Salı, Eylül 08, 2009

İyi Haberler

Öncelikle tüm merak edenlere, yorum yazanlara, mesaj ve mail atanlara çok teşekkür ediyorum. Hiçbirine dönemedim, burada yazıyorum. Ayrıca bir de bu yazımı başka yerlere çekip saçma sapan anlamlar yükleyen adsız arkadaşlar var ki onlar keşke rumuzlarını yazsaydı da yayınlayabilseydim. Hepimiz baya gülerdik.
-Bu arada hamile değilim arkadaşlar, öyle olsa niye moralim bozuk yazayım değil mi :)) -
Neyse hemen kısaca özetleyeyim. Moralimin bozuk olduğu konu eşimin yaşamış olduğu kalp ile ilgili bir problemdi. Ritm bozukluğu teşhisi konulmuştu ama bunun kalp ile ilgili, fizyolojik birşey olmasından ve daha kötüye gitmesinden endişelenmiştik. Açıkçası tam bir sonuç alana kadar da kimseye duyurmamıştık. Tabi ben buraya yazınca haberi olmayan tanıdıklarımız ve akrabalarımız çok meraklanıp üzüldüler. O yüzden yazının bir kısmını değiştirmek durumunda kaldım.
Bugün ise başka bir doktordan iyi haberler aldık. Bu ritm bozukluğunun kalbin yapısıyla veya damarlarla ilgili birşey olmadığı ve geçmesi için zaman gerektiği anlaşılmış oldu. Eşim on gün kadar ritm düzenleyici bir ilaç içecek, onun dozu arttırıldı. Bunun dışında içimiz rahatladı oldukça.
Aslında bir süredir bu durum devam ediyordu ve benim moralim doğal olarak bozuktu çünkü aklım hep eşimdeydi. Geceleri o uyurken nefeslerini dinliyordum, düzgün nefes alıyor mu diye. (Çünkü ritm bozukluğu nefes darlığına da sebep oluyor)
Kalp ritmini bozan şeyler olarak bal, enerji içecekleri ve kolalı bütün içecekler, ayrıca deniz mahsüllerinin bazılarını söylediler. Eşimin rahatsızlığına da bunlardan birinin sebep olduğunu düşünüyoruz. Bir de ilginç birşey öğrendik, ritm bir şekilde bozulduğu zaman toparlanması aylar alabiliyormuş. Yani bundan sonra geçmesini bekleyeceğiz, çok şükür ki artık kafamız rahat.

93 yorum:

  1. canım çok geçmiş olsun umarım kısa sürede düzelir ritm'de aylarca sürmeden içiniz rahat eder

    YanıtlaSil
  2. çok geçmiş olsun..
    21 yaşında olmama rağmen aynı sorun bende de var.. bazen çok sıkıntı verebiliyo, nefes darlığına sebep oluyo söylediğin gibi.. (hatta sürekli "içim sıkılıyo içim daralıyo!!" diye gezinip dururdum evin içinde, psikolojik bişey sanıyodum ama sebebi buymuş.) bu meslekte eğitim görürken ne kadar becerebilirsem o kadar uykusuz kalmamaya ve koladan kahveden uzak durmaya çalışıyorum ben de.. gerçi enerji içeçeklerinden vazgeçebilmiş değilim ama neyse:)

    bu arada ritm düzenleyici bi ilacın varlığından habersizdim.. beni "uyku düzenine, yediklerine içtiklerine dikkat et, stres yapma" deyip eve gönderdiler.. biraz savsaklamışlar gibi hissettim şimdi, ben de bi araştırsam iyi olcak :|

    YanıtlaSil
  3. Laçin büyük geçmiş olsun, sağlık şakaya gelmez, umarım en kısa zamanda eski sağlığına kavuşur eşin. Moralinizi yüksek tutun lütfen, çünkü moral bazen en iyi ilaç olabiliyor iyileşme sürecinde. Kendinize dikkat edin lütfen. Hoş kalın.

