Cuma, Nisan 22, 2011

Açık Kahve+Lila Anvelop Elbise


Beni twitter' dan takip edenler bilirler, geçen günlerde bir çizim yapmış onu yayınlamıştım. Temel olarak asimetrik bir anvelop elbise düşünmüştüm. İki renkli olacaktı. Bunun için çok önceden çıkarıp kullandığım ve dosyaladığım Burdastyle' ın Desira anvelop bluz kalıbını kullandım.  (Burada kalıbı bulabilirsiniz. Ben indirirken ücretsizdi şimdi ücretli yapmışlar maalesef) Kalıbın kollarını biraz uzatıp hafif düşük kol yaptım. Boyunu ise elbise olarak ayarladım. İki ayrı ön parça kestim. Sol ön parçada etek yana doğru uzarken sağ ön parçada etek kısmı farklı renk ve tek boyda oldu. Arka kalıp da buna uygun olarak etek kısmı farklı renk ve bir yana uzayan bir model oldu. (Çizimin tam tersi olarak düşünmeniz lazım, dikerken öyle oldu :)


Kalıbı hazırladıktan sonra açık kahve ve lila ince pamuklu kumaşlardan biçkiyi yaptım ve taslağı diktim. Taslak böyle bir şey oldu :



Yaka kenarına evde bulduğum koton biyeden geçirdim. Elbiseyi hareketlendirmek için anvelop dönen kısma kemerin altından başlayıp sol ön ve arka parçanın etek ucuna lila ince tülden fırfır ekledim.





Daha önce fırfır yapımını anlatmıştım. Makinenin tansiyonunu en düşüğe (0 veya 1) dikiş uzunluğunu ise en büyüğe (5) getirip dikiş yaptıktan sonra alt ipi çekerek kumaşı büzüyordum önceden. Ama şimdi başka bir teknikle yapıyorum. Makinenin tansiyonunu en yükseğe (9) dikiş uzunluğunu ise normal tutup (3-4) yavaş yavaş dikiyorum, böylece kumaş kendiliğinden büzülmüş oluyor. Yalnız ince kumaşlarda (benim kullandığım tül gibi) tek katta sonuç alamayabiliyorsunuz, iki kat kumaşla deneyin.



Elbise daha bitmedi gördüğünüz gibi. Kol ağızları yapılacak, arka parça ile sağ ön parçanın birleşimi düzeltilecek. (biri kısa biri uzun duruyor dikkat ederseniz) Sağ ön parçanın eteğine tül eklenecek. Bir de belki yaka açıklığından ve kumaşın iç göstermesinden dolayı bir iç elbise dikmem gerekebilir.


1 yorum:

  1. MERHABA ONCELIKLE SIZI UZUN ZAMANDIR TAKIP ETTIGIMI BELIRTMEK ISTERIM BEBEGINIZ MAASALLAH COK TATLI ALLAH SIZLERE BAGISLASIN HAYIRLI SAGLKILI UZUN OMURLER VERSIN INSALLAH UMARIM BANA YARDIMCI OLABILIRSINIZ YARDIMCI OLURSANIZ COK SEVINIRIM YENI BIR BLOG ACTIM AMA GIRIS YAPAMIYORUM NASRETTIN HOCA RESMI CIKIYOR VE CEKTIGIM RESIMLERI NASIL YUKLEYEBILIRIM TESEKKUREDERIM

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.