Pazartesi, Ağustos 04, 2008

Çizgili elbise ve Jarse dikimi











Bu elbiseye aslında geçen hafta başlamıştım. Baya da ilerlemiştim ama etek kısmına astar koymam gerektiğini farkettim.Kumaş likralı olduğu için saten astar kullanmak istemedim. Cuma günü de krem rengi jarse bulunca bugün elbiseyi bitirebildim. Gayet ciddi bir elbise oldu, iş kıyafeti yani.
Kalıp Haziran ‘95 Burda’ sından. Sadece dört parçadan oluşuyor, ön ve arkada ikişer tane pensle oturuyor. Roba kısmını kendi kumaşıyla döndürdüm, oldukça temiz bitti. Kumaşın üzerinden hiç makine çekmedim. Baskıları elimde yaptım.
Kalıpta arka ortaya fermuar konulmuştu, ben sadece bir düğme ve kurdeleden yaptığım biritle kapanmasını sağladım. Kumaş likralı olduğu için giyip çıkarırken hiç problem yaratmadı.












Çok sorulan bir soru olan “penye, jarse kumaşların dikimi” ne yeri gelmişken deyineyim. Jarsede çok olmasa da penyede yaşayabileceğiniz en büyük problem biçkidedir. Kumaş düzgün durmaz yamulur. Bunun için keseceğiniz yerin kaygan olmamasına dikkat edin. Yerde kesiyorsanız parke yerine halıyı tercih edin, masada kesiyorsanız altına mutlaka battaniye gibi tutacak birşey serin.
İkinci problem dikişte yaşanabilir. Bunun çözümü de doğru iğne ve kaliteli iplik kullanmaktır. Singer kullanıyorsanız dikiş makinesi satan mağazalarda genelde iğneler de satılıyor. Özel jarse iğnesinden alabilirsiniz. (bu paket 2 ytl)

1 yorum:

  1. Merhaba,
    Dikiş iğnelerine bakarken buldum bu postu,öncelikle tebrıkler son kımonolar ve tum dıktıklerınız cok guzell.
    Çok dikiş deneyımı olmayan biri için Singer tradition 2273 makinası hakkında ne dusunursunuz?
    Özellikleri şu şekilde ;

    5 mm genişliğinde zigzag yapabilme, Tek adımda otomatik ilik açabilme, Otomatik iplik takma, İşaretli iplik geçirme yolları, Geri dikiş, Tek hareketle iğne hareketini durdurup masura sarabilme, İplik kesici, Kolay değiştirilebilen ve farklı amaçlara uygun baskı ayakları, Fermuar dikme, Çift iğne kullanımı ile yan yana paralel dikiş dikebilme, Opsiyonel iğne kullanımı ile kot (2026 kot iğnesi) penye – triko (2045 penye – jarse iğnesi) dikebilme, Elektronik pedal, 23 değişik dikiş ve dekoratif desen, Ayarlanabilir zigzag genişliği, Esnek dikiş, Çevrilebilir desen seçici ile desen seçme, Yatay makara pimi, Serbest kol dikişi, Dahili aksesuar bölümü, Sürfile yapabilme, Düğme dikme, Opsiyonel ayaklarla kenar kıvırma, kordonlama, gizli fermuar dikebilme, nervür büzgü dikişi yapabilme, Kasnak nakışı uygunluğu ile çin iğnesi, beyaz iş gibi çeşitli nakış tekniklerini uygulayabilme, Taşıma kolaylığı, Seri ve sessiz çalışma

    Bu makina basit kırlent,çanta kot kumastan seyler dıkmem ıcın yeterlı gelırmı sızce?
    Çok tesekkurler

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.