Salı, Ekim 27, 2009

Leopar Çalışması 1



Bu yazımda anlattığım leopar kumaşlarla ilgili çalışmalara başladım. Hatta ilkini bitirip dün gittiğim yer bu kıyafete uygun olunca hemen giydim bile.
Kumaşlardan likralı tülü kullandım, içine bej rengi jarse astar koydum. Elbise aslında şurada anlattığım model. O yüzden dikişi de gayet basit oldu. Belki boyunu birazcık daha kısaltabilirim.
{Bu arada dün o kadar rüzgar vardı ki fotoğrafların bazı yerlerinde etek yamuk çıkmış, tamamen rüzgarın suçu :) zaten botun püsküllerinden belli oluyor...}


Bu arada bu yazımda anlattığım deri üzerine çalıştığım yaka-kolyeye ilgi olmayınca ben de kendim kullanmaya karar verdim. Üzerinde saatlerce çalışınca satması zaten zor oluyor, bir de ilgi gelmeyince insan hayal kırıklığına uğruyor maalesef. Kimse kullanmazsa ben kullanırım...
Bilekliği de kendime yaptım, bu kıyafetle uyduğunu düşünüyorum.  Aslında ben hayatta saatsiz dışarı çıkamam ama hem bileklik hem de saat bazen fazla geliyor, mecburen saati çıkarıyorum.



Siyah hırka- hatırlamıyorum?
Siyah zarf portföy-Annemden

59 yorum:

  1. Güle güle giy,harika olmuş elbisen!Ben de bu aralar leopara takmış durumdayım.Mutlaka leoparlı birşeyler almam lazım kendime:)

    YanıtlaSil
  2. Şu boynunu kuğu gibi tutuyorsun ya çok tatlı oluyor:P Leolu şeyleri bende cok severim ve kullanırım tam "sonbahar" olmuşsun.

    YanıtlaSil
  3. muhteşem olmuş.saçların çok tarz oldu ve her giydiğini çok iyi taşıyosun..elbisen harika ellerine sağlık, botlar muhteşem, bilezik çok iyi, tek kelimeyle çok hoşsun..

    YanıtlaSil
  4. Kuzum harika olmuş,ellerine sağlık. E tabi hatun da güzel olunca söyleyecek söz bulmak zor:) Bu arada ben de diktim birşeyler bloğumdan bakıp eleştiri yapar mısın? Biz henüz senin kadar profesyonel değiliz bu işte yorumların benim için önemli.Öpüyorum koccamannnn:)

    YanıtlaSil
  5. Harika bi kombin olmuş.Bu arada söylemeden duramayacağım sana kısa saç daha çok yakışıyor...

    YanıtlaSil
  6. *anne ve kızları: teşekkür ederim. Bu sezon her yerde leopar var gerçekten.
    *tuku: ay kuğu gibi mi tutuyorum :)) Ya ben hep aynı pozu veriyorum, bakınca hiç hoşuma gitmiyor, başka pozlar bulmam lazım :))
    * moda-yemek tarifleri: çok teşekkürler, beğendiğine sevindim.
    *pride: Çok sağol canım, hemen bakıyorum senin sayfana
    *beliz: çok teşekkürler, ben de kısa saçı daha çok seviyorum.

    YanıtlaSil
  7. hımm, harika bir elbise :)

    YanıtlaSil
  8. hamarat diva da buldum blogunuzu,ben beğenmedim leoparın renk tonu basit durmuş,leopar elbise olaran değil ben ce aksesuar olarak daha güzel duruyor,yaşınızdan cok daha buyuk durmuş uzerinizde bir de dikiş kısımları basit duruyor,dikişten anlıyan biri olarak.botunuzu yapıştırdıgınız hatlar cok belırgın göze batıyor,hırkanız çok şık.içim karardı elbiseden

    YanıtlaSil
  9. Çok özür dilereyerek bişey sormak istiyorum.Görüntü gerçekten hoş ona sözüm yok ama sen şimdi bot giyersen kışın ne giyeceksin :)
    Hoş sen yazında kıyafeti tamamlamak için bot giyiyorsun ama bana hala garip geliyor.

