Perşembe, Şubat 19, 2009

orkidem çiçek açtı!

Laleyle ilgili yazıdan sonra bugünün güzelliğinde sıra : Orkidem çiçek açtı!

Yaklaşık iki haftadır çiçeklerimin kraliçesi orkidemde kıpırdanmalar vardı. Ben de elimde makine her değişikliği fotoğraflamaya çalıştım.

Önce dallardan minik minik tomurcuklar oluştu. Sonra o tomurcuklar büyüdü, bir tanesi ise diğerlerinden çok daha fazla büyüdü. Ve bugün itibariyle kraliçe orkidem tam olarak bir adet çiçeğiyle bana göz kırptı.

Resmin büyük hali için üzerine tıklayın.



Eğer orkideniz varsa veya almayı düşünüyorsanız birkaç öneri verebilirim (benim duyduğum ve uyguladığım maddeler bunlar) :

1. Orkidenizi çok sulamayın, özel toprağının durumuna göre su verin.

2. Bu ne kadar doğru bilmiyorum ama bende işe yaradı : Şeffaf saksı kullanın. Zaten orkide şeffaf plastik bir kabın içindedir, o kabı opak bir saksıya oturtmayın. Onun yerine altına çakıl taşları koyduğunuz plastik bir kabın içine koyun. Bunun iki tane sebebi var, biri orkidenin köklerinin ışık alması, ikincisi ise köklerin bulunduğu saksının daha yüksekte olarak suyun içinde kalmaması.

3. Çiçekler açıp döküldükten sonra da dallardan budayın. Yeni dallar için beslenmesine izin vermiş olursunuz.
[ad#yatay-yazilar-arasi]

1 yorum:

  1. Yes if the truth be known, in some moments I can phrase that I approve of with you, but you may be considering other options.
    to the article there is even now a without question as you did in the go over like a lead balloon a fall in love with publication of this demand www.google.com/ie?as_q=gamejackal pro 3.0.0.8 ?
    I noticed the axiom you suffer with not used. Or you partake of the pitch-dark methods of inspiriting of the resource. I take a week and do necheg
    Your Ferrdenants :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.