Cuma, Ağustos 15, 2008

Sırtı Açık Bluz Yapımı


Bu yazıyı da şubat ayında yazmışım, ekliyorum.
Bir İspanyolca sitede (www.patronesmoda.com) degaje yakalı sırtı açık bluzun yapılışını buldum ve baya uğraşıp Türkçe’ ye çevirdim. Bluz uzatılarak elbise de yapılabilir. Yalnız jarse kumaşlar bu model için daha uygun olacaktır. Yağlı kağıdınız, kaleminiz ve cetveliniz hazırsa patronu çizmeye başlıyoruz.
Ön parça:
A-B-C-D dikdörtgenini 19 cm genişlikte, 56 cm yükseklikte olacak şekilde çizin. A-B çizgisinin 26 cm altından E-F çizgisini geçirin. F noktasından sağa doğru 1 cm çıkıp G noktasını bulun. D noktasından sağa doğru 1 cm çıkıp H noktasını bulun. F noktasından 17 cm aşağı inip I noktasını (bel hizası) bulun. B den 15 cm sağa kayıp J noktasını bulun. J den 5 cm aşağı inip K noktasını bulun. (boyun kenarı)
F den 5cm yukarı çıkıp L noktasını bulun. L ve K’ yi, L ve G’ yi, I ve H’ yi düz çizgilerle birleştirin.
Arka Parça :
A-B-C-D dikdörtgenini 15 cm genişlikte 30 cm yükseklikte olacak şekilde çizin. B den 17 cm aşağı inip E noktasını (bel hizası) bulun. B den ve D den sola doğru 1 cm çıkıp G ve F noktalarını bulun. A dan 1 cm aşağı inip H noktasını bulun.
Şekil 2′deki gibi noktaları eğri çizgilerle birleştirin. Oluşacak kalıpta dikiş payları dahil olmayacaktır. Dikiş paylarını dahil ederek iki parçayı da kumaş katına yerleştirip kesin. Ön parçada boyun dikişini kapatın veya daha sonra iki parçayı resim2 ve resim3 de görüldüğü gibi bir düğme veya çengelle kapatabilirsiniz. Ön ve arka parçayı birbirine ekleyip bütün kenarları bastırın/makine çekin. ( Arka sırt kısmına lastik koyabilirsiniz (resim3) böylece modelin daha iyi oturmasını sağlarsınız. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.