Cuma, Nisan 29, 2011

Strawberry Son Elveda : YSL ve Scott Barnes

Başlık pazarlardaki sebze-meyve tezgahlarındaki yazılara benzedi.


Kış sonunda Mandalina Son Elveda veya yaz sonunda Bamya Son Elveda yazılır ya hani...



Biliyorsunuz artık yurtdışından kozmetik alışverişi yapamayacağız tamamen yasaklandı. Strawberry' nin %75 indirimleri falan bizi ilgilendiremeyecek bundan sonra. Diğer alışverişlere ise kısıtlama getirildi. Demek oluyor ki zaten üzerine dünya kadar kar konulup satılan kozmetik ürünleri bundan böyle daha da zamlanacak, nasılsa yurtdışından getirtemeyecağiz. Yine mantığı doğru düzgün açıklanamayan bir yasakla daha karşı karşıya kaldık.


Neyse, bu olayın tam patlak verdiği gün benim strawberry' den verdiğim son siparişim gelmişti. İndirimli ürünlerden almıştım:


-YSL Teint Majeur fondöten (4 numara)


30 ml olarak kavanozda bir ürün, yanında minik fırçası da geliyor. Sürümü kolay, kapatıcılığı orta ama benim kupkuru cildime uygulayabilmem için baya bir nemlendiricinin ardından kullanmam gerekiyor. Ama genel olarak güzel. Fiyatı 37 liraydı.



-Scott Barnes allık paleti (brandywine)


İçinde üç farklı renk allık olan bir palet. Özellikle bronz tonda olan çok güzel duruyor. Bunun da fiyatı 19.90 liraydı.





Bu arada cildimdeki rosacea ilaç kullanmadığım için devam ediyor. Inlight ürünleri bana gönderilirken de söylendiği gibi ancak antibiyotik tedavisiyle iyileşmiş ciltte tekrar antibiyotikli kremler kullanılmamasını sağlıyor. Ama benim cildim zaten ilaç kullanmadığım için azdığından bu ara o ürünler de iyi bir nemlendirici olmaktan öteye geçemiyor. Makyaj ürünlerini de artık çok kullanmadığım için (ancak haftasonunda) cildime nefes de aldırıyorum ama bir işe yaramıyor.



Geçen gün araştırırken rosacea tedavisinde kullanılan maddeleri buldum. Kendimi kobay olarak kullanıp bitkisel yöntemlerle geçirmeye çalışacağım.


-Elma sirkesi : Bazı kaynaklarda içilmesi tavsiye edilmiş ama ben sulandırıp tonik olarak kullanmaya başladım.


-Yeşil çay ve papatya özü : Bu maddeleri içeren kremlerin ciltteki yanmayı durdurduğu ve kabarıklıkları azalttığı yazılmış. Böyle bir krem yapma niyetindeyim.


-Azelaik asit : Bu madde araştırmalara göre yukarıdakilerden daha az oranda iyileştiriyor ama doktorların verdiği antibiyotik kremlerde olan bir madde.


-Çemen otu, kuşburnu çayları : Bu çayların da içildiğinde içten cildi kuvvetlendirdiği yazılmış. Çemen otunun ayrıca süt arttırıcı özelliği de var.



Dediğim gibi kendime bu bitkisel formülleri uygulamaya başladım. Ama daha çok yeni, eğer iyi bir sonuç alırsam mutlaka paylaşacağım.

15 yorum:

  1. Canim merhaba gulsuyunu tonik gibi kullanmanin da ise yaradigini duydum. bilgin olsun bir arastir istersen.

    YanıtlaSil
  2. özlem yılmaz29 Nisan 2011 14:37

    laçincim selam ilk kez yurtdışı internet üzerinden alışveriş yaptım ama yasak geldi :S ben alışverişimi 20 nisanda yaptım yasaktan öncemi sonramı bilmiyorum ürünüm gelecekmi onuda bilmiyorum bir bilgin varmı acaba? bu arada ne giydim postu istiyoruz senden bol bol tabi nil bebeğin izin verdiği ölçüde :))

    YanıtlaSil
  3. Elma sirkesini çok dikkatli kullanmanı öneririm. Yüzümün tamamen sivilce kaplı olduğu bir dönemde elma sirkesinin işe yaradığını duymuş, hemen sürmüştüm. Yaklaşık 3 saat falan yüzüm kıpkırmızı kaldı ve aşırı derecede yandı. Eğer henüz kullanmadıysan, yüzünün küçük bir bölümünde deneyip kullanmanı tavsiye ederim. Çok geçmiş olsun...

    YanıtlaSil
  4. ben normal akne tedavisi gördüm ama sorunum akneden kaynaklı olduğu düşünmüyorum artık doktorum öyle desede. kullandığım antibiyotikler ilaçlar bünyeme zarar vermeye başladı için tedaviyi bırakma kararı aldım ve doğru tedavi gördüğümüde inanmıyorum. zaten sürekli sorunumda yok yüzümde toza ve güneşe alarjim var kaşınmaya başlıyo yüzüm o zman .sonuç olarak rosacea ilgili araştırma yapmaya karar verdim bakalım gerçek sorunum bumudur. yanak bölgemde cıkan sivilce diyemiyorum artık kızmızı leke gibi duruyo sürekli, bunlarla başa cıkmam lazım biran önce :). bende sirke ve çayları deniyim bakalım belkide iyi gelir. :)

