Cuma, Ağustos 14, 2009

Son Siparişim: Siyah Üzerine Mor ve Pembe Güllü Elbise



Biraz önce gelen maille o kadar mutlu oldum ki hemen yazmak istedim. Yukarıda gördüğünüz elbiseyi sevgili Sema'nın isteği üzerine yapmıştım. Bu elbise benim son diktiğim sipariş oldu, o yüzden benim için çok önemliydi.
Sema da büyük bir incelik yapıp elbisenin ne kadar beğenildiğini yazan bir mail ve bu fotoğrafları göndermiş.
Bu elbiseyi Sema ilk denediğinde maalesef sorun çıkmış aslında. Her ne kadar ölçüleri isteyip kıyafetleri ona göre yapsam da provasız çalışınca böyle şeyler oluyordu. Bunun o kadar çok sebebi var ki, ölçüleri ben alamıyordum, dikim aşamasında hiçbir şekilde prova imkanı yoktu. Neyse bu sorunlar olduğunda benden alışveriş yapanların bir kısmı bunu bana haber bile vermeden çözerken, bazıları ise maalesef hiçbir çözüm yolu aramadan iade ettiler. İade isteyenlere her zaman peki dedim.
İadeleri ne mi yaptım, evde kutularda duruyorlar. Kumaşı, terzisi, bütün masrafları ödenmiş şekilde.
Sema ise astar olarak kullandığım jarse kumaştan kaynaklanan sarma sorununu yakınındaki bir terziye alttan tül ekleterek gidermiş. Kendisine de yazdığım gibi orijinalliğinin bozulması hiç önemli değil yeter ki giyecek olanın içine sinsin.
Benden alışveriş yapmış olan herkese Sema aracılığıyla bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Ürün eline geçtiğinde mail atan, arayan, blogu olup blogunda bahseden herkese...
Ay ben biraz duygusallaştım galiba, daha fazla yazmayayım en iyisi...

14 yorum:

  1. Laçin'cim her zmn emek verip diktiğin ürünlerini çok beğendim biliyorsun,yorumlarımde belirttim,bazıları hele tam benim tarzımdı..(Mesela somon rengi dantelli elbise ) Ama almak kısmet olmadı..Her zamanki gibi çok güzel olmuş.
    Umarım en yakın zamanda herşey gönlüne göre olur..
    Dikişi bırakıyorum yazına pekbirşey yazamamıştım,buraya yazmak içimden geldi..
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. laçincim bu harika bir elbise olmuş, eline sağlık. sema'nın üzerinde de nefis durmuş doğrusu.

    sema ne güzel ve pratik bir çözüm uygulamış. bu şekilde de sadece kendine ait olan, kimsede eşine rastlayamacağı bu güzel giysinin de hakkını vermiş.

    eh herkes haute coutere'den anlamayabilir di mi şeker ;)

    YanıtlaSil
  3. ben japon tarzı iç elbiseyle gömlekten aldımmm bi de pembiş kalp doluu atletten ama bi türlü fırsat bulup da yazamadım
    şu jüri işleri bi bitse de , fotoları yüklemek, üstlerini süslemeki dolu dolu yazılar yazmakla ugrassam ama bitmiyor ki kariyer bitmiyoooo!!!
    laçin işkolik miyim neyim :P

    YanıtlaSil
  4. *mughetto: teşekkür ediyorum, inşallah ileride yine yaparsam olur belki.
    *hesionka: tabi, onunki tam haute couture oldu valla. Kimsede aynısı olamaz.
    *a.gizem: Canım, sen yazmasan da olur. teşekkür ettin ya sana ulaştığında o yetti de arttı bana

    YanıtlaSil
  5. Kuzu ağlatcan beni aferin işte Semra'ya dert etmemiş helal olsun kıza. Alışveriş yapan biri olarak ben tşk ederim canım, sanırım ölçülerini aldığın nadir sorun çıkartmayanlardan biri de benim değil mi?

