Çarşamba, Eylül 09, 2009

Yokluğunda Çok Kitap Okudum

Bu nostaljik şarkıyı bir kenara bırakırsak,
Blogumun yokluğunda sadece bir kitap okudum.
Bir süredir yazmayınca yazacak o kadar çok şey birikmiş ki.
İlk olarak cumartesi başlayıp pazar günü bitirdiğim Nermin Bezmen' in Bizim Gizli Bahçemizden adlı kitabı var. Açıkçası okumadan önce duyduğum yorumlar gibi bir düşünceye hiç kapılmadım okurken. Belki konusunu az çok biliyor olduğum için sadece iki kişinin arasındaki aşktı benim okuduğum. Başka birşeyi dikkate almadım.
Bir de zaten hassas bir dönemdeydim, cumartesi günümü kitabın içine dalıp hüngür şakır ağlayarak geçirdim. Yatağa yatıp bir elimde mendil, bir elimde kitap; haftasonumun özeti buydu.
Kitabın ilk yarısında bu kadar ağlamama rağmen, pazar günü okuduğum ikinci yarısı çok etkilemedi beni. Sadece bebek mevzusuna birkaç kez gözümün yaşardığını hissettim.
Başka bir zaman diliminde bu kadar etkiler miydi bu kitap beni bilmiyorum. Her okuyanın da benim kadar etkilendiğini zannetmiyorum.
Ama bu kitabı herkese tavsiye ediyorum, çok güzel bir aşkı anlatıyor. Tabii ki sadece aşk olarak algılarsanız. Yoksa başka şeylere de takılabilirsiniz.

14 yorum:

  1. Aşk olarak algılayarak, takılmadan okumak üzere aldım ben de bu kitabı :) Okunma sırasını bekliyor Laçincim.Siyah ojeyi ben de çok seviyorum ,sana çok yakışmış.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. tam da kuzenim de bugün getirdi bu kitabı.Okuyunca yorum yazarım=)

    YanıtlaSil
  3. Açıkçası senin gibi düşünüyordum duyduğum eleştiriler bir türlü kitabı elime almama engel oluyor.Gidip geliyorum okuyup okumamak adına.Ama okumazsam çok merak edebilirim okursam birşey kaybetmem diye düşündüm şuan.Akşam bendemi başlıyorum acaba okumaya. :)
    Eğer ağlayacaksam zaten hazırım ağlamak için yandım yandımmm.

    YanıtlaSil
  4. Bende Nermin Bezmen'in Sır adlı kitabını okuyorum şu an. O da çok güzel. Bu kitabıda sipariş verdim kargoda şu an elime geçer geçmez okumak istiyorum ama elimde Sır'ın devamı Aurora'nın İncileri de var..

    Anlayacağın bu ara Nermin Bezmen'e fena taktım..
    Yaşam şekli falan ilgilendirmiyor beni kalemi çok akıcı ve içten o yüzden yazarı değil de yazdıklarını kaale alıyorum..

    YanıtlaSil
  5. merak ettiim ben de okıyıım hemen..bu arada senı ozlemişiz svglı arkadasımmm

    YanıtlaSil
  6. ...içimde ki çocuk ölmeden doğur beni aşk...Aşk üzerine ne yazılırsa okumak okumak okumak isterim...yalnızca onaylamak içindeğil,onaylamasa da okumalı öğrenmeli insan...Hangi konuda olursa olsun sığınağımdır kitaplar...Dilerim çok ,çok okuyan ,anlayan tarafsız eleştire bilen anlamı anlamında anlaya bilen bir toplum olabiliriz..Konudan uzaklaştım ama canım kadar sevdiğim ülkemde şehrim istanbulda okuyan anlayan onaylamasada karşısındaki'şahsın fikirlerine saygı göstere bilen bir toplumda (ülkede) yaşama isteğimdendir ...Bu da ancak ve ancak okuyan&yazana ve okuyana saygı duyan bireylerle çoğala bilir..Yazdıklarından çok uzaklaştım lacheencim ama içimde ki yer eden duyguları paylaşmak istedim..Her nekadar yüz yüze bire bir tanışmasakta bana derinden hissettirdiğin yüreğinin biraz daha iyi olduğunu, naif ve kırılgan kalbinin iyileştiğini hissetmek beni çok mutlu etti...Her daim aşkla sağlıkla ve mutlulukla kal...Sevgilerimle nur

    YanıtlaSil
  7. ojen çk yakışmış laçincim bu arada iyiki döndün hemen özlemiştik seni.

    YanıtlaSil
  8. Bende başlıyorum,çevremden duyduğuma göre böyle aşklar varmıymış dedirtiyormuş insana:)

    YanıtlaSil
  9. bende okuycam,gerçi çok genelleme yapmak istemem ama türk kadın yazarları pek tutmuyorum-çok sevdiklerimde var-daha doğrusu popüler isimlerin kitaplarını pek tutmuyorum,ojelerinde çok güsel olmuş,güle güle kullan

    YanıtlaSil
  10. Ben de Nermin Bezmeni severek okuyanlardanım ,onun aşkı sevgiyi anlatışı bana çok doğal geliyordu bi insanın bu romanları yazabilmesi için neler yaşaması gerektiğini hep merak ediyordum bu romanını okuyana kadar.Böyle güzel bir aşkı yaşayan insan tabiki böyle güzel romanlar yazar diye düşünüyorum şimdi.Tanrım herkese böyle güzel aşklar yaşamayı nasip etsin...

    YanıtlaSil
  11. *ebruli: evet takılmadan okumk lazım.
    *merve: tamam bekleriz yorumunu
    *pınar: tabi herkesin düşüncesi farklı ama, objektif bakarsan okuyabilirsin bence.
    *flame: aynen öyle. Bu arada internette çok daha ucuz kitaplar gerçekten.
    *daisy design: oku tabi canım
    *nur: ne güzel yazmışsın...
    *ceren: evet moralimiz düzeldi çok şükür.
    *sycorox: gerçekten öyle
    *özge: tabi tercih meselesi ama ben anlatım dilini beğeniyorum.
    *beliz: Değil mi, boşuna güzel yazmıyormuş diyor insan.

    YanıtlaSil
  12. daha önce Sır'ı okumuş biri olarak bunun da çok güzel olduğunu belirtmek isterim.Bu nasıl aşkmış maşallah yaa:'S...Çabucak bitti kitap,dün bir bugün iki.Sırada Seyt&Shura var:D yarın başlarım artık

    YanıtlaSil
  13. laçin kitabı merak ettim bende okurum kısa sürede. Ayrıca alacakaranlık kitabı şuanda dünyada en çok okunan kitaplar arasında ve filmide var gerçek dışı olsada erkeğin kadına olan aşkı etkiliyor insanı ŞİDDETLE tavsiye ederim:)

    YanıtlaSil
  14. Merhaba,

    Kitabı ben de okudum. Aynen senin gibi kimi zaman hüznüm boğazımda düğüm oldu, kimi yerlerde ise etkilenmedim. Genel olarak güzel diyebileceğim bir kitap (ya da sevgiliye uzunca bir mektup) ama okumayanın da "aman okumadım ah ne kötü" diye hayıflanacağı bir kitap değil bence. gülçün'in söylediği alacakaranlık kitabını (daha doğrusu 4 kitaplık seri) bu ara okuyan herkesten duyuyorum. Çok övüyorlar. En kısa zamanda okuyacağım. Ben şu anda Hande Altaylı'nın Maraz'ını okuyorum. Bu akşam biter (dün başladım). Akıcı, gerçek ve güzel bir kitap. Tavsiye ederim.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.