Salı, Nisan 05, 2011

Emektar Sony Ericsson' a Elveda, merhaba Samsung

[gallery link="file" orderby="title"]

Benim kullandığım cep telefonları senelerdir hep tutulmayan biraz da garip modeller olmuştur. Panasonic' ten Ericsson' un ilk modellerine kadar bir sürü değişik telefon kullandım.

En son iki buçuk sene önce çalışırken Tarlabaşı' nda ölçüm yapmaya girdiğimiz bir binanın pisliğinden fena halde huylanıp eve gelir gelmez üzerimdeki herşeyi hışımla makineye atmıştım. Buna montumun cebindeki cep telefonum da dahildi :) Telefonumu kaybettiğimi düşünüp evden aradım, önce telefonum çaldı makinenin içinde (!) sonra da zavallıcık sustu. O telefonum da Sony Ericsson' du, gidip aynısının bir üst modelini almıştım. İki buçuk senedir de aynı telefonu kullanıyordum.

Bu aralar eşimle teknolojik şeylere fena sardığımız için (evdeki muhabbetin büyük kısmını oluşturuyor) bana da yeni bir telefonun gerektiğine karar verdik. Kendisi bir IPhone kullanıcısı olduğu için rakibi Android işletim sistemli bir telefon almamı istedi. Bu şekilde yeni çıkan Samsung Galaxy Gio' ya karar verdik.

Fiyatı muadillerine göre çok uygun (üç ay kadar sadece Teknosa' larda satılacakmış, oradan bakabilirsiniz)

  • Android marketi yüklü geliyor (Iphone' daki gibi application ları var)

  • Ekranı yüksek çözünürlüklü ve büyük.

  • Daha önce hiç Samsung veya android li telefon kullanmadığım için biraz zorlanıyorum şimdilik.

  • Dokunmatik ekranı inanılmaz hassas. (biraz fazla bence)

  • Bir de dokunmatik özelliği Iphone' daki gibi sadece vücut elektriğiyle çalışmıyor, nereye dokunsa yine de algılıyor.


Artık maillerime, yorumlarıma bilgisayar dışında da bakabileceğim. Hemen wordpress, twitter ve facebook aplikasyonlarını yükledim zaten.

17 yorum:

  1. nurdan özdemir5 Nisan 2011 13:43

    güle güle kulan laçin yeni telefonunla konuşurken hep güzel haberler alırsın inşallah

    YanıtlaSil
  2. güle güle kullan. okuduktan sonra internetten baktım gayet şık duruyor, fiyatı da çok çok iyi :)

    YanıtlaSil
  3. güle güle kullan, hep güzel haberler için çalsın inşallah!!
    benim de artık telefon almam lazım ama erteleyip duruyorum bakalım nereye kadar gidecek bu iş böyle :)

    YanıtlaSil
  4. Güle güle kullan canım.telefonsuz olmuyor ya .Bencede herkese lazım.

    YanıtlaSil
  5. canım aynı telefonu geçen hafta eşime hediye olarak aldım 1 hafta sonra telefon kullanıma kapandı, ekran dondu, şarj 1 günde bitmeye başladı, telefon ısındı. samsung servise götürdüm telefon telekominikasyona kayıtlı değil dedi sanki bizim suçumuzmuş gibi ne yani kaçakmı bu telefon dedim, diğer problemlerde şarj aletinden dediler ama canım sıkıldı bir kez telefonu iade ettim aldığım yere neyseki büyük bir mağazaydı iade aldı. bir hafta sonra telefonun kapanırsa ne oldu diye endişelenme diye yazıyorum canım. Umarım aynı sorunları yaşamaz mutluluk dolu haberler alır ve mutlu kareleri ölümsüzleştirirsin.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
  7. Bende de inanılmaz teknoloji manyaklığı var her çıkan şeyden alasım geliyor :)) Ben de samsungun dokunmatik bir telefonunu kullanıyorum ve çok memnunum, tasarım olarakta bence en güzel dokunmatikler samsungta .. Güzel günlerde güzel haberler almanız dileğiyle güle güle kullanın inşallah :)

    YanıtlaSil
  8. Güle güle kullanın.Bende htc nin androidli telefonlarından tattoo yu kullanıyorum.Kapakları değiştirilebiliyor ,hatta kendi tasarım kapaklarınızı yapabiliyorsunuz ama sürümü güncellenemiyor.Güzel uygulamalar bulabileceğiniz bir adreside hemen eklemek istiyorum.Ve inanın androide bir alıştınızmı çok seveceksiniz. getandroidstuff.com burada çok güzel uygulamalar,hareketli duvar kağıtları vs bulabilirsiniz. Teknoloji hastası biri olarak aramıza hoşgeldiniz diyorum.
    Bende sizden site tavsiyesi alabilirmiyim? D.I.Y projeler ve modayı takip edebileceğim siteler mümkünse.Çünkü takip ettiğim tüm bloglar kapalı maalesef.Bu saçma sapan durum ortadan kalkana kadar nereleri takip edebilirm?
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  9. Merhaba,
    Güle güle kullan gerçekten. Eşimdede samsung var. Dokunmatik ekrana alışana kadar oda zorluk çekmişti. Sonra alışıyor insan. İnternete hertürlü bağlantı halinde olacaksın. İyi mi kötü mü bilemedim. :)

    YanıtlaSil
  10. Çok kötü olmuş, bak endişelendim şimdi. İnşallah aynısı başımıza gelmez.

    YanıtlaSil
  11. Ben hiç Samsung kullanmamıştım ama çok beğendim. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  12. Verdiğiniz adrese bakacağım.
    Blogger adreslerini açamadığınız için benim takipettiklerimi de yazsam bir işe yaramayacak sanırım. Çünkü onlar da blogger adresleri :(

    YanıtlaSil
  13. Yok alışılıyor, bir günde alıştım diyebilirim kullana kullana :) Yani ben devamlı değil de arada bağlı olmayı tercih edeceğim sanırım :)

    YanıtlaSil
  14. İnşallah, çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  15. Kesinlikle öyle

    YanıtlaSil
  16. Bu telefona bir bak bence, hem fiyatı uygun hem de özellikleri çok iyi.

    YanıtlaSil
  17. Hayırlı olsun Laçincm..Bende aldığın telefonun tabletini inceliyorum bir süredir.. üst modeller 1-2 aya kadar çıkacağı için almayı biraz erteledim ama süper bir seçim :) iyi günlerde güzel haberler alman dileğiyle..
    svg,
    nurdan

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.