Cuma, Ekim 16, 2009

Klasik Cuma Günü Etkinliği

Cuma günleri (başka işim yoksa) hep aynı şeyi yapıyorum; sabah kalkabildiğim kadar erken kalkıp hemen hazırlanıp cuma pazarının (Kadıköy) yolunu tutuyorum. Pazarı eşelemek herhalde en sevdiğim şeylerin arasında ilk sıralarda geliyor. Tamam çoğu zaman alerjim tutuyor yerdeki kumaşları eşelerken ama bulduklarım o sıkıntıya değiyor çoğu zaman. 
Bugünkü cuma pazarından 7-8 parça farklı desen ve kumaş türlerinde leopar topladım. Trikodan likralı tüle hatta kadifeye kadar bir sürü çeşit buldum. Ama bu haftaki bomba bir parça tilki taklidi kürk bulmam oldu, hem de çok ucuza. Gelir gelmez hepsini yıkadım, mis gibi oldular.


Cuma pazarından sonra (hava hala güzelken) Kadıköy' e geçtim biraz malzemecileri dolaşmak için. Bijuland' dan bu parçaları topladım. Özellikle şu arkası metal taşlara bayılıyorum, her yere dikebilirim :))
Bir de Kadıköy' deki eski pazarın sokağına girdim. (Boğa' nın oradaki eski Simitçi şimdiki Köfteci Ramiz' in yanındaki sokak) Bu sokaktaki bazı ayakkabıcılar ve bazı kıyafet satan dükkanlarda çok farklı şeyler oluyor. Köşedeki bir dükkandan bulduğum bu jean elbise yazlık modellerden olduğu için on liraya inmiş. Dikiş diken biri olarak genelde (elbise-bluz-etek gibi şeyler için) on liranın çok üzerindeki şeyleri almıyorum, yani dikebileceğim bir model değilse ve çok farklıysa o zaman düşünüyorum tabi. Terzi fiyatlarını da bildiğimden; bazen hazır almak, dikmek veya diktirmekten çok daha hesaplı oluyor.

Neyse, bu elbiseyi aldığım dükkanda yeni sezon için çok güzel modeller vardı. Hele kaftan gibi uzun ve anvelop gelen patchwork hırkalara bayıldım. Bazılarına tülbentteki çiçekleri kesip aplike etmişler, aklımızda bulunsun. Ama fiyatları yüz lira civarıydı, eğer çok farklı birşey arıyorsanız bir bakın derim. Genel olarak bu yazımda anlattığım tarza benziyor biraz, daha salaşı diyebilirim. Bu şekilde etnik ama trendlere de uygun kıyafetler satan birkaç dükkan daha var o sokakta.

18 yorum:

  1. Selam lacheen valla içim gitti pazar gezmesini duyunca ama çalışınca olmuyor...öyle güzel anlatmışsın ki kendim gezmiş gibi hissettim.Kumaşlarını, elbiseni, minik taşlarını güzel günlerde kullan işallah ...şu leopar kumaşlarıda lacheence bidaha güzelleştir gözler bayram etsin bizde mutlulukla takdirlerimizi yollayalım ...haydins kal sağlıcakla bay bay..dip not:ayağın iyice geçmeden çok fazla yorma kendini..duble dip not: saçlarda şahane...

    YanıtlaSil
  2. *nur: ben çalışırken şansıma pazarın eski yerine çok yakındı işyeri. Öğlen yemeği geçiştirip koştura koştura kumaş almaya gidiyordum yine :))
    ayağımı maalesef zorluyorum bütün gün ve tam olarak iyileşmiyor maalesef, akıllanmayacağım ben galiba. saçımı da beğendiğine sevindim.

    YanıtlaSil
  3. Geçen cuma bende işten kaçıp :P gittim ve bolca vardı tilki kuyruklarından. Kedilerden aşırı korktuğum için dokunamadım bile kedi kuyrugu gibilerdi:))
    Güzel tasarımlar cıkar bak merakla bekliyorum

    YanıtlaSil
  4. elbise çok hoş güle güle kullan. sen böyle anlatınca pazarı oraları nasıl özlemişim ben yaaa :( her salı sabahın köründe koştura koştura salı pazarına giderdim her defasında da kaybolurdum:))

    YanıtlaSil
  5. Bencede yorma kendini ama aldıklarını da görünce iyi ki gitmişsin dedim :p

    Aksesuarlar çok güzel. El şeklinde olana ve anahtara bayıldım. Taşlarda çok güzel. Acaba çantalara falan mı dikeceksin :p

    YanıtlaSil
  6. evet bu pazar olayını ben de kıskananlardanım burayada sosyete pazarı kuruluyor ama pazar demeye bin şahit lazım. Aldıklarını güle güle kullan.