    YanıtlaSil
  4. Lacheen, çok geçmiş olsun. Umarım dönemlik bir bozukluktur ve atlatırsınız kolaylıkla. Aynı problemi yaşayan bir arkadaşımı Türk kahvesi çok kötü yapıyordu. Aklınızda bulunsun canım, uzak durmakta fayda var.

    YanıtlaSil
  5. çok geçmiş olsun.vallahi benim de içim rahatladı,çok sevindim okuyunca...maşallah diyeyim de eşine,sana ve mutluluğunuza nazar değmesin...

    YanıtlaSil
  6. Bugün o güzel haberi alınca kayınvalidenin lafına da ben çok güldüm kuzum, adsızlara da çok da fifi diyorum yani. Berkocana tekrar geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  7. Canım çok geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda toparlanır eşin.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. çok geçmiş olsun laçincim,sağlıklı güzel günler.

    YanıtlaSil
  9. Geçmişler olsun, inşallah uzun sürmez normal sağlığına kavuşması..;) -senin gibi bir eşi olan insan nasıl rahatsızlanır ki??:);)-

    sevgiler..;)

    YanıtlaSil
  10. Çok geçmiş olsun....sağlık ve mutlulukla dolu günler diliyorum....

    YanıtlaSil
  11. Çok geçmiş olsun...

    YanıtlaSil
  12. Laçin geçmiş olsun...bir an önce iyileşir umarım..

    YanıtlaSil
  13. Çok geçmişler olsun, benzerini geçen kış eşim de yaşamıştı, o geceleri tedirginlikle nefes dinleme olayını ben de yaşadım, bilirim.

    bu sefer iyice kontrol ettim kime mesaj yazıyorum diye:))

    YanıtlaSil
  14. çok geçmiş olsun..umarım eşin biran önce iyileşir ve mutlu olursunuz

    YanıtlaSil
  15. canım cok gecmıs olsun nesekı atlatmıssınız allah beterınden korusun her zaman kendınıze ıyı bakın..

    YanıtlaSil
  16. Laçincim,çok geçmiş olsun canım.inşallah bir an önce düzelir.kendine iyi bak.öpüyorum kocaman.

    YanıtlaSil
  17. cok gecmis olsun iyi haberinize sevindim

    daha iyi haberlerinizi de okumak dilegimle

    sevgiler

    YanıtlaSil
  18. Ahh çok geçmişler olsun...

    YanıtlaSil
  19. Laçincim çok geçmiş olsun.Benim oğlum 14 günlükken ritim bozukluğu teşhisiyle hastaneye yatırıldı.3 kez atak geçirdi.1 sene D ile başlayan ilaçtan kullandı.Dr dediği gibi fiziksel bir bozukluk olmamasına rağmen devam etmesinin sebebi %80 sebebi bilinmiyor.4 ve 6 yaşında tekrarlama riski varmış bizim için.Şu an tam 4 bitiyor.Yazın bizi çok korkuttu.Anne kalbim hızlı atıyor diye söylendi durdu.Tatildeyken götürdük bir şey bulamadlar. Gelince cerrahpaşaya kendi dr muza gittik vçarpıntı anında tespiti gerekiyormuş.Çok uzattım ama diyeceğim geçici bir dudum inşallah.Çok ucuz olan bir ilacımız vardı ve onunla düzene girdi.İnşallah bundan sonra eşininde düzeleceğine inanıyorum.Dua ile

    YanıtlaSil
  20. gecmis olsun demek istedim sadece... gecmis sayilir hatta:)

    YanıtlaSil
  21. Ayrıca emzirirken bende kola kahve ve aşırı çaydan uzak duruyordum:))

    YanıtlaSil
  22. çok çok geçmiş olsun Laçin hn. geçici şeyler olsun başka şey olmasın:)

    YanıtlaSil
  23. Çok çok geçmiş olsun, en kısa sürede düzelir inşallah..

    YanıtlaSil
  24. Dilerim çabucak çok daha iyi haberler alırsınız..
    Sağlıklar...

