Pazartesi, Ocak 28, 2013

Gri Tül Üzerine Dantel Aplike Elbise


Uzun zamandır beklenilen cumartesi akşamı geldi ve ben elbisemi giyip görümce olabildim :) Kardeşim ve güzel kız arkadaşı ileriye doğru bir adım atıp yüzük takmak istediler; biz de hazırlığımızı yapıp aile arasında olacak nişan töreni için gelinimizin evine gittik. Çok güzel ve duygulu bir akşamdı, sonrasında biz gençler (daha doğrusu kardeşim ve arkadaşlarıyla bir nesil büyük biz) gece çıkıp eğlendik. Uzun zamandır çıkmamıştık, on sene önceye döndüm, çok iyi geldi.


Elbisem ile ilgili birçok bilgi vermiştim ama bazı sorular vardı, onlar için yazayım : Tülün gövde kısmında jarse astar kullandım, etek kısmında ise saten astar vardı. Saten astarı kloş kesmedim, dikdörtgen parçayı büzüp ekledim. Aplikeleri yapmaya yapıştırarak başlamıştım ama içime sinmedi, makinede aplike yaptım hepsini.
Bunun için önce normal dikiş ayağı denedim ama özellikle etekte kumaş çok fazla olduğu için bütün elbiseyi döndürerek aplike yapmak çok zorladı. Çok önce aldığım yorganlama/kapitone ayağını kullandım. Bu ayak normal ayaklar gibi kumaşın üzerine basmıyor, böylece sadece kumaşı sağa sola hareket ettirerek çok rahat aplike yapılabiliyor. Tabii devamlı iplik değiştirmek zorunda kaldım renklerden dolayı ama yine de sandığımdan daha rahat bitti.


İnstagram' dan takip edenler bileceklerdir, üç buçuk aydır saçlarımı boyamıyordum. Ve beyazlarım artık beni bunaltmaya başlamıştı. Maalesef annemden bana geçen bir özellik erken beyazlama, hele ki hamilelik döneminde saçımı hiç boyatmadığım halde iki-üç katına çıkmıştı birden kendileri. (annemin hızıyla gidersem bir beş seneye bembeyaz olma ihtimalim var) Neyse, öyle beyaz saçlarla nişana katılmayı uygun görmediğim için kuaföre gidip rengini biraz kırdırdım. Kahve bakırmış bu renk, aslında bakırı denedim ve sevemedim pek. Ama bu renk oturunca daha doğal duracakmış, kuaförü dinleyelim bu sefer.

44 yorum:

  1. Daha önce de söylemiştim sanırım, pembe size çoook yakışıyor. Ben saçınızın tonunu sevdim ama sizin zevkiniz tabi ki :) Tekrardan ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Saçlarınin rengi cok yakişmış kiaforunle ayni fikirdeyim oturdukca dahada dogal duracaktir;) makyajda sahane olmuş buarada keşke küçük birde nazar boncuğu ilistirseydin elbisenin biryerlerine:) Allah tamamina erdirsin, dugun elbiseni şimdiden sabırsızlikla bekliyorum;)

    Bu arada blogumda cekilisle hediye kolye veriyorum, katilmak isteyenleri beklerim. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. çok tatlı olmuş çok yakışmış ciddden:))) ellerinize sağlık üzerinizde görünce daha bi beğendim baharı getirdiniz bize!
    saçlarınızda yakışmış bence güle güle kullanın:)

    YanıtlaSil
  4. Renkleri, duruşu çok güzel olmuş ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel olmuş. Bravo.

    YanıtlaSil
  6. Bayıldım çok güzel olmuş=)) Elinize sağlık=)

    YanıtlaSil
  7. Elbise muhteşem bir şey olmuş!! Azmine sağlık diyorum:)

    YanıtlaSil
  8. canıımmm tatlılıkta son noktasın yemin ederim
    bayıldım sana...
    ellerine sağlık, gençlerede mutluluklar diliyorum, bu elbisenin aynısından nil'e de dikmelisin :)

    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel olmuşsun Laçin ablacım maaşallah bayılıyorum sana :)

    YanıtlaSil
  10. maaşallah çok yakışmış ve süper olmuşsunuz.Gerçekten pembe size çok yakışıyor:)
    sevgilerle tuba kurt

    YanıtlaSil
  11. o kadar bayıldım ki elbiseye tarif edemem. El emeği değil baska bişey kesinlikle şu dikiş olayını öğrenmek istiyorum.

    YanıtlaSil
  12. elbise cok guzel olmus. cokda yakismis. sadeece etek boyu diz ustu olsa dahami iyi gorunurdu. sacinin rengi hos ama ben sana hep koyu sari tonlarini yakistirmisimdir.

    YanıtlaSil
  13. İşte karşımızda en beğendiğim anne :)
    Elbise muhteşem olmuş bayıldım.
    Yeni saç rengini çok sevdim çok yakıştırdım.
    Makyajda şahane olmuş pembe size çok yakışıyor ne diyebilirim ki.

    YanıtlaSil
  14. Öncelikle gemnç çiftimize mutluluklar diliyorum. Sen de süper olmuşsun. Bayıldım :) Saçlarının rengi de süper olmuş. Bence de oturdukça daha güzel bir renk olacak belli...

