Cuma, Şubat 13, 2009

Sebzeli Noodle

Oldum olası makarna türevi herşeye bayılırım. Benim için başlı başına bir öğündür.

Noodle (Çin Eriştesi) ise normal makarnadan tad olarak daha farklı, bana göre daha da lezzetli. Kendime öğlen, eşimle beraber ise akşam yemeği olarak haftada bir-iki kere yapıyorum. Bu seferki ise en basit haliyle, sadece birkaç sebzeden oluşan ve tamamen kendi keyfim için yaptığım öğle yemeğimdi :))

Malzemeler :

- Noodle (Pakette 6 parça halinde oluyor, bir kişi için 1-1,5 parça yeterli)

- 1 adet kırmızı biber

- 1 diş sarımsak

- 1 diş taze soğan

- 1 avuç soya filizi

- Tuz

- Soya Sosu

- Acı Sos (opsiyonel)



Öncelikle suyu kaynatıp (biraz tuz attıktan sonra)  içine noodle' ımızı atıyoruz. Sebzelerimizi pişirmek için küçük bir tencereye (veya tavaya) bir kaşık kadar zeytinyağı koyup küçük küçük doğradığımız kırmızı biberi, taze soğanı ve sarımsağı atıyoruz. 5 dakika kadar pişiriyoruz. Biberler yumuşayınca içine soya filizini, bir çay kaşığı kadar acı sos ve bir çorba kaşığı kadar soya sosunu ekliyoruz. { Soya sosu yeterince tuzlu olduğu için bir daha tuz eklemenize gerek kalmıyor.} Bu aşamada ben soya filizini çok diri sevmediğim için birkaç dakika daha pişirmeye devam ediyorum.

Noodle'ımızı kontrol edip istediğimiz kıvama gelip gelmediğine bakıyoruz. Noodle'ı da yumuşak sevdiğim için pişmesi 8-9 dakikayı buluyor. Sonra noodle' ı süzüp pişirdiğimiz sebzelere ekleyip kısık ateşte biraz döndürüyoruz. Yemeğimiz hazır.



Not : - Ölçüler bir kişi içindir. Yapacağınız kişi sayısına göre arttırabilirsiniz.

          - İki kişi ve daha fazla kişi için yapacaksanız bir adet kuru soğanı başta kavurup üzerine sırasıyla sebzeleri eklemenizi öneririm. Bir kişiye soğan çok fazla olduğu için ben koymadım.

         - Zevkinize göre bu sebzelere ek olarak et, tavuk veya ton balığı ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.