    YanıtlaSil
  10. *defne: teşekkürler
    *aylin: dikişi nereden gördünüz çok merak ettim, ben elbiseyi bilmeme rağmen fotoğrafta göremiyorum ama sizin görüşünüz tabii. bir de çok ilginç yazmışsınız, bir iyi-bir kötü değişik olmuş.
    *seyyah: yok canım niye özür diliyorsun, ben şimdi bot da çizme de giyiyorum kışın da. Gece çıkarken açık ayakkabı da giyiyorum, öyle yani :))

    YanıtlaSil
  11. cnmmm gecekten cok yaratıcı ve beceriklisin .kıskananlar cekemeyenler catlasın.hepsi cok hos.ellerine saglık cnmm...

    YanıtlaSil
  12. Laçin, herşey çok hoş olmuş ellerine sağlık harika görünüyorsun...

    YanıtlaSil
  13. çok hoş olmuş kıyafetinde saçlarında,güle güle kullan ,takılarıdna çok hoş olmuş

    YanıtlaSil
  14. Laçincim elbisen cok güsel olmus.Yine döktürmüşsün.Bu arada portföyüne bayıldım cok sade.Bi ara şortta yapıp gösterirsen cok sevinicem:)Güsel bi kumasım var ama kalıp bulamadım:(

    YanıtlaSil
  15. ben çok beğendim elbiseni, ellerine sağlık çok hoş olmuş. normalde leopar deseni pek sevmezdim ama son zamanlarda çok hoşuma gitmeye başladı, sana da çok yakışmış. sadece ufak bir öneri olarak, püsküllü botlar yerine siyah yüksek topuklu sade bir ayakkabı kullandığında elbise daha çok ön plana çıkarabilir. botlar çok güzel olmuş fakat hem elbise hem de ayaklar çok dikkat çekici olunca elbisenin asıl duruşu biraz geri planda kalmış. sadece bir fikir tabi :) güle güle kullan elbiseni..

    YanıtlaSil
  16. süper olmuşsun valla bayıldım laçin baka baka kıskandım malesef ben artık böyle elbiseler giyemiyorum ama olsun iyi sebeblerim var:))
    sana çok yakışmış çok beceriklisin gerçekten botlarda inanılmaz olmuş ben de en kısa zamanda yapmak istiyorum
    saçların böyle süper oldu sana çok kadınsı bir hava verdi bence uzun süre böyle kullan derim rihannaya ben de çok benzettim seni

    YanıtlaSil
  17. *ozge: canım çok sağol
    *keddy: çok teşekkür ederim canım.
    *dikis dersi: teşekkürler
    *busra_87: çok teşekkür ederim, ben pek şort insanı değilim ama yine de aklımda olsun.
    *dramaqueen: çok teşekkür ederim. ayakkabı konusunda haklısın ama öyle sade ayakkabılardan çok hoşlanmıyorum ben
    *sema: çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  18. Laçincim Allah sana sabır versin arkadaşım bu yorumlarla uğraşmak gerçekten zor:)))

    YanıtlaSil
  19. bir iyi kötü yazdım fikirlerimi söyledim ilginçlik neresinde anlıyamadım,fikir söylemek ilginçlik midir??
    dikişleri elbisenin duruşundan belli oluyor tuhaf durmuş,
    size olmamış,basit kaçmis.
    hırka sevimli..orijinal...

    YanıtlaSil
  20. *pride: bende sabır bol :))
    *aylin: ben yazdıklarınızı anlamıştım ama bir daha yazmışsınız, peki...

    YanıtlaSil
  21. Çok dikkat çekici olmuş.aksesuarlar da tamamlamış bence .leopar bu şekilde durur başka bir duruş tarzı da ancak model ile belirlenir bence .renk uyumu gayet hoş.
    ama benim her zaman bir tabirim var televizyon kıyafeti derim bazı elbise ve kıyafetlere :))sokakda olmasa bile ekran gözü ile bakmak bazı kıyafetlere yakışıyor.yani sokak da giyemeyeceğimiz bir kıyafeti ekranda veya bir dergi bir internet sayfasında görüp çok beğenebiliriz .. yerine göre giyinmek lazım.bu kombini beğendim .çok yakışmış herşeyden önce.

