Çarşamba, Ağustos 13, 2008

Ayakkabı Dolabı Düzenleme

Evdeki portmantomuz küçük olduğu için bir odadaki duvarı komple dolap yaptırmıştım. (Soldan itibaren kapakların içindekiler : 1.eşimin paltoları, 2. benim ve eşimin palto-montlar, 3. çekmeceli alçak bölümde havlular, 4. ayakkabılar, 5. elektrik süpürgesi, Vileda kovası, üst rafta ütü)
Bugün uzun zamandır istediğim ayakkabılık düzenlemesini yaptım. Kıyafete çok para harcamayıp ayakkabıya yatırım yaptığım için adetleri oldukça fazla. Ama bazıları gerçekten beş-altı senelik, az giyince çok yıpranmıyorlar.


Dolabı yaptırırken yetmeme sorunuyla karşılaşacağımı biliyordum ama işin açıkçası o zamanda pek ilgilenemedim. Sonraya bıraktım. İşte o sonra artık gelince, rafların arasına derinliğin yarısı kadar raflar kestirmeyi düşündüm. Ölçüsünü aldım : genişlik 94 cm, derinliği de 28 cm aldım. Bauhaus' a gidip 18 mm lik dört tane beyaz kaplama ahşap kestirdim. Yalnız kestirirken 94 olan kısmı 93,9 olarak kestirdim. Çıkarken 16 tane de raf pimi aldım.

Evde önce rafların olmasını istediğim yüksekliği işaretledim : 14 cm. (1) Bu hizadan bir çizgi çektim ve pimleri çakacağım yerleri işaretledim : dipten itibaren 7 cm ve 25 cm. İşaretlediğim yerlere raf pimlerini çaktım. (2) Rafları da pimlerin üstüne yerleştirdim.
Görünenlerin altındakiler eşimin rafları, onunkilerde ek rafa gerek yok şimdilik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.