    YanıtlaSil
  25. Laçincim geçmiş olsun canım..

    YanıtlaSil
  26. çok geçmiş olsun canım. Önemli birşey olmadığına sevindim ;))

    YanıtlaSil
  27. cok gecmııs olsun seker...kahveyi de kıssın derimmm...tekrar gecmıs olsunn

    YanıtlaSil
  28. geçmiş olsun canım moralinin düzelmesine ve eşinin iyi olmasına sevindim sağlık ve mutluluklar sizinle olsun

    YanıtlaSil
  29. Gecmis olsun lacincim, Rabbim acil sifalar versin...
    moralini yüksek tut :)
    hoscakal

    YanıtlaSil
  30. çok geçmiş olsun
    iyi haberler almak güzel senden:9
    en kısa zamanda toğparlanır umarım eşin

    YanıtlaSil
  31. lacın cok gecmıs olsun. uzulme demek sacma ama gercekten sukretmek gerekıyor. yanı su bakımdan uzulme dedım benım annemde cıddı derecede rıtım bozuklugu var. hatta olay bozukluktan ılerıde uzun donemlı bloklar yasıyordu yanı kan kompalanmasını durduracak kadar kalp atısının yavaslaması. bır pıl taktılar ve su an bızım pıllı bebegımız.. hıc olmadıgı kadar dınamık, kıpır kıpır.. tabıkı saglıklı olmasını tercıh ederdım ama demem okı merak etme..caresı kolay..

    YanıtlaSil
  32. Laçincim geçmiş olsun canım.. İnşallah yoluna girer kısa zamanda ve bir daha üzülmezsiniz..

    YanıtlaSil
  33. lacincim geçmiş olsun canım...

    YanıtlaSil
  34. çok geçmiş olsun canım,iyi haberler aldığınıza sevindim...ikinizinde yolu aydınlık ve güzel olsun..

    YanıtlaSil
  35. Çok şükür iyi haberlerinize çok sevindik, çok geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  36. Geçmiş olsun Laçin.Umarım bir an önce sağlığına kavuşur ve daha da rahatlar içiniz.

    YanıtlaSil
  37. çoook geçmiş olsun.
    açıkçası merak ediyordum paylaştığın için saol.
    eşinede acil şifalar.

    YanıtlaSil
  38. çok geçmiş olsun.en kısa zamanda hiçbir sorun kalmaz.

    YanıtlaSil
  39. Geçmiş olsun Lacheenim ben de sen öyle "biraz mola" yazınca kız belki sıkıldı biraz dinlenecek diye düşündüm. İnsan sevdiklerine bişey olunca konduramıyor ya ondan herhalde. Şimdi öğrenince üzüldüm ama sabırlı olmak ve bu gün TVde bir doktorun dediği gibi GAMSIZ olmak gerek hayatta (tabi yapabilene). O zaman hastalanmayız fazla. Tekrar geçmiş olsun. Duğalarım sizinle canım.

    YanıtlaSil
  40. Çok geçmiş olsun laçincim, acil şifalar..

    YanıtlaSil
  41. biyerlerde güzel şeyler oluyor...:)

    YanıtlaSil
  42. Çok geçmiş olsun Laçin'cim..

    YanıtlaSil
  43. çok çok geçmiş olsun Laçin,umarım en kısa zamanda her şey yoluna girer.

    YanıtlaSil
  44. Çok geçmiş olsunn. Allah acil şifa versinn

    YanıtlaSil
  45. geçmiş olsun canım sana ve eşine..Allah dermansız dert vermesin...

    YanıtlaSil
  46. çok geçmiş olsunnn.Allah sizede kimseye de devasız dert vermesin...