    YanıtlaSil
  15. laçinciğim sana bayıldım bebek gibisin maaşalah:)
    çok ama çok güzel görünüyorsun :) elbise muhteşem zaten çok yakışmış saçlar makj super super :)


    begumyagci.blogspot.com

    YanıtlaSil
  16. bayıldım laçin, bayıldım :)

    YanıtlaSil
  17. Baldan tatlı bir görümce olmuşsunuz maaşallah, öylede kalacağınız kesin bu renkler saç, baş, elbise hepside size cok yakışmış:)

    YanıtlaSil
  18. BA-YIL-DIMMMMMMM HARİKASINN....

    YanıtlaSil
  19. herşeyiyle çok güzel bir elbise maşallah...nilpotu da görseydik nişan cicileriyle..sevgiler

    YanıtlaSil
  20. Çok tatlı durmuş gerçekten, büyük emek çok güzel bir netice vermiş. Çanta ve ayakkabıyla çok cici. Bu arada kardeşinizin Nişanını tebrik ediyorum.

    YanıtlaSil
  21. Aynı anda görümceliğe adım atmışız desenize :) benim de cumartesi akşamı abimin söz- nişan merasimi vardı.. Elbise çok güzel olmuş ve size de çok yakışmış.. elinize sağlık.. Kardeşinize de mutluluklar dilerim..

    YanıtlaSil
  22. Şahane olmuş, ellerinize sağlık :))

    YanıtlaSil
  23. harika olmuş çok yakışmış..

    YanıtlaSil
  24. saçın başın ,kılığın kıyafetinle tam bi tarzsın bende bayıldım:)

    YanıtlaSil
  25. Kardesine ve nisanlisina ömür boyu mutluluklar dilerim,Allah tamamini erdirsin. Elbise cok güzel olmus,ellerine saglik ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika olmussun sen ve elbisen :)) tekrar ediyorum masal gibi .....

      Sil
  26. Bu nasıl güzel olmuş öyle ellerinize sağlık :)) Saç renginizi ben bu haliyle bile beğendim teninize gitmiş hele ki pembeyle ikiye katlamışsınız güzelliği :)

    *Bu arada çekilişim var gelmek isteyen herkesi beklerim , sevgilerle!

    YanıtlaSil
  27. Elbiseyi hazırlarken sizi takip ettim gerçekten zahmetli geldi bana ama değmiş doğrusu ellerinize sağlık.. Kardeşinize de mutluluklar diliyorum hayırlı olsun..Allah tamamına erdirsin:)

    YanıtlaSil
  28. Uzun zamandır her yazının altına yorum olarak yaziyim diyorum yazmıyorum ama bu sefer kesin karar verdim,sen bir gri hastasısın,gerçekten en sevdiğin renk olduğunu düşünüyorum artık :)
    Mükemmel mükemmel mükemmel görünüyorsun :)

    YanıtlaSil
  29. Uzun zamandır her yazının altına yorum olarak yaziyim diyorum yazmıyorum ama bu sefer kesin karar verdim,sen bir gri hastasısın,gerçekten en sevdiğin renk olduğunu düşünüyorum artık :)
    Mükemmel mükemmel mükemmel görünüyorsun :)

    YanıtlaSil
  30. Laçin ellerine sağlık çok güzel olmuş elbisen.Yeni saç renginde çok yakışmış.

    YanıtlaSil
  31. bayiliyorum sana sacina rengine gamzene o gulusune arka fon kumas kaplamana sabrina becerinee

    YanıtlaSil
  32. harika olmuş, mükemmel, amazing, wonderful ayy ne diyeyim bilemedim! bana da yapsanaaaa :)

    YanıtlaSil
  33. bayıldım. harika olmuşsunuz. ellerinize sağlık. saçlarınızın rengi de size çok yakışmış ama hakikaten bu ton renkler birkaç boyadan sonra anca oturuyor güle güle kullanın.

    YanıtlaSil
  34. Laçin Hanım gri sizin renginiz değil hele abiyede size hiç yakışmamış boğmuş... elbisenin eteği daha kabarık olsa ve full aplike ile doldursanız ve de o aplikeler göğüs kısmına doğru seyrekleşerek gitse daha hoş olurdu. neona kaçan renk aplikeler de üzgünüm elbiseye hiç yakışmamış. bunlar benim naçizane fikirlerim herzaman herşeye bayıldım denmemeli diye düşündüm. sizi eleştirmek için değil faydalı olabilirim diye yazdım umarım buna üzülmezsiniz...

    YanıtlaSil
  35. Canım çok beğendim, harikasın:)

    YanıtlaSil
  36. Çok şık olmuş ellerine sağlık ben bu elbiseyi çok beğendim..

    YanıtlaSil
  37. laçincim çok şeker olmuşsun..kardeşine mutluluklar

    YanıtlaSil
  38. Enfes!! HArika gorunuyorsun, elbise tum detaylar!

    YanıtlaSil
  39. Çok yakışmış ve çok hoş durmuş, kardeşinize de mutluluklar dilerim :)

    YanıtlaSil
  40. mühteşem bir elbise olmuş gerçekten harika el emeği göz nuru diye buna denir iyi günlerde kullanın inşallah ki iyi bigünde kullanarak başlamışsınız :)

    YanıtlaSil
  41. Merhabalar, elbiseniz çok yakışmış güle güle kullanın..elbıseyı cok begendım..dıktırmeyı düşünüyorum. terziden fıyat alıcam da kaçar dikilir acaba bu model?? cevabınız için şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  42. harika bir model, yaratıcılığınız müthiş cidden. ben de buna benzer bir elbise dikmek istiyorum. sadece ortalama kaç metre tül harcadığınızı merak ediyorum açıkçası. ona göre satın almak istiyorum da.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.