    YanıtlaSil
  6. emek verilerek ve sevgiyle yapılan herşey güzeldir.elbise cok güzel olmuş.provasız ve üstelik sizin almadıgınz ölçüye göre kıyafet üretmek zor bir olay.insanların ufak tefek aksaklıkları abartmamaları gerekir.iyi çalışmalar ve başarılar.

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel olmuş.Güllere bayıldım.Ufak tefek aksilikler için,karşındakini yormak anlamsız.Emek işi bu çünkü.Ben dikiş dikiyorken,kendime bile diktiğimde prova çıktığında üzülüyodum.Ki yabancı birinde aksilik yaşamak çok zor.Eline sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. tanrım o güller harikaaa :)

    YanıtlaSil
  9. laçincim yazını okuduğumda ben de çok duygulandım şimdi ben senin bloğunu 1 senedir takip ediyorum ve senden bir şeyleri giymeyi çok istedim sadece maillerle telefonla bile görüşmeyerek geldi bu elbise benim elime ilk hali de çok güzeldi sadece o biraz bedenime yapışmıştı be de küçük bir oynamayla hallettim ve harika bir elbisem oldu herkes bayıldı hatta gittim terzi bile şaşırdı.
    çok teşekkür ederim emeğine sağlık bu benim ilk haute coutere elbisem :)unutmadan laçin bu elbisenin kargosunu da kendi ödeme inceliği göstermiş ki böyle bir şey konuşmamıştık onun için de teşekkür ederim
    bu arada ben buradan hesionkaya da çok teşekkür ederim hem güzel yorumu hem de onun bloğunda ona sorduğum soru ile ilgili beni o kadar aydınlatmış ve ilgilenmişti ki sanki tanımadığım biri değil çok eski bir arkadaşımdı. ona bebk istediğimden de abhsetmiştim ben şimdi hamileyim ve Allahım inş. ona da nasip eder süper bir bloğu var hergün okuyrum ama hem iş yoğunluğumuzdan hem tatilden yorum yazamıyordum.
    sema

    YanıtlaSil
  10. *stil direktörü: yok canım sen en sorunlususun :)) ama seninkileri çözüyorum hemen..
    *bengü: teşekkür ederim
    *ebruli: dikiş dikenler sanırım daha iyi anlıyor, teşekkür ederim.
    *Irazca: yaparken ben de çok beğenmiştim.
    *sema: canım senin o maili göndermen bile yeterdi, ben teşekkür ederim herşey için.

    YanıtlaSil
  11. nasıl ya neden be anacım battal boy dikiyorsun ben xxsmallum yane :O

    YanıtlaSil
  12. laçin son siparişim deyince bende kötü oldum .hem o kadar ünlenmişken tv lere falan cıkmışken bırakma bence ..sen ölçü tablosunu ve nasıl ölçü alınır diye sitene yüklesen sana sipariş verecek olanlarda öyle ölçü alsa ..sen taleb oldukce kendini yormadan diksen .bizde bundan nasiplensek :)

    YanıtlaSil
  13. Lacincim, senden smokin elbiseyi almistim ve uzerime de süper olmustu, seninle de paylasmistim zaten biliyorsun. bence insanlar bazen cok hosgörüsüz olabiliyorlar. eger internetten birseyler satin aliyorlarsa hic prova olmadan, kendi verdikleri ölcülere göre vs. üzerlerine tam uymamasini da göze almak zorundalar.ya da semanin yaptigi gibi isi dramatize edip büyütmeden cözümünü bulmalilar.

    YanıtlaSil
  14. Provasız dikilince illaki bir takım sorunlar çıkabilir. Bu sorunun seninle bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum ben ama. Benim aldığım sarı-gri elbise de bana biraz bol oldu. Ama alırken bol olabileceğini tahmin etmiştim. Arkasına iki tane pens attım. Harika oldu. Yakında ben de internetten satışa başlayacağım bakalım benim akıbetim nasıl olacak:)
    sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.