Cumartesi, Ağustos 30, 2008

Geishalı Kutu


Birkaç gün demiştim ama baya uzun bir ara oldu. Yazın son iznini de böylece bitirmiş olduk. Dün gelir gelmez uzun zamandır istediğim kutu boya-dekupajını yaptım.
Bu çekmeceli kutu IKEA’dan. 3 küçük, 2 de büyük çekmecesi olan bir kutu. Rengi ham ahşap rengiydi, zaten boyanabilir olduğu için almıştım.
Öncelikle malzemeler :

- Cadence kirli beyaz akrilik boya
- Cadence çok amaçlı yapıştırıcı
- Cadence saten akrilik cila
(Hepsini Bauhaus’tan almıştım. )
-ilk olarak zımpara yapmakla başlıyoruz. Eğer satıhınız çok düzgünse buna gerek yok. Ama genelde o kadar düzgün olmuyor.
-İstediğimiz renk akrilik boyayla boyuyoruz. Eğer dekupaj yapacaksanız kullanacağınız resimlere göre boyayı seçmelisiniz. Genelde açık renkler daha güzel gözüküyor. Benim rengim kirli beyazdı. Akrilik boyayı katlar arasında birer saat bekleyerek iki-üç kat uyguluyoruz.

-Sıra geldi dekupaj işlemine. Ben Semih Yener’den (Enhar’a teşekkür :) ) ) aldığım Geishalı kağıtları kullandım. Resimleri kenarlarından çok az taşırarak kesiyoruz. Makasla yapılabileceği gibi elle yırtarak da yapabilirsiniz. Bu parçaları yapıştırıcıyla boyamış olduğumuz yüzeylere yapıştırıyoruz. Hava kabarcığı kalmamasına dikkat ediyoruz.
-Yapıştırıcının kurumasını bekledikten sonra üzerini verniklememiz gerekiyor. Bunun için saten akrilik cila kullandım ama başka bir çeşit vernik de kullanabilirsiniz. Kağıtların kalkmaması için cilayı iki-üç kat uyguluyoruz.
İşte sonuç :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.