Perşembe, Eylül 04, 2008

Suni Deri Portföy Çanta



Hani bu yazımda çatal-bıçak sandığını dikiş kutusuna çevirmiştim ya, bu sefer de diğer çatal-bıçak takımımın Bond tarzı çantasını bozup kendime portföy çanta yaptım. İlk başta içi ahşap olan çantanın üst ve alt kısmındaki suni yılan derilerini kenarlardan maket bıçağıyla keserek çıkardım. Sonra :

1. Suni deriden kullanacağım parçaları kestim. ( Uzunlamasına olan iki parça yan ve alt için, küçük olan ön büyük olan ise arkadan öne dönüp kapağı oluşturan parça)

2. Bu parçaları yerlerine diktim. Öncelikle yan iki parçayı bitiş yerlerinden birbirine diktim. (Alt ortayı oluşturmak için) Sonra elde ettiğim parçayı ilk önce ön parçaya sonra da arkadan öne dönüp kapak olacak parçaya birleştirdim.

3. Astarsız olarak çantanın kaba şekli ortaya çıkmış oldu.

4. Astar için yan parçaları kullanmadım. Sadece ön ve arka olarak iki parça kullandım.
5. Arka parçaya bir iç cep ilave ettim.

6. Kapağın iç tarafı için suni deriden bir parça daha kestim. Bu parçaya astarı ekledim.

7. Kapağın iç tarafını kapağın dış kısmını oluşturan parçaya yüzü yüz gelecek şekilde dikip düzüne çevirdim. (Köşeleri diyagonal şekilde diktiğim için köşeli dönüşler elde ettim.

Bundan sonra kapağın iç tarafına ve ön parçaya mıknatıslı çıtçıt taktım. Ve son olarak astarın ön yüzün üst tarafıyla birleştiği yeri kıvırıp diktim.


 


 


 


 


 































not : Suni deri oldukça kalın olduğu için elimdeki en sağlam iğneyi kullandım. (110/18) Buna rağmen iki adet iğne kırmayla bitirebildim ancak. Dikişi o kadar kolay olmadı yani, bazı yerlerde pedal yerine elimle çevirerek yürüttüm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.