Perşembe, Ağustos 20, 2009

Saç Boyası3 : Koleston 6.74 Terrakota


En son saçımı Garnier Altın Kumral ile boyadığımı yazmıştım. Ama her organik içerikli boya gibi içinde bazı maddeler olmadığı için kapandığını sandığım beyazlar üç gün sonra bana göz kırptılar. Sanırım bir önceki boyam (Loreal Amonyaksız Çikolata Kahve) de boyamamıştı.
Demek ki beyazlarını kapatmak isteyenlere göre değil maalesef bu boyalar.
Geçen gün de gidip Koleston Terrakota aldım ve onunla boyadım. Şu an beyazlarım tamamen kapanmış durumda inşallah birkaç gün sonra boya akıp ortaya çıkmazlar.
Bu arada evde saç boyamayla ilgili bütün kadın forumlarındaki konuları okudum. Herkese iyi gelen saç boyası farklı anladığım kadarıyla. Yani evde boyayacaksanız birkaç ay deneyip kendinizin karar vermesi gerekiyor.
Renk konusunda ise genel olarak boya boyayı açmıyor. Benim kendi rengim 4 tonlarında diye düşünüyorum. Röfleden ilk döndüğümde Koleston' un Mocha rengine sadece röfleli kısımları boyatmıştım. O da herhalde 5 tonu falandı. Sonra Loreal' in 5.35' ine, Garnier' in 6.35' ine ve son olarak da Koleston' un 6.74' üne boyamış oldum. Yani aslında saçımı bir ton açabildim.
Yine de bu rakamlar her markada aynı rengi ifade etmiyor ama genel olarak 1 en koyu, 10 en açık renk demek.

14 yorum:

  1. NASIL GÜSEL ÇIKMIŞSIN ANLATAMAM..YİNE Bİ MAŞALLAHH BENDEN SANA.....BENCE BU RESİMDE GÖZ DETaYLARINIDA YAZMALIYDIN ...SEN SAÇINLA İLGİL BİLGİ VERMİŞSİN AMA BENİM DİKKATİMİ DİREK GÖZ MAKYAJIN ÇEKTİ...HADİ BİRAZ ANLAT BİZE:)ÇOK YAKIŞMIŞ MAVİ RENK....

    YanıtlaSil
  2. *sevecen: ay çok sağol. Göz makyajım aslında bu yazımda yaptığımın aynısı oradan bakabilirsin.

    YanıtlaSil
  3. Saçının rengi çok güzel geçen boyaya göre baya bir açılmış. Saç için moda renklerden biri. Güle güle kullan laçincim.

    YanıtlaSil
  4. saç rengin çok hoş olmuş fakat bence sana ilk boyattığın koyu ton çok yakışmıştı koyu saç pek sevmememe rağmen sende çok hoş durmuştu..

    YanıtlaSil
  5. ya bende saçımı boyamaya çcok özeniyorum.. lakin cesaret edemiyorum vede bana ne renk gider bilmiyorum.. çevremde hernekadar senin saçının rengi güzel. gerekyok boyama deselerde niye bilmem özeniyorum:( sanki daha bakımlı olacağımı hissedermiş gibi hmm bilemiyorum.. bu konu da bananasıl yardımcı olabilirsin? eğer karar verirsem bana önereceğin bir renk olabilirmi resmimi atsam mailinden:)??

    YanıtlaSil
  6. Garnıer'ı bundan sonra bende kullanmıcam dayanıksız ve kullanımı da zor tüp içersinde karıştırmak gibi bir pratiklik yok.
    Bende seninle aynı zamanlarda boyadım saçlarımı önce çikolata kahve, 10 gün kadar önce kızıl bakır gibi bir renge boyadım tam renk ismi aklıma gelmiyor ama neyse sonuçta tutmadım garnier'ı.
    Şimdi başka renklere yelken açmalı bu renkte hoş olmuş bende nasıl duracak bir denemeli...
    Ya ne olacak biz bu kadınların saç sevdası :)

    YanıtlaSil
  7. laçincim ne yapsan yakışıyor :) bende en son koleston ışıltılı kahveye boyamıştım,satan çocuk terakotayı çok övdü ama açık olursa diye güvenemedim.günışığında çekilmiş fotoğraflarında çok açık sayılmaz değil mi :)bir dahakine boyayabilirim bu renge,güzel günlerde kullan canım

    YanıtlaSil
  8. canım sen zayıflamısın :( ben seni ilk braun yarısmasında tanıdım turkmax da ki derya baykalda ki videolarını izlemiştim nasılda farklıydın şimdiye göre daha cok zayıflama:)ama daha bir çıtırlaşıyorsun kısa saç ve bu renk tonuyla deli gibi kahve tutkunuyum ama tepemde çıkan beyazlarımı artırmamak için boyayla nüfuz ettirmeye korkuyorum senin denemelerine göre bir renk seçeceğim ben de ileride:)

    YanıtlaSil
  9. Birde boynunda gözüken incili taşlı objeyi anlayamadım çok hoş gözüküyor meraklandım

    YanıtlaSil
  10. *hayat: aslında tam bakır çok daha moda ama o çok açık benim doğal saçıma göre.
    *moda-yemek tarifleri: koyulaştırmak çok kolay saçı :)) kışın daha koyu kullanabilirim.
    *bitter: bence saç boyanınca daha bakımlı olacak diye birşey yok, doğal saç her zaman daha güzeldir, beyazın yoksa da bence boyama.
    *keyifli hobiler: ben de tutmadım maalesef, oysa en ucuzu oydu :))
    *style-tuğçe: teşekkür ederim ama genelde mimlere çok vakit ayıramıyorum, yine de bakacağım.
    *lafebesi: biraz açık gün ışığında. koyu bakır diyebilirim ama içeride baya koyu.
    *esraca: turkmax'ta hülya aydın' ın programından bahsediyorsun herhalde. Aslında kilomda hiç değişiklik yok, en fazla bir kilo vermişimdir. bazen fotoğraflarda öyle çıkabiliyor.

    YanıtlaSil
  11. Laçin kesinlikle süper olmuş bu renk...Güle güle kullan..

    YanıtlaSil
  12. elbise ile harika görünüyorsun canım, ben senin sarı saçlarını daha çok seviyordummmm...

    ilknur

    YanıtlaSil
  13. *prettypinky: teşekkür ederim, beğendiğine sevindim.
    *ilknur: ben son zamanlarımda hiç sevmiyordum sarı rengimi :((

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.