok memnundum turkiye'deyken.

    YanıtlaSil
  15. Ben manikürcümden nefret ediyorum ka natmayı bir kenara bırak. Doğru düzgün törpüleyemiyorlar bile. Yıllardır aynı iyi insanalr diye ses çıkarmadım ama işin suyunu çıkardılar. Sanırım bir daha gitmeyeceğim oraya. Bu bahsi geçen ürünleri nerede bulabiliriz?

    YanıtlaSil
  16. bende de sally'nin cuticle remover'ı var mavi şeffafımsı olan, muhteşem bişi, çok memnunum:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.