    YanıtlaSil
  22. *chfashiontrend: Kesinlikle yerine göre giyinmek lazım, ben bu kıyafetle sokaklarda dolaşmadım, özel bir yere gidiyordum onun için giydim. Ama günlük olarak belki boyunu kısaltıp taytla ve salaş bir hırkayla kullanabilirim.
    teşekkürler yorumun için.

    YanıtlaSil
  23. LAÇO LAÇO LAÇO LAÇO LAÇO LAÇO
    ARKADAŞIM SANA NE ALDIM BİL :)))))

    ÇANAK ANTEN ALDIM :)


    KANKA BLOGUN EN ÜSTÜNE MONTE ETMEYE SERVİS GELECEK AZ SONRA, EVDESİN DEĞİL Mİ?

    DAHA NET ÇEKERLER SENİ AHAHAHAHAHHHA DELİ EDİ'N :)

    YanıtlaSil
  24. süper olmuşsun canım, çok yakışmış elbisen..
    botlar zaten ayrı bir şey marifetli arkadaşım :)

    YanıtlaSil
  25. harika olmuşsun laçincim.
    leopar elbise nefis olmuş, botlar zaten süper XD
    iyi ki kimse almamış kolyeyi bu arada :D

    YanıtlaSil
  26. Olağanüstü görünüyorsun Laçin, süper duruyor üstüne. Ayrıca hiç de tahmin ettiğim gibi fazla iddialı durmamış nasıl beğendiğimi anlatamam. Gayet de giyilebilir duruyor üzerinde. Soldaki pozda da bebek gibi görünüyorsun nazar değmesin.

    YanıtlaSil
  27. ...laçincim selam...valla sana bravo arkadaşım ...ellerin dert görmesin senin; herşeyiyle süper olmuş...bundan sonra not düş sen bu yaptığımı salon da oturmaya geçerken kullanıyorum,bunu mutfağa giderken kullanıyorum... yaw ben bu insanları hakikaten anlamıyor ...yapmış ,üretmiş , bankın yanında poz verdin diye parkta yürüşe gittiğin olarak alıgılanıyor demek nedene bilir ki ...(hem keyif senin istersen uyurken bile bu kıyafeti giyebilirsin kime ne allah allah )of susuyorum ellerine sağlık tepeden tırnağa güzelsin ...biricik karıncam benim

    YanıtlaSil
  28. *stil direktörü: evet evdeyim, gelsinler :)) ahaha çatlak arkadaşım benim ya.
    *siu: çok teşekkürler canım.
    *hesionka: teşekkür ederim canım. Aslında bence de kolyenin değerini bir tek ben biliyorum sanırım :)
    *suzy: bu tabii biraz daha klasik bir kullanım oldu, biraz daha spor da kullanabiliirm. Beğendiğine çok sevindim, teşekkür ederim.
    *nur: Canım, çok teşekkür ederim. Bundan sonra ekleyeyim önerdiğin gibi :)) Fotoğraf çektiğim park çok sakin, rahatça çekebiliyorum diye oraya gidiyorum ama demek ki nereye gidiyorsam orda çekmem lazımmış ama yapamam yani :))

    YanıtlaSil
  29. begendim.aslında kalıbı çizdiğinde farklı bi tarz cıkıyor.ozaman kalıbı yayınladığında sevmemiştim ama yanılmışım çok güzel olmuş sanırım daha bi dar ön kısmı ama muhtesem görünüyor eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  30. cok hos ,hos alimli, hatta seksi olmussun Lacin...
    ben beyendim:))

    valla kiskaniliyosun tarafimdan!

    YanıtlaSil
  31. Ellerine sağlık çok güzel elbise, ondan daha önemlisi kombin yapma zevkin...boyu biraz kısa olsa da olur ;)

    YanıtlaSil
  32. Cok hossun yine;)
    Sagdaki resimde tam Rihanna gibi bir tarz olmussun bütünüyle :)

    YanıtlaSil
  33. harika olmuş Laç,n'cim çok da güzel kombinleyip taşımışsın. ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  34. bu leopar deseni her ne kadar Banu Alkan leoparı olsa da yüzünün güzelliği ve saçlarının modernliği ile seni kalitesiz göstermekten kurtarmış.Bundan önce diktiğin kürk cok daha havalıydı.Kumaşların hepsi aynı gün pazardan alındıgı icin birleştirdim ikisini. Ne giysen yakısır sen cok güzelsin zaten.. Ayakkabılar da malesef kötü duruyor..Elbiseyi pek begenmedim fakat hırka cok hoş..