    YanıtlaSil
  47. Geçmiş olsun
    allah acil şifalar versin

    YanıtlaSil
  48. biraz pofurdanarak açtım hatta eşimee yaa nolduuki laçin hala yok diordumm kii senin yazını gördümm vee çok mutlu oldum,yeni nesil sıkıntılar bunlar maalesef hem yemek kulturumzde asitli içeceklerolmadan kafein olmadan yapamaz olduk hem iş hayatımız oldukçastresli o yuzden bu tip ataklar kaçınılmaz oldu artık,çoook buyuk geçmiş olsun laCheencimmm,daha iyi olacaktır eşin eminim se3nin gbi pozitif vee enerji dolu bi sevgilis olduğu içinn senii bu kuçuk arad abile özledikk çok seviliorsun bil

    YanıtlaSil
  49. cok gecmis olsun Lacin, esinin iyi olmasina ve guzel haberlerle donmene cok sevindim. Ne$eniz, keyfiniz ve en onemlisi sagliginiz hic eksik olmasin canim...

    YanıtlaSil
  50. Güne iyi haberle başladım sayende.. Geçicek olması çok güzel. Allah beterinden sakınsın. Sağlıklı neşe dolu günler diliyorum size..

    YanıtlaSil
  51. Geçmiş olsun. Aynı problem benim babamda da var. Pazartesi günü hastaneye yattı ve hala yoğun bakımda çok üzgünüm bende.İlaçla düşüyor ilacın etkisi geçtiğinde tekrar 150'ye çıkıyor.Çok korkuyorum bende.İnşallah en kısa sürede iyileşir....

    YanıtlaSil
  52. Sevgili lacheen cok geçmiş olsun.açıkcası bi süre yokum deyince baya bi üzülmüştüm geri dönmene cok sevindim Allah eşine acil şifa versin :)

    YanıtlaSil
  53. sevim bursadan9 Eylül 2009 09:18

    çok geçmiş olsun canım benim tahmin etmiştim sağlıkla ilgili olduğunu allah şifa vesin inş.

    YanıtlaSil
  54. mutsuzluğumuz bir nebze olsun azaldı.Gelmiş geçmişler olsun.
    Senin moralinin iyi olması bizleride çok neşelendiriyor.
    Çok öpüyorum seni.....

    YanıtlaSil
  55. Canım bunun için hiç üzme kendini.Annem de ritm bozukluğu vardı.Bazı geceler kendini ölcek gibi hisseder,kalbim yerinden çıkıcak sanki derdi.Bir sürü tahlil,röntgen vardı elinde.
    Allaha hamdolsun çok uzun sürmedi geçti canım ki sanki geçmez devam eder sanıyorsun böyle nefes darlıkları yaşandığı için.
    Doktorun yasaklarına uyduktan bir de dualar olduktan sonra ...
    Allah acil şifalar versin.

    Elif Seçil Yazgın

    YanıtlaSil
  56. Ohhhh ne güzel haberler verdin bizde rahatladık sneinle beraber.
    Büyük geçmiş olsun.
    Seni takrardan burada görmek çok güzel.

    daha da güzel haberlerinizi bekliyorum.:)
    Sevgiler....

    YanıtlaSil
  57. çok geçmiş olsun umarım bir an önce düzelir :) Allah ikinize de çok sağlık versin belki ritmi bozanlara ek olarak güzel bir eşe sahip olmak da vardır ve eşine de o etki etmiş olabilir:)))

    YanıtlaSil
  58. Laçincim çok geçmiş olsun! Çok ciddi birşey olmamasına sevindim. İnşallah en kısa zamanda düzene girer! Allah kimseye çözümsüz dert vermesin!

    YanıtlaSil
  59. Canımmmm çok geçmiş olsun,dilerim çok kısa bir süre sonra eski sağlığına kavuşur.Çok şükür ki iyi haberler vermiş dr.Çok sevindim.Tekrar döndüğün için de çok sevindim.. sevgilerr

    YanıtlaSil
  60. geçmişler olsun...allah nazarlardan korusun sizi...

    YanıtlaSil
  61. geçmiş olsun Lacheen, bu isimsiz yazanlar çok komik yaa, insan nasıl böyle olabiliyor şaşıyorum

    YanıtlaSil
  62. çokk geçmiş olsunn...

