Pazartesi, Ağustos 11, 2008

Çiçeklerim


Eve yerleşirken aklımda olanlardan biriydi, evi bitkilerle donatmak. Nedense bir evde bitki, çiçek yoksa banayaşamıyor gibi gelir. Çiçekler tabi ki ilgi istiyor, çalışanlar ilgilenemeyebilirler. Kaktüs veya bambu bakımı en kolay bitkilerdir.
Bambuyu su dolu bir vazo, kap (cam benim tercihim) içinde, taşlar, deniz kabukları, boncuklarla süsleyip yetiştirebilirsiniz. Yapmanız gereken sadece suyu azaldıkça eklemek. Baktınız çok kirlendi, yıkayıp suyunu değiştirmeniz yeterlidir.

Kaktüs de zaten çok az su istemesinden dolayı bakımı çok kolay olan bir bitkidir, birkaç hafta susuz idare edebilir. Tek bir kötü tarafı var, dikenleri. Çok el altına koymayın, dikenleri rahatsız edici olabilir.
Menekşe en sevdiğim çiçeklerden biridir, özellikle mor ise. Çalışırken ofisimde bir tane vardı, hediye gelmişti. Ama yerini sevmeme diye bir durum var ya ondan bir türlü açtıramıyordum kendisini. O kadar vitaminler vermiştim, ama olmamıştı işte. Evime aldığım menekşe ise sabah güneşini biraz alıyor ama bütün gün ışık var. Zaten çok güneş alırsa bu sefer de kurur.
Diğer çiçeklerim de var arkasında, bodur limonum ve budadığım orkidem.Orkidem tekrar açarsa çok mutlu olacağım kesin.
Bir de salonda Yucca’m var. O da yerini sevdi sanırım giderek

1 yorum:

  1. merhaba menekşelerinin dibine yumurta kabukları göm bak sende farkedeceksin farkı..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.