    YanıtlaSil
  35. O kumaşlardan böyle güzel şeyler çıkacağını tahmin etmemiştim önce yelek şimdide bu elbise.
    Bende çizme kullanmaya başladım mevsim artık sonbahar illaki yağmur çamur olması gerekmiyor nasıl kışın babet giyenler varsa çizmede normal bence.
    Elbisenin boyu biraz kısalsa daha da güzel olabilir mi acaba?

    YanıtlaSil
  36. Çok hoş görünüyor+sun :)
    Birşey sormak istiyorum çantana zincir takılsa rahat kullanılabilir mi? O tip birşey arıyorum da, belki biraz daha boydan kısa da olabilir? Ama rahat kullanılabilir mi bilemedim, daha önce hiç kullanamdım da.

    YanıtlaSil
  37. ya ben bişiyi anlamıyorum yada anlayamıyorum. hem olumlu hemde olumsuz bir arada nasıl yazıyorsunuz. bişeyi ya beğenmişsinizdir yada beğenmemişsinizdir. çok kalitesin evet bu desen çok kötü ama saçın kurtarmış vs vs yazıp sonrada elbise çok fena ne demek. bence önemli olan kendi dikmiş giymiş. valla güzelde kombinlemiş.ellerine sağlık. ACICIK emeğe saygı. bi yerden alıpta bu nasıl dememişki. dikiş kalitesinide nasıl anladınız valla bravo. halbuki Laçin önemli bi modaevinin baş terzisi. nasıl böyle hatalar yapar değilmi ama. Edoşumdan sonra en beğendiğim takdir ettiğim blogcusun Laçincim. BEĞENMEYENE blog çokkkkk....

    YanıtlaSil
  38. Buda Edoşuma kız bi Çanakta ben sana yollıyacağım.

    YanıtlaSil
  39. *chilekciko: kalıp her kumaşta farklı duruyor tabii, teşekkürler
    *sinem: teşekkürler, beğendiğine sevindim.
    *ece: evet biraz kısaltacağım boyunu galiba.
    *kelebekgibi: teşekkür ederim, Rihanna'yı çok beğenirim zaten :)
    *c-bell: çok sağol canım
    *ikkuş: sen de bir eksi, bir artı yazmışsın be canım, eksileri bir yerde, artıları bir yerde yazsan daha okunaklı oluyor.
    *kelebek: teşekkür ederim, evet kısaltacağım elbisenin boyunu.
    *volkan-kaldera: bu çanta kullanılmaz herhalde çünkü sert ve büyük. Ama başka modeller olabilir.
    *nesroş: Ben hiçbir zaman benim dikişim süper demedim öyle olsa kıyafet sattığım dönemde terziye diktirtmezdim. Ben profesyonel değilim sadece yapılabileceğini göstermeye çalışıyorum.
    sağol canım, edoşa çanak gönderirim ben :=)

    YanıtlaSil
  40. Leoparı yalnızca aksesuar olarak kullanmayı tercih eden biri olarak elbiseni çok beğendim. Aksesuarlarla çok hoş bir şekilde bütünleşmiş. Güzel günlerde giyin.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  41. Laçin harikasın!!! Saçın çok ama çok yakışmış:) Güle güle kullan! Süper bir kombin olmuş hakikaten! Öptüm:)Maşallah:))))

    YanıtlaSil
  42. lacinciğim önce hemen yorum yazmak için sayfanı açtım,sonra benim yazacağımı daha önce kimse yazmıs mı diye bir bakayım dedim.
    gözlerime inanamadım.tamam eleştiri iyi-kötü olabilir ama kötüleri içinde tutsan daha mantıklı değil mi?
    neyse...
    deri kolye tam anlamıyla muhtesem gözüküyor!ama bize kızma çünkü sen onu kıyafetle tamamlayıp bize gösterince 100 kat daha güzel gözüküyor inan...
    ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  43. guya leoparı sadece aksesuarda sewerdim.. hanii?:) ya artık buyuyorum gercekten zevklerım degısıyor, ya da ben zaten leoparı sevıyormusum da caktırmıyormusum..:)

