Çarşamba, Ağustos 06, 2008

Pantolondan Şorta Dönüşüm


Yeni şeyler dikmeyi sevsem de elimdekileri başka şeylere dönüştürmekten de hoşlanıyorum.
İlk yaptığım jean pantolonumu şorta dönüştürmek. Hatırlarsanız bir tanesini de etek yapmıştım, bu da başka bir alternatif.
1. İlk olarak bir jean pantolona ihtiyacımız var tabi ki. Dizi yırtılmış veya çok eskimiş olması çok daha iyi.  (Özellikle bol kesim olanlar daha iyi sonuç verecektir.)
2. Jean pantolonumuzu yatırıp şortun olmasını istediğimiz boyda kesiyoruz.
3. Bir de paçalarını 3-4 parmak genişliğinde kesiyoruz.
4. Bu paçaları şortumuzun paçası olacak şekilde dikiyoruz. Renginden memnunsanız burada bitirebilirsiniz, şortunuz hazır.
Eğer rengini açmak- taşlamak istiyorsanız bir sonraki adıma geçin.
5. Bundan sonraki işlemçamaşır suyuyla taşlama,aslında ağartma. Öncelikle şortu tamamiyle ıslatın.(eğer ıslatmazsanız çamaşır suyu döktüğünüzde damla damla açılmalar olacaktır.) Üzerine çamaşır suyu dökün ve tel fırça/ponza taşı/zımpara yardımıyla taşlayın. Mutlaka eldiven kullanın, tecrübeyle sabittir elleriniz mahfolur. Jean kumaşının cinsine göre taşlama süresi değişebilir. Bazıları çok çabuk açılırken bazıları daha uzun sürebilir. Taşlarken paça bölgesinde renk uyumsuzluğunu digermek için uğraşın. Eklediğiniz parça büyük olasılıkla daha koyu olacaktır.
Birazcık da olsa renk değişimini gördüğünüz anda bırakın ve 5-10 dak. bekletin. Sonra bol su ve deterjanla yıkayın. Daha da eskitmek için çamaşır makinesinin en yüksek sıkma ayarına döndürebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.