Salı, Nisan 07, 2009

fotoğraf makinem mefta...

Bir süredir çektiğim fotoğraflardaki kalite düşüklüğünü farketmişsinizdir. Bunun sebebi yine cep telefonumla fotoğraf çekmeye dönmüş olmam.

Bizim emektar sony t1'i mefta etmiş bulunuyorum. Aslında benim suçum yok, düşüp duran kendisi. İstediğim yeri çekeceğim diye gayet ilkel şekilde sehpa üzerine koyduğum kutularla yüksekliği ayarladım. O kutular meğer pek sağlam olmuyormuş, fotoğraf makinesini taşıyamadı. Birkaç kere de ben düşürdüm, sonunda sanırım lensi kırıldı veya yerinden oynadı. Bir ay kadar o şekilde idare ettim arada normal görüntü çekebiliyordu şimdi ise tamamen gitti. Bütün görüntüyü çekiştirip üzerine bir sürü çizgi ekliyor işte böyle bir fotoğraf ortaya çıkıyor : ( Yanlış anlamayın uzaylı görmedim kendimi çekerken aldığım sonuç bu )



Sorun makinenin en pahalı parçasında olduğu için tamir ettirmenin çok da mantıklı olmayacağını söylediler, ben de yeni makine araştırmaya başladım. En uygun fiyatlı ama iyi çeken fotoğraf makinesini hepsi burada dan buldum: Canon A570. (Eşim baya araştırmış, yorumları falan okumuş bunu önerdi bana)Sipariş verdim herhalde birkaç güne gelir. Durduk yere masraf çıktı ama ürünlerimi düzgün fotoğraflamak çok önemli benim için. Bu arada kutularla yükseklik ayarlamaya da son, minik bir tripod da alıyorum. Artık düşürmem makineyi :))

2 yorum:

  1. Benim makinamın bir model altı MF tuşu detay çekimleri için çok iyidir .düşmelere karşıda bayağı dayanıklılar ama sen onun çözümünü bulmuşsun zaten güle güle kullan:)

    YanıtlaSil
  2. yok ya benim makinamın bir model üstü diyecektim yorgunluk işte hepte sana denk geliyor:) yarışmadada elbiseyi sonraki mailde yollamıştım.ben optik zoomu muadilleri içinde 4x olan tek bu diye seçmiştim diğerleri içinden.senin seçtiğin modelin ekranıda daha büyük ben küçük olduğundan şikayetçiyim.MF süper bişi istediğin yere derinlik verebiliyosun ayrıntıları netleştiriyor.
    Gülegüle kullan.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.