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel şeyler bulmuşsun canım. Güle güle giy, güzelce değerlendir hepsini... Ama ben kumaşları daha çok merak ettim. Çekip koysana onları da ;D

    YanıtlaSil
  8. Aksesuarlar benim için de olmazsa olmaz ,bence kıyafeti tamamlayan kesinlikle aksesuar ..özellikle kolye ve küpe seviyorum tabi ayrı takıldığında güzel :))Aldığın bijuland aksesuarlar çok güzel..Çok beğendim elbise de öyle birçok farklı tasarım çıkabilir bol kumaşlı çünkü:))ben de çalışıyorum ...bu yüzden kendi tasarımlarıma pek zamanım olmuyor ...kombin yapıyorum hazır alıp:))

    YanıtlaSil
  9. *tuku: kuyruk gibi olanlara ben de dokunamıyorum da benim aldığım kumaş olandan, daha normal gözüküyordu.
    *papatyaninguncesi: teşekkür ederim.
    *flame: değil mi ama...Taşlar tabi ki çantaya :))
    *tosbagalar: teşekkürler
    *antigone: teşekkür ederim. kumaşların hepsini yıkadığım için ıslaklar daha. Kuruyunca çekerim fotoğraflarını.

    YanıtlaSil
  10. güzel günlerde kullan tatlımzaten sen ne giysen yakışıyor maaşallah diyelim aman aman:))

    YanıtlaSil
  11. Oya Çakıroğlu16 Ekim 2009 18:19

    Bende Annemle gittim Cuma pazarına. Bende 3 parça kumaş aldım.Daha da bakasım vardı ama yağmurun azizliğine uğradık beraber :( Ama haftaya tekrar gitmeyi düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  12. Laçin takılar çok güzel de elbiseye böyle askıda bakınca cazip gelmedi ama eminim sen onu süper kombinlersin.leop kumaş foto koy özellikle de tilki kürk kumaşı fotosunu çok merak ettik doğrusu ;)

    YanıtlaSil
  13. Güle güle giy bebek yeni aksesuarlar neler olacak bakalım mucx

    YanıtlaSil
  14. oh ohhhh, şu pazarı bir görmek nasip olmadı yaf bana..:):( elbiseye bayıldım, eminim çok yakışacaktır..;)

    YanıtlaSil
  15. ne güzel şeyler almışsınız.Bazen hiç bir şey almasam dahi pazarı gezmeyi bende seviyorum

    YanıtlaSil
  16. cuma pazarı inanılmaz bir cevher kendisi birşeyler tasarlayan herkes mutlaka faydalanmalı cidden üstelik de çok keyifli dediğin gibi:) çilek sokakta o köşedi mağaza da insana değişik fikirler veriyor gerçekten ben de senin gibi dikiş diktiğim için kolay kolay para verip almıyorum birçok şeyi ama ilham almak için böyle mağazalar iyi oluyor aslında sık sık uğramak lazım onların sokağın başında bir mağazaları daha var orda dönem dönem ihraç fazlası defolu falan kotları çok komik fiyatlara sattıkları oluyor cidden komik 3TL-5TL gibi giymek için olmasa bile değişik aksesuarlar yaparken kullanmak için ideal yani haberiniz olsun:)

    YanıtlaSil
  17. *reyhan: çok teşekkür ederim.
    *oya: siz geç kalmışsınız :))
    *ece: elbiseyi giyince fotoğraflarım. kumaşların da fotolarını çektim.
    *stil direktörü: sağol canımcım
    *rumeysa: sağol
    *devince: aynen ben de gezmesini bile seviyorum
    *sakazen: mağazayı biliyorsun değil mi, çok hoş şeyler oluyor gerçekten.

    YanıtlaSil
  18. bilmez miyim:) ama sezonda sadece fikir almak için uğrarım çünkü gördün fiyatlarını..onlar ihracat yapan bir firmanın ürünleriymiş kendileri üretiyorlarmış ve istanbulda sadece 3 yerde varmış biri orası biri bakırköyde biri de burda suadiyede hülya butik var görmüşsündür belki ama hülya butikte kadıköyden daha da pahalı..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.