Perşembe, Ağustos 20, 2009

Öğrenciler İçin



Bu sabah mailime baktığımda beni umutlandıran bir maille karşılaştım. Genelde blogumda böyle şeylerden pek bahsetmiyorum ama konu çocuklar ve eğitim olunca benim için akan sular duruyor. Hele ki eğitimsizlikten kaynaklanan sorunların bizi yiyip bitirdiği bu günlerde.
Bahsedeceğim konu bir kampanya, adı da: 33 Köy, 3003 Çocuk.
Amacı ise belirlenen köylerdeki çocuklara bir yardım eli uzatabilmek, benim gibi blog yazarlarının görevi ise bir nebze de olsun bu kampanyayı biraz daha geniş kitlelere yayabilmek.
Öncelikle kampanyayı birinci ağızdan Birmilyonkalem.com adına A.Şebnem SOYSAL & Erkan BAL' dan aktarıyorum :

"Yeni bir heyecanla birlikte çıktığımız bir gönül yolculuğu daha başladı. Birmilyonkalem.com olarak sizlerin desteği ile Mersin Yeşilovacık‘ta kurduğumuz kütüphanenin ardından şimdi de Balıkesir’in – Dursunbey ilçesi ve köylerindeki “33 okul 3003 öğrenci için elele” adıyla yeni bir kampanyaya başladık. Yeni eğitim ve öğretim yılında “zorunlu doğu görevi” kapsamındaki bir batı kentimizin bir ilçesinde yaşayan 3003 fakir öğrenciye kalem-defter-silgi oluyoruz.

Sizler de kampanyamıza destek olmak isterseniz bannerimizi bloglarınıza ekleyebilirsiniz. Bunun dışında nakdi yardımlar için “T.C Ziraat Bankası – Dursunbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü – Eğitime Destek Hesabı – 52755380-5001” banka hesabına eft ya da banka havalesi yoluyla yardımlarınızı ulaştırabilirsiniz.

Kendisi kalem, defter, silgi ve boya kalemi seti göndermek isteyenlerin kargolarını ” Dursunbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü / 10800 – Balıkesir – Dursunbey” adresine göndermeleri yeterli. Tel İrtibat: 0 266 662 10 36"

Daha detaylı bilgiye uzağa giden kadın' ın yazdığı güzel yazıdan ve alıntı yaptığım bir milyon kalem' den ulaşabilirsiniz. İsteyen blog yazarı arkadaşlar bu konuya bloglarında değinebilirler, yazamayanlar ise mail listelerindeki arkadaşlarına bu yazıyı ulaştırabilir.

Herkese teşekkürler...

2 yorum:

  1. öyle güzel demişsin ki, eğitimsizliğin bizi yitirip, tükettiği bu günlerde eli kalem tutan çocukları çoğaltmalıyız. teşekkürler desteğin için...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. *evren: rica ederim, elimden gelen buydu. inşallah işe yaramıştır.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.