    Nilgün

    YanıtlaSil
  63. Lacheencim çok çok geçmiş olsun ...sağlığınız mutluluğunuz daim olsun ..sevgilerimle nur

    YanıtlaSil
  64. çok geçmiş olsun bir an önce içiniz rahatlar inşallah...

    YanıtlaSil
  65. Laçincim öcelikle çok geçmiş olsun.. ayrıca gözün aydında demeliyim ki neyseki seni bu kadar korkutacak kadar kötü değilmiş...Allah daha beterlerinden korussun inşallah.. Öpüyorum seni elbette düzelecektir üzme kendini.Sağlıcakla kalın

    YanıtlaSil
  66. Laçin'cim buralarda değildim,postlarını peşpeşe yeni okudum..
    Çok geçmiş olsun,umarım en kısa zamanda herşey yoluna girer.

    YanıtlaSil
  67. canımsın, çok çoook geçmiş olsun laçinciğim. düzelip tamamen geçer umarım :D
    mucx mucx
    kocaman öptüm

    YanıtlaSil
  68. Cok sukurki iyi haberlerle dondun Lacin, gecmis olsun ikinize de...
    Kafaniza hicbir sey takmamaya calisin olur mu, hep mutlu, bol neseli olun insallah ;))

    YanıtlaSil
  69. Çok geçmiş olsun Allah şifa versin.

    YanıtlaSil
  70. Laçincim , çok geçmiş olsun.En kısa zamanında iyi olması dilegiyle..

    YanıtlaSil
  71. cok cok gecmis olsun... iyi haberlere cok sevindim..

    YanıtlaSil
  72. çok çok geçmiş olsun laçincim. inşallah en kısa sürede o ilaçlar da bitecek ve sıkıntınız sona erecek:) böyle zamanlarda insan kendine dönüp kendini dinlemek istiyor doğal olarak. gücünden bir zerre yitirmeden aramıza dönmene ço sevindim.sevgiler:)

    YanıtlaSil
  73. geçmiş olsun inşallah bi an önce sağlınına kavuşur...

    YanıtlaSil
  74. Laçin çok geçmiş olsun. Umarım en yakın zamanda normale döner ve senin moralde duble olur:))

    YanıtlaSil
  75. çok geçmiş olsun,acil şifa versin allah

    YanıtlaSil
  76. Geçmiş olsun canım, Allah acil şifalar versin.

    YanıtlaSil
  77. Çok geçmiş olsun.Eşinin bir an önce tamamen sağlığına kavuşmasını diliyorum.

    YanıtlaSil
  78. Laçin'cim çok geçmiş olsun gerçekten..Umuyorum en kısa zamanda iyileşecektir merak etme.

    YanıtlaSil
  79. Laçincim çok çok geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  80. Çook geçmiş olsun, kötü bir durum olmadığına çok sevindim!

    YanıtlaSil
  81. çok çok geçmiş olsun, haberlerin iyi olmasına sevindim. :)

    YanıtlaSil
  82. çok geçmiş olsun canım.iyi olduğunuza sevindim:)

    YanıtlaSil
  83. çok çok geçmiş olsun, iyi haberler aldığınıza sevindim :)

    YanıtlaSil
  84. Laçin merhaba, umarım eşin şimdi çok daha iyidir. Sana bu rahatsızlık hakkında yazmak istedim. Babamda 2003 yılında aynı nedenden hastaneye yattı, hatta bozukluk çok ileri gitti ve konu hakkında 2 operasyon geçirdi (ufak ama önemli operasyonlar) Bu geçmesi zaman alan ama asla tamam artık geçti bitti denilemeyecek bir konu. Bu alanda çok uzman bir doktoru var babamın her sene kontrolleri oluyor, yurtdışından geliyorlar çok uzman bir doktor. eğer ayrıntılı bilgi istersen bana mail at yardımcı olmak isterim.
    gokcearpad@gmail.com

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.