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Laçinciğim,
    Kusura bakma adınla hitap ettim ama ben seni uzun süredir takip ettiğim için kendime yakın hissediyorum, nolur alınma:) Öncelikle şunu söyleyeyim süpersin, hayat enerjin, pozitifliğin, yaratıcılığın bana ilham veriyor, yazılarınla sıkıcı iş günlerim renkleniyor.
    Eczacı olduğum için bu yazını görünce karışmadan edemedim. Malum sabahtan akşama kadar danışmanlık hizmeti verdiğimizden dayanamıyoruz, her türlü sağlık probleminde atlıyoruz, başlıyoruz nasihat vermeye. Ya da hadi yumuşatalım tavsiye diyelim.
    Rosacea hastalığının olduğunu daha önceki yazılarından birinde okumuştum. Ama bu YSL olsun, veya diğer markalar, senin cildine hiç iyi gelecek markalar değil. Fikrimi sorarsan en azından bu hastalık geçinceye kadar fondöten, pudra, kapatıcı, allık kullanmasan daha iyi tabi ama illa kullanacağım dersen tavsiyem organik makyaj ürünleri-ki bu konu da çok çok önemli, mineral değil, organik makyaj ürünü olmalı- Türkiye'de sadece NveyEco adıyla satılan ve Optimer Sağlık Ürünleri'nin distribütörü olduğu marka organik makyaj ürünlerini içeriyor. NveyEco sadece bitkilerden elde edilen maddelerle üretiliyor ve organik ürün sertifikası var. Bu tarz cilt hastalıkları olan, ya da olmayan ama kanserojen kimyasalları içeren makyaj malzemeleri kullanmak istemeyen, hamile olan, emziren kişilece tercih ediliyor. Ülkemize girişi 1 yıl kadar oldu ve çok çok güzel ürünleri var. Adres verirsen kataloğunu gönderme ya da oturduğun semti bildirirsen ürünleri satan sana en yakın eczaneyi bildirme şansım var. Ya da www.optimersaglik.com sitesinden de bayileri görebilirsin. Kullandığın ürünler konusunda hassas olduğunu biliyorum, bu ürünleri incelemeni isterim, bayilerde stant ve tüm ürünlerin deneme boyları mevcuttur, eczaneden rica edebilir ya da kendin makyaj yapıp orada deneyebilirsin.
    Bir de son olarak naçizane bir tavsiye daha. Lütfen cildin için özel olarak formüle edilmemiş hiçbir ürünü cildine sürme. Yani mesela elma sirkesi, içinde asit olduğu için cildini daha kötü yapabilir, özel olarak bu hastalık için formüle edilmemiş kremler cildine zarar verebilir. Yine tavsiyem dermokozmetik-sadece eczanede satılan ürünleri, eczaneye danışarak, düzenli kullanman. Bu ürünlerde sorun yaşamazsın, yaşayacak olursan da daima arkasında güçlü bir muhatabın vardır. Tavsiyemi istersen marka marka hangi ürünleri tercih etmen gerektiğini yazabilirim sana.
    Umarım sıkıcı olmamışımdır. Güzellikle kal...
    Beni sorarsan Antalya'da eczanesi olan bir meraklı eczacıyım. Antalya'ya gelirsen beklerim...

    YanıtlaSil
  6. Tavsiyeler icin cok tesekkur ederim oncelikle.Hem dermokozmetik urunleri hem de mineral makyaj urunlerini kullandim. doktorum da onlari tavsiye etmisti ama antibiyotik almadigimda hicbir fayda goremiyorum.
    makyaji dedigim gibi cok ender yapiyorum ama en son yazdigin marka kaldi denemedigin onu da denerim.
    tesekkur ederim

    YanıtlaSil
  7. olabilir baska bir dr a da git istersen.kuru cilt ve yanaktaki kizarikliklar genelde rosacea oluyor.cilt cok hassas olur ve yanar

    YanıtlaSil
  8. tabii ki.ben suyla karistirip kullandim oyle bir yanma hissetmedim ama tabii asit sonucta.

    YanıtlaSil
  9. acaba takip edebilecegin bir numara falan var mi?bir arastir derim

    YanıtlaSil
  10. başka doktorlarada gittim cildim hassas evet ona rağmen kurutucu vermeye devam ediyorlar.hatta bu yüzden cildim bi ara felaket soyulmuştu :S. artık doktorlara güvencim kalmadı

    YanıtlaSil
  11. sevğili laçin annelik sana çok yakışmış uzun zamandır blogunu takipdeyim hayat dolu şeker kız bide bebişi allah mutlulugunu daim etsin :)

    YanıtlaSil
  12. Lacincigimm;) o kadar tatlı görünüyorsun ki umarım kısa zamanda cildin düzelir biliyorum uzun süreç ama olsun Allah başka Saglik sorunu vermesin size...çimen otu nü bile denedim süt arttirici hatta yeni çıkmış milkway süt arttiriciyida ancak anladım ki sorun tamamen bunyesel...elimden gelenin fazlasını yaptım ki icim rahat olsun bebeğim icin diye...fakat yine de cok üzülüyorum....sütlerinizle kalın( büyüklerden duydugum bir soz;))) cok cok cok artsin sütleriniz ...sevgiler...bu arada merak ettim bebeğinizi nasıl uyutuyorsunuz ;))))

    YanıtlaSil
  13. süt olayı bence de bünye meselesi, çaylar takviyeler bir yere kadar işe yarıyor. Ben hala ilacın etkisinin geçmesini bekliyorum, hala eski hale dönemedim.
    Nil bazen kendi uyuyor, bazen piş piş yaparak bazen de şarkı söylüyorum öyle uyuyor :)

    YanıtlaSil
  14. rosacea için hiç pembe maskeyi denediniz mi? bende de aynı sorun var da yaparsam acaba iyi gelir mi yoksa daha mı kötü olur diye araştırıyorum. bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  15. maalesef bilgim yok

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.