Perşembe, Nisan 07, 2011

Ağrı' da Bir İlköğretim Okulu Yardım Bekliyor



Doğudaki okullar için düzenlenen yardım kampanyalarına elimden geldiğince hem katılmaya hem de duyurmaya çalışıyorum. Herkese tabii ki yardım etmek istiyorum ama benim için çocuklar ve eğitim ile ilgili olanlar öncelikli her zaman için. Hatırlarsanız Van' daki çocuklar için bot kampanyasını yayınlamış ve kendi çapımda katkıda bulunmaya çalışmıştım.

Şimdikini ise vaktimin azlığından dolayı sadece sizlere duyurmaya ve daha çok kişiye ulaşmaya çalışacağım. Ağrı' daki bir ilköğretim okulunun öğretmeni Özlem bana ulaşarak okullarından ve ihtiyaçlarından bahsetti. Orada eğitim gören çocukların kitap, kırtasiye, giysi gibi temel her şeye ihtiyaçları var. Eğer elinizde bir ilköğretim öğrencisinin işine yarayacak malzemeler varsa veya yeni alıp göndermek isterseniz Tes İş İlköğretim Okulu' ndaki öğrencileri çok sevindireceğinize emin olabilirsiniz.
Özlem ÖZCANLI

TES İŞ İLKÖĞRETİM OKULU SELAHATTİN EYYÜBÜ MAH. DEVLET SU İŞLERİ YANI PATNOS/AĞRI

Bir de küçük bir not : Okulun hiçbir ödeneği olmadığı için yardımların gönderim ücretini baştan ödeyip göndermeniz gerekiyor. Zaten bence bütün yardım ve hediyelerde gönderim ücreti gönderene ait olmalı mantık olarak.

Bu yardımı siz de blogunuzda duyurabilirsiniz. Bir de benim şu an vaktim olmadığı içim yapamadığım organizasyon işini üstlenmek isteyen varsa da çok mutlu olurum. Bir kişinin bütün yardımları toplayıp göndermesi çok daha sağlıklı bir sonuç verecektir. Bu organizasyona gönüllü olan varsa lütfen bana haber versin.

 

Ekleme : Özlem Öğretmenden :
Merhaba;
Öncelikle yardım kampanyamızı destekleyenlere çok teşekkür ederim. Ne kadar doğru bir blogdan destek aldığımı bir kez daha anladım. Beni arayan yardımseverler genelde nasıl bir yardıma ihtiyacımız olduğunu soruyorlar, sanırım ayrıntılı bilgi vermeliyim. Öğrencilerimiz 7-15 yaş grubundan oluşuyor. Burda öğrenciler normal yaş ortalamasında okula devam etmiyor. Benim sekizinci sınıflarda 15 yaşında öğrencim var ve hatta geçen yıl 19 yaşında öğrencim bile vardı. Bu yüzden kıyafet ya da ayakkabı yardımında bulunmak istiyorsanız 7-17 yaş grubuna olacak ikinci el veya yeni kıyafet ve ayakkabıları bizlere gönderebilirsiniz. Kırtasiye yardımı olarak kalem,pastel boya,çizgisiz kağıt,defter,boyama kalemleri,ÖZELLİKLE okul çantası, 7. ve 8 sınıf öğrencilerimiz için test kitaplarına ihtiyacımız var. Burada eğitim öğretim o kadar farklı işliyor ki, 30 kişilik sınıfta iki silgi ile sınav yapıyoruz. Bize silgi bile gerekli…
Bunlar haricinde eilinizde artık kitaplığınızda duran başkaları da okusun dedğiniz kitaplarınızı da bize gönderebilirsiniz.
Ve bizim için en önemlisi teknolojik ürünler. Fotokopi makinası, projektör ve belki sunumlarda kullanmak için laptop…
Okulumuzla ilgili merak ettikleriniz varsa arayabilirsiniz.

14 yorum:

  1. Merhaba Lacin,

    Oncelikle bebegini kutluyorum cok tatli bir anne olmussun. Seni uzun zamandir takip ediyorum ama yorum birakmamistim daha once. Bu yardim organizasyonu icin yardimci olabilirim sanirim. Ben hepsini toplayip yollayabilirim. Eger bu yardimci olursa telimi ve adresimi veririm email ile.
    Sevgiler,
    Fulya

    YanıtlaSil
  2. merhaba
    kargo gönderbilmek için, telefon numarası da gerekli.
    iyi günler

    YanıtlaSil
  3. Özlem ÖZCANLI7 Nisan 2011 23:14

    Laçin Hanım ve sizlerin desteğiyle çocuklarımızın yüzü gülecek. Yardımlarınızı bekliyoruz, bizleri unutmayın. Bilgi almak isteyenler için telefon numaram: 0506 9766717

    YanıtlaSil
  4. Merhaba ben ve arkadaşlarım bu kampanya ile ilgili bir etkinlik götürüyoruz okulumuzda zaten bununla ilgili de size bir mail atmıştım yardım etmek isterseniz iletişim denizkakcigaz@gmail.com

    YanıtlaSil
  5. Özlem öğretmenin telefonu 0506 9766717

    YanıtlaSil
  6. Merhaba
    Lacin çok güzel bir olaya vesile oluyorsun bende birşeyler göndermeyi düşünüyorum hatta hazırladım pzts göndermeye düşünüyorum.VE facebook da paylaştım bu kardeşlerimize bizde bir yardımda bulunalım.