    çok, çok, çok güzel olmuşsun.. idolümsün..;)

    sevgiler..:)

    YanıtlaSil
  44. bayildim!
    Ben o botlari ilk önce begenmemistim ve bir kez daha yanildim cünkü bir cok parca insan üzerinde frakli duruyor, harika olmus.
    Bu sac modeli sana avrupayi bi hava verdi:D müthis müthis...
    mutlu kal:)

    YanıtlaSil
  45. *duru butik: çok teşekkür ederim, senin beğenmen çok önemli hep söylüyorum.
    *kirpikteki gözyaşı: çok teşekkürler
    *joy: yok ben her zaman eleştirilere açığım ama yapıcı olanlara.
    *rumeysa: çok teşekkür ederim, leopar sevilmez mi ya...
    *nergisce: evet haklısın, herşey üstte çok daha farklı duruyor.

    YanıtlaSil
  46. Hem çok dişi hem de çok masum olabilmişsin. Leoparı herkes güzel taşıyamaz. Kısa saç ta çok çok yakışmış.

    Ayrıca 10 yıl bu işin eğitimini aldığım ve eğitimini verdiğim halde dikiş kısmında bir falso görmedim ben. Ellerine sağlık.
    Eleştirinin yapıcı olanına hepimiz açık olmalıyız tamam da görünmeyeni görmek ve eleştirmek ilginç.

    Aksesuarlar da çok güzel tamamlamış.

    YanıtlaSil
  47. kendini ispat etmiş sanatçılar bile eleştiriye açık iken anlamsız bu kadar tepki,bence bu kadar samimiyetsiz yazmak yerine sevginizi ve yüreğinizi koyarak yazarsanız daha iyi olur...
    ben yaşça sizden çok büyük büyüğüm ve kendini ispat etmiş bir markada çalışıyorum ve gözlemlerim işim geregi profesyonelce ve bazen web sayfasında işimiz gereği geziniyoruz ve mailime düşen hamarat diva isimli bir siteden size ulaştım ve belki ilk kez sizi okuduğum için inanılmaz soguk geldi yazınız,elbise size yabancı durmuş,el emeğiniz saygım var tamam ama ben sizi rahatsız edecek birşey yazmadığımı umuyorum,
    sizden sitl drektörü isimli blogu ziyaret ettim ve sanki sevdiğim bir arkadaşım ile sohbet ediyor gibi oldum okurken,kendisi bana sitem etmiş çanak anten yorumu ile ama herkesin düşünce özgürlüğü var sonuçta,hayattan bezmiş gibi duruşunuz yerine gülümseyerek durduğunuz vakit dikiş ya da diğer ayrıntılar değil çuval bile güzel gelir göze,
    size mail attım bu yazımı ama geri döndü hep,burdan yazmak zorunda kaldım,
    her eleştiriye açık olun kimse mükemmel değildir,

    YanıtlaSil
  48. *sesiber: Leoparda benim korkum da fazla dişi durması o yüzden modeli açık tutmadım iyi ki. Çok teşekkür ederim.
    *aylin: ben eleştiriye açığım, benim de size eleştirim sadece bir artı bir eksi yönleri yazmanızdı. Okunaklı olmadığını söylemeye çalıştım sadece.
    Dikişte bir iddiam yok benim, amatörüm ayrıca eminim ki sizin kadar tecrübeli değilim. Bu yüzden tabii ki yanlışım, hatam olur.
    Yazı stilimi, pozlarımı da beğenmek durumunda değilsiniz, ama ben böyleyim. Tabii ki gülüyorum ama bu fotoğrafta gülmemişim.
    Ben içimden geldiği gibi yazıyorum, herkes aynı şekilde de yazamaz sonuçta beni tanıyanlar bilir, benim yapım bu.

    YanıtlaSil
  49. AYLİN Hn. affınıza sığınarak soruyorum hangi firmada çalışıyorsunuz? Merak ettim eğer sakıncası yok ise söyleyebilir misiniz?

