Salı, Ağustos 19, 2008

Son Yazlık Elbise


Bu yaz sezonunun son yazlık elbisesini diktim. Aslında kumaş biraz maceralı oldu çünkü önceki hafta pazarda bu kumaşı görüp almıştım (ende bir ucu kırmızı puanlıydı) ama patronu çıkarıp biçecekken kumaşın yetmeyeceğini farkettim. Etek ucundaki volan 37×370 cm gibi birşey tutuyor toplamda.
Geçen hafta da aynı kumaştan bir tane daha bulunca kaçırmadım. Yıkaması da baya uğraştırdı aslında. O kırmızı puanların hepsi kıpkırmızı boya verdi. Yarım saat kadar elde uğraştıktan sonra baktım artık renk vermesi tamamlandı, durulayıp astım.
Kalıp Haziran 2000 Burda’ sından. Aslında çok basit ama zaman alıyor. Ön ve arka için iki parça var, her birinde sağ ve solda 4er olmak üzere toplam 8 pli var. Zaten elbisenin bütün hareketi bu. Bir de bele oturmasını sağlamak için ön ve arkada ortalara bağcık için tünel konulmuş. Bu tünelin içinden geçen bağcıkları yanlarda bağlayarak üzerinize oturtuyorsunuz. Bittikten sonra ön parça iyi dursa da arka sırt kısmı çok bol durduğu için bu bölüme lastikle büzme yaptım. 15 sıra kadar lastik geçirdim. Daha iyi oturdu.

Kolye : Topshop
Terlik : Twiggy

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.