Salı, Şubat 24, 2009

Beyaz Dantel Etek

...zürefanın düşkünü, beyaz giyer kış günü...

Barış Manço

Evde beyaz likralı tül üzerine dantel şeritlerden oluşan bir kumaşım vardı. Bluz yapmak için almıştım ama eteğe kısmet oldu :))

Öncelikle bir kat pamuk saten beyaz bir kumaştan, bir kat da beyaz şifondan bel ölçüsünü alıp A kesimli bir etek kestim. Sonra etek robasını şifondan yapıp altına bu dantel parçayı büzerek yerleştirdim.Bu üç eteği belden birbirine dikip birleştirdim. Bu arada arka ortaya fermuar koydum.

 Ön ortayı biraz genişletmek için iki tarafa kumaştan artan dantel şeritleri dikey olarak yerleştirdim. Şükufe'nin üzerinde ön ortayı anvelop havasında kapanan bir şekilde birleştirdim. Danteli enine kullandığım için etek uçları zaten dikişli olarak bitti.

Resmin üzerine tıklayarak büyütebilirsiniz.



Botlar : Ox's
Siyah Hırka : Mudo
Saçaklı süet-kadife şal : Hediye

Bu da "Dağdan bir kız geliyor döne döne" pozu :))


1 yorum:

  1. evvet kemerler ve hesap olayını biliyorumda özellikle sinan' ın eğilmeye başlayan yapıtının japonyadan gelen heyetin 19 noktada destek olayı ve her kazdıkları yerde zaten Sinan' o destekleri vermiş olması:) hımmm aslında yaptığı eserlerin kendimce maket uygulaması ve bitmiş halini kağıda dökebilirm. bu bana bi yarışma için gerekli ona hazırlanyorumda...afişe etmek istiyorum bunu nasıl aktaracağım konusunda doneleri ve tasarımı kafamda oturtamadım açıkcası :S

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.