    YanıtlaSil
  50. bi anda rihannaya benzettim neden bilmiyorum ama kendisini de cok begenirim belirteyim :)

    ellerinize saglık guzel gunlerde kullanın

    YanıtlaSil
  51. nesroş hanım,tabiki hem olum lu hem olumsuz yorum bir arada olur,
    saçını çok beğenirsin ama kıyafetini beğenmezsin,neden hepsini bir arada beğenmek ya da beğenmemek zorunda olduğumuzu düşünüyor sunuz,
    herkesin herşey ooo süper bu da mükemmel demesi mi yok sa gerçek fikirlerini beyan etmesi mi hoş olur,
    kreasyon öncesi sezon açılmadan olan tanıtımlar da her olumsuz eleştiri olumlu bir artı getiriyor,ve herkes kırmamak adına mükemmel dediği zaman deli oluyorum çünkü gerçek gelmiyor,burda emek verip yorum bırakıyorsam blogunuza verdiğim değerden dolayı okuyup bana ne diye geçmedim sonuçta,
    siz hoşgörülü olsanız bile bazı yorum bırakanlar saldırıya geçiyor? neden??yorum yazılan kişi kendini savunamıyor mu??
    ben yorum bırakmasaydım eminim ki yorum sayısı 20 yi geçmezdi,negatif şeylere bayılıyoruz.
    aman diyoruz hemen cvp yazalım cheen cvp veremez.
    bu elbiseyi beğendim diyenlere hadi giyin bir istiklal de gezinin desem begendim diyenlerin yüzde 90 ı giyip gezmez,yalancıyız milletçe,dürüst olamıyoruz.

    YanıtlaSil
  52. *pride: aylin hanım istemezse cevap vermek zorunde değil tabii ki
    *tatlisubaligi: rihanna'ya bayılan biri olarak çok hoşuma gitti tabii ki.
    *aylin hanım,
    bu konu fazla uzadı bence lütfen artık bana mail atın : lacheenorg@gmail.com. Bakın ben hoşgörülüyüm ama arkadaşlarım beni uzun zamandır takip ettikleri ve bir nebze de olsun tanıdıkları için böyle tepki veriyorlar.
    Bu arada lütfen sitenin başka yazılarını da okuyun o zaman yorum sayılarını görürsünüz. Ben bütün eleştirileri yayınlıyorum ama belki de yayınlamamam gerekiyor çünkü cevap verdikçe olay büyüyor.
    Lütfen kimse de artık birşey yazmasın bunu üzerine, yapılan yorumları onaylamayacağım. Konu çok başka yerlere gidiyor.

    YanıtlaSil
  53. elbise harika olmuş canım, ellerine sağlık. bu arada saçlar da yıkılıyor ;D

    YanıtlaSil
  54. leopar kendini bağıran bir desen ama ayakkabıların ve takıların biraz abbartı gibi geldi
    elbiseye bayıldım o deseniyle bile çok güzel
    zeynep

    YanıtlaSil
  55. Laçin sayende leoparı da sevdim, kendime leopar bir kumaş aldım ama dikebilir miyim onu bile bilmiyorum. Zaten dikmeye de senden heveslenerek başladım. Bunu yazasım geldi eksili artılı olan yorumları okuyunca, sen bence çok iyi bir yorumcusun. Yani kumaşları kendilerinden çıkarıp süper kombinler yaratıyorsun ve aksesuarları da cuk oturtuyorsun. Sadece bilmeni istedim. Varlığına müteşekkirim, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  56. laçin eline sağlık keyifli günlerde kullanırsın umarım...hani demişsin ya yazında belki boyunu biraz kısaltabilirim diye bence de kısaltmalısın canımcım bence çok daha super olacak..bir de herşeyde bir hayır vardır derler ya yaka kolyeye iyi ki ilgi olmamış burda yeri varmış meğer:))

    YanıtlaSil
  57. Canım yine çok şekersin:)Lachincim aklıma bişey geldi de .Ben bazen kıyafetlerimi kombine etmekte zorlanıyorum.Aslında böyle bir başlık açılsa ve üyeler alışverişlerini yayınlasa ve birbirimize yardım etsek nasıl olur sence?

    YanıtlaSil
  58. cok hos bir kombinasyon olmus , tamamiyla sana ozgu ... cok begendim ...

    YanıtlaSil
  59. leopar hastası olarak bayıldım eline sağlık :D

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.