Pazartesi, Eylül 30, 2013

Eylül Bodrum' u

 
 
Bu aralar telaşlarımız çok diyorum ya, hafta sonu da aynen o şekilde geçti. Cumartesi Bodrum' a gittik, akşamına bir düğüne katıldık. Pazar günü annemlere uğrayıp, akşam döndük. Çocuklar yorgunluktan resmen huy değiştirdiler. Ama iki kuzen bir arada çok eğlendiler. Biz büyüklere mini bir tatil oldu bir bakıma, hala yaz yaşayan Bodrum havasını güzelce içimize çekip öyle döndük.

 
(Manastır Otel, amcasıyla Nil)


Yazları annemlerin yanına Bodrum' a gittiğimde sıcağı bana fazla geliyor hep. Eskiden (gençken :) güneş altında saatlerce yatabilme kapasitem varken artık güneşe bile çıkamadığım için şemsiye hatta mümkünse ağaç altında oturuyorum gündüzleri. Ama eylül sonu Bodrum için ideal bence, gündüz hala yeteri kadar sıcak ama bunaltmıyor; akşamları ise tatlı bir serinlik var. Bir de o iç içe kalabalık gitmiş, tek tük insan var. Ben bu haline bayıldım Bodrum' un.


 
 
mont-choies / üst-persunmall / etek-lcw / sandalet-h&m / gözlük-karl lagerfeld (asos)

10 yorum:

  1. Laçinciğim,bende de ilk kez bu sene rosea çıktı ve nefret ediyorum:) doktor strese bağlı olduğunu söyledi.şimdi ne zaman canım sıkılsa vücudumda pörtleyeceklermiş gibi geliyor:) ama sadece gövdemde kaldı,yani boynumdan yukarı çıkmadı kollarımda fln oluştu.bir de güneşlenmenin iyi geldiğini söyledi doktor bana ama sen güneşe çıkmıyorsun sanırım.seninki farklı bir tür mü acaba?

    YanıtlaSil
  2. Laçinciğim,bende de ilk kez bu sene rosea çıktı ve nefret ediyorum:) doktor strese bağlı olduğunu söyledi.şimdi ne zaman canım sıkılsa vücudumda pörtleyeceklermiş gibi geliyor:) ama sadece gövdemde kaldı,yani boynumdan yukarı çıkmadı kollarımda fln oluştu.bir de güneşlenmenin iyi geldiğini söyledi doktor bana ama sen güneşe çıkmıyorsun sanırım.seninki farklı bir tür mü acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de ilk olarak boynumdan belime kadar olan bölgede alerji gibi bir şey çıktı, geçmeyince doktora gittiğimde rosacea dedi, ilaçlarla hemen geçti. Bundan dört ay sonra, iki aylık hamileylen yüzüm sivilce doldu. Giderek kötüleşince doktora gittim ve acne rosacea tanısı konuldu. Sonra da üç senedir ara ara iyileşip ara ara kötüleşen bir durumda. Toplamda üç doktora gittim üçü de aynı şeyi söyledi :
      - Güneşe çıkma, kışın bile spf li krem kullan.
      - Acı, baharatlı yemek yeme
      - Ağır spor yapma
      - Buhar, sıcaktan kaçın.

      Hiç güneşlenmenin iyi geldiğini duymadım. Yalnız ben bunları yapsam da yapmasam da sonuç değişmiyor, kötüleşecekse kötüleşiyor. O yüzden artık takılmıyorum.

      Sil
    2. Hmmm sanırım endişelenmeliyim:( çünkü benim de vücudumdakiler ilaçlarla geçti ama yüzümde tuhaf sivilceler çıkmaya başladı.cildim normalde de sorunlu olduğu için pek umursamadım ama bu yeni çıkanlar daha çok boynumdan yanaklarıma doğru ve sanki iltihaplı değil de kızarık ve sulu..sen yazdıklarından başka herhangi ilaç vb kullanıyor musun?ya da farklı bi temizleyici,iyi gelen bişey fln?29 yaşındayım,cildim 16 senedir sorunlu.bir de üstüne bu olursa ne yaparım bilmem artık:)

      Sil
    3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  3. deniz suyu haziran sonunda çok soğuktu, bu mevsimde de soğuk olmuyor mu ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denize girecek vakit olmadığı için bilmiyorum ama giren çoktu. Ben soğuk deniz severim ama alışık olmayanlar için rahatsız edici olabilir tabii bu mevsim.

      Sil
  4. ben 81 doğumluyum. aslında yaşlanmış sayılmayız ama değişen zevklerim beni rahatsız eden şeyler (mesela belediye otobüslerinde bağıra çağıra şakalaşan liseliler gibi) banada şu 'gençken'' kelimesini söylettiriyor. Zaman deli gibi koşmak zorundamı sanki..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.