Cuma, Eylül 06, 2013

Sekiz Parça Beyaz Etek

 
Uzun bir aradan sonra diktiğim ilk parça beyaz etek oldu. Bir süredir kloş modellerden ziyade parçalı etekler tekrar gündeme gelmiş durumda. Piyasada bulmak mümkün ama dikiş kalıplarını Türkiye' de tekelinde tutan Burda dergisi maalesef trendleri çok geriden takip ettiğinden istediğiniz kalıplara ulaşmak zor. Benim tavsiyem sahaf gezip özellikle 70ler sonu 80 ler başı tarihli dergiler toplamanız. Veya ebay' den açık arttırmaları takip edebilirsiniz.
(Ben seneler önce gitti gidiyor' dan dergi halinde olmayıp kağıt paketler içinde kalıplar almıştım. Butterick ve Simplicity gibi markalar vardı aldığım pakette. 20-30 senelik oldukça nostaljik parçalar var ve bu kullandığım kalıp da ondan)

 

Aslında eteğe başlarken aklımda altı parçalı yapmak vardı ama kesince bir problem olduğunu farkettim. Bel ölçüsünü kontrol ettim, çok küçüktü. Parçaları atıp baştan başlamak yerine aynı kalıptan iki parça daha kestim (kalıbı kontrol edince modelin orijinali sekiz parçaymış zaten! ) Bu ara öyle dalgınım ki, dikiş dikerken daha büyük hatalar yapmadığıma şükrediyorum.

 
Dört ön dört de arka parçayı birleştirdim. Arka ortaya gizli fermuar taktım. Kumaşım tok olmasına rağmen beyaz olduğu için hafif bir iç gösterme durumu vardı o yüzden astar kullandım. Astarı parçalı yapmadım. Etek ucunda dikiş görmek istemediğim için temizleyip paça telasıyla yapıştırarak bitirdim. Diz altında oldu boyu ki ben bu modele en çok bu boyu yakıştırıyorum.
Biraz daha ütü yemesi gerekiyor, sonrasında giymek için sabırsızlanıyorum.

 
 
 

20 yorum:

  1. Ellerine saglik lacin beyaz renktede ayri bir guzel olmus...

    YanıtlaSil
  2. Ellerini sağlık. Guzel günlerde giyin.

    YanıtlaSil
  3. Bende maxi etek gibi düşünmüştüm, siyah ve uzun olanı bende olsun isterdim. Üzerinde görmek daha iyi olacak galiba, güle güle giy...

    YanıtlaSil
  4. tekrar dikişlerini görmek beni çok mutlu etti lacin.harika bir iş olmuş yine... güle güle kullan...

    YanıtlaSil
  5. çok güzel olmuş , kalıbı çok beğendim
    iyi günlerde kullanın

    YanıtlaSil
  6. çok güzel olmuş laçin, ellerine sağlık
    :)

    YanıtlaSil
  7. 6 - 8 PARÇA ETEK en kolay etek modelidir.Kumaş üzerindede çizip kesebilirsiniz. Bende kendime dikeceğim ve kesim aşamasınıda göztereceğim. Ölçünüze göre olacak ve daralma problemi olmuyor.Etek ucuna makimada çekebilirdiniz.

    YanıtlaSil
  8. Annem 6-8 parça etek kalıbını kendi çıkarır, ben de ondan ogrenmiştim, bel ve kalça ölçüsüne göre dar etek kalıbından aşağı uzatırdı, anlatması zor ama yapması çok kolay bence

    YanıtlaSil
  9. Seviyorum bu modeli, çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  10. 2 şey soracağım: Etek parçaları birbirinin aynısı mı yoksa aralarında fark var mı?İkinci olarak da telayı yapıştırdıktan sonra hiç dikiş(el dikişi) kullanmıyor musunuz? Telaya zarar gelmiyor mu zamanla? Cevaplarsanız çok sevinirim teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. parçalar birbirinin aynısıdır. telaya zarar geldiğini görmedim ama çok sağlam olsun derseniz elde tutturabilirsiniz.

      Sil
    2. anladım, tekrar teşekkürler.

      Sil
  11. Ellerinize sağlık. Enfes olmuş. Siz giymek için sabırsılanırken biz de fotoğrafları görmek için sabırsızlanıyoruz:)

    YanıtlaSil
  12. Çok giydim bu modelden unutmuşum.Elimde buna uygun kumaş var,kesip yapalirim hemen. Heveslendirdin beni :) Etek harika olmuş ellerinize sağlık,iyi günlerde kullanın.

    YanıtlaSil
  13. Çok kullanışlı bir etek olmuş,beyaz yazın giymeyi en sevdiğim renktir.Her şeyle uyum sağlar,güle güle giyinin...(http://benbuara.blogspot.com/)

    YanıtlaSil
  14. Beyaz renk giymek cesaret isi diye dusundugumden hic dikmedim. Ama bahsettiginiz kaliplar Butterick ve Simplicity ve daha birsuru kaliplari verecegim linkte bulabilirsiniz. Kalibi cikarma sansi yok ama dikis bilginiz oldugu icin cok yardimci olacagina inaniyorum. Guzel gunlerde kullanin eteginizide...

    YanıtlaSil
  15. Linki unuttum pardon:

    http://melined.blogspot.be/2012/12/oncelikle-daha-once-paylasmadigim-icin.html

    http://printsew.com/

    YanıtlaSil
  16. nil karaibrahimgilin digiturk reklamında giydiği benzer, parçalı bir etek var ama rengarenk acababir benzerini yapabilir misiniz?

    YanıtlaSil
  17. "2 şey soracağım: Etek parçaları birbirinin aynısı mı yoksa aralarında fark var mı?İkinci olarak da telayı yapıştırdıktan sonra hiç dikiş(el dikişi) kullanmıyor musunuz? Telaya zarar gelmiyor mu zamanla? Cevaplarsanız çok sevinirim teşekkürler." Kalıbını kendim çıkarıp dikmeye çalışacağım, cevabınızı beklemekteyim. Teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.