    YanıtlaSil
  7. Selam,
    Bende birşeyler göndereceğim. Ve başkalarında yardımcı olması için uğraşacağım. Özlem öğretmen ile görüştüm. Umarım hepbirlikte birşeyler yapabiliriz. Kolaygelsin.

    YanıtlaSil
  8. Özlem ÖZCANLI9 Nisan 2011 15:04

    Merhaba;
    Öncelikle yardım kampanyamızı destekleyenlere çok teşekkür ederim. Ne kadar doğru bir blogdan destek aldığımı bir kez daha anladım. Beni arayan yardımseverler genelde nasıl bir yardıma ihtiyacımız olduğunu soruyorlar, sanırım ayrıntılı bilgi vermeliyim. Öğrencilerimiz 7-15 yaş grubundan oluşuyor. Burda öğrenciler normal yaş ortalamasında okula devam etmiyor. Benim sekizinci sınıflarda 15 yaşında öğrencim var ve hatta geçen yıl 19 yaşında öğrencim bile vardı. Bu yüzden kıyafet ya da ayakkabı yardımında bulunmak istiyorsanız 7-17 yaş grubuna olacak ikinci el veya yeni kıyafet ve ayakkabıları bizlere gönderebilirsiniz. Kırtasiye yardımı olarak kalem,pastel boya,çizgisiz kağıt,defter,boyama kalemleri,ÖZELLİKLE okul çantası, 7. ve 8 sınıf öğrencilerimiz için test kitaplarına ihtiyacımız var. Burada eğitim öğretim o kadar farklı işliyor ki, 30 kişilik sınıfta iki silgi ile sınav yapıyoruz. Bize silgi bile gerekli...
    Bunlar haricinde eilinizde artık kitaplığınızda duran başkaları da okusun dedğiniz kitaplarınızı da bize gönderebilirsiniz.
    Ve bizim için en önemlisi teknolojik ürünler. Fotokopi makinası, projektör ve belki sunumlarda kullanmak için laptop...
    Okulumuzla ilgili merak ettikleriniz varsa arayabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  9. Yardim fikri cok guzel, tebrik ederim. Ben sitene sana bir tavsiyede bulunmak icin girdim. Nil'le son zamanlatda is yapamadigini ve surekli ilgi istedigini yazmistin. Ben de su anda ayni problemi yasiyorum. Biraz arastirdigimda Anne ve babanin gogsunde tasinan bebeklerin aile baglarinin cok guclu oldugunu ve kendine asiriguven duyduklarini, ilerleyen yaslarda cok sosyal olduklarini ogrendim. Turkiye'de kanguru adiyla satilan urunler kucuk bebeker icn uygun degil, icinde kayboluyorlar. En az 5 aylik olana kadar kullanabilecegim urunu ararken Moby Wrap'i buldum. Aklima sen geldin. Benimdikis kabiliyetim yok ama sen rahatlikla dikersin. Amerika'da cok yaygin bu tasiyicilar,turkiye'de var mi bilmiyorum. Ama eminim fotografini gorur gormez cozersin sen. Tek bilmen gereken olculeri. Internetten bulamazsan Ben satin alinxa sana yollarim. Tabi benbu kadar heyecanlandim ama sen dikmek ister misin bilmiyorum;) yinede bir bakmani isterim. Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Canim ne guzel bir sey icin araci olmussun .Blogarinda surekli moda etkinliginden bahsedenler azicik ilham alsinlar bu post'tan.
    Cunku dogudaki okullari biliyorum.Cok zor sartlar var.Benim yardim ettigim bir okulum var Bitliste.Umarim daha cok kisi bu durumu onemser ve yardimlarini esirgemez.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  11. çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  12. İnşallah yardımımız dokunur, teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  13. Bendeki kanguru doğumdan itibaren kullanılabiliyor, doktorumuz iki aydan sonra daha rahat kullanabileceğimi söyledi. Kısa mesafe yürüyeceksem kullanıyorum.
    Wrap lerden bir tane dikmiştim ben sipariş gelmişti : burada var. Moby wrap de aynısı sanırım.

    YanıtlaSil
  14. Özlem ÖZCANLI11 Nisan 2011 19:17

    Cemile Hanım tarafından gönderilen ilk kolimiz bugün geldi. Bi dolu kırtasiye malzemesi göndermiş ve çok içten bir not yazmış. Çocuklar adına çok teşekkür ediyorum. Öğrencileri, notunda yazdığı gibi, Cemile Hanım için öptüm.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.